GSMP 2013

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Re: GSMP 2013

Postprzez Hubertos » sobota, 15 cze 2013, 20:50

Janik i Svoboda pojawili się na liście.
Hubertos
A6

Postprzez pavloo7 » niedziela, 16 cze 2013, 00:08

może będzie z 5-6 formuł
pavloo7
N1

Postprzez SkyWalker » niedziela, 16 cze 2013, 09:21

Ja się pojawię w Limanowej zobaczymy co tam wymyślą...niestety obawiam się że z miejscówkami będzie tragicznie...dlatego w lipcu wybieram się po raz kolejny do Dobszyny:) szczerze polecam
SkyWalker
N3

Postprzez moto_angel » niedziela, 16 cze 2013, 18:42

SkyWalker napisał(a):Ja się pojawię w Limanowej zobaczymy co tam wymyślą...niestety obawiam się że z miejscówkami będzie tragicznie...dlatego w lipcu wybieram się po raz kolejny do Dobszyny:) szczerze polecam

Od drugiej edycji pojawiam się w Limowanowej i nigdy nie narzekałem na miejscówki!
Owszem trzeba iść lasem od startu ale drużki są szybko wydeptane.
Spokojnie można porodzić zdjęcia z wielu miejsc oraz pokręcić kamerą!
Za mostkiem jest mega wielka polana z której widać właśnie mostek i jest to bardzo widowiskowe miejsce bo nie jedno ratowanie ludzie widzieli choć czasem i dzwon :(
Oby tylko poprawili park serwisowy choć na to zbytnio miejsca nie ma.
Rok temu zagranicznie goście mieli rozbite namioty częściowo na podwórkach u prywatnych osób :)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez djescape » niedziela, 16 cze 2013, 19:14

Teraz przed wyścigiem mają być zrobione specjalne drogi dla kibiców... W tym tygodniu podobno mają być taśmowane i wysiekane (chociaż z tym wysieczeniem nie jestem pewinen) ale one są oznaczone na informatorze. Co do miejsc akurat tego nie brakuje. Na prywatnych posesjach nie spotkałem się jeszcze żeby ktoś kogoś wyganiał, nawet się cieszyli ze ktoś chce z nimi oglądać wyścig :). Co ciekawsze miejsca zostały sprzątnięte także miejsca dla kibiców powinno być pod dostatkiem.

Miejmy nadzieję, że w tym roku wszystkie podjazdy się odbędą. Jest większe prawdopodobieństwo gdyż zlikwidowany podjazd zapoznawczy, a treningowy leci od 7 rano, więc powinno być wszystko OK.

Na dzień dzisiejszy powinniśmy się najbardziej martwić o to, żeby pogoda dopisała, żeby kibice dopisali (nie było przypadków pijanych kibiców z którymi się muszą użerać rodziny z dziećmi, jak to było w tamtym roku) oraz że kierowcy zrobią mega show godny tej trasy, tyle ode mnie. :)
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez Hubertos » niedziela, 16 cze 2013, 19:24

Ja bym tylko chciał normalności, a nie tego co w zeszłym roku, że w przerwie nie mogę sobie chodzić po trasie, czy na zjeździe iść drogą. Najbardziej niekompetentna w tym zakresie była ochrona, która swoim buractwem doprowadzała do szału.
Hubertos
A6

Postprzez SkyWalker » niedziela, 16 cze 2013, 19:40

Nie chodzi mi o brak miejscówek do oglądania bo wiem że jest ich sporo...raczej boję się o nękających nas kibiców Safeciarzy nie wiem czemu ale mam przeczucie że w tym roku będzie tragedia...
SkyWalker
N3

Postprzez djescape » niedziela, 16 cze 2013, 22:04

Pamiętam jak w zeszłym roku na 2 podjeździe wyscigowym, który nie odbył się do końca w sobotę pewna grupa kibiców na PO23 przyszła z dołu i była niezadowolona z ochrony. Zrobili mega klimat, ale nie wiedziałem o co im poszło. :)

Co do safeciarzy: nie ukrywam że w tym roku właśnie jako safeciarz zadebiutuję w Limanowej. Byłem jako kibic na wielu rajdach/wyścigach i wiem jak to wygląda z ich/naszej strony. Mam nadzieję że uda mi się wam nie przeszkodzić w oglądaniu wyscigu z jak najlepszego miejsca ale oczywiście w granicach bezpieczeństwa, na czym nam wszystkim powinno zależeć, a w czym nie pomagają np. kibice stojący przy barierach na podjazdach. W sumie na odprawie dostaliśmy sygnał, żeby raczej nie było nikogo przy PO, gdyż komisarze z FIA mogą to wszystko na minus brać przy ocenie imprezy. Ale jak to bedzie na żywo wyglądać od strony safeciarza dowiem się za tydzień :).
djescape
N3

Postprzez zachu » poniedziałek, 17 cze 2013, 07:49

djescape – jeśli masz coś do powiedzenia przy organizacji, lub po prostu masz możliwość porozmawiania z kimś „ważnym” zasygnalizuj, żeby nie było tak jak w poprzednim roku czyli bzdurny zakaz chodzenia po trasie między przejazdami (a przynajmniej po jej części) oraz stania na poboczu przy zjeździe zawodników bo to jest po prostu głupie.
zachu
A5

Postprzez moto_angel » poniedziałek, 17 cze 2013, 10:45

djescape napisał(a):Co do safeciarzy: nie ukrywam że w tym roku właśnie jako safeciarz zadebiutuję w Limanowej..... W sumie na odprawie dostaliśmy sygnał, żeby raczej nie było nikogo przy PO, gdyż komisarze z FIA mogą to wszystko na minus brać przy ocenie imprezy. Ale jak to bedzie na żywo wyglądać od strony safeciarza dowiem się za tydzień :).

Regularnie co rok stoję obok pewnego punktu PO choć nie napiszę którego ;) i zawsze można zagadać dowiedzieć się czegoś bo przecież mają krótkofalówki.
Rozumiem wyższe przepisy ale dojdzie do parodii bo dla jednego safeciarza 5m odległości może być wystarczające a dla drugiego 10m ...
Trzeba liczyć na ludzkie podejście jednej i drugiej strony.
ps. czy to prawda że safeciarze stoją za friko bo tak mi rok temu pewna panna mówiła?
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez SkyWalker » poniedziałek, 17 cze 2013, 11:41

pamiętam jak byłem 1 raz na ecce homo...chcieliśmy stanąć na tej mega prostej podeszlismy do safety i pytamy panie można tu? Po czym gość do nas nie można...ale...kazał nam zejść i jak przejada wszystkie funkcyjne wozy możemy podejść do bariery życzył bym sobie takiego zabezpieczenia u nas;)
SkyWalker
N3

Postprzez djescape » poniedziałek, 17 cze 2013, 13:25

SkyWalker napisał(a):pamiętam jak byłem 1 raz na ecce homo...chcieliśmy stanąć na tej mega prostej podeszlismy do safety i pytamy panie można tu? Po czym gość do nas nie można...ale...kazał nam zejść i jak przejada wszystkie funkcyjne wozy możemy podejść do bariery życzył bym sobie takiego zabezpieczenia u nas;)

Prawdopodobnie u nas też tak będzie, gdyż komisarze FIA będą jeździć w funkcyjnych. Na podjazdach raczej nie powinno się dużo ludzi czepiać o to, ale na pewno co gorliwsi będą i tego nie zmienimy, nawet jakby był odgórny przykaz. Co do chodzenia po trasie to nie wiem jak było na niższych partiach trasy, ale na PO23 gdzie byłem przez 2 dni nie było czegoś takiego jak zakaz chodzenia po trasie pomiędzy przejazdami. Normalnie można było przejść po zjeździe pilota z zawodnikami. Wiemy, że zawsze muszą się znaleźć ci gorliwsi, którzy będą pilnować przepisów na każdym kroku. Teraz może ścieżki podratują trochę sytuację...

W każdym razie osobiście przeszedłem z drogi kibica na droge sędziego, wiem jak każdy kibic chciałby żeby to wyglądało. Po prostu zadbajmy o swoje bezpieczeństwo, nie ryzykujmy gdzie nei potrzeba (na przykład przelatywanie przez trasę w środku przejazdu itp.) a wszystko będzie OK i sędziowie nie będą się czepiać, bo dbanie o bezpieczeństwo to ich rola, a że czasami nadgorliwi się trafią, nie udajmy, wszędzie się trafiają i będą trafiać.
djescape
N3

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 17 cze 2013, 15:33

http://www.rallye.sk/file/news1113.pdf lista zgłoszeń, coś nie widzę zapowiadanych 150 zawodników :D .
Hubertos
A6

Postprzez pavloo7 » poniedziałek, 17 cze 2013, 15:45

no jak patrze na tą listę to muszę powiedzieć szału nie ma ale ważne że coś jest :)
pavloo7
N1

Postprzez Olexy » poniedziałek, 17 cze 2013, 22:57

Czy wiadomo coś na temat specjalnych linii autobusowych między Limanową a Starą Wsią?
Olexy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi