GSMP Prządki

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez MarcinRally » niedziela, 14 paź 2007, 18:37

Alez mi szkoda Szymona... :cry: ciekawe co było przyczyną tego wypadku :( .Sam dokładnie niewiem..koledzy mi opowiadali ze przygrzał w drzewo a znowu później od kogoś słyszałem ze w opony..czy moze ktoś potwierdzić jak to było naprawde?..Wyścig udany, brawa dla Michała Bochenka, oczywiście Rafała Płatka(niesamowite przejscie na ostatnim podjezdzie dziś na szykanie RESPECT!) oraz dla wsyzstkich Mariuszów :) , wyścig zaliczył bym do udanych, jednak to zdarzenie z Szymonem mnie troche przybiło :( . Aha i brawa oczywiscie dla chłopaków z HS-750 piekna jazda :) .Pozdro.
MarcinRally
A5

Postprzez lukaszwrc » niedziela, 14 paź 2007, 18:51

Już wróciłem z wyścigowego weekendu i przyznam że była to jedna z lepszych imprez w tym sezonie. Przede wszystkim było zimno... bardzo zimno w dodatku w sobotę rano sypał śnieg :!: Ustawiłem się na PO12 okło agroturystyki za patelnią, pierwszy przejazd zapoznawczy jeszcze na mokrej nawierzchni więc każdy uważał i obyło się bez incydentów, ale na treningu już nie jako pierwszy drogę opuścił Piotr Soja w Lotusie, jak kolega G.R.E.G pisał złapał tylną osią prawego pobocza i chyba widząc bandę (w którą uderzył potem Mariusz Stec) nie próbował kontrować tylko zjechał na trawę z której osobiście pomagałem mu wyjechać mimo okrzyków "Nie idźcie tam" kolesi z PO12 :?
Następnie plamę oleju którą zrobił pojazd techniczny 1 (czerwony bus Mercedesa) posypano cementem, na którym chyba stracił przyczepność Mariusz Stec i zaatakował bandę.
Godny uwagi jest też Szymon Piękoś który rewelacyjnie jeździł, ale niestety miał chyba najpoważniejszy w tym wyścigu wypadek i ostatecznie nie dane mu było dojechać do mety w niedzielnym wyścigu...

P.S. Moją uwagę przykuł także Mercedes CL63 AMG stojący na rynku w Korczynie. :wink:
Ostatnio edytowano niedziela, 14 paź 2007, 21:49 przez lukaszwrc, łącznie edytowano 1 raz
lukaszwrc
N1

Postprzez MarcinRally » niedziela, 14 paź 2007, 21:15

lukaszwrc tez zwróciłem na tego mercedesa uwage...wydaje mi sie ze to zona Małyszczyckiego. Mam pytanko czy niema ktoś fotki Hondy Szymona Piękosia po wypadku? . Bardzo bym prosił : manek7@onet.eu będe wdzieczny. :)
MarcinRally
A5

Postprzez lukaszwrc » niedziela, 14 paź 2007, 21:45

Mam kilka fotek Piękosia, ale tylke przed wypadkiem. Zresztą jak skończę wgrywać na fotosika to podam link żeby każdy mógł sobie oglądnąć wszystkie moje fotki. :wink:
lukaszwrc
N1

Postprzez bzyq » niedziela, 14 paź 2007, 22:26

Wyścig, wyścig i po wyścigu.
Michał dwa razy pierwszy - w końcu udało się przełamać złą passę.
A Szymon? ech ... szkoda słów. Auta praktycznie nie ma, ale na szczęście Szymkowi nic poważnego się nie stało. Wypisali go ze szpitala po paru zdjęciach RTG. Co do dzwona, to przytulił dwa drzewa, po czym siła uderzenia wyrzuciła Go spowrotem na drogę. Była to szybka partia ( na parę sek przed wypadkiem ~180 km/h ) ile miał w momencie dzwona - nie wiadomo, ale do końca próbował wyciągnąć auto z poślizgu, ale było grubo powyżej 120.
Jak to się mówi: grubo szedł - grubo wypier*****.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez ptakwrc » niedziela, 14 paź 2007, 22:30

pokazywali ten wypadek w sportowych wydarzeniach weekendu na tvp3... no rzeczywiscie tak jak bzyqu mowisz, dosc gwaltownie odchamowal go rzad srednio grubych modrzewi.... :roll:
wazne ze driver caly :wink:
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Postprzez rafaellop » niedziela, 14 paź 2007, 23:16

Dj/Kierowca/MARCIN napisał(a):(...) oczywiście Rafała Płatka(niesamowite przejscie na ostatnim podjezdzie dziś na szykanie RESPECT!)

A, dziękuję, dziękuję :-) W końcu znalazlem na tę szykanę swoją metodę i cieszę się, że było ładnie. Nie mogłem się wstrzelić z hamowaniem. Najpierw trochę za wcześnie, a na przedostatnim zbyt późno (bloki, dymy spod kół, ratowanie... :^))

Myślałem, że wpadniesz do mnie na serwis pogadać ...
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez bzyq » niedziela, 14 paź 2007, 23:17

rafalleop: oczywiście gratki dla Ciebie :)
P.S. Zmień auto :P
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez ŁukaszWRC » poniedziałek, 15 paź 2007, 12:44

Ja jeszcze dodam dwa słowa od siebie. W imieniu moich mocno nieletnich kuzynów dziękuję Rafałowi za umożliwienie posiedzenia w profesjonalnej wyścigówce. Chłopakom naprawdę bardzo się podobało i może złapią "po wujku" rajdowo-wyścigowego bakcyla.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez rak818 » poniedziałek, 15 paź 2007, 13:04

8)

P.S. Moją uwagę przykuł także Mercedes CL63 AMG stojący na rynku w Korczynie.

furka Mariusza Małyszczyckiego
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez lukaszwrc » poniedziałek, 15 paź 2007, 13:42

A takie pytanko do tych co stali drugiego dnia na patelni... Co myślicie o właścicielu sąsiadującego z trasą pola z pszenicą który po sobotnim etapie posmarował taśmy zabezpieczające olejem i w efekcie w niedziele co drugi stojący tam był u***ny olejem. :?

Żeby było ciekawiej to chodził i wyganiał wszystkich za taśmy żeby nie deptali po pszenicy, a wspaniałomyślni z PO12 kazali wejść za taśmę... - czyli właśnie na owe pole... :D
lukaszwrc
N1

Postprzez zachu » poniedziałek, 15 paź 2007, 14:02

bylem na tym wyscigu tylko w niedziele ale i tak nie zabraklo emocji, to byl piekielnie szybki rajd i chyba jeden z lepszych w tym sezonie, widzialem wypadek szymona piekosia od poczatu do konca wygladalo to tak: najpierw wpadl za szybko w prawy zakret (pk 4) poszedl tam bokiem, zaraz potem byl lewy zakret ktory tez przeszedl bokiem i gdy wydawalo sie ze juz odzyskal panowanie nad autem to niestety za mocno skontrowal i poszedl na drzewa, bardzo szkoda bo jechal naprawde szybko, a co gorsza auto nie bylo ubezpieczone. Niestety nie krecilem wtedy filmiku, dopiero po wypadku wlaczylem aparat i tu mozna ogladnoc filmik: link usunięty . Pozatym gratuluje oczywiscie trzem Mariuszom, Rafalowi Platkowi i wszystkim ktozy jechali naprawde szybko, ja osobiscie kibicowalem Grzeskowi Dudzie (mozna mnie bylo zobaczyc z transparentem), niestety troche zwiedzal krzaki i byl ostatecznie 7. Gdyby ktos mial jakies ciekawe filmiki to prosze o kontak: zachzach@op.pl. Pozdro dla wszystkich kturzy byli na tym wyscigu.
P.S Sorry za bledy ortograficzne
zachu
A5

Postprzez lukaszwrc » poniedziałek, 15 paź 2007, 14:32

zachu napisał(a):to byl piekielnie szybki rajd i chyba jeden z lepszych w tym sezonie

Kolego to był wyścig, a nie rajd... Nie myl dwóch różnych sportów. :wink:
Wrzuciłem już moje fotki na serwer i możecie je oglądnąć pod adresem który podam niżej, mam nadzieje że będą się podobać.

http://www.lukaszwrc2007.fotosik.pl
lukaszwrc
N1

Postprzez zachu » poniedziałek, 15 paź 2007, 14:45

wiem ze to byl wyscig a nie rajd zreszta moza zobaczyc ze muj post zaczyna sie "bylem na tym wyscigu tylko w niedziele", slowo rajd napisalem przez niedopatrzenie, sorry
zachu
A5

Postprzez Ziggy » poniedziałek, 15 paź 2007, 16:18

rak818 napisał(a):8)

P.S. Moją uwagę przykuł także Mercedes CL63 AMG stojący na rynku w Korczynie.

furka Mariusza Małyszczyckiego

czym się Mariuszek zajmuje, że ma tyle kaski?
Ziggy
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi