GSMP Sienna

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez rafaellop » poniedziałek, 24 lip 2006, 12:05

Wróciłem. Dla mnie wyścig był porażką. Chodzi mi przede wszystkim o mój rezultat. Podstawowym, i wydawało mi się realnym, celem było pokonanie Jacka w Golfie GTi i Jurka w BMW 318. Mieliśmy już wcześniej konfrontacje, stąd wydawało mi się to możliwe. Niestety ostatnie zmiany w konfiguracji samochodu nie przełożyły się na osiągi. W zasadzie zniknął cały moment w zakresie do 5 tyś obrotów. Pozostało jeszcze dużo do zrobienia, żeby móc być zadowolonym. W pierwszej rundzie wypakowałem w opony na pierwszym nawrocie (na dole). Straciłem tam 11 sekund i nie było już szans na nic więcej poza 5 lokatą w generalnej HS. W kolejnej rundzie jechałem na ile samochód pozwalał, ale niestety znów wystarczyło to tylko na 3 pozycję za Jackiem i Jurkiem i tylko dzięki pechowi Królaka i Orskiego mogłem przyjechać do domu z pucharem. Jest to dla mnie cenna pamiątka. Pamiątka porażki.

Ale były też lepsze chwile. Zjeżdżając na dół w złym humorze, uśmiech pojawiał się na mojej twarzy, gdy tylko mijałem ekipę forumowiczów, którzy bardzo gorąco mnie dopingowali oraz innych kibiców, którym podobała się moja jazda. Dziękuję bardzo! Zwłaszcza skateman'owi i bzyq'owi, których miałem okazję poznać osobiście. Dzięki chłopaki!!! :) To świetne uczucie, gdy mimo problemów i słabego wyniku, można liczyć na to, że ktoś docenia starania. Starałem się, ale nie wyszło...

Jeśli chodzi o organizację, to ... nigdy więcej podwójnej rundy w jednym dniu. Na górze w słońcu można było znieść jajko. Nieraz czekaliśmy ponad godzinę na sprowadzenie, bo HS jedzie na początku. A później na serwisie 10 minut, żeby przygotować się do kolejnego podjazdu. Od rana nie miałem czasu, żeby napić się kawy w bufecie oddalonym o 100 metrów, nie mówiąc już o tym, żeby coś zjeść. No i całe szczęście, że nie było awarii technicznych, bo nie wiem kiedy by się to udało naprawić. Dobrze przynajmniej, że udało się jakoś zdrutować oberwany zderzak po spotkaniu z oponami.

Tradycyjnie proszę o przesłanie do mnie zdjęć (rafaellop(at)rpracing.info)
gdyż nie było ze mną brata, który zazwyczaj robi mi zdjęcia i filmy. Nie było też ekipy Lenartowicza (motorecords.pl), którzy kręcą imprezy kamerami, więc nie mam również żadnych filmów z przejazdów poza onboardami, które wkrótce udostępnię na swojej stronie. Proszę więc również, jeśli ktoś dysponuje, o jakiś materiał fimowy z moimi przejazdami.

Na koniec dziękuję Jackowi i Jurkowi oraz za sportową rywalizację i pomoc w serwisie oraz mechanikom Darkowi i Marcelowi, którzy dzielnie znosili upały oczekując na nasze powroty na serwis.

Wkrótce umieszczę szczegółową relację z imprezy na mojej stronie oraz zapowiedziany onboard.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 24 lip 2006, 21:00 przez rafaellop, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez Racing18 » poniedziałek, 24 lip 2006, 15:58

Nieraz czekaliśmy ponad godzinę na sprowadzenie, bo HS jedzie na początku. A później na serwisie 10 minut, żeby przygotować się do kolejnego podjazdu.

W Sopocie w tym roku jak były dłuższe przerwy to samochody, które były na górze sprowadzano w trakcie przerwy na dół. Korzystają na tym zawodnicy, a i organizatorzy oszczędzają trochę czasu.
Racing18

Postprzez stachniak14 » poniedziałek, 24 lip 2006, 18:04

Podobało mi się zachowanie "ekipy" Skatemana .... podczas zjazdów bili brawo i machali wszystkim zawodnikom :D ja również z moim kolegom podczas zjazdów jak i czasem podjazdów machaliśmy . biliśmy brawo . krzyczeliśmy do wszystkich zawodników ... Wyścig był ciekawszy , było wtedy słychać kibiców , co poprawiało wizerunek nas samych i organizatorów ... mój post brzmi trochę jak przechwalki i jest bez sensu ... ale chodzi mi o coś innego .... ludzie widząc nasze zachowanie patrzyli się na nas jak na debili... jeden nawet kazał mi przestać machać bo to głupio wygląda....czy nawet kibicować już nie można? :?
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Anonymous » poniedziałek, 24 lip 2006, 18:11

A kto był na punkcie PO19 na drugim podjeżdzie 5 rundy :?: Tam na tym lewym nawrocie po długiej prostej nieżle Steca wyrzuciło. Ale wiadomo mistrz skontrował fure i poszedł dalej :!:
Anonymous

Postprzez oli » poniedziałek, 24 lip 2006, 19:16

Ja bylam stalam na tej wysepce u gory ,jak pani mowila ze wlasnie wystartowal Stec sie odsunelismy jeszcze wyzej ,i warto bylo ... Po 1 ze ladnie bylo widac a po 2 (tak dla bezpieczenstwa) niezle wymiotl... ratowanie mial strasznie
oli
N1

Postprzez Anonymous » poniedziałek, 24 lip 2006, 19:30

oli napisał(a):Ja bylam stalam na tej wysepce u gory ,jak pani mowila ze wlasnie wystartowal Stec sie odsunelismy jeszcze wyzej ,i warto bylo ... Po 1 ze ladnie bylo widac a po 2 (tak dla bezpieczenstwa) niezle wymiotl... ratowanie mial strasznie

No jak by nie to to Stec ustanowił by nowy rekord gdzieś 1:32 i coś bo tam stracił spokojnie die sekundy.
Anonymous

Postprzez rafaellop » wtorek, 25 lip 2006, 01:44

U siebie na stronie w dziale Filmy umieściłem już onboard z dwoma podjazdami. Jeden z wypadnięciem z trasy, a drugi z najlepszym swoim czasem. Zapraszam :) http://www.rpracing.info
Pozdrawiam!
Rafał
rafaellop
N2

Postprzez skateman » środa, 26 lip 2006, 01:04

Obrazek

nasz forumowicz na 3 miejscu :)
skateman
A6

Postprzez Marmetal » środa, 26 lip 2006, 16:27

Brawo Rafał :) :!:
Marmetal
S2000

Postprzez rafaellop » czwartek, 27 lip 2006, 01:19

Dziękuję, ale... jak pisałem na początku tej strony :-)

Chłopaki, naprawdę nie macie żadnych zdjęć ? Mam tylko dwie fotki, powyższą i jeszcze tę poniżej. Tyle było kibiców z aparatmi... Podzielcie się proszę :-)

Obrazek
Pozdrawiam!
Rafał
rafaellop
N2

Postprzez skateman » czwartek, 27 lip 2006, 01:37

Rafał jeden z fotoreportrów wyjechał na wakacje wraca w Niedziele, a drugiego coś nie mogę dopaść. Ale kilka fotek zarzucimy spewnością. :)
skateman
A6

Postprzez Mroowa » czwartek, 27 lip 2006, 09:15

Obrazek

Obrazek

No to 2 odemnie, super nie są ale... :)
Mroowa
S2000

Postprzez rafaellop » czwartek, 27 lip 2006, 11:58

Bardzo fajne! Dziękuję! :-) Mogę wrzucić do galerii na mojej stronie ?
Pozdrawiam!
Rafał
rafaellop
N2

Postprzez Mroowa » czwartek, 27 lip 2006, 11:59

Wrzucaj. Jak Ci pasują. :)

Pozdro
Mroowa
S2000

Postprzez Gucio » czwartek, 27 lip 2006, 17:14

Banan pewnie będzie chciał ci opylić za $$ :wink:
Mnie nie było na Siennej to nie ma fotek ciekawych :P
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi