XXXIII Bieszczadzki Wyścig Górski

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » sobota, 16 cze 2007, 14:10

Niestety nie udało mi się dzisiaj pojechać do Załuża, zatrzymało mnie kilka spraw. Postaram się zjawić jutro, ale też mam pewne wątpliwości. Jak tam prezentuje się ten Focus Koisa? :)
Marmetal
S2000

Postprzez lexy » sobota, 16 cze 2007, 15:02

fmarcin napisał(a):Kosciuszko juz OUT BRAWO

a co sie stało?ile aut startuje?
lexy

Postprzez Sylwek_GSi » sobota, 16 cze 2007, 15:06

ponoć chodzi pieknie,ja tez jutro jade.
nie to żebym sie czepiał ale ten Focus wygląda nieco inaczej niż WRC

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Marmetal » sobota, 16 cze 2007, 18:32

Bo to tak naprawdę nie jest WRC, tylko Focus przygotowany do wyścigów górskich. Tak samo jak autami WRC nie są samochody rallycrossowej Dywizji 1.
Marmetal
S2000

Postprzez Grabciu » sobota, 16 cze 2007, 22:42

Fokus już nie jedzie. Na treningach szedł bardzo fajnie, ale do podjazdu wyścigowego już nie pojechał :( ekipy serwisowej nie ma (?), wszystko na samochodzie było pospinane kłódkami :shock:
Grabciu

Postprzez ŁukaszWRC » sobota, 16 cze 2007, 22:51

Grabciu napisał(a):Fokus już nie jedzie. Na treningach szedł bardzo fajnie, ale do podjazdu wyścigowego już nie pojechał :( ekipy serwisowej nie ma (?), wszystko na samochodzie było pospinane kłódkami :shock:

Z tego co się dowiedziałem w biurze wyścigu, to Focus startuje tylko w mistrzostwach europy centralnej i pojedzie w wyścigu jutro.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez zip » niedziela, 17 cze 2007, 17:09

No to Fokus już pojechał ....... a takie było fajne autko :(
zip

Postprzez MarcinRally » niedziela, 17 cze 2007, 18:08

Focus sie spalił ... nic nie zostało :?
MarcinRally
A5

Postprzez ŁukaszWRC » niedziela, 17 cze 2007, 18:38

Obrazek
A taki ładny był :cry:
Obrazek
Foto:Kamil Koza, wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnio edytowano piątek, 29 cze 2007, 20:21 przez ŁukaszWRC, łącznie edytowano 1 raz
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Mateusz85 » niedziela, 17 cze 2007, 18:38

serio :shock: a tak fajnie wyglądał szkoda go :cry: ciekawe jaka przyczyna
Mateusz85
N2

Postprzez fmarcin » niedziela, 17 cze 2007, 20:23

przyczyna podobno prozaiczna - awaria układu paliwowego. szkoda bo podobno byl wart 0,5 mln PLN. Dwa lata pracy Słowaków poszło z dymem w 10 min. www.zol.eu
fmarcin
N1

Postprzez Karol » niedziela, 17 cze 2007, 20:49

Jak karoseria to pewnie lekkie wlokna, czy karbony... W pare minut takie cos sie sfajcy ze po aucie nie ma sladu...
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez MarcinRally » niedziela, 17 cze 2007, 21:02

Więc może czas na krótką notatke z Załuża.Byłem 2 dni.Zaczne może od świtnego driftera Macieja POLODEGO!(szacunek) to co dziśiaj pokazał zaszokowało całą "patelnie"po prostu jest wielki! Sam wyścig pechowy dla Jana Kościuszki, kolegi Rafała Płatka(chiałem podejść w sobote ale widziałem że byłeś zajety robotą przy samochodzie i niechciałem przeszkadzać :wink: ) oraz oczywiście największy pech spotkał Koisa(współczuje).Chiałbym też podkreślić miłą sytuacje ze strony Mariusza i Wiesława Steca którzy pomagali Janowi Kościuszce w Sobote, widziałem ze Wiesław przywiózł jakieś częsci panu Janowi.Fajnie było to oglądać w jedym rywalizacje a w drugim wzajemną pomoc.Oczywiście nie obejdzie sie bez komentarza kibiców, gdy w Sobote po 2 treningowym zeszłem do parku konkretnie do Mariusza Steca, z kolegami robiliśmy zdjęcia lancerowi, nagle przed maską lancera staneło dwóch gości i zaczeli odczepiać maske, otworzyli ją bez zezwolenia i patrzyli na slinik, z auta wyszedł Wiesław Stec i ich równo zjechał także panowie odrazu odeszli.Moim zdaniem to było bezmyślne. hmmm...co tu jeszcze no ładnie jechał oczywiście Stec,Małyszycki,Kois,Kus,Soja,Duda dość fajnie,Michałowski,Piękoś,Bochenek,Szelc,Myszkier idt. Soorki za tak długi post :wink:

Pozdro!
MarcinRally
A5

Postprzez nick555 » poniedziałek, 18 cze 2007, 01:50

Cóż zawody zawody i po zawodach :) Fajnie było tylko strasznie szkoda sąsiadów. Karbonowy focus cosworth (nie wrc jak było w zgłoszeniu) spalił się dość szybko po tym jak pękł przewód doprowadzający paliwo do listwy wtryskowej. No i cóż stało sie kolejne nieszczeście, nie zadziałał system gaśniczy... Oczywiście peknięcie przewodu to domysły słowaków, sami nie byli pewni. Martin mówił że stwierdził że trzeba szybko uciekac :(
A przed spaleniem to auto powinno słuzyc za wzór do naśladowania dla naszych "budowaczy aut" Czysto schludnie. A karbon w każdym miejscu naprawde można zastąpić...
Mi osobiscie spodobał się jeszcze jeden "gadżet" juz w aucie naszej produkcji. Panel sterowania w cc kolegi Strozika :) ten kto widział dokładnie to wie o czym mówie... apteczka :):):)
Jak dla nas wyscig w miarę, gdyby nie bład w drugim podjeździe w sobote klepnelibyśmy Szymka dwa razy i byłoby po równo. Ale nie ma co narzekać, co sie odwlecze...
Stanu naszego auta po kolejnym remoncie silnika ( przypomnę :w Cisnej litr oleju na 4 podjazdy) pozostawia duzo do zyczenia :) Do spalanego oleju doszła jeszcze wypluwana woda i grożba przegrzania :) Chłodzilismy woda chłodnicę jak chłopaki w Lancerach intercooler :) No i dobrze że potok był blisko.
A tak wogóle to nic więcej nie widziałem bo obijałem sie na dole :0 Pozdrawiam.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez FanGrzyb » poniedziałek, 18 cze 2007, 12:44

FanGrzyb
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi