Ari_Krakow napisał(a):Jeśli diesel będzie działał na tej samej zasadzie co teraz (czyli spalał olej napędowy) to jest to FIZYCZNIE NIEMOŻLIWE
Oto przykład patrzenia na "problem" z punktu widzenia dzisiejszej (teraz) wiedzy.
prezes-tk
Moderator: SebaSTI
Ari_Krakow napisał(a):Jeśli diesel będzie działał na tej samej zasadzie co teraz (czyli spalał olej napędowy) to jest to FIZYCZNIE NIEMOŻLIWE
obowiązują przepisy sztucznie wyrównujące poziom mocy diesli i benzyn
Wiec, wyobraźmy sobie AUDI, do którego jednocześnie nankują ropę i gaz.
Ari_Krakow napisał:
Jeśli diesel będzie działał na tej samej zasadzie co teraz (czyli spalał olej napędowy) to jest to FIZYCZNIE NIEMOŻLIWE
Oto przykład patrzenia na "problem" z punktu widzenia dzisiejszej (teraz) wiedzy.
Ari_Krakow napisał:
Jeśli diesel będzie działał na tej samej zasadzie co teraz (czyli spalał olej napędowy) to jest to FIZYCZNIE NIEMOŻLIWE
Zależy co będzie spalał . Silnik Diesla z założenia to nie silnik na ropę, tylko silnik o zapłonie samoczynnym. Jeśli uda się zrobić dostatecznie wytrzymały silnik i zastosuje odpowiednią mieszankę to pewnie uda się zwiększyć obroty maksymalne.
żółtodziobie, ja wiem, że może jest wybuchowy ale chyba nie zrozumiałeś sensu mojego pytania. Chodzi mi o to, czy paliwo wyśligowe jest takie jak na stacjach benzynowych, czy odpowiednio przerobione?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości