nowy tor w polsce!!

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » środa, 30 sie 2006, 18:57

Kisiel: niestety większość polskiego społeczeństwa jest taka jak wymieniony pan Kaziu. Nie rozumieją kompletnie o co chodzi w F1, chcą, żeby Kubica z marszu zaczął wygrywać, a F1 to nie piłka nożna, w którą każdy głupi umie grać... Także boję się tego, że gdy np. nie dojedzie do mety albo będzie dziesiąty w każdym wyścigu to ludzie stracą zainteresowanie mistrzostwami i będą bluzgać na Roberta. To żałosne, ale tak u nas jest. Jak wygrywa - lubią, jak przegrywa - nienawidzą. Analogiczna sytuacja miała miejsce z Małyszem i Dudkiem. Ale przecież człowiek to nie maszyna, a Formuła 1 jest cholernie trudnym sportem i debiutant nie ma żadnych szans na zwycięstwo. Ale jak prymitywowi to wytłumaczyć...
Marmetal
S2000

Postprzez Saruto » środa, 30 sie 2006, 19:47

Marmetal napisał(a):F1 to nie piłka nożna, w którą każdy głupi umie grać...

czuje się urażony :oops:
Marmetal napisał(a):Także boję się tego, że gdy np. nie dojedzie do mety albo będzie dziesiąty w każdym wyścigu to ludzie stracą zainteresowanie mistrzostwami i będą bluzgać na Roberta. To żałosne, ale tak u nas jest. Jak wygrywa - lubią, jak przegrywa - nienawidzą.

Wystarczy poczytać wypowiedzi na onecie ;) drugi start dopiero, a już po Robercie niektórzy jadą...
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » środa, 30 sie 2006, 19:51

Saruto napisał(a):
Marmetal napisał(a):F1 to nie piłka nożna, w którą każdy głupi umie grać...

czuje się urażony :oops:

Przepraszam jeśli Ciebie albo kogoś innego uraziłem :P.
Marmetal
S2000

Postprzez nick555 » środa, 30 sie 2006, 20:33

Marmetal napisał(a):Kisiel: ...a F1 to nie piłka nożna, w którą każdy głupi umie grać...

a ja czuje sie wyróżniony bo grać w piłkę nożną nie umiem :):)
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Marmetal » piątek, 1 wrz 2006, 16:24

nick555 napisał(a):
Marmetal napisał(a):Kisiel: ...a F1 to nie piłka nożna, w którą każdy głupi umie grać...

a ja czuje sie wyróżniony bo grać w piłkę nożną nie umiem :):)

W sumie ja też nie za bardzo :lol:. Dobra, zostawmy ten temat ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Erni » wtorek, 5 wrz 2006, 17:10

LuiG napisał(a):fajnie :) , ale szkoda że nie ma czegoś na południu :?

No wlasnie po co kolejny tor w polnocnej czesci kraju dobrze ze nie planowali tego w gdansku czy szczecinie przeciez lepiej jak by byl np w okolicy Krakowa wiem ze tam juz sa fundamenty w postaci toru rallycrossowego ale na poludniu tor jest bardziej potrzebniejszy niz na polnocy
Obrazek
Obrazek

DZIECI ŚCIĄGAJĄ NARTY WSIADAJĄ W GOKARTY!!!
Erni
N2

Postprzez mototom » wtorek, 5 wrz 2006, 18:51

Erni napisał(a):No wlasnie po co kolejny tor w polnocnej czesci kraju dobrze ze nie planowali tego w gdansku czy szczecinie przeciez lepiej jak by byl np w okolicy Krakowa wiem ze tam juz sa fundamenty w postaci toru rallycrossowego ale na poludniu tor jest bardziej potrzebniejszy niz na polnocy

Pożadny tor jest potrzebny w Polsce, bez znaczenia czy na południu w centrum czy na północy. Jakby miał być to nawet i w Bieszczadach niech będzie, tylko niech go ktoś zbuduje.
A na północy o jakich torach mówisz? Bo chyba nie o rallycrossowym w Toruniu.
mototom
A6

Postprzez darekH » wtorek, 5 wrz 2006, 19:49

Erni wyjasnij mi swoj zawily ciag logiczny ktory dal wniosek w postaci tego ze tor w Gdansku nie jest potrzeby a na poludniu tak :) ??
Czasami mysle ze jak w Polsce doczekamy sie np. rundy WRC na mazurach, to i tak niektorym bedzie zle ze nie jest na poludniu... ehh, jeszcze nic nie zbudowali a juz zle
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez Marmetal » wtorek, 5 wrz 2006, 19:53

mototom napisał(a):
Erni napisał(a):No wlasnie po co kolejny tor w polnocnej czesci kraju dobrze ze nie planowali tego w gdansku czy szczecinie przeciez lepiej jak by byl np w okolicy Krakowa wiem ze tam juz sa fundamenty w postaci toru rallycrossowego ale na poludniu tor jest bardziej potrzebniejszy niz na polnocy

Pożadny tor jest potrzebny w Polsce, bez znaczenia czy na południu w centrum czy na północy. Jakby miał być to nawet i w Bieszczadach niech będzie, tylko niech go ktoś zbuduje.
A na północy o jakich torach mówisz? Bo chyba nie o rallycrossowym w Toruniu.

W sumie ja nie miałbym nic przeciwko, gdyby nowy tor zbudowali w Bieszczadach :lol:. Co do tego rallycrossowego toru to moim zdaniem chodziło mu właśnie o Toruń :). A tak w ogóle, zgadzam się z mototomem, porządny tor wyścigowy z prawdziwego zdarzenia jest potrzebny gdziekolwiek w Polsce.

darekH: doczekamy się rundy WRC w Polsce (2008) ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Shiro » wtorek, 5 wrz 2006, 20:04

A mnie szczerze mowiac wisi, czy bedzie nowy tor, bo idioci w zarzadzie zapewne nie wpadna na to, by zrobic cos takiego jak track day (przykladem krajow cywilizowanych). Wciaz zeby sie przejechac cywilem po torze, bede musial jechac do Czech, albo Niemiec, lub czekac na pojezdzawke na Poznaniu dwa razy do roku za nieadekwatne pieniadze. Na wyscigowke narazie mnie nie stac, bo wszystkie drobne wydalem rano na gazete :)

Acha i uwazam, ze tor powini wybudowac tak, by Erni mial blisko (najlepiej w Cieszynie, bo tam jest "bardziej potrzebniejszy") :lol:
Shiro
N1

Postprzez Erni » niedziela, 10 wrz 2006, 08:51

Shiro napisał(a):Acha i uwazam, ze tor powini wybudowac tak, by Erni mial blisko (najlepiej w Cieszynie, bo tam jest "bardziej potrzebniejszy") :lol:

Ależ oczywiście całkiwicie się z tobą zgadzam :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

DZIECI ŚCIĄGAJĄ NARTY WSIADAJĄ W GOKARTY!!!
Erni
N2

Postprzez YOG » niedziela, 10 wrz 2006, 10:59

powaznie rzec ujmując to może warto pokusić się o jakiś tor uliczny? może nie aż tak trudny technicznie jak Monte Carlo ale przykładem USA możnaby stworzyć jakiś szybki uliczny tor; myślę, że połączenie jakiegoś kawałka obwodnicy dużego miasta + jakiś węzeł drogowy lub może jakiś parking od supermarketu jako depo; lokalizacja napewno by się znalazła;

YOG
www.poldimex.pl
YOG
N2

Postprzez Kisiel » niedziela, 10 wrz 2006, 11:55

Obwodnica odpada, koleiny będą większe niż w Kielcach :).
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Saruto » niedziela, 10 wrz 2006, 11:58

Chyba że wreszcie będą robić drogi z dobrego asfaltu, jak narazie się na to nie zapowiada. Tor drogowy odpada bo będą koleiny.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez YOG » niedziela, 10 wrz 2006, 14:00

owszem koleiny nam wszystkim dokuczaja i zawze beda obecne na naszych drogach do pewnego momentu; ale to dyskusja nie w to miejsce;

jednak moge sie zalozyc, ze jest w Polsce kilka miejsc z nowa nawierzchnia gdzie byloby mozliwe stworzenie toru; wbrew pozorom wiele sie w Polsce nowych drog buduje i remontuje starych;

YOG
www.poldimex.pl
YOG
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi