WSMP & DSMP Poznań - harmonogram

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez nick555 » poniedziałek, 4 paź 2004, 19:40

szczerze mówiąc też uważam że miłosz jeździ szybko i czysto(samochód) a i uważam ze wcale nikt nie bedzie pamiętał kto jest niby mistrzem za 5 lat, tylko spojrzy w tabele i zobaczy! Wracając do felg to chyba jasne że każda o nie przekroczonej szerokosci sie nadaje. A a wie ktos może jak ze średnicą? Domyślam się ze w sejach zamiany nie są potrzebne ale gdzie indziej. chyba można zejśc cal w dół lub góre? Czy sie myle/
nick555
A6

Postprzez SeBa » poniedziałek, 4 paź 2004, 20:55

mnie najbardziej ciekawi to jaki zysk daje to że dystanse były przykręcone do piasty a nie do felgi??!! odpowiedź może byc tylko jedna ŻADEN !! kolejną rzeczą która mnie zastanawia jest to jaką satysfakcje ma miłosz z takiego tytułu mistrzowskiego i wygrywania w ustawionych wyścigach??!!
SeBa
N2

Postprzez skitom » poniedziałek, 4 paź 2004, 20:59

SeBa napisał(a):mnie najbardziej ciekawi to jaki zysk daje to że dystanse były przykręcone do piasty a nie do felgi??!! odpowiedź może byc tylko jedna ŻADEN !! kolejną rzeczą która mnie zastanawia jest to jaką satysfakcje ma miłosz z takiego tytułu mistrzowskiego i wygrywania w ustawionych wyścigach??!!

Zysku nie ma, chodzi tylko o przestrzeganie przepisów. Może dojść do sytuacji że ktoś zrobi sobie element który bedzie coś dawał a bedzie się kłócił że nic nie daje.Więc po to są wymyslone przepisy durne czy nie ale jedno jest pewne trzeba je respektować w całej rozciągłości.
skitom

Postprzez skitom » poniedziałek, 4 paź 2004, 21:02

cotic napisał(a):Gościu nie wiem czy byłeś na wyścigu czy nie. W kazdym razie jechałem i widziałem co sie działo. A jeszcze jedno Miłosz zrobił dobrą czasówke bo jechał w tunelu za A grupą. To jest następny pretext do tego ze wyścig był ustawiony

Gościu byłem na wyścigu. Musze cie zmartwić ale kiedy Miłosz robił w drugim treningu dobrą czasówke to jechał sam jak palec !!! więc nie opowiadaj dyrdymałów. Buzuk z Różańskim często jechali razem w tunelu jest to normalne zachowanie zespołu na torze. Powiedz ty po prostu zazdrościsz...
skitom

Postprzez cotic » poniedziałek, 4 paź 2004, 21:17

Dobra koleś nie mam zamiaru sie z Tobą kłucić. Według mnie wszystko było zaplanowane. Majewski musiał już wcześniej widzieć ze nasz team ma tak zakładane dystanse. Wiec wszystko było planowo zrobione.
cotic
N3

Postprzez golden » poniedziałek, 4 paź 2004, 21:21

Koleś Janus ponoc w FIA GT ma jezdzic - dopiero bedzie ubaw - lepszy niz klasa 2 w RC i wyscigi razem wziete :))))))))))))))
golden
A6

Postprzez SeBa » poniedziałek, 4 paź 2004, 21:23

skitom napisał(a): Powiedz ty po prostu zazdrościsz...
czego tu zazdrościć... do takiego tytułu mistrzowskiego to bym sie nawet nie przyznał pomimo tego że nie mam żadnego na swoim koncie... nie zniżył bym się do takiego poziomu...

Kuba Buziuk nie musiał w ogóle startować w tej eliminacji... gdyby nie pojechał tytuł był by jego. Jednak miłosz tylko na to czekał protest pewnie już w domu "naskrobał", doskonale napewno też zdaje sobie sprawe z tego że dystanse u Kuby w niczym nie pomagały. Widze tylko jedną opcje dla której miłosz zniżył sie do takiego poziomu po prostu nie mógł się pogodzić z tym że regularnie dostaje baty od 17 letniego chłopaka, który zalicza swój pierwszy pełny sezon w N-1150... W końcu miłosz to "stara wyga" wszystko w N-ce zna na wylot, każdy tor przejeżdża z zamkniętymi oczami, a tu nagle przychodzi mu się ścigać z "chłopaczkiem" z kartingu...
SeBa
N2

Postprzez Mirage » poniedziałek, 4 paź 2004, 22:22

SeBa zgadzam się z Tobą w 100%, gdybym mógł jeździć i miałbym taki tytuł jaki osiągnoł Miłosz to też bym się do niego nie przyznawał- to wszystko zaczyna się robić dramatyczne. tak samo jak wspominał wczesniej cotic wyścigi zaczynają być obastawiane i to jest powód do zmartwień. Ten protest był na pewno dużo wcześniej obmyślony, a Buziuk miał pecha że wystartował, zdeżył się z Różańskim a na końcu niespecjalnie wjechał w Szurgota. Jednym słowem straszny pech. Kuba Buziuk musiał być dużo wcześniej podglądany z tymi dystansami, bo na takie rzeczy nie wpada się tak odrazu. A co do tego wszystkiego to ciekaw jestem ilu zawodników w całej N-ce ma zamontowane dystanse tak jak należy (czyli z tego wynika że do felgi- co dla mnie jest straszną głupotą)
Mirage

Postprzez nick555 » poniedziałek, 4 paź 2004, 22:35

a nie myślicie że niektórzy może nie uzywają dystansów w ogóle?!? A i jeszcze jedno chłopcy z Wielkopolski: na razie to wy przejmujecie sie wygraną miłosza i jego oczernianiem a popatrzcie na siebie! Wszędzie są sztucznie pompowane klasy a nawet jakby Buziuk nie wystartował to co też by było gadanie ale z drugiej strony! a mówienie o pisaniu protestu przed zawodami jest dla mnie podkreślam dla mnie smieszne! poza tym Miłosz może starym wygą jest i to jest jego przewaga nad 17 latkami! niech się młodzi ucza od początku przepisów i cwaniactwa! Za 5 lat może Buziuk kogos oprotestuje na koniec! i nie piszcie że to nie możliwe...
nick555
A6

Postprzez nick555 » poniedziałek, 4 paź 2004, 22:38

a może miłosz wypowie się sam tutaj? co sądzi na temat dystansów itp. itd.
nick555
A6

Postprzez mop » wtorek, 5 paź 2004, 01:04

Glitol napisał(a):Brawo Miłosz, pięknie sklepałeś Poznań na ich torze.
mop: no nie poznaję kolegi, dobry wynik.
Czy wykluczenie Buziuka skutkuje dyskwalifikacją w całych Mistrzostwach Polski?

glitol: no ja bym mojwgo wyniku nie nazwal dobrym, jest wiele ponizej oczekiwan.. najlepszy czas mam 2 sekundy gorszy niz ten ktory wykrecilem na 1 eliminacji, a wtedy mialem duzo gorzej samochod przygotowany.. silnik caly czas jest do d***
mop
A5

Postprzez cotic » wtorek, 5 paź 2004, 07:12

Zapewniam was ze wszyscy oprócz Miłosza mają zamocowane dystanse do piasty. Pozatym wiercąc otwór w feldze traci ona homologacje a co najgorsze trwałość. Jeszcze jedno...przykładowo mam 12 felg i przy każdej feldze mam mieć dystans, paranoja.

Pozatym tak czy tak jak Kuba złoży protest i poświadczenie to i tak pewnie to nie przejdzie. Miłosz jest z A.Rzemieślnik, a szefem całej komisji jest własnie dyrektor A.Rzemieślnika.
cotic
N3

Postprzez Glitol » wtorek, 5 paź 2004, 07:43

No i sytuacja zrobiła się nieciekawa :(
Moim skromnym zdaniem winę za taki przebieg wyścigu, po części, ponosi Dyrektor zawodów. Kiedyś praktykowane było puszczanie różnych klas w odstępie czasowym. Przykładowo Agrupy mogły jechać 30 sek. przed Nkami. A tak to Miłosz doszedł Agrupy i zaczęły się podejrzenia o ustawienie wyścigu.
Drugą sprawą jest to, że jak do tej pory większość Agrup nie zasługuje na to miano, to są raczej tzw. Nki+.
Glitol
A5

Postprzez SeBa » wtorek, 5 paź 2004, 08:19

nick555 napisał(a):a może miłosz wypowie się sam tutaj? co sądzi na temat dystansów itp. itd.

dokładnie też chciał bym zobaczyć co o tym wszystkim uważa świezo upieczony mistrz polski
SeBa
N2

Postprzez Mirage » wtorek, 5 paź 2004, 13:34

nick555 napisał(a):a nie myślicie że niektórzy może nie uzywają dystansów w ogóle?!? A i jeszcze jedno chłopcy z Wielkopolski: na razie to wy przejmujecie sie wygraną miłosza i jego oczernianiem a popatrzcie na siebie! Wszędzie są sztucznie pompowane klasy a nawet jakby Buziuk nie wystartował to co też by było gadanie ale z drugiej strony! a mówienie o pisaniu protestu przed zawodami jest dla mnie podkreślam dla mnie smieszne! poza tym Miłosz może starym wygą jest i to jest jego przewaga nad 17 latkami! niech się młodzi ucza od początku przepisów i cwaniactwa! Za 5 lat może Buziuk kogos oprotestuje na koniec! i nie piszcie że to nie możliwe...

No tak ale w tedy co to za powód do domuy ze zwycięstwa jak dla mnie to żaden. Zwyciężać można na torze a nie przez takie rzeczy. Rozumiem jakby Buziuk miał coś zrobione z samochodem, miałby mocniejszy silnik to można składać protest- ale o głupie dystanse.
Wychodzi na to że felgi można nawiercać, więc może niech zawodnic sobie zaczną nawiercac tak żeby były lżejsze i będą jechac na farta ( może im się uda dojechac a może nie- bo przecież felga po przewierceniu traci wytrzymmałość )
Mirage

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi