Moderator: SebaSTI
stein911 napisał(a):To fakt, fajki rzadzą swiatem, ale wydaje mi się, że budowa porzadnego toru w Polsce byłaby opłacalna.
stein911 napisał(a):Wracając do toru wyścigowego, to gdyby powstał taki obiekt w Polsce, to nie mógł by on opierać swojego finansowego bytu tylko na krajowych rozgrywkach. Jako, że Polsca to potencjalnie duzy rynek motoryzacyjny, napewno spełniajac wszystkie normy udało by sie ściągnąć imprezy o znaczeniu miedzynarodowym (Super Racing Weekend etc.), a w ślad za tymi imprezami przyszły by zagraniczne TV i sponsorzy...
stein911 napisał(a):Uważam, że kluczem do sukcesu jest dobre zarządzanie.
A dobry tor wyścigowy, to nie 2 imprezy w roku...bez przesady...
stein911 napisał(a):Moim zdaniem sens miało by zbudowanie naprawde ciekawego toru: tj. posiadającego jakby dwie części: jedan dla takich serii jak DTM, V8 star etc., a druga dla takich serii jak SRW, PC, może MC etc. Nie ma sensu budować toru a'la tory belgijskie, holenderskie czy niemieckie (poza Northschleife). A tak woogle to mam sporp we krwi, więc sorry za slowinctoo.
PS Stein ja tez kiedy pisze posty w stanie wskazującym,mam problem z poprawnym napisaniem Nordschleife
stein911 napisał(a):Spróbuje wyrazić się jaśniej:
Nie ma sensu budować prostego toru wyścigowego: dwie dłuższe proste, kilka łuków, 4,5 km. Takich obiektów jest sporo. Tak sobie wymyśliłem, że taki idealny tor miałby powiedzmy dwie części ze wspólną prostą startową. Jeden tor miałby kształt owalu, a drugi byłby usłany wiekszą częścia zakrętów. Gdy taki obiekt zbudować gdzies na południu (ale nie koniecznie), to mogła by powstać dodatkowa pętla górska połączona z normalnym torem....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość