GSMP 2011

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez CZUCZU » środa, 1 gru 2010, 13:43

yapko zamiast rozamwiać wyślij mu maila. jakby co zawsze masz wydrukowanego maila.
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez CZUCZU » czwartek, 30 gru 2010, 00:21

są i nowe regulaminy.. Wpisowe w hs dla aut produkcji pl obnizone do 400zł za dwie elimionacje :shock:

CZUCZU
N3

Postprzez gabrally » czwartek, 30 gru 2010, 01:00

CZUCZU napisał(a):są i nowe regulaminy.. Wpisowe w hs dla aut produkcji pl obnizone do 400zł za dwie elimionacje :shock:

Powinno się roić od malarów... :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Hubertos » czwartek, 30 gru 2010, 01:58

Ja dalej nie mogę odżałować Cisnej :( , przynajmniej zwiększy się frekwencja w HS :)
Hubertos
A6

Postprzez CZUCZU » czwartek, 30 gru 2010, 08:59

cinquecento też jest produkcji polskiej. Muszą doprecyzować co uznaje się za auta takiej produkcji

CZUCZU
N3

Postprzez 5turbo » czwartek, 30 gru 2010, 09:45

Szkoda ze tylko 3 razy mozna formula pojechac :(
www.5turbo.com

Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
5turbo
N2

Postprzez Qbek » czwartek, 30 gru 2010, 10:09

Mogliby mniej w taśmę inwestować i więcej myśleć. :?

ed.

zacząć myśleć...

Wiadomo dokładnie dlaczego Cisna nie pójdzie?
Przeczytałem cały temat ale nic nie znalazłem lub mi coś umknęło :)
Qbek
N3

Postprzez Hubertos » czwartek, 30 gru 2010, 10:38

Wydaje się, że przez kary jakie otrzymał organizator. W tamtym roku były kłopoty z gaśnicami i sędziami.......... Może nie ma sponsora już?
Hubertos
A6

Postprzez Qbek » czwartek, 30 gru 2010, 19:20

Maja czas na przygotowanie normalnego wyscigu, bo to co sie u nas na podkarpaciu dzieje to szkoda gadac...
Chcialbym pojechac na tak zorganizowany wyscig jakie byly jeszcze kilka lat temu...

Sorry za brak pl znakow ale pisze z tel.
Qbek
N3

Postprzez MarcinRally » poniedziałek, 10 sty 2011, 18:49

Qbek napisał(a):Maja czas na przygotowanie normalnego wyscigu, bo to co sie u nas na podkarpaciu dzieje to szkoda gadac...

:shock: , że co u nas niby na podkarpaciu z rajdami, wyścigami oraz KJS jest źle? ja bym nawet powiedział że jest dobrze. Korczyna, Załuż, Rajd Rzeszowski to jest nic? i z tego co wiem, kibice jaki i również zawodnicy chwalą sobie imprezy właśnie w tym województwie, a to że Cisna wypada to już znaczy że u nas jest nędza? Teraz wszystko kręci się wokół pieniędzy, AMKK jest "młodym klubem" więc i tak podjęli poważną decyzje zaczynając od rangi Mistrzostw Polski w GSMP , a przyczyny nie odbycia się tego wyścigu nie znam, więc zamiast do Cisnej śmigaj gdzieś indziej , np. Banovce, Limanowa :)
MarcinRally
A5

Postprzez Qbek » poniedziałek, 10 sty 2011, 19:27

Mi chodzi głównie o kwestie związane z zabezpieczeniem...
Te kilometry taśm, bezmyślni safeciarze i ich koledzy z OSP :roll: Porażka...
Choć nie mówię, że wszędzie, bo i w Cisnej można było spotkać fajnych safeciarzy, z którymi można było się dogadać i stanąć w normalnym miejscu gdzie było coś widać. Pozdro dla nich, chyba PO3 (drugi czy trzeci łuk po starcie) :wink: Drugim miejscem to pierwsza patelnia, tam też było ok...
A w Załużu to już za jednym zamachem całe polany, zbocza wytaśmowane, bo żeby nie daj Boże coś się komuś stało kilka metrów nad drogą, na górce i za barierką...
W Korczynie nie byłem na ostatnich wyścigach ale w 2009 było nawet znośnie...

Tym co się takie podejście podoba to się będzie podobać, ja jestem przeciwny i takie jest tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać. Dziękuje.
Qbek
N3

Postprzez marcind89 » poniedziałek, 10 sty 2011, 22:09

Qbek napisał(a):A w Załużu to już za jednym zamachem całe polany, zbocza wytaśmowane, bo żeby nie daj Boże coś się komuś stało kilka metrów nad drogą, na górce i za barierką...

Zgadzam się z tym w 100 procentach. Byłem w zeszłym roku na wyścigu w Załużu pierwszy i na pewno ostatni raz. A co do tego przeganiania wszystkich kibiców w jedno miejsce, w dodatku w którym organizator ustawił "punkt gastronomiczny"... Wg mnie chodzi w tym głównie o kasę.
Co do Korczyny - wyścig całkiem przyjemny, kilka ciekawych miejsc do oglądania. Jest OK, a na dodatek można tak zrobić, że w sobotę jedziemy na Rajd Presov na Słowację, nocleg w okolicach Krosna, a w niedzielę Korczyna i wychodzi naprawdę fajny rajdowo - wyścigowy weekend.
marcind89

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 10 sty 2011, 22:28

W Załużu polecam stać wyżej jak 1 patelnia, nie ma tam pijanej hołoty, a wyżej jest też kilka miejsc do stania, szczególnie na przedostatniej patelni, ale z tym wywalaniem tylko na 1 i 2 patelnie to jakieś nieporozumienie.........
Hubertos
A6

Postprzez tomeQ_ » wtorek, 11 sty 2011, 13:59

Z zabezpieczeniem to jest kosmos ale w Limanowej i z dojazdem, parkingiem i pozniej z przemieszczaniem, tam sie wybierzcie zobaczyc co to znaczy paranoja. W Sopocie tez sa zatasmowane gorki ladnych kilkanascie m od trasy i nikt nie narzeka. Cisna powinna wrocic, trasa nie jest tak atrakcyjna jak w Limanowej ale klimat i oprawa zdecydowanie lepsza, po prostu Limanowa jest maksymalnie nieprzyjazna dla kibicow.
Odnosnie tasmowania to w Zaluzu z lancera Rondika czesci sypaly sie kilkadziesiat m od samochodu i to nie kawalki plastikow a np bak paliwa, choc w wielu miejscach zasieki z tasmy rzeczywiscie sa bez uzasadnienia to warto zdawac sobie sprawe ze im dalej sie stoi tym bezpieczniej, a tak to pozostaje wierzyc ze ma sie szczescie.
"Barbórka 2008" nasze hasło :
Płać albo spieprzaj dziadu !
tomeQ_
N2

Postprzez Kaczorek » środa, 12 sty 2011, 21:47

Ciekawe czy pójdzie Rościszów...było by super ale zobaczymy czy organizator podoła ;p
www.kaczorek13.digart.pl/digarty ...
Kaczorek
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi