mm - Sam już nie pamiętam jak tam jest zapisane ale ogólnie hodzi o to że mają szeżyc sport motorowy, działać na jego kożyść, rozwijać i udostepniać. A jak jest u nas?

haha śmiać mi się chce
Np: licencja junior u nas jest dostepna od 17czy16 lat, dlaczego jak na zachodzie już od 13 czy 14? Nie można tego zmienić. PIsałem do PZMłota o tym ale jak widać nikt tego na poważnie nie potraktował.
PZm ma doinwestowywać imprezy, obiekty, nawet zawodników a co robią zgarniają kase do swojej kieszeni. Wyjątek to rajd wawelski ale podobno to co tam sie dołożyli to śmiechu warte. Dla porównania federacja francuzka sama wystawia kilka zespołów rajdowych i wyścigowych.
Jakieś 5 lat temu chciałem w moim rodzinnym Sosnowcu aby został zrobiony włąsbie wyścig uliczny (pomóc też) ale wielki AK Śląski powiedział że to nie ma sensu, homologacje toru, przygotowanie ulic (tym mogło się zajać miasto) itd ale nie, nie ma chętnych " MY mamy dwa KJSy i Wisłę" a dzisiaj AK Beskidzki robi 6KJSów, kilka rkręciołków i GSMP w Szczyrku.
Rok później chciałem KJS ale znowu nie bo mają dużo terminów itd. KJS jednak hętniej chcięli zrobić (może dlatego że Andrzej Szkuta był wyzej w hierarhii klubu).
Puchar VWCC i teraz Kia nie powstały dzięki PZM tylko dzięki ludziom którzy chcą i mogą coś zrobić dla wyścigów PZM pozwolił łaskawie bo nie musieli nic przy tym robić.
Takie moje pytanie widziałeś kiedyś na torze prezesa PZM (częsciej niż raz w roku)?