Sejcento gr.N SPRZEDAM

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez lukasr » sobota, 11 cze 2005, 12:02

Ja uwazam ze Lukasz sobie naprawde dobrze radzi w clio. Trzeba tez wziasc pod uwage ze sie przsiadl z slabego seja do takiego auta. Karolina juz od lat jezdzi takimi samochodami. Kwestia czasu az sie przyzwyczaji sam wiem jak jest..... A jak chodzi o Twoje auto to w zeszlym sezonie nawet zamna jezdziles mop... Nagle zmieniles samochod i wygrywasz pierwszy wyscig i chcesz mi powiedziec ze masz czysta enke ?
Pozdrawiam
lukasr

Postprzez S-LOGISTICS » sobota, 11 cze 2005, 15:03

No już jest czysta, bo wczoraj myłem ją i woskowałem. Swieci sie i jest najczystsza spośród wszystkich Nek:)

Stasznie mnie bawia niektóre wypowiedzi. Z natury prawie wszystkich darze należytym szacunkiem i wierze w uczciwość. Rozumiem oczywiście, że sezon w seju był nieudany dla Łukasza... no właśnie dlaczego?? Bo ja tego nie rozumiem.

Filozofia chyba jest taka sama w SC i Clio. 4 koła, silnik z przodu, naped na przód... Clio jest szybsze na prostych, na zakretach. Generalnie ta sama robota tylko szybciej. Do tego Clio ma lepsze opony, zapewne lepiej sie prowadzi, ma lepsze hamulce itp, itd. Myśle, że "słobośc" seja ma tu niewiele do rzeczy.
Niezaprzeczalnie Karolina dobrym kierowcą jest.
Lukasr, skad wiesz jak było przygotowane tamto auto? I na jakiej podstawie zakładasz, że zmiana auta nie moze przyniesc efektu? Zreszta stwierdzenie: "...nawet za mna jeździłeś mop..." raczej chyba Ci nie schlebia.

Cotic, tak, tak, czujnik, moc, wiatr, pogoda, a moze to dlatego że Karolina ma PRZEKRECONE CLIO?? A Ty jak zwykle nie, biedny:(

A własnie, do mnie też dotarło, że ktoś łkał na badaniu. I wogóle jakieś oburzenie powstało w GKSS. Ale kompletnie nie wiem o co chodzi. Może ktoś z teamu SELENIA mógłby zaspokoić moja ciekawość? Zwracam sie z uprzejmą prośbą.
S-LOGISTICS
N1

Postprzez Ania_ » sobota, 11 cze 2005, 21:05

Witam,
dlaczego dla Łukasza sezon w seju był nie udany?? Łatwa odpowiedź - był to jego pierwszy sezon i pierwszy kontakt z tego typu wyscigami...
Teraz natomiast idzie mu super i widze, że ktoś powinnien nauczyc sie pewnej sztuki "czytanie tekstu ze zrozumieniem"... wejdz sobie chłopczyku na strone www.renault-sport.de i zobacz sobie na tabele wyników w wyscigach Clio Cup i sprawdz na ktorym miejscu jest Karolina a na ktorym jest Lukasz... bo tak twierdzisz ze sledzisz poczynania naszych rodakow za miedza...ale za bardzo Ci nie wychodzi... a jak nie poradzisz sobie z niemieckim to dla ułatwienia moge podac link: http://www.renault-sport.de/index.php?id=27 i co :roll:
Uwazam ze Lukasz zrobil ogrome postepny i wcale nie wiatr czy pogoda mu przeszkadzala w ostatnim wyscigu w Kielcach ale wlasnie awaria samochodu wiec sie NIE wypowiadaj jak dokladnie nie wiesz o co chodzi...

A tak w ogóle to jak mozna porównywać poziom jazdy Łukasza i Karoliny jak ona jeżdzi juz ŁADNYCH PARE lat, a dla Łukasza jest to drugi sezon...

Pozdrawiam, Ania :wink:
Ostatnio edytowano sobota, 11 cze 2005, 21:32 przez Ania_, łącznie edytowano 1 raz
Ania_

Postprzez tomusxs » sobota, 11 cze 2005, 21:17

Ehe wy w sejach to wszyscy "Miszcze" jestescie najwieksze :) Mysle, ze moderator powinien usunac niektore posty- to jest OGŁOSZENIE, a nie dział OFFTOPIC. Tak jak Ania: był to pierwszy rok stycznosci Łukasza z torem. Ludzie wielu z was jezdzilo na jakis kartingach, itp., itd... Taka jest wlasnie Polska...nic nie mozna sprawiedliwie... Jezeli sie na tym nie znacie to poco sie odzywacie :?: Juz mowilem, ze niektore seje sa z naklejka N na szybie, a z silnikiem od A grupy w srodku... Chlopaki to nie jest walka na torze tylko koligacje przy stoliku...
Aaa i Lukasz jechal pucharowym Clio, a Karolina H-grupą...Dlatego powiem wam jedno: zobaczycie w Brnie...

Taaak Łukasz jest zawsze biedny- wy nie wiecie co robic z nerwów jak widzicie Kube Buziuka stojacego na podium, ktory objechal wasze A-grupy swoja N-ką...

Wam nic nie pasuje, bo widzicie chłopaków, którzy maja 17,18 lat, ktorzy objezdzaja takich starych byków jak wy... poprostu jest wam wstyd i tyle...

S-Logistics: ty chyba nigdy nie jezdziles sportowym samochodem... Nie wiesz coto znaczy wyczucie?! Sorry, pewnie zdawales na prawko 5 razy, zanim ci sie udalo... Kazdy inny samochod to inne wyczucie silnika, zachowania pojazdu na torze i wogole... Moze ty tak pomyslales: ooo to jest tak jak przesiadka z Malucha do Syrenki :D Czlowieku samochod o mocy prawie 4 razy wiekszej...zastanow sie co mowisz!
www.prawojazdy.b1.glt.pl --->> prawko od 16 lat.
tomusxs

Postprzez S-LOGISTICS » sobota, 11 cze 2005, 22:14

Szanowna Pani Aniu,

na poczatku chciałbym posłużyć sie pewną konkluzją: Mop też w zeszłym sezonie debiutował. Również dla niego był to pierwszy sezon i pierwszy kontakt z tego typu wyścigami. Wcześniej przejechaliśmy pare kjsów i to wszystko. Mopowi też idzie lepiej. I nie rozumiem tej zawiści.
Rzeczone "czytanie tekstu ze zrozumieniem" opanowałem w stopniu zdecydowanie zadawalajacym kilkanascie lat temu. Zdecydowanie przydaje sie w pracy dziennikarza. Skoro zdobyła sie Pani na pouczanie, również i ja sie do tego posunę: wg słownika JP, chłopczyk m III, DB. -a, N. ~kiem; lm M. -i, DB. -ów pieszcz. «dziecko płci męskiej; mały chłopiec». Wydaje mi sie, że nasza znajomość nie jest jeszcze na takim poziomie, żeby nazywać sie pieszczotliwie, Aniu.
No fakt, bije sie w pierś. Niedopatrzenie: masz racje Łukasz jest 23, a Karolina 25. Fakt. Chyle czoło. Mop też zrobił duże postepy i tez mu wiatr nie przeszkadzał. Dla Mopa to też jest drugi sezon.

Również Pozdrawiam, Tomek

do tomusxs:
Mopa też pierwszy sezon. Nie jeździłna kartach ani itp, itd. Taka jest własnie Polska, a raczej zawistni Polacy. Jak komuś idzie i wychyla sie troche ponad, to odrazu, przekretas, złodziej i pijak. Niektóre?? Które?? Już CI mówiłem: nazwiska, przeróbki, a nie puszczanie brzydkich bąków, że ktoś coś ma. O koligacjach można było sie najprawdopodobniej przekonać w Kielcach, tylko, że nie chodziło o zadnego warszawiaka. No właśnie i kto wykazał sie koligacjami??

Twój cytat: Taaak Łukasz jest zawsze biedny- wy nie wiecie co robic z nerwów jak widzicie Kube Buziuka stojacego na podium, ktory objechal wasze A-grupy swoja N-ką...
Czy znasz historie badania z Kielc??? Bo ja bym ją chetnie poznał.
Skad wiesz, ile np Mop ma lat?

Odpowiedz mi jeszcze na pytanie: dlaczego sej, który wygrał w Kielcach przeszedł badanie? Skoro,wg Ciebie, jest A-gr.

Nigdy nie jeździłem, nie wiem co to znaczy wyczucie. Nie mam prawka. Nie, aż taki głupi nie jestem, rozróżniam, ze syrenka ma silnik z przodu i naped na przód, a maluch silnik z tyłu i naped na tył. Czyli pewnie techniki jazdy tymi autami sie różnia. I raczej nijak to sie ma do porównania dwóch aut przednionapedowych. Ale nie wiem, bo sie nie znam. Nie mam pojecia, o czy mówie.
S-LOGISTICS
N1

Postprzez Ania_ » sobota, 11 cze 2005, 22:33

Witam,
S-LOGISTICS: "czytanie ze zrozumieniem" było do Mopa bo on twierdził, że śledzi poczynania "jak nasi" sobie radza za miedza a nie do Ciebie...
No i co z tego, że Mop debiutował w zeszłym roku jak dalej został w sejach i jezdzi Nka a Łukasz przesiadł się do 190-konnego Clio. A to tak apropo wymaga wyższego poziomu jazdy... wiec co Ty porównujesz w ogole :?:
"Chłopczyku" jak Cie to tak uraziło, nie było do Ciebie tylko do Mopa jak i powyzsze czytanie ze zrozumieniem...

"Cotic, tak, tak, czujnik, moc, wiatr, pogoda, a moze to dlatego że Karolina ma PRZEKRECONE CLIO?? A Ty jak zwykle nie, biedny:( " ->
no i co z tego, że Mopowi tez wiatr nie przeszkadzał... po co ta ironia :?: :!: i jakie przekrecone Clio :?: znów nie wiesz o co chodzi a zabierasz głos... ma 225 KM a Łukasz 190 KM ...

Pozdrawiam, Ania :wink:
Ania_

Postprzez S-LOGISTICS » niedziela, 12 cze 2005, 00:01

W takim razie, przepraszam za wciecie.
Myśle, że to kwestia funduszy. Gdyby team miał 100.000E na sezon, to moze pomyślało by sie o czyms innym. A'propos, "wyższy poziom jazdy"?? Nie rozumiem.
Widze, że niezbyt dokąłdnie śledzisz niektóre wypowiedzi. Szczególnie Łukasza.

PZDR T
S-LOGISTICS
N1

Postprzez Ania_ » niedziela, 12 cze 2005, 00:08

Rozwiń swoja myśl - "Widze, że niezbyt dokąłdnie śledzisz niektóre wypowiedzi. Szczególnie Łukasza. " :?: :?:

pozdro
Ania_

Postprzez mm » niedziela, 12 cze 2005, 01:36

tomusxs - czy tloki wystajace z bloku wiecej o 0,15mm niz dopuszcza to homologacja maja wplyw na osiagi samochodu?
mm
N3

Postprzez mm » niedziela, 12 cze 2005, 01:42

albo jazda bez filtra powietrza?
czy to ma jakis wplyw na osiagi?
tak sie tylko pytam...

bo chyba tak niektorzy jezdzili czasowki w zeszlym sezonie w Kielcach... zjezdzali do depo pod sam koniec treningu i mechanicy szybko montowali filtry..... a potem juz bez nerwow zjezdzali do parku zamknietego....
mm
N3

Postprzez tomusxs » niedziela, 12 cze 2005, 07:55

Taaak...hmmm napiszmy więcej odpowiedzi a MM poda całą tajemnice swojego silnika :D Ludzie gwarantuje wam, ze kazdy kto by pojechal sciagac sie do NIemiec wąchalby dym na koncu...
tomusxs

skitom

Postprzez skitom » niedziela, 12 cze 2005, 16:49

Jeżeli ktoś pragnie mie tak szybie samochody jak zawodnicy posiadający na błotnikach napis:
"Skinder Management"
www.sportserwis.com

Serdecznie zapraszam

:D :D :D :D :D

Pozdrawiam wszystkich rozrzalonych faktem ,że samochody spod mojej łapki sa tak szybkie .....
skitom

Postprzez mop » niedziela, 12 cze 2005, 17:12

Ania_
widze, że ktoś powinnien nauczyc sie pewnej sztuki "czytanie tekstu ze zrozumieniem".

polecam rowniez Tobie dziewczyko, moja wypowiedz:
nie nie, czytalem o waszych wynikach za granica na autoklubie, bo to w sumie dosc interesujace jak sobie nasi radza za miedza. o tych wynikach mowie.
zreszta niewazne, bez obrazy, pozdro

dalej
. wejdz sobie chłopczyku na strone www.renault-sport.de i zobacz sobie na tabele wyników w wyscigach Clio Cup i sprawdz na ktorym miejscu jest Karolina a na ktorym jest Lukasz..

" Karolina zakończyła sobotnią czasówkę na 15 miejscu z wynikiem 1.11,129, natomiast Łukasz został sklasyfikowany o siedem pozycji niżej (1.12,580). " notka z autoklubu

dalej mozna przeczytac ze karolina zostala zdyskfalifikowana, wiec nie dziwi ze w ogolnej klasyfikacji jest nizej.

z powyzszych czasow wynika ze lukasz jest o poltorej sekundy gorszy, w sejach oznacza to spadek z pierwszego miejsca na mniej wiecej dziesiate.

zreszta to nie jest najwazniejsze, nie nabijam sie, a nawet cieszy mnie to ze ktos jezdzi za granica i jakos mu tam idzie
jednak jego uwagi o moich umiejetnosciach sa malo uprzejme

Wam nic nie pasuje, bo widzicie chłopaków, którzy maja 17,18 lat, ktorzy objezdzaja takich starych byków jak wy... poprostu jest wam wstyd i tyle...

nie jestem ani starym bykiem, nie jezdzilem tez w kartingu, wstyd mi tez nie jest
S-Logistics: ty chyba nigdy nie jezdziles sportowym samochodem... Nie wiesz coto znaczy wyczucie?! Sorry, pewnie zdawales na prawko 5 razy, zanim ci sie udalo... Kazdy inny samochod to inne wyczucie silnika, zachowania pojazdu na torze i wogole... Moze ty tak pomyslales: ooo to jest tak jak przesiadka z Malucha do Syrenki Czlowieku samochod o mocy prawie 4 razy wiekszej...zastanow sie co mowisz!

Łukasz przesiadł się do 190-konnego Clio. A to tak apropo wymaga wyższego poziomu jazdy...

wyczuc samochod na torze, zgadzam sie jak najbardziej, jednak wprawnemu kierowcy powinno to zajac nie dluzej niz jeden, dwa, no gora trzy treningi

a wy kiedys jedziliscie samochodami o takich osiagach? bo ja tak, jednym takim na codzien, i raczej nie mam problemow z wyczuciem na co moge sobie pozwolic
ale jak sie mowi "zlej baletnicy.."

ps. zdalem za 4 razem

No i co z tego, że Mop debiutował w zeszłym roku jak dalej został w sejach i jezdzi Nka a Łukasz przesiadł się do 190-konnego Clio.

coz, nie stac mnie, jak bede kiedys piekny i bogaty to moze kupie sobie clio.

Ludzie gwarantuje wam, ze kazdy kto by pojechal sciagac sie do NIemiec wąchalby dym na koncu...

z checia kiedys bym sprobowal.
mop
A5

Postprzez mm » niedziela, 12 cze 2005, 17:30

tomusxs - ja tylko pisze o rzeczach, ktore robia/maja inni zawodnicy... jak nie wiesz do kogo pije to juz nie moj problem...

te wszystkie ..., o ktorych pisze zapewne nie maja najmniejszego znaczenia jezeli chodzi o osiagi samochodu... zupelnie jak to czy ktos ma dystanse czy ich nie ma, czy ma srubke przy nich czy tez nie... ale to wszystko jest niezgodne z regulaminem. z przepisami, ktore obowiazuja wszystkich, ktorzy sa zawodnikami - nie tylko w Polsce....

dlatego tez nie pisz mi o osiagnieciach tego, "ktory eNka objechal Agrupy i wskoczyl na podium...." bo to jest zalosne...

co do mojego silnika, tylko nie wiem ktorego - jezdze w koncu w tym sezonie Agrupa - nie martw sie. co do innych tez sie nie musisz martwic.
sa szybkie, a czy zgodne? niech ktos wylozy 3000pln i to sprawdzi :lol:

skoro nie wiesz, ze poza silnikiem liczy sie jeszcze milion innych elementow (szczegolnie w eNce) - zawieszenie, hamulce, itp, itd to tylko pokazuje jak niewielkie masz pojecie o tym zagadnieniu.
Nie pomijaj tez tak waznego elementu jakim jest kierowca...
a jak narazie to oprocz Tobiasza, Garsteckiego czy Szurgota cala reszta startujaca w N-1150 to mali, niedoswiadczeni chlopcy (i Hania Sobota)... ktorym brakuje doswiadczenia i setek kilometrow przejezdonych w czasie zawodow, spedzonych za kierownica samochodu...
co prawda maja ambicje i zapal, co jest wspaniale!!! kiedys napewno beda wielcy, ale musi troche czasu minac... a narazie moga "pokazywac pazurki" i czasami drapac ta trojke, o ktorej pisalem wczesniej, podczas poszczegolnych rund...

co do tego, ze startujac w Niemczech jezdzi sie z tylu to... widac nie zawsze kasa (jak kogos stac na starty za granica) musi isc w parze z talentem... znam kilku zawodnikow, ktorzy startowali w imprezach rangi mistrzostw Europy (rallycross - nie ma mistrzostw swiata, wiec to sama czolowka - tez wyscigi jakby nie patrzyc) i rostawiali wielu zawodnikow innych narodowosci...
wiec pamietaj, ze kasa - nie rowna sie talent... oczywiscie wszystkiego mozna sie nauczyc, trenowac, trenowac i jeszcze raz trenowac... ale wtedy jest sie "rzemieslnikiem" - taklentu sie nie wytrenuje....
niestety tym, ktorzy maja talent zazwyczaj pozostaje sciganie w Polsce...
narazie pozostaje nam tylko Kubica...

pozdrawiam
mm
mm
N3

Postprzez tomusxs » niedziela, 12 cze 2005, 18:47

Dobra nie chce komentowac juz Twojej wypowiedzi... zakonczmy tą kłótnie- to jest ogłoszenie...
tomusxs

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi