Puchar KIA Picanto

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez ARTX » wtorek, 16 paź 2007, 22:37

Krystian napisał(a):ile to razy wychwalali pod niebiosa wykluczonych zawodnikow, robili zdjecia, wywiady itd. Wstyd i zenada.

no wlasnie to wqrwia najbardziej :!:

sa lansowani na super kierowców a tak naprawde czystym autem nie jezdziliby w czubie a brak umiejetnosci nadrabiaja mocą :evil:
ARTX
N2

Postprzez MisiekClio » wtorek, 16 paź 2007, 22:42

ARTX napisał(a):sa lansowani na super kierowców a tak naprawde czystym autem nie jezdziliby w czubie a brak umiejetnosci nadrabiaja mocą :evil:

W tym swietle jeszcze wieksze gratulacje dla Raczka. Wygral, caly sezon byl czysty, a przede wszystkim szybki. A ostatni bieg w Poznaniu - kto widzial ten wie.

Wielkie gratulacje.
MisiekClio
N3

Postprzez kurczak » wtorek, 16 paź 2007, 22:43

ARTX jedziesz na góre św anny?
lasf.lt

RWD!!!Litwo ojczyzno moja rajdowa ;) Przygotowywanie i Serwis BMW E30 318is Warszawa-Okęcie ul. Wagonowa 5
kurczak
N2

Postprzez ARTX » wtorek, 16 paź 2007, 22:53

kurczak napisał(a):ARTX jedziesz na góre św anny?

nie mam juz picanto :( ale moze wyporzycze :)
ARTX
N2

Postprzez PAKO » wtorek, 16 paź 2007, 22:55

A ja sie dziwiłem czemu mi tak odchodzą na prostej....hehe

Ciekawe jak sie czują sponsorzy którzy promowali oszustów..... :evil:
www.interpako.wkielcach.pl - service Mercedes-Benz Kielce
PAKO

Postprzez kurczak » wtorek, 16 paź 2007, 23:00

ARTX napisał(a):
kurczak napisał(a):ARTX jedziesz na góre św anny?

nie mam juz picanto :( ale moze wyporzycze :)

a co sprzedałes ???sprzedaj tez moje ;):)
lasf.lt

RWD!!!Litwo ojczyzno moja rajdowa ;) Przygotowywanie i Serwis BMW E30 318is Warszawa-Okęcie ul. Wagonowa 5
kurczak
N2

Postprzez Glitol » środa, 17 paź 2007, 07:25

Gregora auta przygotowywał Białowąs. I do rallycrossu i do Pucharu :)
A kto obsługiwał Steinhofa :?:
Gratuluje wszyskim zawodnikom, którzy przez cały sezon jeździli czystymi autami. Mam tylko takie nieodparte wrażenie, że przekręconych aut było więcej tylko kolesie mieli szczęście.

Brawa dla wszystkich Scyzzorów :!: :!: :!:
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez waabgarage » środa, 17 paź 2007, 07:54

Jesli chodzi o dyski to brak slow...
Duze brawa dla Raczka Kilera Maćka Chyżyńskiego oczywiście bo dali rade czystymi autami a to wielki sukces!!! Szkoda tylko ze oszusci staja na podium i cieszą sie nagrodami na oficjalnych rozdaniach

Popieram wyjazd Gregora:)

Pozdrawiam
Ł A
Ostatnio edytowano środa, 17 paź 2007, 15:35 przez waabgarage, łącznie edytowano 1 raz
Mistrzowie Polski 2009
V-ce Mistrzowie Polski 2008
Mistrzowie Polski 2007
V-ce Mistrzowie Niemiec 2007
I miejsce DSMP 2007 w klasie 1600
waabgarage

Postprzez rafal85 » środa, 17 paź 2007, 09:46

kurczak napisał(a):ale mi to nawet by nie pomogły złote sprezyny zeby czołówke dogonić hehehhe ;)a to nie moge pisać na forum czy co????

co to za dyskusje?? uszy po sobie i siedz cicho, to ze jestes mniejszy oszust niz np. gregor niczego nie zmnienia, pozdrawiam kibic
rafal85

Postprzez smalec » środa, 17 paź 2007, 11:50

oj... grubo poleciales po koledze...
smalec

Postprzez dziabak » środa, 17 paź 2007, 13:25

Do Glitola

nie przygotowywalem auta Igora Gregorczyka
Prosba do Ciebie jak nie masz pojecia to ni pisz bzdur
dziabak

Postprzez ost » środa, 17 paź 2007, 15:02

mm napisał(a):zgadzam sie z Karniakiem, nawet do pucharu KIA K 2500 TCi, gdyby taki sobie w Kii wymyslili, to bym recydywistow nie dopuscil.
szkoda strzepic sobie jezyk na komentowanie 3 wykluczenia technicznego w sezonie....

przede wszystkim chcialbym w tym miejscu POGRATULOWAC:

MACKOWI OSTOJI-CHYZYNSKIEMU

3 miejsca :!: :!: :!: :!: :!:

:D :D :D :D :D :D :D

mm

Dziękuję bardzo. Jestem szczęśliwy. Przyznam, że przed sezonem nie postawiłbym dużej sumy na siebie...
Pełne zadowolenie zmniejsza fakt, że stało się to w tak nieprzyjemnych okolicznościach. Niesmak jest bardzo, bardzo duży.

Nie wyobrażam sobie ścigania w przyszłym sezonie z zawodnikami, którzy mają notoryczne problemy ze zrozumieniem przepisów zawartych w regulaminie technicznym.
ost

Postprzez ost » czwartek, 18 paź 2007, 17:53

Kwestie dyskwalifikacji z którymi mieliśmy do czynienia w dwóch ostatnich rundach spowodowały u mnie różnorakie przemyślenia. Nie do końca wiedziałem co z tym zrobić.

Na stronie www.rallycross-sport.com trafiłem na post przysłany przez Jacka Chojnackiego - sądzę, że większość wie kto to jest i od ilu dziesięcioleci jest obecny w sporcie samochodowym. Mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko temu, że zacytuje go w tym miejscu.

Myślę, że warto podyskutować na temat co zawodnicy i kibice uważają za dopuszczalne, a co już zdecydowanie przekracza granice. I czy jako grupa możemy wywierać jakąś presje przyzwoitościową na uczestników tego światka.

Jacek Chojnacki ze strony rallycross-sport.com Drodzy Koledzy!
Kolejna wpadka Gregora spowodowała we mnie chęć podzielenia się swoimi refleksjami. Chciałem się jakoś publicznie, w naszym środowisku, odnieść do tej sprawy, zająć stanowisko. Emocje związane z tą sytuacją są tak wielkie, że w pewnym momencie doszedłem do wniosku, że nie będę być może obiektywny a na pewno mogę być po prostu niegrzeczny, mimo że w słusznej sprawie wystąpiłem. Poprosiłem zatem mego przyjaciela, zawodowo przygotowanego w zakresie psychologii człowieka, do skomentowania tego zdarzenia. Pozwolę sobie zacytować Jego list w całości :

Witaj Jacenty.
Utrata ideałów, kryzys wartości i chęć uczestniczenia w życiu medialnym, a innymi słowy i dosadnie , prestiż pozycji społecznej oraz pieniądza powodują , że ludzie niedojrzali robią przekręty. Żal serce ściska, że w dziedzinach w których liczą się inne wartości a mianowicie w sporcie.
Osobnik o którym piszesz to recydywista. Na recydywę działa tylko jedna kara - bezpowrotne wykluczenie. Bo to nie jest tak jak przypadku pijącego ojca w rodzinie - że wiele mu się wybacza.
Pytasz jak postąpić w sytuacji z Gregorem. Przy najbliższym spotkaniu stanowczo wyrazić swoje skonfundowanie, i podkreślić jak wiele krzywdy robi dla świata RC który jest dla wielu z Was zawodników a dla Ciebie szczególnie ważny. Nie wiem czy podawać mu rękę czy nie, to sprawa indywidualnych stosunków, jednak należy jednoznacznie, konkretnie zaznaczyć brak aprobaty dla takich niesportowych zachowań. Jestem zwolennikiem resocjalizacji ale przy użyciu wszystkich środków wychowawczych. Co do Steinhofa podobny brak aprobaty. Jestem przekonany że to całe środowisko sportowe, zawodnicy, powinno zaprotestować otwartym listem do działaczy PZM. Rozumiem że jest to niewygodne dla wielu skoro należy przypuszczać, że statystycznie prawdopodobnie 50 procent nieuczciwych zawodników "podkręca" swoje maszyny. Ale takie działanie to okradanie dziedzictwa sportów motorowych. Przecież dla wielu zawodników i kibiców samochód jest ołtarzem i najważniejszą wartością. O przekrętach należy głośno mówić, potępiać sprawców i karać !! Stare powiedzenie mówi - przykład idzie z góry - Nie należy ubierać różowych okularów. To deformuje postrzeganie i szkodzi otoczeniu a szczególnie dotkliwie - najmłodszym.
Zniesmaczony fan
Wojtaq
ost

Postprzez Booyac » czwartek, 18 paź 2007, 23:38

Jestem przekonany że to całe środowisko sportowe, zawodnicy, powinno zaprotestować otwartym listem do działaczy PZM.

bardzo dobry pomysł, możecie od razu dodać moją sygnaturę

Sebastian Bujak - kibic

ponadto uważam również, że w komunikatach powinno się pisać wprost za jakie odstępstwa techniczne dany zawodnik jest wykluczany vide przebijanie numerów na wałku, bo są "odstępstwa" i "odstępstwa" jak np. półosie Hołowczyca

w prawie karnym można się wywinąć zawiasami, ale recydywa=paka+"bonus"

na naszym podwórku licencja na rok do szafy byłaby w mojej opinii jak najbardziej na miejscu. Jeśli PZM nie będzie miał wystarczających jaj to i tak liczę, że Kia na przyszły rok sporządzi swoją własną "czarną listę"
ScyZzoR Squad Kielce
-=www.scyzzor.com=-
Booyac
N1

Postprzez mop » czwartek, 18 paź 2007, 23:42

ciekaw jestem ile ludzi ktorzy tak szumnie sie wypowiadaja na temat przekretow sami maja czyste samochody.
Wrecz nie zdziwilbym sie ze gdyby byli w pierwszej 8 rozbieranych, nagle by znalezli sie po drugiej stronie.
Ost - nie mowie tu o Tobie, ani o nikim personalnie!

Co do wykluczen, zakazu jazdy, zabieraniu licencji itp. - skonczcie pisac takie bzdury. Jakby tak mialo sie robic to juz nie mielibysmy kolo 20 zawodnikow w picanto wykluczonych na roznych eliminacjach.
I to byliby nie tylko Ci nielubiani z czolowki, ale tez kilku waszych bliskich kolegow z pucharu. Nadal tak chetnie byscie glosowali zeby zabrac licencje jakby chodzilo o dobrego kumpla?

Co do gregora - watpie zeby siedzial w nocy i sam sobie dlubal w motorze, ktos mu go robil, pytanie kto?

Aha - tak dla zastanowienia. Przypadkiem nie s.p. Kulig zostal kiedys wykluczony na Szwecji za zbyt lekkie kolo zamachowe?
Albo ostatnio Kuzaj za brak katalizatora?
Czy jak Booyac napisal - Holek za poloski?
Im tez trzeba bylo zabrac licencje i nie pozwolic wiecej stratowac?
mop
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi