Moderator: SebaSTI
mop napisał(a):Bez sensu sa takie komentarze ze powinni kogos tam wyrzucic z pucharu. To po takiej eliminacji nie byloby ilu samochodow? 6? To na ostatniej pojechaloby 20 picanto. Rzeczywiscie ciekawiej by bylo.
Poza tym to bylby tylko plus dla zawodnika. Wykluczyli go to i tak nie ma po co jezdzic bo na tytul nie ma szans. W sumie juz moglby olac, ale musi jezdzic bo inaczej kara finansowa go czeka. Wykluczenie go do konca sezonu to tylko mila niespodzianka.
mop napisał(a): Tak jak jest, czyli brak mozliwosci uzyskania tytulu Mistrzowskiego nawet jak zajmie pierwsze miejsce i brak mozliwosci odliczenia rundy w ktorej go wykluczyli jest jak najbardziej w porzadku.
To ja wolę ścigać się z 20 uczciwymi niż 40 o wątpliwej kondycji moralnej.
Według mnie dyskwalifikacja jest jak najbardziej wskazana.
najskuteczniejsza bylaby naprawdę wysoka kara finansowa - na przykład 20 tys. zł za poważne odstępstwa (nie mówię o drobnych sprawach tylko ewidentnych przekrętach) - odstraszyłaby większość amatorów łatwych zwycięstw.
Gdzie mogę znaleźć ten przepis (mówię o tytułach, a nie odliczeniu)? Trochę szukałem i nic takiego nie ma niestety... To też już chyba pieśń przeszłości.
mop napisał(a):najskuteczniejsza bylaby naprawdę wysoka kara finansowa - na przykład 20 tys. zł za poważne odstępstwa (nie mówię o drobnych sprawach tylko ewidentnych przekrętach) - odstraszyłaby większość amatorów łatwych zwycięstw.
Zatem chcialbys zrobic ranking przekretow? Dokladna liste punkt po punkcie za co jaka kara? A co jak znalazby sie przekret ktorego nie ma na liscie? Wycena rzeczoznawcy?
Kto by ocenial czy przekret jest na 3000zl czy na 20.000zl?
Do kogo pojda te pieniadze? Dla organizatora? Dla pracownikow? Dla KIA? Moze dla mnie
mop napisał(a): Poza tym mowie, jak chcialbys wyegzekwowac te pieniadze?
kiler napisał(a):Przepis jest w regulaminie KIA. Mowi on ze zawodnik niemoże odliczyc wykluczenia z zawodów. Czyli Jedno wykluczenie przekresla mozliwos zdobycia dobrej pozycji
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 12 gości