Podsumowanie sezonu WSMP/DSMP

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Podsumowanie sezonu WSMP/DSMP

Postprzez schumi_speed » wtorek, 6 wrz 2005, 19:44

Witam,
jestem bacznym obserwatorem i fanem wyścigów samochodowych.
Patrząc na tegoroczne wyścigi WSMP i DSMP, dochodze do winiosku,
że jest to jedna wielka farsa. GP to wyścig nie samochodów a wypchanych portfeli.
Niech Stańco, Czapka poszczycą się osiągnięciami w Pucharach(CUP) z tego co
mi wiadomo zajmują oni jedne z ostatnich miejsc w Europie.
Jedynym sensownym wyścigiem jest Puchar Golfa.
Moze w przyszłym roku Czapka, Stańco i inni pokażą na co ich stać w Pucharze np. Golf.
Z tego co widziałem Czapka była obstawiona na ostatnim wyścigu trzema samochodami, aby tylko
wygrać klasę H2000. Samochodem którym jechała w GP, miał moc 230KM a zawodnik z ktorym konkurowała
zaledwie 193KM. Wiec jaki jest sens....

Zapraszam na strony www.fiagt.com www.renault-sport.de
schumi_speed

Postprzez marecki » wtorek, 6 wrz 2005, 20:05

Czy ja wiem czy to jest jedna wielka farsa, ja bym tak nie pisał. Dobrze, że w ogóle coś się dzieje. Na zachodzie głównie fabryki się ścigają. U nas ludzie którzy mają pasję, bo chyba wyżyć z tego nie idzie. Na nasze warunki wyścig dystansowy powinien trwać 2 godz. Mówi się o kolejnym pucharze auta klasy Seicento, tylko co to może być za auto :?: .
Ostatnio edytowano wtorek, 6 wrz 2005, 20:19 przez marecki, łącznie edytowano 1 raz
marecki
N3

Postprzez mop » wtorek, 6 wrz 2005, 20:11

c1? dacia logan? w zeszlym roku tez sie mowilo i nic nie ma :(
gp - tak, ale ostatnio najbardziej mi sie podobal myszkier, a najbardziej w poznaniu gdzie na drugim kolku juz byl za saleenem :D
co do h2000, z tego co ja widzialem na filmiku lukasza, to nie mial wiekszych szans na wyprzedzenie karoliny i pod gorke nie widac bylo tych 40 koni roznicy, ida w miare rowno.
mop
A5

Postprzez Tobi » wtorek, 6 wrz 2005, 20:39

Idąc tokiem myślenia szumiącego spida wszystko w życiu jest bez sensu no bo np. po co jeść chleb jak można kupić kawior no chyba że kogoś nie stać na kawior to niech umiera - prawda że bez sensu. Nie szumi chyba trochę jesteś pesymistycznie nastawiony do tego - przecież gdyby np. Czapka chciała się scigać w golfie to by sobie kupiła Golfa a nie walczyła z Salinem. Widocznie chce przegrać i powiedzieć że nie miała tyle kasy.
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez Tobi » wtorek, 6 wrz 2005, 20:40

i jescze przepraszam że akurat Czapke podałem za przykład - mówimy o kimkolwiek.
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez schumi_speed » wtorek, 6 wrz 2005, 20:46

Widzeliście jak podziękowała Czapka, Kotarbie podsumowując zeszłą współpracę w teamie
"W wyścigu długodystansowym jechało mi się super. Pierwszy raz startowałam wspólnie z Marcinem i muszę powiedzieć, że jeszcze nigdy z żadnym zmiennikiem tak dobrze się nie dogadywałam i nie czułam się tak komfortowo. Bywało, że wysiadałam z Clio po mojej zmianie i potem byłam bardziej zestresowana niż podczas jazdy. Tym razem miałam pewność, że Marcin nie zrobi nic głupiego, pomyśli przed każdym manewrem, nie wyprzedzi przy żółtej fladze. Wiedziałam, że to świetny kierowca, ale i tak bardzo pozytywnie mnie zaskoczył"
schumi_speed

Postprzez Tobi » wtorek, 6 wrz 2005, 21:57

A co mnie to obchodzi jak się kłócą to Mu nie podziękowała - pozatym chyba to nie jest tematem podsumowania sezonu. Czy Ty szumi nie chcesz przemycić tutaj jakiegoś innego tematu pod przykrywką podsumowania sezonu?
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez S-LOGISTICS » środa, 7 wrz 2005, 07:42

OK, Saleen czy TT to troche egzotyczne na naszym ternie auta, ale ja nie mam nic przeciwko. Jak maja pieniadze, niech sobie jeźdzą. Fajnie jest posłuchać dzwieku tego potwora. Schumi_speed, masz chyba wielkie złudzenia. W każdym sporcie motorowym jest (w jakimś stopniu) wyścig na hajs. W rajdach też, w RC również no i w wyścigach na 1/4 wsi. GP POlski owszem jest troche kiblowate, ale to głownie dlatego, że jeździ tam "8 samochodów w 7 klasach". Puchar golfa wcale nie jest taki fajny. Na RC w Słomczynie miałem okazje porozmawaić na luzie z jednym z zawodników. Pomijajać koszt zakupu auta (prawie 140.000pln), Polacy popełnili jeden błąd w regulaminie nie dajac limitu na opony. W ten sposób mniej zamożni zawodnicy biorą ze sobą 6 i tak drogich opona, a CI z góry po 20. Czy to nie jest wyścig na grubość portfela? Poza tym, już polska myśl techniczna wymyśliła, jak można wejść do komputera nie otwierajac go. Mi sie podobał sezon SC. Był naprawde cieakwy, emocjonujacy i bogaty w wiele ciekawych wydarzeń. Wbrew pozorom i wymysłom niektórych użytkowników forum, śmiało moge powiedzieć, że był jednym z najczystszych.

PZDR
S-LOGISTICS
N1

Postprzez directormaster » środa, 7 wrz 2005, 08:41

Ja też uważam że sezon w SC był zajefajny. Gratulacje dla Tobiego, Sika, Mop'a i oczywiście Gregora. Zobaczymy co zdziała myśl techniczna GregorGarage przez sezon ogórkowy..... Mam nadzieję, że przyszły sezon będzie jeszcze fajniejszy.
Gregor Garage RULEZ!!!!!
directormaster

Postprzez mm » środa, 7 wrz 2005, 11:14

GPP to porazka - powinny byc dwie klasy pojemnosciowe - do 2000 i powyzej. bez podzialu na H,N,G,Z,A, itp. to jest farsa. pompuja klasy, kloca sie, wypychaja na dublach. Nikt z kibicow nie wie kto sie z kim sciga.

wyscigi eNek - fajne i emocjonujace.

a-grup za malo. albo kierowcy (niektorzy) nie tacy - placza sie i przeszkadzaja w N-1150.

HS i Hobby cos tam - moze te tigery z formulami puszczac, albo w GPP - tam juz jest tyyyle klas... przeszkadzaja cienkim i psuja obraz calego wyscigu.

moze i wstyd sie przyznac, ale nie widzialem zadnego wyscigu golfa - ale tylko dlatego, ze nigdy nie slyszalem bedac w parku maszyn, ze jada... sa za ciche!

dsmp - w sezonie 2004 wiecej sie dzialo. teraz, gdyby nie 2 golfy pucharowe, ktore nie jezdzily w sezonie to na ostatnich kielcach Mop bylby 5 w generalce sejem;) aczkolwiek Ci co jezdzili drugi sezon bardzo dopracowali wszystkie istotne elementy zarowno w samochodach jak i w logistyce i przygotowaniu.

o podchodach do taniego pucharu slyszalem, ale nie wierze w to. fiat nie da kasy na seje, a z panda raczej nie wejdzie.

to byl bardzo udany i fajny sezon...
mm
mm
N3

Postprzez mm » środa, 7 wrz 2005, 11:16

aha - wiecej wyscigow na zagranicznych torach!!
pomysl z Czechami byl suuuuper!!!
mm
N3

Postprzez Tobi » środa, 7 wrz 2005, 11:47

Ja widziłem ostatni wyścig Golfa bo pierwszy raz nic nie miałem sprawdzane w samochodzie po wy
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez Tobi » środa, 7 wrz 2005, 11:48

ścigu. A tak poważnie touważam że za mało rozbiórek w mojej klasie - praktycznie tylko jedna dokładna.
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez mop » środa, 7 wrz 2005, 12:07

moja w poznaniu? :)
no i na gorach za kazdym razem nie dadza mi spokoju :p

sezon SC super, szkoda ze na ostatnich eliminacjach bylo tak malo sejow, za to pierwsza 10 patrzac po czasach z wyscigu, miejsci sie w sekundzie, ostro :)

zagraniczne tory - najlepsza rzecz pod sloncem, mogli by dodac jeszcze jakies niemieckie i bylbym w raju :) (tak zeby nie bylo 3 eliminacji na jednym torze)

GPP - porazka, ale to glownie saleen i TT przyciagalo kibicow, wiec niech bedzie

moze cos sie rozkreci, byly jakies relacje na OESie, golf jakby nie mowic tez byl mocno rozreklamowany. subiektywnie wydaje mi sie ze bylo wiecej kibicow w tym roku :)
mop
A5

Postprzez cotic » środa, 7 wrz 2005, 16:13

GP porażka, niektórzy nie wytrzymują i z tego są problemy kłutnie itede.
Dlaczego w Golfie nic sie nie dzieje? Jest jakas równość i liczą sie umiejętności, nie da sie opłacić kierowców, czy podstawić samochodów aby w danej klasie mieć mistrza przykładu nie musze podawać bo głośna sprawa była na ostatniej VIII eliminacji.
www.bth.pl/sponsoring/ +48697969707 gg: 642954 lukasz@bth.pl
cotic
N3

Następna strona

Powrót do Wyścigi