Nowy nowoczesny tor...,...przydałby się, ale głownie po to, aby przyciągnąć zagraniczne serie. Zgadzam się z tobą YOG, powinny zostać przynajmiej Kielce, z poprawioną nawierzchnią itd, lecz w niezmienionej formie. Dlaczego? Dlatego,że to niebezpieczny i fascynujący tor, takie "Polskie Spa", jak ktos kiedyś napisał na innym forum. Kiedy patrzę na te dwukilometrowe pułapki szutrowe na nowoczesnych obiektach robi mi sie słabo. Broń Boże, zebym jakiemukolwiek zawodnikowi życzył źle, ale...przecież to jest motorsport a nie tenis stołowy.
Poznań...bardzo łatwo go unowocześnić. Poprawa infarastuktury wystarczy ale...od paru dni mam Grand Prix 3. Załatwiłem to sobie tylko dlatego, że ktoś kiedyś zrobił do niego Autodromo Przeźmierowo, i teraz tam sobie śmigam Ferraką F1 z 98 roku

Tor jest w dwóch miejscach inaczej poprowadzony. I w jednym miejscu wyszło to wręcz fenomenalnie. Zakret przed prostą pod mostem jest długi, zacieśniający się, w ogóle nie ma tego króciukiego kawałka prostej przed nim, to kontynuacja eski za kukurydzą. Cały czas tam wypadam. Gdybym miał coś zrobić z nitką toru - to własnie to.
Opole...osobiście nie lubię obiektów lotniskowych, i chetnei wymienił bym go na drogowy, albo chociaż uliczny. No, ale już nie ma czego wymieniac.
napewno modernizacja dajmy na to trzech torow bylaby drozsza niz wybudowanie nowego ale na pewno szybsza;
Jasne...tylko szybciej znajdziemy w Polsce chetnych do budowy nowego toru, niż kogoś wśrod włodarzy aktualnych obiektów, kto wziałby się za modernizację
Co do bryczek...obawiam się, że i tak bedzie to trochę przewidywalne. Możemy sobie poteoretyzować. Obstawiam tak (normalne warunki, brak awarii, wszyscy zapowiadani jadą). 1.Alda 2. Stanco/Janus 3. Golce 4. Mancin/Biernacki. 5. Gładysze. Z miejscami 3 i 4 zresztą cieżko mi się zdecydować, kto będzie szybszy. No, chyba że Mancin zdecyduje się na słabe, pucharowe Ferrari - wtedy od razu obstawiam Szwagra i Golca, a może i Gładysze go łykną. W takiej sytuacji bardzo łatwo też bedzie znaleźć mnie na terenie toru, gdy nikt nie będzie jeździł. Mianowicie bedę stał przy boksie Andy'ego i płakał ze szczęsia
Aha, w przypadku deszczu Stanco i Janus spadną w klasyfikacji tak na oko ze 2 pozycje
Tyle ode mnie. No to teraz Wy sobie możecie poobstawiać, póki jeszcze możemy mieć nadzieję, że coś z tego wyjdzie...