Puchar Porsche.

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Puchar Porsche.

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 25 lip 2005, 22:22

Nie wiem czy słyszeliście ale są podobno plany zrobienia w polsce pucharu Porsche.
Według mnie to nieco kretyński pomysł (jeżeli chodzi o poprawianie kondycji WSMP) bo kto się tam będzie ścigał? Tylko najbogatsi i to ci co już jeżdżą. Ja bym proponował zająć się promocją młodszych i mniej zamożnych zawodników oraz całych WSMP (ułatwić start nowym).
MSG Racing
S2000

Postprzez YOG » wtorek, 26 lip 2005, 00:03

no no no! ułatwić start młodym; myślę ze to jedyny sposób na wyciagniecie wyscigow w Polsce z marazmu; ostatnio jakos i tak jest lepiej (patrzac na ilosc zawodnikow na listach startowych sprzed roku i teraz) jednak do lat swietnosci duzo jeszcze brakuje;
powiedział mi kiedys Karczewski ze za najlepszych czasów na wyscigi w Polsce przyjezdzalo po 160-200 aut; teraz jak mamy 100 to trzebaby dac na msze;
niestety wyscigi przegrywaja z rajdami w obecnych czasach i najlepiej to chyba oddaje ta ostatnia ankieta autoklubowa (tam o jezdzie bokiem i na czas);

wiecej mlodych za mniejsze pieniadze i bardziej uczciwie a wyscigi w Polsce stana na nogi;

YOG
www.poldimex.pl
YOG
N2

Postprzez OZ » wtorek, 26 lip 2005, 10:03

A puchar czego widzielibyscie w rajdach? I ile to mogloby kosztowac?
OZ
N1

Postprzez stein911 » czwartek, 28 lip 2005, 13:25

Nie mieszaj rajdów z wyścigami.

Ja wzorując się na anglikach stworzył puchar takich aut jak radicale. Są to bardzo szybkie maszyny, a przy tym nieskomplikowane i dość tanie . Oczywiście jest to tylko pobozne życzenia bo PZMot dupy nie ruszy żeby zrobić cokolwiek. Był pomysł pucharu tigerów, którey oczywiście nie wypalił.
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez Glitol » czwartek, 28 lip 2005, 14:37

stein: bo się działaczom d... do Tigerów nie mieszczą a producent (lub organizator) oczywiście musi samochód działaczom "oddać do dyspozycji".
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez stein911 » czwartek, 28 lip 2005, 22:38

I gdy sobie człowiek pomyśli jak niewiele trzeba żeby było dobrze, a jest jak jest to wszystkiego sie odechciewa :x . I nie chodzi tylko o motorsport.
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Powrót do Wyścigi