Moderator: SebaSTI
żółtodziób napisał(a):nie wiem czy zauważyłeś, ale obecnie wurcami się nie napiera tylko bardzo oszczędznie kręci się kierownicą, za to precyzyjnie operuje się PRZEPSTNICĄ!
a wiec tak.nie moge wiecej wysluchiwac tych spekulacji.sprawa wyglada tak:ktos w peugeot sport polska nie podpisal umowy sponsorskiej.i dla tego nie bylo zgody na wystawienie drugiego auta.ale na polskim na pewno bedzie.
żółtodziób napisał(a):nie wiem czy zauważyłeś, ale obecnie wurcami się nie napiera tylko bardzo oszczędznie kręci się kierownicą, za to precyzyjnie operuje się PRZEPSTNICĄ! A więc jest dokładnie odwrotnie niż mówisz. Kit Car wymusza przecież agresywny styl jazdy. Technika jazdy tylnonapędówką z dobrze dociążoną osią napędzaną i nie przesadnie dużą mocą IMO dużo bardziej bliska jest wurcowi. Liczy się operowanie gazem a niezbyt duża moc sprawi że reakcje nie będą takie nerwowe.
Wurcowi konstrukcyjnie bliżej jest do RWD niż do FWD. szczególnie w specyfikacjach asfaltowych. Rozkład mas jest identyczny jak w klasycznych tylnonapędowkach, na asfalt ustawia się dyfry tak, że większość momentu obrotowego trafia na tył.
ale uwazam, ze zamiast durnych i drogich s1600 powinni takie N3/a grupowe zrobic - moze cos na bazie Clio 2.0 16V sport Jean Ranotti 200-220 konne - to tez potrafi niezle szarzowac - sa 206 sport wiec byłaby mozliwosc - ale ja nie mosley i sie sie znam gozej
Kuba M. napisał(a):Logiczne. Warto dodać - aktualnemu Wurcowi. Bo jak za rok zostanie symetryczny napęd, to będzie się prowadził jak FWD, tylko, że szybciej.
Sergiey napisał(a):W przypadku rozkladu mocy na poszczegolne osie (nie koła) - to ze jest aktywny dyfer - nie ma znaczenia. Mechanicznie tez mozna regulowac rozklad mocy na oie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości