Zakaz WRC

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez mototom » środa, 12 lis 2003, 22:45

A ja wole się pasjonować tycz czy Kuzaj objedzie wszystkie lancery i obejżec chociaz ten jeden nowoczesny samochód rajdowy. I nie mówcie mi, że Nka czy S1600 pojedzie bardziej widowiskowo bo sami się wystawicie na widowisko.
mototom
A6

Postprzez Kris_WRC » środa, 12 lis 2003, 22:46

Nikt sie nie łudzi, nikt nie może wiedziec co będzie. Pamiętajcie, ze to są pierwsze spostrzerzenia, zaraz po ogłoszeniu tej decyzji. Wiec nikt z nas nie moze jednoczesnie powiedziec czy to będzie fajne, czy z tego będzie wielkie gówno. Nikt tego na razie nie może powiedziec. Dlatego nie wydrapujmy sobie oczu. Czas pokaże co się będzie działo. A co do aut F2. Porusze temat jakże ukochanych Czech. Dlaczego tam jeździ tego tyle?? To znaczy że F2 jest chujnią. Popatrzcie jak w czechach to jeździ a dopiero póxniej wybrzydzajcie
Kris_WRC
A6

Postprzez samer_wrc » środa, 12 lis 2003, 22:50

Przepraszam nie czytalem wszystkich postow , malo czasu mam. Moze ktos juz to pisal

Pamietacie jak w 1999 roku Citroen KitCar wygral rajd Monte Carlo? Pozniej FIA dozucilo do F2 40kg a na koniec wogule wycofalo F2 tylko dlatego ze zaczynaly byc szybsze od WRC. Wiec mysle ze taki KitCar moze zdobyc mistrza w RSMP 2004 :)

Nie ma co sie spodziewac ze teraz bedzie lepiej , porostu nie bedize WRC i mzoe dzieki temu bedzie kilka F2 (chyab 3 max) , ale za to N4 bedzie moglo czasem powalczyc z F2 i odwrotnie :) s1600 pewnie tez zabardzo nie urosnie, a reszta klas pozostanie taka sama
samer_wrc
N3

Postprzez sumo » środa, 12 lis 2003, 22:50

Mototom - heh
Dla mnie S1600 sa widowiskowe i to bardzo - o wiele wiele bardziej niż Lancery
Może mnie podnica ryk który wydaja? Na pewno tak
Ale inna sprawa że jazda S1600 a Miśkiem się różni od siebie.
No i w tym sezonie wolałem zobaczyć na trasie 3 S1600 niż 1 WRC, które zrobiło jeden przejazd a za nim Miśki..
Jazdy Kuzaja nie mogłem porównac do innego zawodnika.. bo nikt inny nie jechał WuRcem
sumo
N4

Postprzez qbus » środa, 12 lis 2003, 22:52

Trzeba teraz czekać na pierwsze komentarze ze strony zawodników... możemy jedynie spekulować. 8)
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez samer_wrc » środa, 12 lis 2003, 22:53

Moze nie wszyscy byli na Rajdzie Polski 2000 i nie widzieli Xsary KitCar , s1600 do tego to jak lancer do WRC :P
samer_wrc
N3

Postprzez maciekd » środa, 12 lis 2003, 22:56

Ciesze się golden, że w tej kwestii mamy identyczne zdanie.

Pisze tu wielu z was jakieś mądre argumenty o tym jaka jest ważna rywalizacja.
A ja wcale nie kryję się z tym, że na rajdy jeżdżę żeby zobaczyć WRC!!! Kocham WRC, chcę WRC, nie chcę braku WRC!!! Wystarczy?
Faktycznie super będzie włączyć sobie w domku na kompie relacje na żywo z rajdu na autoklubie i śledzić pasjonującą rywalizacje. Chłopaki będą się cieli na sekundy, ale mnie tam nie będzie, bo po co? Co mnie na trasie interesuje jaki kto ma czas? Na oesie interesuje mnie tylko huk silnika, gwizd dyferencjałów, pisk opon, strzały ALS'u i horrendalnie późne hamowania. Dostane tylko tanią podróbkę tych emocji, bo to są włąśnie emocje! Więc Ok.
Już planuję wyjazdy na MŚ. A właśnie, wybiera się ktoś na Rallisprint do Pragi? To moze być niepowtażalna okazja na "pożegnanie" z WRC...
maciekd
A6

Postprzez Kris_WRC » środa, 12 lis 2003, 22:59

A ja jednak wole słuchac młynka do kawy megana maxi i patrzeć jak ten stwór jeździ, jak podnosi mu sie tylne wewnętrze koło i wydaje dźwięk jak piła tarczowa, Ale to juz są gusta, a o gustach sie nie dyskutuje
Kris_WRC
A6

Postprzez mototom » środa, 12 lis 2003, 23:00

Sumo jak tak ci sie podoba dźwięk S1600 to włącz sobie maszynke do mięsa :D A tak poważnie to chyba ten sport polega na tym żeby kierowca dążył do startów jak najmocniejszym samochodem. Niestety przez !@#$%$% z PZMłotu zawodnicy zostaną zmuszeni do zatrzymania się na pewnym poziuomie. Nie wierzę, że taki Stec czy Lubiak albo inny Adamus nie marzy o startach WRC.
mototom
A6

Postprzez munieck » środa, 12 lis 2003, 23:01

Tak mnie zastanawia co ma z tego FIA. Moze ktos wytlumaczyc? Bo mnie sie wydaje tak:

1. Wiecej rajdow w RSMŚ = wiecej kasy. Przeciez podnisli wpisowe dla organizatorow.

2. Zakaz WRC w ME = wiecej kibicow na MŚ = wiekszy prestiz = wiecej kasy od sponsorow.

Chyba sprawdza sie tu stare porzekadlo, ze jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kesz :(
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez qbus » środa, 12 lis 2003, 23:02

A mnie tylko dziwi to że żaden inny portal o tym nie pisze :roll:
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Kuba M. » środa, 12 lis 2003, 23:05

Skąd wiecie jak będą wyglądały RRC? Może to będą takie Wurce bez aktywniaków? Macie już jakieś info, że tak ferujecie na lewo i prawo jak to w przyszłym roku będzie nudno?

Jak wam tak zalezy na efektywności to powinniście się wszyscy wspólnie pociąć po tym jak wycofali B-grupy, bo bardziej efektownych aut już nie będzie.

Wg. mnie jeśli chodzi o Polskie rajdy to nie będzie żadnej różnicy w stosunku do tego co działo się w tym roku, będzie trochę bardziej wyrównana rywalizacja, pozatym nędza będzie taka sama. To, że Kuzi nie będzie startował Wurcem niczego wielkiego nie zmieni.

Jeśli chodzi o Europę, to wszystko zależy od RRC, ale jak powiadam, wstrzymał bym się z komentarzami jak to będzie strasznie nudno do czasu aż nie poznamy szczegółów.
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez Kris_WRC » środa, 12 lis 2003, 23:05

Hmm oczywiście, że chodzi o kase, ale z drugiej strony nikt nie broni startowac takiemu Lubiakowi, Adamusowi czy Kościuszce w Mś WRC prawda?? Wiem ze to nie to samo bo trenują, ale popatrz na Loeba, jak rozwinęła sie jego kariera on sie wziął z JWRC a teraz jest V-ce mistrzem świata więc nie stoja na spalonej pozycji
Kris_WRC
A6

Postprzez mototom » środa, 12 lis 2003, 23:08

Dobra ale taki np. Sołowow loebem nie będzie a napewno chciałby WRC pojeździć kiedyś. Po co w MS?
mototom
A6

Postprzez sumo » środa, 12 lis 2003, 23:09

Mototom - zawsze jak wsiadam do Seja to biore ze sobą młynek do kawy i go włanczam (mam przerobioną wtyczkę zeby pasowala do zapalniczki). Wtedy odnosze wrazenie ze jade S1600

A tak na poważnie :
To co pisze Munieck jest logiczne - zależy im na kasie, ale nie tutaj droga
Kiedys myslalem ze Fia czy PZM dazy do rozwijania mlodych zawodnikow ale tak na prawde jest inaczej :(
Jak czytam niektore przepisy ograniczające różne sprawy to mi się płakać chce... a zakaz WRC u nas to przeciez nie klęska --> Co innego np. Czechy
sumo
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP