26 rajd karkonoski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez TGR » środa, 25 maja 2011, 09:13

Przypomnij sobie jak wyglądało zabezpieczenie trasy na Rajdzie Polskim, który był początkowo kandydatem i w końcu eliminacją MŚ.
TGR
A5

Postprzez Tomek K » środa, 25 maja 2011, 14:20

TGR napisał(a):Przypomnij sobie jak wyglądało zabezpieczenie trasy na Rajdzie Polskim, który był początkowo kandydatem i w końcu eliminacją MŚ.

No to chyba Rajd Polski był w Polsce :) A mówiąc pojeździjcie sobie na elimiacje WRC, miałeś chyba na mysli rundy zagraniczne organizowane w cywilizowanych krajach :)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez sumo » środa, 25 maja 2011, 16:45

znacie jakieś noclegi w okolicach strefy serwisowej? Hotel, agroturystyka?
sumo
N4

Postprzez Strielok » środa, 25 maja 2011, 17:33

Najbliżej to chyba Hotel Fenix ... Zobacz sobie na GoogleMaps czy to dla Ciebie blisko - jakiś 1 km może 2 km. Blisko też Hotel Pałac w Wojanowie :lol: Samochodem to 10 min jazdy. Na piechotkę to chyba tylko Fenix.
Strielok

Postprzez Oko » środa, 25 maja 2011, 22:49

Jeszcze możesz spróbować Hotel Karkonosze na ul. Złotniczej, Hotel Sudety na ul.Krakowskiej, Pałac Paulinum, możesz spróbować zadzwonić do Aeroklubu jeleniogórskiego oni chyba maja noclegi zaraz przy serwisie.
Oko
N1

Postprzez h.e » czwartek, 26 maja 2011, 10:44

kolega mówił o takim w sumie niedaleko, też tanio - blisko centrum i łatwy dojazd do lotniska autobusem spod PKP albo ok 20 min na piechotę ;)
Dom Turysty PTTK
ul. 1 Maja 88, 58 560 Jelenia Góra tel. 752-30-59
http://www.pokoje.info/dsjeleniagora.html
h.e

Postprzez KaMiLL WRC » czwartek, 26 maja 2011, 15:30

Oko napisał(a):Hotel Sudety na ul.Krakowskiej

W tym hotelu za nocleg nie wydasz ani złotówki :wink: Już od kilku lat stoi opuszczony i popada w ruinę :D
KaMiLL WRC
A5

Postprzez luks » piątek, 27 maja 2011, 01:56

rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez kmederski » piątek, 27 maja 2011, 10:34

Bedzie super rajd, szkoda tylko ze taki krotki :(

Leszek R4, Kajto R4 - a czym pojada Bebny?

Zobaczymy czy w Polskich warunkach R4 dadza rade S2000. Teoretycznie powinny, zwlaszcza z sekwencja. Ona co prawda jest dostepna juz, ale chyba jeszcze nie ma homologacji :( . Czy ktos cos wie o dokladnej specyfikacji czworek Lesiowych i Kajtkowych?
kmederski
N3

Postprzez RajducH » poniedziałek, 30 maja 2011, 08:53

czy ktos kto zna okolice jest w stanie powiedziec mi cos na temat zaznaczonych na mapie drog dojazdowych? zwlaszcza chodzi mi o dojazd do Grudzy, wg mapki wrc jest tam jakas droga a na mapach google pokazuje mi cos niby droga polna, nie wiem czy przejezdna

Obrazek

i jak jest z metą odcinka Grudza? daleko jest od drogi Zgorzelec- Jelenia? miejsca do parkowania się znajdą?
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez KaMiLL WRC » poniedziałek, 30 maja 2011, 14:22

RajducH napisał(a):i jak jest z metą odcinka Grudza? daleko jest od drogi Zgorzelec- Jelenia? miejsca do parkowania się znajdą?

Meta znajduje się około 0,5 kilometra pod górkę od skrzyżowania. Co do miejsca parkingowego - przy skrzyżowaniu po drugiej stronie znajduje się sklep spożywczy, a przy nim jest parking więc jak przyjedziesz za późno to możesz mieć problem z wolnym miejscem :wink:
KaMiLL WRC
A5

Postprzez micz » poniedziałek, 30 maja 2011, 14:59

Bębny R4
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez micz » poniedziałek, 30 maja 2011, 15:00

mnie zastanawia jedna rzecz. Czy ktokolwiek kto planował oesy przewidział, że ludzie jada na rajd po 500 i więcej kilometrów? W sobotę oesy kończą się wcześniej niz w niedzielę. Potem meta i 6 godzin jazdy do domu...nie można było sie w sobotę ścigać do nocy a w niedziele skończyć o 12?
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Strielok » poniedziałek, 30 maja 2011, 18:42

RajducH napisał(a):czy ktos kto zna okolice jest w stanie powiedziec mi cos na temat zaznaczonych na mapie drog dojazdowych? zwlaszcza chodzi mi o dojazd do Grudzy, wg mapki wrc jest tam jakas droga a na mapach google pokazuje mi cos niby droga polna, nie wiem czy przejezdna

Obrazek

i jak jest z metą odcinka Grudza? daleko jest od drogi Zgorzelec- Jelenia? miejsca do parkowania się znajdą?

Kolego RajducH. Droga dojazdowa do Grudzy zaznaczona przez Ciebie jest zupełnie nieprzejezdna. Wiem co mówię, ostatnio się na niej także zawiodłem. Bez wątpienia znajdzie się miejsce parkingowe w pobliżu mety odc. Grudza. Czy to przy sklepie czy to we wsi czy na samej drodze dojazdowej. Na pewno coś się znajdzie. Sama meta jest tak jak już napisano kilkaset metrów od głównej drogi.

Jeśli chodzi o tę dojazdówkę do Radomic na OS Pilchowice to w ub. roku szedł nią oes więc bez wąpienia jest asfaltowa i przejezdna, ale to bardzo wąziutka droga przez wioskę.

Osobiście jeśli chodzi o Grudzę to polecam Nową Kamienicę ... doskonałe możliwości przemieszczania się przy trasie do kilku naprawdę ciekawych miejscówek.

Pozdrawiam ;-)
Strielok

Postprzez hairpin » poniedziałek, 30 maja 2011, 20:35

RajducH napisał(a):czy ktos kto zna okolice jest w stanie powiedziec mi cos na temat zaznaczonych na mapie drog dojazdowych? zwlaszcza chodzi mi o dojazd do Grudzy, wg mapki wrc jest tam jakas droga a na mapach google pokazuje mi cos niby droga polna, nie wiem czy przejezdna

Obrazek

Dojazdówka do OS Grudza to polna droga, ponoć bardzo wyrypiasta, ale znam takich co nią dojechali do OS'u gdzieś w połowie wioski Janice.

Droga do Radomic 100 % gładki asfalt
hairpin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP