ok automobilklub klodzki moze jest jednym z najlepszych w Polsce ale moze sie tzreba zastanowic - czy nie za duzo rajdow w jednym miejscu ?
ja myślę że brakuje prawdziwego marketingowca, który profesjonalnie by się zajął pozyskiwaniem i pielęgnowaniem sponsorów. nie mieszajmy w to skupiska trzech rajdów w jednym regionie.
ale chyba już się domyślam o co w tym wszystkim chodzi: jak stwierdził Szerla nasi kierowcy zbytnio skupiają się na MP, więc skoro oni są tacy durni i nie potrafią zrozumieć że lepiej będzie im jeździć za granicą to nasz umiłowany PZMot delikatnie sugeruje. W tym rok 5 eliminacji, za rok 4 eliminacje a może nawet 3, aż wkońcu jeden z drugim się połapią że w czechach i na słowacji też można jeździć. A dla kierowców z północy kraju polecamy ostatnio reklamowany fiński czempionat, tudzież wynalazek Qhara -Baltic Rally Cup. Krew mnie zalewa jak pomyśle o tej parodii. Nie wierze że nie ma rozwiązań na tą beznadziejną sytuację. Gdyby np połaczyć MP z Pucharem o ile więcej było by wpływów z samego wpisowego, przy takich samych kosztach. Sama eliminacja stała by się bardziej atrakcyjna co mogło by być dodatkowym argumentem dla sponsora. Ale w końcu są mądrzejsi ludzie od nas i to właśnie oni piastują właściwe stanowiska, oni wiedzą co jest dla rajdów najlepsze. Panowie kierowcy polecam od dzisiaj zacząć jeżdżenie w zagranicznych serialach rajdowych, one są dużo bardziej rozwojowe niż jeżdżenie w kółko po krajowym podwórku!