Moderator: SebaSTI
Może chociaż o podwójnej wygranej nad Irlandczykamiviper napisał(a):Teraz to i tak beda we wszystkich mediach gadac o pilce.
Powiem szczerze że mnie to nie dziwi - według szacunków Polsatu czwartkowy mecz ze Szkocją oglądało ~ 7,6 miliona widzów - więc rachunek jest prostyAaltonen napisał(a):Kopacze dostali za sam awans do ME 10 mln premii.
Ciekawe czy tą kasę wykłada sponsor. Starczyło by pewnie na cały sezon dla Kajta w ERC i Kubicy w WRC.
Dziwna polityka.
Ja to rozumiem, Ty to zumiesz i wszyscy na świecie to rozumieją, tylko my żyjemy w dziwnym kraju w którym zapadają różne dziwne decyzje, więc różnie to może być.Voo napisał(a):To chodzi o to, że koncern paliwowy, który wyrzeka się związków z motorsportem (jeśli złe info się potwierdzą) to dla mnie jakiś totalny absurd. Przecież to są najprostsze skojarzenia paliwo, samochody, rajdy, wyścigi etc. Chyba wszyscy poważni gracze na tym rynku na świecie wspierają motorsport.
Aaltonen napisał(a):Kopacze dostali za sam awans do ME 10 mln premii.
Ciekawe czy tą kasę wykłada sponsor. Starczyło by pewnie na cały sezon dla Kajta w ERC i Kubicy w WRC.
Dziwna polityka.
Rozmowy z Lotosem trwały kilka tygodni i zakończyły się w miniony weekend. Piłkarski związek otrzyma od Lotosu 8 mln zł rocznie, ale w przypadku awansu reprezentacji prowadzonej przez Adama Nawałkę do przyszłorocznych mistrzostw Europy ta kwota może być nawet dwukrotnie wyższa. Nowy sponsor za występ na EURO 2016 gwarantuje bowiem bonus w wysokości ok. 5 mln zł. Jeśli nasi piłkarze w turnieju finałowym awansują do fazy pucharowej, do puli zostanie dorzucony kolejny bonus w wysokości ok. 2 mln zł. Zatem w przypadku sukcesu biało-czerwonych do związkowego budżetu z tytułu nowego kontraktu w następnym roku może wpłynąć nawet 15 mln zł.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości