http://rajdy24.pl/wyniki-50-rajdu-dolnoslaskiego-zostaly-zawieszone/
Moderator: SebaSTI
Marcin z Mtl napisał(a):Rajdy24 przytacza wypowiedź dyrektora rajdu. Wiadomo o jaką sytuację chodzi, ale w dalszym ciągu brak konkretów
http://rajdy24.pl/wyniki-50-rajdu-dolno ... awieszone/
żółtodziób napisał(a):
@d-z rallyfans - moi zdaniem kara musiała dotyczyć zupełnie innej sytuacji. Meta chyba podpada pod strefę mediów, wiec jest raczej wyłączona z tego przepisu. Z kolei nielegalna pomoc to też co innego niż mechanik, który był , gdzie go być nie powinno. Tu się właśnie kłania rzetelność sędziów i jakość komunikatów jakie produkują. Z tego nie wynika kompletnie nic, poza tym, że być może w którymś miejscu został złamany regulamin. Nie wiadomo czy umyślnie, czy przez jakieś niedopatrzenie, czy jeszcze z innego powodu. Ale przecież co zaszkodzi na zapas gościa zlinczować...
żółtodziób napisał(a):Buahahhaa... jak się nie dało jechać skoro tym jechał? Jest to na filmie i potwierdził to dyrektor rajdu. problem był tylko z tym, że Fabia zgasła. Sorry, ale to co piszesz to jest obraza rozumu. I ja nie bronię Grzyba tylko bronię obiektywizmu. Bo nie wiadomo nic, ale tobie to nie przeszkadza. Tobie wystarczy twoja własna rzeczywistość do oceny wszystkiego i wszystkich.
żółtodziób napisał(a):Od zwyzywania Grzyba od oszustów teraz przeszedłeś do wciskania mi dziecka w brzuch. Gdzie ja napisałem, że dyskwalifikacja się nie należała? Sprzeciwiłem się jedynie linczowi jaki się odbywał na Grzybie pod twoim przewodnictwem. I właściwie żałuję,ze nie potraktowałem tego jako hejt i nie walnąłem warna. Nie było by dyskusji, a właściwie nie dyskusji tylko ciągłego odwracania kota ogonem, byle tylko nie powiedzieć "przepraszam, zagalopowałem się". jeśli chodzi o to że go złapali na nielegalce - przypominam, że twojego ukochanego Kajetanowicza również. Poza tym nie ma to nic do rzeczy. Czy to,ze 4 lata temu upalał oznacza,że teraz też na pewno oszukał?
Poza tym:
1. Nie zostało potwierdzone, że ludzie w kurtkach teamu Grzyba byli serwisantami Grzyba.
2. Sprawiedliwość ZSSu jest taka,ze jednego zawodnika za to samo wykroczenie karze się finansowo, a drugiego wyklucza z rajdu, więc to że ZSS podjął taką a nie inną decyzję nie jest żadnym dowodem na nic.
3. Nawet jeśli jego serwisanci byli faktycznie w pobliżu to tak jak pisali na rajdy24.pl - tak samo należało by ukarać wszystkich
4. Nikt nie potwierdził, jakoby serwisanci dotykali samochodu. Nawet jeśli w nieuprawnionym miejscu znaleźli się blisko samochodu to można oczywiście powiedzieć,ze kara się należała, ale nie sugerować, że Grzyb oszukiwał.
5. Kto powiedział, że auto nie ruszyło bez pomocy z zewnątrz?
6. Teoria z półosią to już jakaś kpina. Skoro nie wiesz to nie pisz. Ja nie wiem czy nie wyskoczyła półoś (choć auto wyposażone w LSD i nie posiadające centralnego dyfra i bez obu przednich półosi się dokula gdzie trzeba), ale na podstawie mojej niewiedzy i przypuszczeniu że mogło tak być nie konstruuję daleko idących ocen. Czekam na konkrety a nie wróżę z fusów i oczerniam być może niewinnego człowieka.
7. Nie dostał kary za nielegalną pomoc, więc skoro chcesz się trzymać swojej teorii, ze ZSS nie dał kary za nic to przynajmniej trzymaj się jej ściśle a nie jak ci to wygodne.
8. Po braku błotnika oceniasz, że z koła mogła wyskoczyć półoś? Nie widziałeś przypadkiem Talibów w Klewkach?
Tyle na szybko. Chcesz grać dalej to przynajmniej skończ z insynuacjami.
piguła napisał(a):Zastanawia mnie jeden fakt w tym całym zamieszaniu, jak już wiadomo Grzyba ukarali za OBECNOŚĆ członków zespołu(pewnie mechaników) przy próbach uruchamiania auta.Karą jest dyskwalifikacja.Dzień wcześniej ten sam ZSS ukarał Rzeźnika za tankowanie auta przez serwis Steca na dojazdówce karą pieniężna.
Nie dziwię się wkurwieniu Grzyba, ten sam przepis, tu obecność mechaników a tam grzebanie przy aucie, Grzyb dyskwalifikacja a tam kara kilka tyś zł.
grzyb po prostu pojechał do domu i pewnie liczy na pomoc taty w gkss
1 grzybowi udowodniono podczas protestu niezgodność z regulaminem, że sie tak wyrażę jezeli opieramy sie o regulamin i na podstawie dowodów został zdyskwalifikowany
2 nie wiem jaka była interpretacja w sprawie rzeźnika bo o tej sprawie wogole była cisza, ale grzyb już ma krechę za nielegalne zapoznanie
3 no właśnie dlatego nie wierze ze chodziło tylko o stanie
4 nikt tez nie zaprzeczył ze nie pomagali. Po za tym serwisanci nie musza pomagać pomagać mogą inni, bo pchnąć auto może każdy.
5 no grzyb nie zaprzeczył ze nikt mu nie pomagał. Siedzi cicho bo jest winny. Każdy nie winny daje oświadczenie lub wytłumaczenie itd.
6 to bardzo prosto sprawdzić. Poszukaj zdjęcia prawego koła z mety i bedzie wszystko jasne
7. Został zdyskwalifikowany za nieuczciwa pomoc. Szczegółów nikt nie zna, wiec ja nie wnikam w tłumaczenie, bo to oszustwo i koniec kropka.
Wreszcie się zdecyduj, albo gošc jest winny albo nie. Na razie nie podałes żadnych konkretów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości