50. Rajd Dolnośląski 2016

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 50. Rajd Dolnośląski 2016

Postprzez Marcin z Mtl » niedziela, 9 paź 2016, 15:21

Rajdy24 przytacza wypowiedź dyrektora rajdu. Wiadomo o jaką sytuację chodzi, ale w dalszym ciągu brak konkretów :)
http://rajdy24.pl/wyniki-50-rajdu-dolnoslaskiego-zostaly-zawieszone/
Ostatnio edytowano niedziela, 9 paź 2016, 15:40 przez Marcin z Mtl, łącznie edytowano 1 raz
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez d-z rallyfans » niedziela, 9 paź 2016, 15:34

No to teraz mamy jakieś wyjaśnienie i jak widać WRC pisze bzdury

Ale co mnie śmieszy najbardziej, przepis w regulaminie jest ale on nie obowiązuje....hahahaha parodja :D

"Tak naprawdę zastosowanie przepisu o zakazie przebywania członków zespołu 1 kilometr od zawodnika nie obowiązuje na rampie. To jest takie miejsce, gdzie gdybyśmy chcieli trzymać się tego zapisu, zostaliby wszyscy wykluczeni. Tam każdy jedzie świętować swoje zwycięstwo. Nie ma się więc co dziwić, że były tam jakieś osoby od Grzegorza Grzyba. Ale tak też może być w przypadku Jakuba Brzezińskiego, który składał ten protest, czy pozostałych zawodników."

Moim zdaniem bardzo kruche podstawy do wykluczenia, ale pozostaje czekać do rozpatrzenia odwołania.
d-z rallyfans
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 9 paź 2016, 15:41

@viper - Nie naprawi? LOL ... a po co ma naprawiać, skoro Fabia po tym dzwonie pojechała dalej? https://www.youtube.com/watch?v=PbSWCXhXQr4 Brakuje błotnika, ale podłużnica nie jest złamana na pół, koło też jest. Samochód dokończyl OS w takim stanie, więc o co chodzi? Skąd wiesz, że tym nie pojechał dalej i że sam by tego nie ogarnął nawet jeśli fura zgasła i nie chciała odpalić? I że akurat o tą sytuację chodziło? Właśnie tu leży pies pogrzebany. Nie ma oficjalnego komunikatu w jaki sposób złamał dany paragraf. Jest po prostu zdjęcie z gazety, ale nie wiadomo czy zrobione w momencie złamania regulaminu. nawet jeśli faktycznie poźniej na rampie nie chciała odpalić to nikt kto choć trochę zna się na mechanice nie powie na podstawie zdjęcia samochodu z oberwanym błotnikiem i pogniecioną maską,że kierowca nie był w stanie sam tego wozu uruchomić. Możliwe,że ktoś faktycznie pomógł ją odpalić na zapych jak pisze jeden z kolegów, ale to nie czyni z Grzyba oszusta. W nerwach po prostu popełnili błąd i dostali karę. O ile w ogóle kara dotyczy tego zdarzenia, bo to z jakiego paragrafu została ona wymierzona sugeruje coś zupełnie innego. Tak naprawdę nikt nie wie co się tam dokładnie stało i za co dostał dysk, tyle, ze tobie nie przeszkadza to w wyciąganiu daleko idących wniosków.

@d-z rallyfans - moi zdaniem kara musiała dotyczyć zupełnie innej sytuacji. Meta chyba podpada pod strefę mediów, wiec jest raczej wyłączona z tego przepisu. Z kolei nielegalna pomoc to też co innego niż mechanik, który był , gdzie go być nie powinno. Tu się właśnie kłania rzetelność sędziów i jakość komunikatów jakie produkują. Z tego nie wynika kompletnie nic, poza tym, że być może w którymś miejscu został złamany regulamin. Nie wiadomo czy umyślnie, czy przez jakieś niedopatrzenie, czy jeszcze z innego powodu. Ale przecież co zaszkodzi na zapas gościa zlinczować...

Marcin z Mtl napisał(a):Rajdy24 przytacza wypowiedź dyrektora rajdu. Wiadomo o jaką sytuację chodzi, ale w dalszym ciągu brak konkretów :)
http://rajdy24.pl/wyniki-50-rajdu-dolno ... awieszone/

Konkretów brak, ale to rzuca jakieś światło na sprawę. Raczej było tak,że wpadli w panikę po zgaszeniu silnika. Samochód sam z siebie ciężko odpala, więc nie koniecznie musiał być uszkodzony. W pobliżu byli goście w kurtkach jego teamu, ale to mógł być każdy, choć może akurat byli to mechanicy. Na to też jednak nikt nie przedstawił dowodów. Najwyraźniej też nie ma żadnego dowodu, żeby dotykali samochodu, bo kara jest za przebywanie w pobliżu a nie za nielegalną pomoc. Ale teraz też tylko przypuszczam, bo nikt tego konkretnie nie podaje. Nijak to się ma do zamierzonego oszustwa. Dlatego właśnie nawijam cały czas o powstrzymaniu się od zbyt daleko idących komentarzy.
żółtodziób
A8

Postprzez d-z rallyfans » niedziela, 9 paź 2016, 16:09

żółtodziób napisał(a):
@d-z rallyfans - moi zdaniem kara musiała dotyczyć zupełnie innej sytuacji. Meta chyba podpada pod strefę mediów, wiec jest raczej wyłączona z tego przepisu. Z kolei nielegalna pomoc to też co innego niż mechanik, który był , gdzie go być nie powinno. Tu się właśnie kłania rzetelność sędziów i jakość komunikatów jakie produkują. Z tego nie wynika kompletnie nic, poza tym, że być może w którymś miejscu został złamany regulamin. Nie wiadomo czy umyślnie, czy przez jakieś niedopatrzenie, czy jeszcze z innego powodu. Ale przecież co zaszkodzi na zapas gościa zlinczować...

Zgadzam się, sytuacja dotyczy zapewne tego co działo już się jakieś 300m od mety, mimo tego uważam że ten przepis był w 100% martwy do wczoraj, nikt nie zwracał uwagi na personel bo tak jak powiedział dyrektor rajdu, teraz każdy może sobie kupić kurtkę i będzie wyglądał jak personel który biega po odcinkach i kręci się koło załogi i teoretycznie jest podejrzenie złamania regulaminu.
d-z rallyfans
A5

Postprzez Gąsior » niedziela, 9 paź 2016, 16:27

Jak dla mnie - Ala Capone też wsadzili za podatki. Wybrali pewniejszy do udowodnienia paragraf na przebywanie zespołu niż ten o niedozwolonym serwisie. Na ten pierwszy pewnie mają filmiki/zdjęcia, a na drugi pan (celowo z małej litery) Grzyb miałby wytłumaczenie o działkach do kupienia, ufoludkach czy innych pierdołach. Kilkanaście lat temu osobiście widziałem tego jegomościa na upalanku i od tego czasu szczerze życzę mu zniknięcia z polskich rajdów.
Gąsior
N3

Postprzez Mic_123 » niedziela, 9 paź 2016, 16:27

http://rajdy24.pl/wyniki-50-rajdu-dolno ... awieszone/
Hehehe w piatek Rzeznik za ten sam paragraf dostal kare finansowa, a w sobote Grzyba ukarali wykluczeniem. Faktycznie rajdy w PL upadaja albo schodza na psy.
ps.
nie mam na mysli caloksztaltu poczynan Pana Grzyba, ale chyba chca go "powiesic" za caloksztalt w tym przypadku.
Mic_123
N3

Postprzez viper » niedziela, 9 paź 2016, 17:17

żółtodziób napisał(a):
@viper - Nie naprawi? LOL ... a po co ma naprawiać, skoro Fabia po tym dzwonie pojechała dalej? https://www.youtube.com/watch?v=PbSWCXhXQr4 Brakuje błotnika, ale podłużnica nie jest złamana na pół, koło też jest. Samochód dokończyl OS w takim stanie, więc o co chodzi? Skąd wiesz, że tym nie pojechał dalej i że sam by tego nie ogarnął nawet jeśli fura zgasła i nie chciała odpalić? I że akurat o tą sytuację chodziło? Właśnie tu leży pies pogrzebany. Nie ma oficjalnego komunikatu w jaki sposób złamał dany paragraf. Jest po prostu zdjęcie z gazety, ale nie wiadomo czy zrobione w momencie złamania regulaminu. nawet jeśli faktycznie poźniej na rampie nie chciała odpalić to nikt kto choć trochę zna się na mechanice nie powie na podstawie zdjęcia samochodu z oberwanym błotnikiem i pogniecioną maską,że kierowca nie był w stanie sam tego wozu uruchomić. Możliwe,że ktoś faktycznie pomógł ją odpalić na zapych jak pisze jeden z kolegów, ale to nie czyni z Grzyba oszusta. W nerwach po prostu popełnili błąd i dostali karę. O ile w ogóle kara dotyczy tego zdarzenia, bo to z jakiego paragrafu została ona wymierzona sugeruje coś zupełnie innego. Tak naprawdę nikt nie wie co się tam dokładnie stało i za co dostał dysk, tyle, ze tobie nie przeszkadza to w wyciąganiu daleko idących wniosków..

Nie wiem.
A skąd ty wiesz , że na mecie np. Nie okazało sie ze pękł sworzeń od dzwona i wyskoczyła połoś.
http://wrc.net.pl/grzyb-wykluczony
Zobacz na prawe koło. Tym autem nie dało sie jechac i sa dwie opcje.
1 załoga sama to naprawiła
2 ktos jej pomógł to zrobic.
Oczywiscie że ja nie wiem, ale to samo tyczy sie każdego innego na tym forum.

Ja po prostu nie wierze żeby grzyba wywalili za nic, a ty go bronisz. Grzyb jest oszustem bo złapali go na nielegalnym zapoznaniu. Złapali go raz ale widziano go pewnie nie raz chocby kolega wyżej .
Przepis jest jasny. Kazda pomoc zewnętrzna jest nielegalna, bo jezeli sam auta nie uruchomisz to nie pojedziesz,a co za tym idzie nie skończysz rajdu,wiec nie rozumiem twojej argumentacji. Zero pomocy z zewnątrz przy aucie.
Ostatnio edytowano niedziela, 9 paź 2016, 17:24 przez viper, łącznie edytowano 2 razy
viper
S2000

Postprzez żółtodziób » niedziela, 9 paź 2016, 17:23

Buahahhaa... jak się nie dało jechać skoro tym jechał? Jest to na filmie i potwierdził to dyrektor rajdu. problem był tylko z tym, że Fabia zgasła. Sorry, ale to co piszesz to jest obraza rozumu. I ja nie bronię Grzyba tylko bronię obiektywizmu. Bo nie wiadomo nic, ale tobie to nie przeszkadza. Tobie wystarczy twoja własna rzeczywistość do oceny wszystkiego i wszystkich.
żółtodziób
A8

Postprzez viper » niedziela, 9 paź 2016, 17:31

żółtodziób napisał(a):Buahahhaa... jak się nie dało jechać skoro tym jechał? Jest to na filmie i potwierdził to dyrektor rajdu. problem był tylko z tym, że Fabia zgasła. Sorry, ale to co piszesz to jest obraza rozumu. I ja nie bronię Grzyba tylko bronię obiektywizmu. Bo nie wiadomo nic, ale tobie to nie przeszkadza. Tobie wystarczy twoja własna rzeczywistość do oceny wszystkiego i wszystkich.

Bronisz bo jezeli była pomoc z zewnątrz to nie rozumiem po kiego grzyba szukasz dziury w całym. Jak przepis jest jasny i konkretny. Nawet jak to auto jechało nie zmienia to faktu ze była pomoc przy odpaleniu, a według regulaminu jest ona zakazana. Czego nie rozumiesz w tym stwierdzeniu. Obraza rozumie jest fakt , ze nie przyjmujesz wiadomości o nielegalnej pomocy z zewnątrz szukając usprawiedliwienia na zasadzie " były działki do kupienia" wiec ktos mu pomógł odpalić samochod, a w jaki sposób to nie istotne. Jak by sam mógł popchać auto i odpalić to by to zrobił.
viper
S2000

Postprzez żółtodziób » niedziela, 9 paź 2016, 18:03

Od zwyzywania Grzyba od oszustów teraz przeszedłeś do wciskania mi dziecka w brzuch. Gdzie ja napisałem, że dyskwalifikacja się nie należała? Sprzeciwiłem się jedynie linczowi jaki się odbywał na Grzybie pod twoim przewodnictwem. I właściwie żałuję,ze nie potraktowałem tego jako hejt i nie walnąłem warna. Nie było by dyskusji, a właściwie nie dyskusji tylko ciągłego odwracania kota ogonem, byle tylko nie powiedzieć "przepraszam, zagalopowałem się". jeśli chodzi o to że go złapali na nielegalce - przypominam, że twojego ukochanego Kajetanowicza również. Poza tym nie ma to nic do rzeczy. Czy to,ze 4 lata temu upalał oznacza,że teraz też na pewno oszukał?

Poza tym:
1. Nie zostało potwierdzone, że ludzie w kurtkach teamu Grzyba byli serwisantami Grzyba.
2. Sprawiedliwość ZSSu jest taka,ze jednego zawodnika za to samo wykroczenie karze się finansowo, a drugiego wyklucza z rajdu, więc to że ZSS podjął taką a nie inną decyzję nie jest żadnym dowodem na nic. Może poza niekompetencją lub stronniczością ZSS. Tu akurat możesz sobie bez żadnego ryzyka wybrać jedno z dwóch.
3. Nawet jeśli jego serwisanci byli faktycznie w pobliżu to tak jak pisali na rajdy24.pl - tak samo należało by ukarać wszystkich
4. Nikt nie potwierdził, jakoby serwisanci dotykali samochodu. Nawet jeśli w nieuprawnionym miejscu znaleźli się blisko samochodu to można oczywiście powiedzieć,ze kara się należała, ale nie sugerować, że Grzyb oszukiwał.
5. Kto powiedział, że auto nie ruszyło bez pomocy z zewnątrz?
6. Teoria z półosią to już jakaś kpina. Skoro nie wiesz to nie pisz. Ja nie wiem czy nie wyskoczyła półoś (choć auto wyposażone w LSD i nie posiadające centralnego dyfra i bez obu przednich półosi się dokula gdzie trzeba), ale na podstawie mojej niewiedzy i przypuszczeniu że mogło tak być nie konstruuję daleko idących ocen. Czekam na konkrety a nie wróżę z fusów i oczerniam być może niewinnego człowieka.
7. Nie dostał kary za nielegalną pomoc, więc skoro chcesz się trzymać swojej teorii, ze ZSS nie dał kary za nic to przynajmniej trzymaj się jej ściśle a nie jak ci to wygodne.
8. Po braku błotnika oceniasz, że z koła mogła wyskoczyć półoś? Nie widziałeś przypadkiem Talibów w Klewkach?

Tyle na szybko. Chcesz grać dalej to przynajmniej skończ z insynuacjami.
żółtodziób
A8

Postprzez viper » niedziela, 9 paź 2016, 18:32

żółtodziób napisał(a):Od zwyzywania Grzyba od oszustów teraz przeszedłeś do wciskania mi dziecka w brzuch. Gdzie ja napisałem, że dyskwalifikacja się nie należała? Sprzeciwiłem się jedynie linczowi jaki się odbywał na Grzybie pod twoim przewodnictwem. I właściwie żałuję,ze nie potraktowałem tego jako hejt i nie walnąłem warna. Nie było by dyskusji, a właściwie nie dyskusji tylko ciągłego odwracania kota ogonem, byle tylko nie powiedzieć "przepraszam, zagalopowałem się". jeśli chodzi o to że go złapali na nielegalce - przypominam, że twojego ukochanego Kajetanowicza również. Poza tym nie ma to nic do rzeczy. Czy to,ze 4 lata temu upalał oznacza,że teraz też na pewno oszukał?

Poza tym:
1. Nie zostało potwierdzone, że ludzie w kurtkach teamu Grzyba byli serwisantami Grzyba.
2. Sprawiedliwość ZSSu jest taka,ze jednego zawodnika za to samo wykroczenie karze się finansowo, a drugiego wyklucza z rajdu, więc to że ZSS podjął taką a nie inną decyzję nie jest żadnym dowodem na nic.
3. Nawet jeśli jego serwisanci byli faktycznie w pobliżu to tak jak pisali na rajdy24.pl - tak samo należało by ukarać wszystkich
4. Nikt nie potwierdził, jakoby serwisanci dotykali samochodu. Nawet jeśli w nieuprawnionym miejscu znaleźli się blisko samochodu to można oczywiście powiedzieć,ze kara się należała, ale nie sugerować, że Grzyb oszukiwał.
5. Kto powiedział, że auto nie ruszyło bez pomocy z zewnątrz?
6. Teoria z półosią to już jakaś kpina. Skoro nie wiesz to nie pisz. Ja nie wiem czy nie wyskoczyła półoś (choć auto wyposażone w LSD i nie posiadające centralnego dyfra i bez obu przednich półosi się dokula gdzie trzeba), ale na podstawie mojej niewiedzy i przypuszczeniu że mogło tak być nie konstruuję daleko idących ocen. Czekam na konkrety a nie wróżę z fusów i oczerniam być może niewinnego człowieka.
7. Nie dostał kary za nielegalną pomoc, więc skoro chcesz się trzymać swojej teorii, ze ZSS nie dał kary za nic to przynajmniej trzymaj się jej ściśle a nie jak ci to wygodne.
8. Po braku błotnika oceniasz, że z koła mogła wyskoczyć półoś? Nie widziałeś przypadkiem Talibów w Klewkach?

Tyle na szybko. Chcesz grać dalej to przynajmniej skończ z insynuacjami.

Zagalopowałem sie :lol: nie rozśmieszaj mnie. Tak bym powiedział oczywiscie ,ale pod warunkiem uniewinnienia grzyba, wiec nie myl pojęć. To nie mnie oskarżono o nielegalne kolejne " cuda" przez tego zawodnika i to nie pierwsze. Nie mieszaj w to kajetanowicza.
1 grzybowi udowodniono podczas protestu niezgodność z regulaminem, że sie tak wyrażę jezeli opieramy sie o regulamin i na podstawie dowodów został zdyskwalifikowany.
2 nie wiem jaka była interpretacja w sprawie rzeźnika bo o tej sprawie wogole była cisza, ale grzyb już ma krechę za nielegalne zapoznanie.
3 no właśnie dlatego nie wierze ze chodziło tylko o stanie
4 nikt tez nie zaprzeczył ze nie pomagali. Po za tym serwisanci nie musza pomagać pomagać mogą inni, bo pchnąć auto może każdy.
5 no grzyb nie zaprzeczył ze nikt mu nie pomagał. Siedzi cicho bo jest winny. Każdy nie winny daje oświadczenie lub wytłumaczenie itd.
6 to bardzo prosto sprawdzić. Poszukaj zdjęcia prawego koła z mety i bedzie wszystko jasne.
7. Został zdyskwalifikowany za nieuczciwa pomoc. Szczegółów nikt nie zna, wiec ja nie wnikam w tłumaczenie, bo to oszustwo i koniec kropka.
8 mogła wyskoczyć ale samotnego nie zrobiła i sama sie nie wsadzi. Owszem auto mogło jechac na sztywnych dyfrach, ale przy tak wysuniętym prawym kole o ściganiu mozna zapomnieć.
Każdy wpis i domysl na tym forum to insynuacje, wiec napisz to każdemu powyżej kto wyraził swoje zdanie na ten temat.

Wreszcie się zdecyduj, albo gošc jest winny albo nie. Na razie nie podałes żadnych konkretów. Tłumaczysz sytuacje nie mając pojęcia o dowodach. Oczywiscie mozna dyskutować gdzie to było tzn. Czy na mecie czy na starcie czy po tym wypadku, ale jedno jest pewne. Syf na pewno był nie zgodny z regulaminem i to poważny. Zawodnicy za pierdoły sie nie protestują jak nie maja konkretnych dowodów.
Wypisałeś punkciki bez konkretów. Kto powiedział a czego nie widział itp. Ja o tym nie wiem ty tez, ale ZSS na pewno wie i co najważniejsze ma na to dowody. Nie wierze w gadania, że ktos grzyba uwalił za piękne oczy, albo go nie lubi.
Ostatnio edytowano niedziela, 9 paź 2016, 18:41 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez piguła » niedziela, 9 paź 2016, 18:39

Zastanawia mnie jeden fakt w tym całym zamieszaniu, jak już wiadomo Grzyba ukarali za OBECNOŚĆ członków zespołu(pewnie mechaników) przy próbach uruchamiania auta.Karą jest dyskwalifikacja.Dzień wcześniej ten sam ZSS ukarał Rzeźnika za tankowanie auta przez serwis Steca na dojazdówce karą pieniężna.
Nie dziwię się wkurwieniu Grzyba, ten sam przepis, tu obecność mechaników a tam grzebanie przy aucie, Grzyb dyskwalifikacja a tam kara kilka tyś zł.
piguła
N3

Postprzez viper » niedziela, 9 paź 2016, 19:28

piguła napisał(a):Zastanawia mnie jeden fakt w tym całym zamieszaniu, jak już wiadomo Grzyba ukarali za OBECNOŚĆ członków zespołu(pewnie mechaników) przy próbach uruchamiania auta.Karą jest dyskwalifikacja.Dzień wcześniej ten sam ZSS ukarał Rzeźnika za tankowanie auta przez serwis Steca na dojazdówce karą pieniężna.
Nie dziwię się wkurwieniu Grzyba, ten sam przepis, tu obecność mechaników a tam grzebanie przy aucie, Grzyb dyskwalifikacja a tam kara kilka tyś zł.

Przecież mógł ZSS powiedzieć np. Tak zepchnęli mnie kibice po to żeby udrożnić drogę, ale nie odpalałem auta na pych tylko sami usunęliśmy awarie. Ciekawe dlaczego sie nie odwołał.
Ostatnio edytowano niedziela, 9 paź 2016, 21:08 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez piguła » niedziela, 9 paź 2016, 19:36

Odwołali się do GKSS, widocznie rozmowa z zss nie miała sensu.Zresztą ZSS strzelił sobie w kolano, dwa "podobne" przewinienia i dwie różne kary.Ta dyskwalifikacja Grzyba i Hundli to chyba taka pokazówka lub działanie pod presją zespołu Brzezińskiego.
piguła
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 9 paź 2016, 20:17

Pierwsza sprawa - jeśli viper jeszcze raz napiszesz jakieś oszczercze insynuacje, takie jak te:

grzyb po prostu pojechał do domu i pewnie liczy na pomoc taty w gkss

to wyciagnę z tego konsekwencje regulaminowe. Tego już się nie da podciągnąć pod cokolwiek innego niż hejt.

Poza tym:
1 grzybowi udowodniono podczas protestu niezgodność z regulaminem, że sie tak wyrażę jezeli opieramy sie o regulamin i na podstawie dowodów został zdyskwalifikowany

To mi pokaz te dowody. Gdzie one są? Aha, no tak przecież widziałeś zdjęcie w WRC i na tej podstawie twierdzisz,że wypadła mu półoś... Brawo.

2 nie wiem jaka była interpretacja w sprawie rzeźnika bo o tej sprawie wogole była cisza, ale grzyb już ma krechę za nielegalne zapoznanie

Przed chwilą mówiłeś coś o niezbitych dowodach i karze zgodnej z regulaminem a teraz nagle bredzisz o interpretacji? I co to znaczy że ma krechę? Za to już karę dostał. Jeśli była twoim zdaniem za mała to idź z pretensjami do twoich zawsze wiarygodnych i nieskazitelnych sędziów. Masz pojęcie jak działa prawo?

3 no właśnie dlatego nie wierze ze chodziło tylko o stanie

wierzyć to ty sobie możesz w garbate aniołki i w cokolwiek zwechcesz. Ale jak chcesz napisać poważny zarzut to najpierw pokaz dowody.
4 nikt tez nie zaprzeczył ze nie pomagali. Po za tym serwisanci nie musza pomagać pomagać mogą inni, bo pchnąć auto może każdy.

Tak samo nikt nie zaprzeczył,że nie było ciebie jak mi ktoś się włamał do piwnicy. Jeszcze raz zapytam - czy ty w ogóle masz pojęcie jak działa prawo? To co piszesz to jest jakiś totalny odpał. To winę a nie jej brak trzeba udowodnić. To, że w tym kraju ta zasada nie jest przestrzegana to jest przejaw patologii.

5 no grzyb nie zaprzeczył ze nikt mu nie pomagał. Siedzi cicho bo jest winny. Każdy nie winny daje oświadczenie lub wytłumaczenie itd.

Buahahaaa... Czegoś tak absurdalnego nie widziałem już dawno. Zgodnie z tą logiką niewinni są prawie wszyscy olimpijscy koksiarze, bo przecież prawie każdy się tłumaczył i zapewniał o swojej niewinności. do przedszkola z takimi argumentami.

6 to bardzo prosto sprawdzić. Poszukaj zdjęcia prawego koła z mety i bedzie wszystko jasne

Raczej powinienem sobie zaparzyć kawę i powróżyć z fusów, żeby dojść do podobnych jak twoje wniosków.
7. Został zdyskwalifikowany za nieuczciwa pomoc. Szczegółów nikt nie zna, wiec ja nie wnikam w tłumaczenie, bo to oszustwo i koniec kropka.

Nieprawda. Kłamstwo, insynuacja i hejt. Którego masz zaprzestać i jest to polecenie a nie prośba. Przeczytaj sobie za co dostał ten dysk, nie była to żadna "nieuczciwa pomoc" jak to określasz.

Wreszcie się zdecyduj, albo gošc jest winny albo nie. Na razie nie podałes żadnych konkretów.

Przeczytaj sobie dokładnie, bo nie będę się powtarzać. Dla mnie ty jesteś winny nieustannemu wprowadzaniu zamieszania na tym forum, poprzez prowokacyjne i skrajne oceny postaw zawodników. O to się właśnie rozchodzi od samego początku, ale swoim zwyczajem sprawdzasz jak bardzo możesz jeszcze pałkę przegiąć. Odpowiadam - nie bardzo. Z Kubicą broniłem Twoich praw do krytyki, ale odkąd Kubica przestał startować w rajdach to łapiesz sobie inne okazje. Takie jak teraz z Grzybem. Znalazłeś sobie pretekst do znieważenia go i się tego trzymasz, bo tylko w ten sposób jesteś w stanie osiągnąć swoje cele. Niestety - wszyscy ci, którzy zarzucali tobie trolling mieli rację. Dla ciebie fakty się nie liczą, szukasz jedynie powodu, żeby po raz kolejny zaistnieć. Zarzucasz człowiekowi oszustwo nie mając zielongo pojęcia o jakich kwitach jest mowa. To że został ukarany jeszcze nie oznacza, że zrobił coś umyślnie. Celowo ignorujesz wszelkie argumenty, żeby podtrzymać swój hejt, celowo też powołujesz się na wyssane z własnego brudnego palca bzdury. To jest koniec jakiejkolwiek dyskusji. Każdy następny twój post utrzymany w tym tonie skasuję, a jeśli jeszcze kiedykolwiek zobaczę tego typu wpisy na temat innego kierowcy to tak jak zapowiedziałem - wyciągnę od razu konsekwencje regulaminowe, nie będę czekał w nadziei,że sobie coś przemyślisz. Amen.

@ piguła i inni - sam również popełniłem ten sam bład i podkarmiłem trolla, ale prośba, żeby nie odpisywać na jego posty. Facet polemizuje z faktami i jako argument podaje,ze oskarżony nie udowodnił swojej niewinności. jego celem nie jest dyskusja tylko wywołanie zamieszania i dał właśnie dowód, że nie istnieje dla niego granica śmieszności której nie przekroczy żeby swój cel osiągnąć. Dopóki nie będzie nikogo obrażał albo hejtował będę tolerował jego obecność (co nie znaczy,ze nie będę ścinał prowokacyjnych postów) ale jeśli jeszcze wyjedzie z takimi akcjami jak dziś to nie będę miał żadnej litości.
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP