22 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 22 Rajd Rzeszowski

Postprzez bercik » wtorek, 6 sie 2013, 20:54

To widzę że pół forum się tam wybiera:)
bercik
A5

Postprzez Kondzio » wtorek, 6 sie 2013, 21:31

Mam pytanie czy trasa testowego jest dokładnie taka sama jak w 2011?
Kuzi GO!!
Kondzio
N2

Postprzez bercik » wtorek, 6 sie 2013, 22:18

Z mapy wynika że meta jest na samym dole, czyli odcinek jest troszkę dłuższy niż w 2011, czyli jest to jego jedyna, słuszna konfiguracja :D
bercik
A5

Postprzez Cubson » wtorek, 6 sie 2013, 23:08

zachu napisał(a):A co myślicie o tym miejscu w którym dzwona miał Tomaszczyk :?: - http://www.youtube.com/watch?v=hAvEenyht04 1:25 na tym filmiku, był tam ktoś :?:

Hubertos napisał(a):Nic się tam nie działo w poprzednich latach poza Tomaszczykiem.

Wg mnie to miejsce jest rewelacyjne i dziwie się koledze Hubertos, że tak mówi.

Nie wiem jak w latach wcześniejszych ale w 2011 roku na dwóch przejazdach było bardzo dużo akcji. Wspomne tylko rów Kajetanowicza (o którym nikt praktycznie nie wspominała w trakcie ani po rajdzie), choć spowodowane to było zakleszczeniem skrzyni biegów, czy drzewo Woźniczki (pojechał dalej), przestrzelenie Berlińskiego i mnóstwo ratowań na luźnych kamyczkach, które były rozrzucone na szczycie przed zakrętem - takie same kamyczki, na których w tym roku polegli na Gajówce Dul i Habaj.
Ten odcinek był jechany pierwszy raz właśnie w 2011 roku - o ile mnie nie mylą spostrzeżenia. Było tam bardzo mało kibiców (może w sumie 15-20stu przez 2 przejazdy). Minus tego miejsca to mała widoczność. Najlepiej stanąć na skarpce i wykosić trochę krzaków. Auto ukazuje się w ostatniej chwili co do końca trzyma w nie pewności czy zmieści się w lewy zakręt :) to taka dodatkowa adrenalinka.

W zeszłym roku niestety nie mogłem wybrać się na Rzeszów ale wybrałbym to samo miejsce, a więc dzwon Tomaszczyka ujrzałbym na żywca. W tym roku niestety też mnie nie będzie :(
Jeżeli ktoś z forumowiczów się wybierze w to miejsce, miło będzie jak napisze krótką relacje.

Pozdrawiam

ps Mam nadzieję, że rekomendacja się przyda :)
facebook.com/GRBrodacz
youtube.com/GRBrodacz
instagram.com/GRBrodacz
Cubson
N2

Postprzez MariuszM » wtorek, 6 sie 2013, 23:23

www.rsmp.tv
MariuszM
N3

Postprzez darek90r » środa, 7 sie 2013, 00:27

Cubson napisał(a):
zachu napisał(a):A co myślicie o tym miejscu w którym dzwona miał Tomaszczyk :?: - http://www.youtube.com/watch?v=hAvEenyht04 1:25 na tym filmiku, był tam ktoś :?:

Hubertos napisał(a):Nic się tam nie działo w poprzednich latach poza Tomaszczykiem.

Wg mnie to miejsce jest rewelacyjne i dziwie się koledze Hubertos, że tak mówi.

Nie wiem jak w latach wcześniejszych ale w 2011 roku na dwóch przejazdach było bardzo dużo akcji. Wspomne tylko rów Kajetanowicza (o którym nikt praktycznie nie wspominała w trakcie ani po rajdzie), choć spowodowane to było zakleszczeniem skrzyni biegów, czy drzewo Woźniczki (pojechał dalej), przestrzelenie Berlińskiego i mnóstwo ratowań na luźnych kamyczkach, które były rozrzucone na szczycie przed zakrętem - takie same kamyczki, na których w tym roku polegli na Gajówce Dul i Habaj.
Ten odcinek był jechany pierwszy raz właśnie w 2011 roku - o ile mnie nie mylą spostrzeżenia. Było tam bardzo mało kibiców (może w sumie 15-20stu przez 2 przejazdy). Minus tego miejsca to mała widoczność. Najlepiej stanąć na skarpce i wykosić trochę krzaków. Auto ukazuje się w ostatniej chwili co do końca trzyma w nie pewności czy zmieści się w lewy zakręt :) to taka dodatkowa adrenalinka.

W zeszłym roku niestety nie mogłem wybrać się na Rzeszów ale wybrałbym to samo miejsce, a więc dzwon Tomaszczyka ujrzałbym na żywca. W tym roku niestety też mnie nie będzie :(
Jeżeli ktoś z forumowiczów się wybierze w to miejsce, miło będzie jak napisze krótką relacje.

Pozdrawiam

ps Mam nadzieję, że rekomendacja się przyda :)

W tym roku na pierwszy dzień wybieram właśnie to miejsce :)
darek90r
N2

Postprzez Mad Max » środa, 7 sie 2013, 09:24

bercik napisał(a):Z mapy wynika że meta jest na samym dole, czyli odcinek jest troszkę dłuższy niż w 2011, czyli jest to jego jedyna, słuszna konfiguracja :D

W 2011 też na mapie był tak zaznaczony a jak większość wie był krótszy, meta lotna była tam gdzie Żerebecki wydzwonił
http://www.youtube.com/watch?v=wPtuIUQACXY
http://www.youtube.com/watch?v=B6_CgjBTw60 - onboard Rzeźnika z 2011
tak że tak jak Bercik napisał spadanie pod koniec jest konkretne, S2000 idą tam na odcięciu...
http://www.youtube.com/watch?v=bY2nlPRzCBA - tu jest sporo ujęć z tego miejsca
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Olexy » środa, 7 sie 2013, 09:46

A jak tam z dojazdem do miejsca, o którym mowa 2-3 posty wyżej?
Olexy

Postprzez bercik » środa, 7 sie 2013, 10:04

Olexy napisał(a):A jak tam z dojazdem do miejsca, o którym mowa 2-3 posty wyżej?

Auto zostawiasz sobie przy SOS-2 i idziesz pod prąd odcinka z pół km. Na mapce to jest mniej więcej tam gdzie różowa strzałka poniżej napisu "Łysa góra"
bercik
A5

Postprzez Olexy » środa, 7 sie 2013, 12:01

Ok, dzięki. :)
Olexy

Postprzez Hultay WRC » środa, 7 sie 2013, 12:37

Pytanie techniczne: czy nadal można nocować w akademiku na ul Poznańskiej? Mam na myśli nie-studentów, ze 2 lata temu przyjezdżało się bez rezerwacji.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Wujeek » środa, 7 sie 2013, 12:42

Hultay WRC napisał(a):Pytanie techniczne: czy nadal można nocować w akademiku na ul Poznańskiej? Mam na myśli nie-studentów, ze 2 lata temu przyjezdżało się bez rezerwacji.

Raczej mozna sobie wynajac pokoj w akademiku na okres rajdu musialbys podjechac i sie zapytac , ale raczej bez problemu.
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Postprzez Mont » środa, 7 sie 2013, 12:56

bercik napisał(a):
Olexy napisał(a):A jak tam z dojazdem do miejsca, o którym mowa 2-3 posty wyżej?

Auto zostawiasz sobie przy SOS-2 i idziesz pod prąd odcinka z pół km. Na mapce to jest mniej więcej tam gdzie różowa strzałka poniżej napisu "Łysa góra"

Jak tam dojechać na drugi przejazd z watersplasha ?

Będzie można wjeżdżać na OS samochodami po pierwszym przejeździe ?

Jak pisałem wyżej, chętnie odstąpię 1pokój 2os we Freniszówce 50zł/noc/osoby
dziewczyna sprzeda Mercedesa W169 A180 CDI 2006
Mont

Postprzez bercik » środa, 7 sie 2013, 13:23

Chcesz z Lubeni jechać na Blizianke?
Jeśli tak, to z Lubeni musisz dostać się na drogę krajową nr9 czyli Rzeszów- Barwinek i z niej w Niebylcu skręcić w lewo ( drogowskaz na Barycz) i po chyba kilku kilometrach dojedziesz do SOS- 2 o którym była mowa wczesniej. Jednak ja osobiście bym się na to nie pokusił. jak już będziesz w Lubeni to też znajdziesz jakieś ciekawe miejsce na drugi przejazd, zamiast robić niepotrzebne km.
bercik
A5

Postprzez Mont » środa, 7 sie 2013, 14:52

bercik napisał(a):Chcesz z Lubeni jechać na Blizianke?

myślałem , że to miejsce opisane przez Kolegów jest na Lubeni ale teraz to sam nie wiem.

Na OS Niechobrz za SOS1 jest fragment szutrowy, jak długi ? Wydaje się widowiskowa partia zakrętów.
dziewczyna sprzeda Mercedesa W169 A180 CDI 2006
Mont

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP