Moderator: SebaSTI
zachu napisał(a):A co myślicie o tym miejscu w którym dzwona miał Tomaszczyk- http://www.youtube.com/watch?v=hAvEenyht04 1:25 na tym filmiku, był tam ktoś
Hubertos napisał(a):Nic się tam nie działo w poprzednich latach poza Tomaszczykiem.
Cubson napisał(a):zachu napisał(a):A co myślicie o tym miejscu w którym dzwona miał Tomaszczyk- http://www.youtube.com/watch?v=hAvEenyht04 1:25 na tym filmiku, był tam ktoś
Hubertos napisał(a):Nic się tam nie działo w poprzednich latach poza Tomaszczykiem.
Wg mnie to miejsce jest rewelacyjne i dziwie się koledze Hubertos, że tak mówi.
Nie wiem jak w latach wcześniejszych ale w 2011 roku na dwóch przejazdach było bardzo dużo akcji. Wspomne tylko rów Kajetanowicza (o którym nikt praktycznie nie wspominała w trakcie ani po rajdzie), choć spowodowane to było zakleszczeniem skrzyni biegów, czy drzewo Woźniczki (pojechał dalej), przestrzelenie Berlińskiego i mnóstwo ratowań na luźnych kamyczkach, które były rozrzucone na szczycie przed zakrętem - takie same kamyczki, na których w tym roku polegli na Gajówce Dul i Habaj.
Ten odcinek był jechany pierwszy raz właśnie w 2011 roku - o ile mnie nie mylą spostrzeżenia. Było tam bardzo mało kibiców (może w sumie 15-20stu przez 2 przejazdy). Minus tego miejsca to mała widoczność. Najlepiej stanąć na skarpce i wykosić trochę krzaków. Auto ukazuje się w ostatniej chwili co do końca trzyma w nie pewności czy zmieści się w lewy zakrętto taka dodatkowa adrenalinka.
W zeszłym roku niestety nie mogłem wybrać się na Rzeszów ale wybrałbym to samo miejsce, a więc dzwon Tomaszczyka ujrzałbym na żywca. W tym roku niestety też mnie nie będzie![]()
Jeżeli ktoś z forumowiczów się wybierze w to miejsce, miło będzie jak napisze krótką relacje.
Pozdrawiam
ps Mam nadzieję, że rekomendacja się przyda
bercik napisał(a):Z mapy wynika że meta jest na samym dole, czyli odcinek jest troszkę dłuższy niż w 2011, czyli jest to jego jedyna, słuszna konfiguracja
Olexy napisał(a):A jak tam z dojazdem do miejsca, o którym mowa 2-3 posty wyżej?
Hultay WRC napisał(a):Pytanie techniczne: czy nadal można nocować w akademiku na ul Poznańskiej? Mam na myśli nie-studentów, ze 2 lata temu przyjezdżało się bez rezerwacji.
bercik napisał(a):Olexy napisał(a):A jak tam z dojazdem do miejsca, o którym mowa 2-3 posty wyżej?
Auto zostawiasz sobie przy SOS-2 i idziesz pod prąd odcinka z pół km. Na mapce to jest mniej więcej tam gdzie różowa strzałka poniżej napisu "Łysa góra"
bercik napisał(a):Chcesz z Lubeni jechać na Blizianke?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości