RELACJA z 33 RAJDU ELMOT-REMY

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Raven » sobota, 21 maja 2005, 20:42

No tak, ale jak to robi jedna osoba to czasami ciezko jest zmienic miejsce, zwlaszcza jak sa safeciarze, albo spory tlum. Oczywiscie z czasem czlowiek sie wyrabia, ale nie liczcie na cuda, to amatorska produkcja i tak musicie do tego podchodzic. Nie probojcie tego porownywac z ekipami TV.

Aha, a jak tam jest z kadrowaniem?
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Banan » sobota, 21 maja 2005, 20:49

Kadry sa ok, zreszta niech sie wypowie sam autor :)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Whitek » sobota, 21 maja 2005, 21:37

Banan napisał(a):Wszystkie zalogi z tych samych miejsc. Nawet nie ma, ze jeden zakret z roznych stron... Najpierw pierwszy nawrot w Rosciszowie, pozniej 3 zakret w Kamionkach, pozniej jakas prosta, start, hopka w Glinnie i serpentyny w Rosciszowie. I tak przez wszystkie auta.

Jakbys troche poczytal topic to wiedzialbys ze autor relacji prosi o pomoc osoby z kamerami cyfrowymi. Nie wiem jak Ty, ale wiekszosc normalnych ludzi z jedna kamera nie jest w stanie krecic jednego OS'u w kilku miejscach naraz.
Zamiast pochwalic za zaangazowanie i wklad pracy to lepiej wytknac bledy bo tak latwiej ... Pamietajcie ze krytykowac moze osoba ktora potrafi zrobic rzecz oceniana lepiej. Wiec Banan poczekamy na Twoja relacje i porownamy (nie bedziemy krytykowac).
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez Banan » sobota, 21 maja 2005, 21:55

Nie chodzi mi o krecenie w kilku miejscach naraz, ale o przemieszczenie sie po zakrecie, 5 zalog i zmiana miejsca. To z lewej, to z prawej, z przodu, z tylu, na wewnetrznej, zewnetrznej itd. Pozatym krytyka chyba tez jest wazna, nie ? Bardzo mi sie podoba poczatek tak jak mowilem, pozniej juz jest mniej ciekawie. Ale to tylko moje zdanie, chyba kazdy ma prawo je wyrazic ?

Moja relacja
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez maciekd » sobota, 21 maja 2005, 23:51

Całkiem spoko foteczki Bananie...
maciekd
A6

Postprzez tomi_kl » niedziela, 22 maja 2005, 01:42

Bardzo fajna relacja. Aro jak masz jeszcze cos u siebie , moze ze starych dobrych lat 99-2001 to wrzuc na neta
tomi_kl
A6

Postprzez adamlen » niedziela, 22 maja 2005, 13:28

Ciągnąłem z http ale coś padło i nie moge sie połączyc więc ciągne z tego ftp do 10KB/s jak sciagne to napisze swój komentarz do niej.
adamlen
A6

Postprzez Convert » niedziela, 22 maja 2005, 19:27

OK prosba niech ktos kto juz sciagnal wrzuci na http://videos.streetfire.net/ i bedzie po PROBLEMIE !
Obrazek
Convert
N3

Postprzez krzychd » poniedziałek, 23 maja 2005, 08:31

Cholercia, http nie działa a z ftp leci falatlanie wolno, niech ktoś coś zrobi....
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez Convert » poniedziałek, 23 maja 2005, 11:13

Patrz post wyzej... loodzie zlitujcie sie :D Jak ktos nie chce wrzucac sam to moge podac puba to w kilka osob pojdzie szybciej :P Inni tez chca obejrzec !
Obrazek
Convert
N3

Postprzez Cogonieznajom » poniedziałek, 23 maja 2005, 11:54

Witam wszystkich :)
Wszystkie komentarze odnośnie mojej relacji uwaznie przeczytałem i sugestie (oraz wytknięte niedociągnięcia) przyjąłem do wiadomości.
A oto kilka "suchych wniosków":

1) "komentarz lepszy niż w OeSie " > dzięki wielkie za te słowa-to moja pierwsza relacja z podłożonym komentarzem i starałem sie żeby nie wyszło jak "czytane z kartki" i dało się tego słuchać :wink:

2) "Zaczelo sie pieknie ! Chodzi mi o relacje z testowego" > początek (czyli 'walimskie patelnie') to kilka szybkich i dynamicznych przejazdów okraszonych podkładem muzycznym - czyli tzw.klip. Dalej to już "prawdziwa relacja" jakie znacie np.z TV :)

3) "Wszystkie zalogi z tych samych miejsc. Nawet nie ma, ze jeden zakret z roznych stron..." & "Relacja może fajna ale z czasem się nudno robi. Te same ujęcia, miejsca. Zero polotu" > to najczęstsze zarzuty pod adresem tej relacji. Podczas tego rajdu założenie było proste-nauczyc się filmować ze statywu (który kilka dni wcześniej dostałem). Trudno było podczas "pierwszego romansu" z kamerą na statywie skakać po rowach i górkach :) Może faktycznie niektóre ujęcia wyszły zbyt "statycznie", ale taki z góry był mój pomysł na tą relację-więc to nie mój błąd tylko celowe działanie.

4) "Aro jak masz jeszcze cos u siebie , moze ze starych dobrych lat 99-2001 to wrzuc na neta" > ze "starych lat" 99-2001? Hehe, ja mam w archiwach nawet relację (najstarszą) z Elmotu i Polskiego z 1989 roku :D Nie mojego autorstwa, ale filmowaną przez ojca kolegi. A może zainteresuje Cię Elmot z 1994? 8) Pomyślimy...

ps."u mnie" nie zobaczycie ujęć typowo telewizyjnych, bo brzydzę się akcjami typu pokazanie na zoomie kawałka szyby, czy numeru na drzwiach rajdówki w zakręcie (ostatnio jest jakaś chora moda w TV na takie bliskie ujęcia:/) Ja chcę pokazać auto pokonujące zakręt-dynamika relacji spada, ale doskonale pokazuje to umiejętności kierowcy itp.

I jeszcze jedno-ta relacja jest w 100% relacją "autorską" 8) Zauważcie, że oprócz zdjęć, montażu i komentarza - mojego autorstwa jest nawet podkład muzyczny, który uzupełnia piękny dźwięk silnika rajdówek :wink:
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Raven » poniedziałek, 23 maja 2005, 16:20

3) "Wszystkie zalogi z tych samych miejsc. Nawet nie ma, ze jeden zakret z roznych stron..." & "Relacja może fajna ale z czasem się nudno robi. Te same ujęcia, miejsca. Zero polotu" > to najczęstsze zarzuty pod adresem tej relacji. Podczas tego rajdu założenie było proste-nauczyc się filmować ze statywu (który kilka dni wcześniej dostałem). Trudno było podczas "pierwszego romansu" z kamerą na statywie skakać po rowach i górkach Smile Może faktycznie niektóre ujęcia wyszły zbyt "statycznie", ale taki z góry był mój pomysł na tą relację-więc to nie mój błąd tylko celowe działanie.

Nie mozesz caly czas filmowac ze statywu, musisz tez z reki, inaczej bedzie wlasnie zbyt statycznie. Nie jest tez dobrym tlumaczeniem, ze nie mogles przemieszczac sie po zakrecie, przeciez widza nie interesuje co ci sie chcialo a co nie ;)
Ale dobrze, ze sie komus chce :)

Aha, a gdzie aktualnie jest ta relacja, bo z adresu nie idzie?
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Whitek » poniedziałek, 23 maja 2005, 16:34

Z ftp powoli ale idzie.
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez rallyfahrer » poniedziałek, 23 maja 2005, 16:44

Mnie się relacja bardzo podoba. Nie jest może super ale jest bardzo dobrze :) Brawo dla Aro !!!!!!!!!!!!!!
rallyfahrer
N2

Postprzez Cogonieznajom » poniedziałek, 23 maja 2005, 20:51

Aha, a gdzie aktualnie jest ta relacja, bo z adresu nie idzie?

przez kilka dni nie siedziałem na necie, więc nie jestem zorientowany, ale postaram się załatwić coś, żeby ta relacja była dostepna i zajmowała troszkę mniej :wink:
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP