Co będzie jeździć w 2003r.???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez mototom » wtorek, 4 lut 2003, 11:18

Do rozpoczęcia sezonu MP mamy jeszcze ćwierć wieku więc noga na pewno się wyleczy.[/quote]

No nie wiem, zerwane wiązadła leczy się przeciętnie ok. 8 miesięcy, oby było szybciej. Ja liczę, że chociaż w kilku rajdach pojawi się Wojtek Zaborowski. Byłoby ciekawie.
mototom
A6

Postprzez Wilu » sobota, 22 lut 2003, 22:17

taki komunikat: :P
"Wczoraj w Warszawie ogłoszono, komu przyznane zostały pucharowe Peugeoty 206 XS, które powiększą dotychczasową stawkę PP. W nowych autach rywalizować będzie sześcioro zawodników...
Oto ich nazwiska:

Julia Urbaniak
Piotr Starczukowski
Kajetan Kajetanowicz
Paweł Stefaniuk
Łukasz Witas
Piotr Leoniec.

Jeśli któryś z wymienionych zawodników zrezygnuje z przyznanego samochodu, wylosowana zostanie osoba z grupy "rezerwowych".
Łącznie w tegorocznym Pucharze Peugeota weźmie udział około 20-25 załóg. Stawka będzie więc bardzo duża i należy się spodziewać jeszcze ciekawszej walki niż ta, którą mogliśmy oglądać"

szczególnie te ostatnie linijki tego komunikatu są budujące 20-25 autek, będzie oznaczało, że walka w tym pucharze będzie naprawdę zacięta, i widowiskowa, zapowiada się naprawdę interesująco, co do Pelikana o którym rozmawiamy co prawda w innym temacie ale będzie miał okazję aby pokazać jakim rzeczywiście kierowcą jest.
Wilu
N4

Postprzez Wilu » wtorek, 4 mar 2003, 22:54

wiem że przenieśliście rozmowę w inne rejony, ale chcę zakomunikować:

Załoga Michał i Grzegorz Bębenkowie będą startować w wszystkich eliminacjach RSMP 2003 samochodem: Mitsubishi lancer evo 6 pochodzącym od Janusza Kuliga (tak tym samym - miejmy nadzieję z oki turbiną i kółkiem wahanym). jeżeli sytuacja punktowa będzie kiepska lub spoko co myślę raczej bardziej prawdopodobne to wystartują w jednym z ostatnich rajdów WRC.

i tak oto mamy faworyta do mistrzostwa enki w tym roku. ja się kurcze zaje.... cieszę.
Wilu
N4

Postprzez Tomisny » środa, 5 mar 2003, 01:33

No i dobrze!

no a kto mowil ze bebny nie beda jezdzic...?

ale z nimi to sa jaja inne (maciekd ich za "to" nie lubi... :evil: )
Tomisny
N3

Postprzez TommiCrazy » środa, 5 mar 2003, 14:06

Ale czy w klasie A8 nei jest wymagane 4x4? to nietylko o turbo chodzi, dla diesli powinmi zrobić nową klase :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez losiu » środa, 5 mar 2003, 15:00

Wilu napisał(a):szczególnie te ostatnie linijki tego komunikatu są budujące 20-25 autek, będzie oznaczało, że walka w tym pucharze będzie naprawdę zacięta, i widowiskowa, zapowiada się naprawdę interesująco, co do Pelikana o którym rozmawiamy co prawda w innym temacie ale będzie miał okazję aby pokazać jakim rzeczywiście kierowcą jest.

Zeby tych pugow bylo z 15-17 to byloby bardzo dobrze...
kilka idzie do ppzm.
--------------------------
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez Wilu » środa, 5 mar 2003, 20:52

Tomisny napisał(a):No i dobrze!

no a kto mowil ze bebny nie beda jezdzic...?

sam tak myślałem ale się miło rozczarowałem :D

ja rozumiem, że wszystkie pugi nie będą jeździć regularnie, nie mniej dobre i 17.

a wydaje mi się, że skoda tdi jest zgłoszona w a8 bo ma turbodoładowanie, w a7 jej zgłośić się nie da, wręcz nigdzie się jej zgłosić nie da tylko w a8 i myślę sobie, że napęd 4x4 nie jest tam wymagany przepisami. bo w innym przypadku te plany nie miały by najmniejszego sensu.
Wilu
N4

Postprzez maciekd » środa, 5 mar 2003, 22:18

No ale przecież jest w ofercie Skody Octavia TDI 4x4. Może ten model będą przerabiać. Ciekawe na jakim paliwie będzie jeździl, bo nie słyszalem o Elf Diesel Turbo Max :wink:
maciekd
A6

Postprzez rally_fan1 » poniedziałek, 10 mar 2003, 14:39

być może Holek pojawi się w MP jakimś WRC,sam o tym wspomina w wywiadzie dla Wirtualnej Polski,który możecie pobrać stąd http://i.wp.pl/a/f/mp3/482/holowczyc_wywiad.mp3
pozdro
rally_fan1
N3

Postprzez WAPNO » poniedziałek, 10 mar 2003, 14:49

No i niestety Kościuszko nie bedzie jeździł WRC :(. Corsa zapewnia przyszłość, ale z punktu widowiskowego to lepsze WRC :)
WAPNO
A6

Postprzez Baca » poniedziałek, 10 mar 2003, 15:25

Z wywiadu, który przytoczył rally_fan1 powiało optymizmem. Na pytanie dziennikarza: "Czy zobaczymy Cię w tym roku w Polsce na trasach?" Holo odpowiedział:
"Wszystko wygląda na to, że tak ale za wcześnie o tym mówić. Prowadzimy pewne rozmowy. Nie ukrywam, że interesuje mnie tylko rywalizacja samochodami WRC bo jeszcze jest dopuszczona ta grupa samochodów w mistrzostwach Polski (...) Jeżeli okaże się, że będzie to pełny cykl startów to czemu nie, to bardzo chętnie."
Baca
A5

Postprzez Wilu » poniedziałek, 10 mar 2003, 17:01

no to była by już swego rodzaju rewelacja sezonu. Holo w WRC tego nam trzeba !!! wszystko się pięknie zapowiada, jednak będę się cieszył jak zobaczę listę startową Elmotu i tam wszystkie zapowiadane tu i tam nazwiska w swych błyszczących samochodzikach. Holo byłby groźnym konkurentem jak nie najgroźniejszym, bo Czopik to raczej mu nie nada, ani Dydko, może Frycz, napewno Kuzaj. na rajdzie polski jeszcze Kulig i Kuchar. oh idę ochłonąć bo siem od tych emocji mocno zgrzałem.
Wilu
N4

Postprzez Truskawa » poniedziałek, 10 mar 2003, 22:42

A ja napisze moze troche o zawodniku w slabszym samochodzie :)
Darek Grudniewski na sezon 2003 - pełen cykl startów Peugeotem 306 s16 w klasie N3 w RSMP, oraz kilka wybranych eliminacjach Pucharu PZM.
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez rav » poniedziałek, 10 mar 2003, 23:00

Ale raczej nie będzie to pełny cykl. Rajd Wisły koliduje z rajdem Australii. Ostatnio krążą wieści że Australia ma się nie odbyć, ale pewnie wsadzą tam jakiś inny rajd. Problem strtów tydzień po tygodniu nie jest tu uciążliwy. Ale absencja Hołka w jednym rajdzie ma więcej plusów niż minusów. Gdyby startował we wszystkich rajdach pewnie miałby tytuł przed Warszawskim.
rav
A6

Postprzez marcin » wtorek, 11 mar 2003, 14:33

rav napisał(a):Ale raczej nie będzie to pełny cykl. Rajd Wisły koliduje z rajdem Australii. Ostatnio krążą wieści że Australia ma się nie odbyć, ale pewnie wsadzą tam jakiś inny rajd. Problem strtów tydzień po tygodniu nie jest tu uciążliwy. Ale absencja Hołka w jednym rajdzie ma więcej plusów niż minusów. Gdyby startował we wszystkich rajdach pewnie miałby tytuł przed Warszawskim.
:lol: :lol: :twisted:
marcin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP