Jak myślicie co dalej z Fryczem?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez padre-mk3 » czwartek, 6 lip 2006, 10:32

chlopaki nie ma co gdybac!stalo sie jak sie stalo i juz!zreszta najlepiej niech ktos zapyta samego sebastiana!(pewnie ktos go zna)
najwazniejsze ze nic im sie nie stalo i juz!to w tym wszystkim jest najwazniejsze!
tylko czemu k... taki zespol robi bledy!przeciez to nie byl ich 1 rajd w polsce!przeciez oni maja taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie doswiadczenie ze szok i nic nie powinno ich zaskoczyc!ale cos mi sie wydaje ze ten zespol dlugo nie pociagnie!jest gorszy od peugeota!

paranoja
padre-mk3
A5

Postprzez cmrr » czwartek, 6 lip 2006, 10:51

ZOWA coś pomylileś, Frycz wyleciał na początku osu Sawa. A Steinhof, wyleciał na osie Stare Rybie Zagórzany na spadaniu, na prawym zakręcie i zameldował się na brzozie. Tak,że te osy nie mają ze sobą nic wspólnego.
cmrr

Postprzez devulatron » czwartek, 6 lip 2006, 17:59

ZOWA napisał(a):znam to miejsce bardzo dobrze gdzie fryczu wylecial.i dalej uwazam ze frycz nic nie zrobil zeby sie ratowac.po pierwsze zeby postawic auto bokiem to n eimusi miec zapalonego silnika.a dodam ze lecac bokiem napewno byly wieksze szanse na wyhamowanie auta... prawa fizyki....

Prawa fizyki są takie że by zmienić tor poruszania się obiektu trzeba przyłożyć siłę. Na filmie widać że punto płynie i żadne kręcenie kołami czy zaciaganie ręcznego nic nie może zmienić.
Chyba nigdy nie byłeś w takiej sytuacji i nie życzę Ci tego.
Mnie niestety kiedyś złapało oberwnie chmury, a byłem na nieco zuzytych oponach - wjechałem w głęboką wodę i samochód poprostu płynął sobie nie dotykając asfaltu - to się czuje. Można sobie wtedy robić co się podoba a bez steru nie zmienisz kierunku.

Na moje szczęście było to przy małej prędkości a i zakręt był łagodny.
.
Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał.
devulatron
N2

Postprzez rallyfan2 » czwartek, 6 lip 2006, 19:02

devulatron masz racje , Frycz grubo jechal nie bylo szans na zadne manewry
rallyfan2
A6

Postprzez ZOWA » piątek, 7 lip 2006, 00:04

cmrr napisał(a):ZOWA coś pomylileś, Frycz wyleciał na początku osu Sawa. A Steinhof, wyleciał na osie Stare Rybie Zagórzany na spadaniu, na prawym zakręcie i zameldował się na brzozie. Tak,że te osy nie mają ze sobą nic wspólnego.
tak masz racje pomylilem oesy ale Ty tez pomyliles troche.bo oes nazywal sie Stare Rybie-Zbydniow a nie Stare Rybie-Zagorzany w tym roku tez jechany byl ten oes w pierwszym dniu z tym ze polaczyli 2 oesy z ubieglych edycji rajdu krakowskiego.kiedys to byly dwa odzielne oesy Lakta Gorna-Stare Rybie i Stare Rybie-Zbydniow a w tego roczne edycji rajdu wawelskiego polaczyli te dwa oesy i zrobili z niego jeden dluzszy.
ZOWA
A6

Postprzez FanGrzyb » piątek, 7 lip 2006, 00:32

devulatron - oto mi chodziło, samochód płyną i to przy tej prędkości... bardzo dobrze napisałeś. Film tego tak nie oddaje, jak to było w realu... każdy by zmienił wtedy zdanie jak by to widział.
FanGrzyb
A5

Postprzez mda » wtorek, 11 lip 2006, 12:00

Po ponad dwóch sezonach wspólnych startów Sebastian Frycz zrezygnował z dalszej współpracy z zespołem Fiata. - Nie mogłem dłużej zaakceptować sytuacji, że nie znajdujemy z zespołem wspólnego celu - powiedział Sebastian. - Dla mnie priorytetem jest osiąganie jak najlepszych wyników i podporządkowanie temu celowi wszelkich działań. Bez ustawienia samochodu, doboru opon itp., zgodnie z życzeniami zawodnika, nie może być mowy o osiąganiu rezultatów. Dziwię się, że tak długo w moim zespole nie znaleźliśmy w tym temacie porozumienia. Nie chcę dłużej tracić czasu.

Ponadto zapowiadane na połowę sezonu moje starty samochodem Grande Punto S2000 nie doszły do skutku. Do dzisiaj ten temat nie został nawet poruszony przez kierownictwo zespołu.

Nadal będę startował w Czechach. Trudno powiedzieć, jak ułoży się dalsza część sezonu w Polsce. Wszystko zależy od budżetu. Na pewno chciałbym powalczyć o pudło na którymś z rajdów, ale jest jeszcze zbyt wcześnie, by mówić na którym i jakim samochodem.

ciekawe kto zajmie jego miejsce...
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez rallyfan2 » wtorek, 11 lip 2006, 12:02

Mozna sie bylo tego spodziewac po ostatnim niusie z rajdu Subaru . Widac ze Seba mial juz dosc Fiata . Szumne zapowiedzi auta S2000 skonczyly sie tylko na obiecywankach . Ciekawe czy ktos wsiadzie do Punta
rallyfan2
A6

Postprzez Miedziu » wtorek, 11 lip 2006, 12:04

na miejsce Frycza ja bym zangażowal pelikana, Habaja, Sztuke. Ktoregos z tej trojki ta sa naprawde dobzi kierowcy...
Miedziu
A6

Postprzez ŁukaszWRC » wtorek, 11 lip 2006, 12:20

No to przyznam, że jestem bardzo zaskoczony :!: Frycz to jeden z moich ulubionych kierowców i szkoda, że odchodzi z mojej ulubionej marki. Trudno; jeżeli nie mogli się dogadać, to w sumie nie ma sensu tego dalej ciągnąć.
W takiej sytuacji podejżewam, że Frycz poleci resztę sezonu Lancerem od Dytki, a na jego miejscu w Punto widziałbym Gabrysia(miałby wreszcie a-grupę), ewentualnie Sztukę albo Grzyba.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez GrYzLy » wtorek, 11 lip 2006, 12:22

Miedziu... zeby stracili czas i kase? Dawniej byl taki zespol... ktory tak samo traktowal kierowcow... i niestety... ale jezdzacy w nim kierowcy mieli ciagle problemy, a po rozstaniu... problem z dalszymi startami... ;/
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez Superleggera » wtorek, 11 lip 2006, 12:23

Bardziej niz Gabrysia to widzialbym Pelikana albo Grzyba, aczkolwiek jak i oni maja miec taki zespol jak mial Frycz to ja bym podziekowal. Moim zdaniem Gabrys do oski zbytnio sie nie nadaje...
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez ŁukaszWRC » wtorek, 11 lip 2006, 12:43

GrYzLy napisał(a):Miedziu... zeby stracili czas i kase? Dawniej byl taki zespol... ktory tak samo traktowal kierowcow... i niestety... ale jezdzacy w nim kierowcy mieli ciagle problemy, a po rozstaniu... problem z dalszymi startami... ;/

Mówisz o zespole, którego nazwa zaczyna się na S, a kończy na T :?: :wink: Ja za bardzo nie wiedze podobieństw, bo w jego przypadku, to nie kierowcy rezygnowali z dalszej współpracy, tylko zostawali zwalniani w najmniej odpowiednim momencie.
A Gabryś ze swoim agresywnym stylem jazdy by się nadał do mocnej ośki, bo na moje oko to on się męczy w tym Lancerze.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez szirer205xs » wtorek, 11 lip 2006, 13:04

Być może ten komunikat wyjasnia nam czesciowo dzwona Frycza ;) moze poprostu krew go juz zalala, ze w takiej pogodzie nie moze jechac na deszczowkach (gdzies pisalo ze fryczu mial swoje deszcowki ale firma byla inna niz logo na samochodzie) i na pierwszym zakrecie walnol bloki, rozwalil autko i mial wolne ;)
Wypowiedz o punto s2000 tez wiele tlumaczy dlaczego frycz wogole zostal w fiacie i jechal magurski evo. Chcial powalczyc o mistrzostwo w generalce punciakiem, ale fiat naobiecywal i na tym sie skonczylo. Zeby tylko punto s1600 nei zniknelo z naszych rajdowych tras, choc szczerze mowiac przypuszczam ze w zwiazku z tym ze najblizszy rajd w rsmp do rzeszowski wiec pewnie zobaczymy w nim grzyba ;)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez _misiek055_ » wtorek, 11 lip 2006, 14:01

Mogę się założyć że Fryczu nie dokończy RSMP w tym sezonie, sponsora nie znajdzie a po co ma własny hajs wywalać ale coś pojedzie Evo VIII z Dytko Rent. Fiat pewnie weźmie do zespołu kierowcę z pieniędzmi a nie z umiejętnościami.
http://dziecineo.prv.pl Obrazek
_misiek055_
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP