Rajd Subaru 2008

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez mortonrally » piątek, 11 lip 2008, 11:10

chodzi Ci o numer "erki" ktorymi ich zabrali czy "maltanczykow" ktorzy przyjechali pierwsi na miejsce ??
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Postprzez Mroowa » piątek, 11 lip 2008, 11:19

Wiesz co te samochody co ich zabrały tak jak mówię numer eRki oraz numery rejestracyjne, bo wiem że Mirka przywiozła ta Maltańska służba medyczna czy cóś. Także Maltańczyków też. A najlepiej jakie auto i nr. czym odjechali jedna i druga załoga.
Mroowa
S2000

Postprzez Kafe » piątek, 11 lip 2008, 12:07

Zapraszam do wysłuchania dzisiejszego programu w którym omówimy Rajd Subaru. Zapowada się ciekawa dyskusja - szczegóły dotyczące dzisiejszych gości podam w ciągu godziny.

zapraszam
www.odcinekspecjalny.pl
Kafe
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 11 lip 2008, 13:17

Mroowa napisał(a):Wiesz co te samochody co ich zabrały tak jak mówię numer eRki oraz numery rejestracyjne, bo wiem że Mirka przywiozła ta Maltańska służba medyczna czy cóś. Także Maltańczyków też. A najlepiej jakie auto i nr. czym odjechali jedna i druga załoga.

Na tym filmku jest ujięcie z karetką ze Sluzby Maltańaskiej jadącej chyba do wypadku Włodarczyka,musiałbys sobie w jaiks sposób powiększyc obraz i próbowac odczytac tablice,ale czy się da?
Trzebalo by też wyostrzyc obraz.

EDIT:
Numer jednej z karetek:

KMY K763 (tego K pewnien napewno nie jestem,tu jest fotka jej; http://rallyonline.pl/ft.php?idg=3255&pg_[go]=126 )

A tu już pewny numer karetki ze Słuzby Malatańskiej;
KR 64302 a tu jej foto; http://rallyonline.pl/ft.php?idg=3255&pg_[go]=125

A że tak zapytam na boku,na co ci to?
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez MarcinRally » piątek, 11 lip 2008, 13:29

ten pierwszy numer sie zgadza:), ale nie jestem pewnien, i nie wiem czy to ma znaczenie czy nie, ale na tych numerach jest karetka "P" a chyba chodzi o "R" , ale myślę że i tak to będzie pomocne :), na tej fotce widać ze właśnie Służby Maltańskie biorą poszkodowanego.
MarcinRally
A5

Postprzez Kafe » piątek, 11 lip 2008, 14:20

m.in. Andrzej Górski będzie dzisiaj gościem w Odcinku Specjalnym - dzisiaj dyskusja o Rajdzie Subaru.

Pozdrawiam
www.odcinekspecjalny.pl
Kafe
A5

Postprzez mortonrally » piątek, 11 lip 2008, 14:41

panowie Ariela z Anka zabrala "erka wypadkowa" tzn ma w kółku litere W i byla to Toyota Hiace a Mirka Mercedes Benz ale z tego co kojarze to "R" a nie maltaska". Kolega ma poszukac w swoich zdjeciach
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Postprzez Mroowa » piątek, 11 lip 2008, 16:10

Jak może to bardzo bym prosił.
A po co mi to... potrzebne do dokumentow wszystkich a w szpitalu nie chcieli mi udzielić takich informacji. Trzeba jak najwięcej dowodów zebrać do organizatora.
Mroowa
S2000

Postprzez AndreWRC » piątek, 11 lip 2008, 18:47

http://pl.youtube.com/watch?v=5Xwcm0GvQnU

To mój klip z rajdu subaru, oceniajcie, komentujcie, możecie mnie zjechać, przyjme każde słowa krytyki, Raven może Ty się wypowiesz?
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Postprzez Andrzej » piątek, 11 lip 2008, 19:06

szwabik napisał(a):Z tego co mi wiadomo na polnocy tak sie robi rajdy. Przynajmniej Lotos i Polski byl tak zrobiony... To rajdowe centrum polski jest 100 lat za murzynami??? :shock:

Muszę cię zdziwic, bo na Subaru też tak było.Organizacja była tak z dupy ,że nasza ekipa zdecydowała się wystosowac odpowiednie pismo do kogo trzeba i oznajmic ,że nie godzimy sie na współpracę przy zabezpieczeniu tak fatalnie zorganizowanego rajdu.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez kremer » piątek, 11 lip 2008, 19:07

- za głośna muzyka nie slychac rajdowek
- ujecia za malo "telewizyjne" za daleko stoisz od drogi, auta w kadrze sa jak pinezki, widac głowy kibicow
- 1/3 relacji to zbyt dlugie przerywniki (serwis, start, wymiana koło, awaria)
- malo ciekawych przejazdow, przejazdy pomieszane - nie da sie porownac np bouffier vs inny zawodnik na tym samym miejscu bo sa pomieszani z pucharem pzm
- za malo ujec z roznych miejsc
- jedyny plus to, ze nie trzesiesz reka i nie ma zbyt gwałtownych zoomów i to naprawde jest dobra cecha jak na poczatek filmowania

pozdr :)
kremer
S2000

Postprzez zales » piątek, 11 lip 2008, 19:31

http://toprally.pl/?id=5221&PHPSESSID=4 ... f679ba4980 wywiad z fotografikiem potraconym na rajdzie subaru
zales
N1

Postprzez kowar1 » piątek, 11 lip 2008, 19:52

Jakby ktoś chciał posłuchać, to w odpowiednim miejscu wrzuciłem zgrywkę dzisiejszego "Odcinka specjalnego" z Radia Luz, a w nim rozmowę Karola z Andrzejem Górskim.
Nie chcę się za bardzo wyzłośliwiać, ale po wysłuchaniu nasuwa się kilka wniosków
1) P. Górski podtrzymuje opinie, że Subaru nie odbiegało poziomem zabezpieczenia od innych tegorocznych rajdów. Pewnie to prawda. Tyle, że nie świadczy to dobrze o organizacji, bo z wielu źródeł, w tym od kierowców oraz samych safeciarzy słychać, że było bardzo słabo (wypowiedzi na forum, w tym Andrzeja 2 posty wyżej)
2) Właściwie nie wiadomo dlaczego policja zatrzymała rajd, czy też , jak wyraził się p.Górski, rozwaliła ten rajd
3) Delegat ds bezpieczeństwa nie widział problemów - a czy jest on osoba nieomylną? Bo problemy jednak były.
4) Z powyższego wynika, że w zasadzie tylko w jednym miejscu ktoś zawalił kwestię zabezpieczenia, właśnie na tym pechowym oporze w Siekierczynie, bo przecież generalnie było ponadprzeciętnie
5) Z wypowiedzi Pana Górskiego można by właściwie wysnuć wniosek, że to sami zawodnicy są najbardziej winni, bo na Boga, jak oni szybo jeżdżą! "On nawet nie próbował skręcić w lewo... !"
W tym miejscu chcę nieśmiało zauważyć, że zawodnicy z pucharu niekoniecznie muszą posiadać najwyższe umiejętności. Oni dopiero je szlifują. Nie każdy urodził się Loebem. Z tego właśnie powodu ktoś powinien tak zabezpieczyć trasę, żeby na miejscach ewidentnie wypadkowych nie było publiczności. No ale przecież było zabezpieczenie, że hej, policja dwukrotnie odebrała trasę, a Pan Skutta nie widział uchybień.
Mniej nieśmiało stwierdzam, że zawodnicy z pucharu nie mają najmniejszych możliwości, żeby skorzystać z jakiejś formy pomocy federacji, typu doskonalenie umiejętności, szkolenia itp. Żeby była jakaś pomoc i wsparcie dla młodych talentów. Np takie, jakie robi FFSA we Francji. No bo federacja nie jest przecież od tego. Ona jest od tego, żeby pobierać kaskę za licencje, za zgłoszenie (ok, to organizator), żeby represjonować zawodników, wymierzać im kary. Żeby tworzyć super zabezpieczone rajdy, na których przejeżdża się po 1,2, lub trzy odcinki....

A miałem się nie wyzłośliwiać.

Ale skoro już zacząłem. A może związek sypnąłby pieniążkami, żeby sfinansować kserówki dla ekip zabezpieczających, żeby co niektórzy dowiedzieli się, jaki jest nr alarmowy rajdu, albo ze po dzwonie, jeśli samochód wypadł na wypadkowej, to wskazane jest sygnalizowanie zagrożenia następnym załogom. Żeby chociaż wiedzieli, że w pewnych miejscach absolutnie nie ma prawa być kibiców. że trzeba ich po wypadku wyprosić z zagrożonego miejsca. Itd. itd.
Może związek przynajmniej zmobilizowałby kluby, żeby zwróciły na te wszystkie sprawy uwagę, a potem starał się to wyegzekwować i ocenić poziom działań.

A poza tym - mówi Pan Górski - poczekajcie, wszystko naprawimy.
No to czekamy.
Ostatnio edytowano piątek, 11 lip 2008, 20:11 przez kowar1, łącznie edytowano 1 raz
"Jeździł koncertowo!" - Sobiesław Zasada o Januszu Kuligu

Życie bez rajdów powoduje raka i choroby serca
kowar1
N3

Postprzez machoony » piątek, 11 lip 2008, 19:59

zales napisał(a):http://toprally.pl/?id=5221&PHPSESSID=4b171fa59888fc6c422459f679ba4980 wywiad z fotografikiem potraconym na rajdzie subaru

gdzie jest ten film o ktorym mowi fotografik?
http://www.it-technologies.pl
machoony
A5

Postprzez martin.h » piątek, 11 lip 2008, 20:31

kowar1, wniosek z tego wszystkiego jest taki, że Rajd Subaru nie wyleci z kalendarz RSMP. Dobrze, że nie słuchałem rozmowy z Panem A.Górskim. Ten człowiek coraz bardziej działa mi na nerwy. Gada bez sensu i gówno robi.
PS. Według mnie w rajdach potrzeba nam ludzi takich jak Pan Andrzej Szkuta, Pan Lech Orski czy młody Bartoś, co zresztą widać po rajdach które oni organizują. Orlen, Lotos czy Polski to naprawdę świetnie zorganizowane rajdy.
martin.h
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP