Moderator: SebaSTI
viper napisał(a):Aro90 napisał(a):filantrop napisał(a):chuchała planuje junior erc w 2015
jeśli tak zrobi to szacunek dla niego zeby z R5 przejść do R2w pierwszym sezonie pozna rajdy by rok później smigac już R5, bo myślę że może się bić o wygraną(nagrodą za wygranie J-ERC są wybrane rundy w R5)
Nie z r5 do r2 tylko z rsmp do erc, bo to jest najistotniejsze. Jak chce cos ugrać na arenie międzynarodowej i ma większe ambicje na przyszłość to innej opcji nie ma. Jazda w Polsce nawet r5 nic mu nie da, bo latka bedą lecieć.
Jarek55511 napisał(a):Oby mu się udało,ale czy to się uda? Podejrzewam że na rundy ME w R2 potrzeba podobną kase co na R5 w MP. A z tym był w tym roku problem.
Aro90 napisał(a):myślę że chyba jednak może wyjść taniej, bo w J-ERC jadą niby 7 rajdów(po ok. 250 km oes) ale tylko 4 są wliczane do końcowej punktacji, z tym że to troche mało jak na zbieranie doświadczenia
wanderer napisał(a):Aro90 napisał(a):myślę że chyba jednak może wyjść taniej, bo w J-ERC jadą niby 7 rajdów(po ok. 250 km oes) ale tylko 4 są wliczane do końcowej punktacji, z tym że to troche mało jak na zbieranie doświadczenia
Nowe rajdy, to zawsze jakieś nowe doświadczenie, ale faktycznie 7 startów na cały sezon to prawie jeden rajd co dwa miesiące.
Tu by się przydał jakiś poważny sponsor, który podszedłby do sprawy perspektywicznie. Świetną sprawą by było, gdyby Chuchała miał możliwość pojechać J-ERC + JWRC i teoretycznie byłoby miejsce na coś takiego w Lotosie.
TITISE napisał(a):Dzisiaj w Przeglądzie Sportowym jest obszerny wywiad z Chuchałą i zdradza że w przyszłym roku celuje w ERC więc Habajaszi na pewnego Majstra
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości