Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez ZbyszekChaosu » niedziela, 22 wrz 2013, 15:13

Zajcev napisał(a):W kwestii MK mogę jedynie się domyślać interpretując niektóre fakty, ale wydaję mi się, że gdyby nie układy Jana i Syna, to tak na prawdę nie mielibyśmy żadnej załogi w WRC. Tak więc gdyby nie te znajomości, nie mielibyśmy tej załogi w WRC i nikt by nie zajął jej miejsca, bo tego miejsca po prostu by nie było

Niestety to takie polskie, żeby zgnoić każdego co się przed szereg wychyla i próbuje coś osiągnąć.
Lotos wykłada potężne pieniądze na rajdy, jednak nie wydaje mi się, żeby pociągnęli WRC i ERC jednocześnie. Czeka ich teraz ciężki okres kiedy będą musieli zadecydować o podziale kasy. Swoją drogą ciekaw jestem czy jeśli Kubica przejdzie do fabryki,to czy Lotos będzie dalej na niego dokładał. Może wtedy pojawiła by się dodatkowa kasa na choćby kilka startów w Mistrzostwach Europy dla Kajta.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 22 wrz 2013, 15:17

Domson napisał(a):Mysle, ze Kajto moze sobie dac rade w ERC, sporo jest rajdów asfaltowych i faktycznie moze byc mu ciezko z Jankiem czy Bouffierem na twardym, ale w Fieście R5 moze ich pokonać myślę

Jakby miał pełen sezon zapewniony to myślę że mógłby być pod koniec na podium ERC. Bo Skoda i Bouffier nie startują w pełnym cyklu. No chyba że do ERC wejdzie fabryczny Peugeot to może być ciężko,ale trzeba próbować jak kiedyś Hołek
Jarek55511
S1600

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 15:21

Jarek55511 napisał(a):
Domson napisał(a):Mysle, ze Kajto moze sobie dac rade w ERC, sporo jest rajdów asfaltowych i faktycznie moze byc mu ciezko z Jankiem czy Bouffierem na twardym, ale w Fieście R5 moze ich pokonać myślę

Jakby miał pełen sezon zapewniony to myślę że mógłby być pod koniec na podium ERC. Bo Skoda i Bouffier nie startują w pełnym cyklu. No chyba że do ERC wejdzie fabryczny Peugeot to może być ciężko,ale trzeba próbować jak kiedyś Hołek

No tylko jak stała gospodarka w czasach Holka a jak dzisiaj stoi. Zawsze to były duże pieniądze, ale wtedy był to gospodarczo najlepszy okres na zdobywanie dużych pieniędzy.
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 15:44

viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a): Mam nadzieję że mit równego dzielenia kasy przez Lotos został obalony.

Zostanie obalony jak zobaczę to na papierze.

To sobie wejdź na stronę Lotosu. U Kubicy dokładają się do startu i oficjalnie nazywają się "Partnerem" Kubicy w startach. Za to projekt Lotos Rally Teamu i starty jego kierowców Lotos finansuje w większości sam.
Do tej pory "gruba" kasa szła na Kościuszkę. Nie jest wykluczone że w przyszłym roku będzie inaczej, i jednak Kajtek powalczy w ERC.
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 22:47 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 22 wrz 2013, 15:51

viper napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):

No tylko jak stała gospodarka w czasach Holka a jak dzisiaj stoi. Zawsze to były duże pieniądze, ale wtedy był to gospodarczo najlepszy okres na zdobywanie dużych pieniędzy.

Wiem że tamte czasy były lepsze gospodarczo,ale nie o to mi chodziło. Tylko o to że w pierwszych próbach nie udało się Hołkowi zdobyć tytułu. Dopiero w 97r.i to dzięki wsparciu prodrivu,ale tu mogą skorzystać podobnie(M-Sport)
Jarek55511
S1600

Postprzez mototom » niedziela, 22 wrz 2013, 16:28

Jarek55511 napisał(a):Wiem że tamte czasy były lepsze gospodarczo,ale nie o to mi chodziło. Tylko o to że w pierwszych próbach nie udało się Hołkowi zdobyć tytułu. Dopiero w 97r.i to dzięki wsparciu prodrivu,ale tu mogą skorzystać podobnie(M-Sport)

Chyba raczej dzięki bardzo dużej liczbie startów i bardzo marnej konkurencji. Bałdykow i Zenere byli w tamtych czasach co najmniej o klasę niżej od Hołka. A na El Corte Ingles, Piancavalo czy Madeirze to różowo nie było.
mototom
A6

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 18:30

scooby14444 napisał(a):To sobie wejdź na stronę Lotosu. U Kubicy dokładają się do startu i oficjalnie nazywają się "Partnerem" Kubicy w startach. Za to projekt Lotos Rally Teamu i starty jego kierowców Lotos finansuje w 100% sam.
Do tej pory "gruba" kasa szła na Kościuszkę. Nie jest wykluczone że w przyszłym roku będzie inaczej, i jednak Kajtek powalczy w ERC.

nie mogą mówić u Kubicy o projekcie lotosu bo Kubica jest powiązany z citroenem i to oni rozdają karty z Kubica, a nie lotos.
viper
S2000

Postprzez adolfik9501 » niedziela, 22 wrz 2013, 18:36

viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):To sobie wejdź na stronę Lotosu. U Kubicy dokładają się do startu i oficjalnie nazywają się "Partnerem" Kubicy w startach. Za to projekt Lotos Rally Teamu i starty jego kierowców Lotos finansuje w 100% sam.

nie mogą mówić u Kubicy o projekcie lotosu bo Kubica jest powiązany z citroenem i to oni rozdają karty z Kubica, a nie lotos.

Cytryna daje kasę, RK daje kasę a resztę dołożył Lotos. Jaki to procent całości tego nie wiadomo, ale podejrzewam, że sporo mniej niż 50%.
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 18:46

adolfik9501 napisał(a):
Cytryna daje kasę, RK daje kasę a resztę dołożył Lotos. Jaki to procent całości tego nie wiadomo, ale podejrzewam, że sporo mniej niż 50%.

No dokładnie dlatego lotos nie ma prawa mówić ze to jego projekt. W przypadku Kościuszki jest o sponsorem strategicznym ale nikt nie wie jaki wkład finansowy w to wchodzi.
viper
S2000

Postprzez mwieczor » niedziela, 22 wrz 2013, 19:07

scooby14444 napisał(a):Kajetenowicz wybrał RSMP, bo za budżet jaki mu zaproponowano mógł alternatywnie przejechać 3 rajdy w ERC,

Czyli - jak wskazywano wyżej - wybrał pewność i spokój zamiast ryzyka. Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale chyba Kopecky nie miał pewności co do programu w tym roku - jak się okazało, że dobrze idzie, to i kolejne rajdy znalazły się w programie.
Jakby Kajetanowicz wybrał te 3 rajdy w ERC i w każdym z nich był na pudle, to pewnie albo Lotos by rozszerzył program, albo inni sponsorzy by się znaleźli - wolał wybrać spokój i trudno mu się dziwić, jeśli z tego żyje. Bo jakby wydał kasę na te 3 rajdy i wyniki nie byłyby powalające, to co - musiałby jakiejś innej roboty szukać....
To też jest różnica pomiędzy Kajetanowiczem a Kościuszką - Kajetanowicz musi mieć pewny i bezpieczny program z kasą na utrzymanie swoje i rodziny, Kościuszko może pozwolić sobie na większe ryzyko - z głodu nie umrze.
mwieczor
N2

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 19:15

viper napisał(a):

Tak, a w jaki sposób Kubica jest powiązany z Citroenem, oprócz tego że jeździ Citroenem. Bo nawet samochód bierze z PH Sport. Lotos daje kasę, i jest głównym sponsorem Kubicy.
viper napisał(a):. W przypadku Kościuszki jest o sponsorem strategicznym ale nikt nie wie jaki wkład finansowy w to wchodzi.

Dalej nic nie rozumiesz. Lotos jest sponsorem strategicznym, ale w przypadku Kubicy.
Kościuszko i Kajetanowicz są kierowcami w Lotos Rallly Teamie który jest w 100% własnością Lotosu i to Lotos finansuje ten projekt.
Kościuszko może się oczywiście dołożyć do budżetu ale na 100% tego nie robi, bo nie ma żadnej jego reklamy na samochodzie.
scooby14444
N3

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 19:37

Ja ci tłumaczę jakie są realia koledzy ci tłumacza a ty swoje.
Poddaje sie :D
viper
S2000

Postprzez Domson » niedziela, 22 wrz 2013, 19:45

scooby14444 napisał(a):Tak, a w jaki sposób Kubica jest powiązany z Citroenem, oprócz tego że jeździ Citroenem. Bo nawet samochód bierze z PH Sport. Lotos daje kasę, i jest głównym sponsorem Kubicy.

Samochód jest prosto z fabryki Citroena. PH Sport odpowiada jedynie za jego obsługę podczas rajdów :)
I w jakiś sposób jest powiązany z Citroenem, bo we wszelkich relacjach video czy materiałach prasowych traktują go jako swojego kierowcę.
Domson
A6

Postprzez mwieczor » niedziela, 22 wrz 2013, 19:56

scooby14444 napisał(a):bo nie ma żadnej jego reklamy na samochodzie.

Naprawdę uważasz, że naklejenie loga na samochód to jedyna opcja ? ... To trochę jak przedszkolak wyobraża sobie reklamę ...
mwieczor
N2

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 20:10

viper napisał(a):Ja ci tłumaczę jakie są realia koledzy ci tłumacza a ty swoje.
Poddaje sie :D

Chłopie realia są takie jak napisałem , to że ty sobie ubzdurałeś że Lotos daje Kościuszce i Kajetanowiczowi tyle samo, a Kościuszko finansuje swoje starty głównie z własnej kieszeni to twoja sprawa ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.
mwieczor napisał(a): Naprawdę uważasz, że naklejenie loga na samochód to jedyna opcja ? ... To trochę jak przedszkolak wyobraża sobie reklamę ...

A jak ty geniuszu wyobrażasz sobie reklamę na samochodzie rajdowym?
Domson napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Tak, a w jaki sposób Kubica jest powiązany z Citroenem, oprócz tego że jeździ Citroenem. Bo nawet samochód bierze z PH Sport. Lotos daje kasę, i jest głównym sponsorem Kubicy.

Samochód jest prosto z fabryki Citroena. PH Sport odpowiada jedynie za jego obsługę podczas rajdów :)
I w jakiś sposób jest powiązany z Citroenem, bo we wszelkich relacjach video czy materiałach prasowych traktują go jako swojego kierowcę.

Chodziło mi o powiązania finansowe, bo do nich odniósł się Viper.
Domson czemu jesteś taki pewien że te auta nie są własnością PH Sport ? To że kiedyś jeździły w fabryce nie znaczy że PH Sport nie mógł ich odkupić. Ja tego nie wiem. Skoro ty wiesz to daj źródło.
Co do relacji Citroen WRT...hmm w sumie sam się zastanawiałem czemu umieszczają w nich Roberta bo przecież nie należy do teamu - pewnie z sympatii do niego, a może traktują go już jak swojego bo są pewni że będzie u nich jeździł :D :D :D
scooby14444
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP