Moderator: SebaSTI
Darno napisał(a):Z AK??? Ciekawe. Od kąd to AK organizował ten rajd. Masz ADI problemy z rozumieniem tekstu pisanego??
Ohlins napisał(a):a moze to ludzie tacy jak autor tego posta są sprawcami tej afery z kolcami??
Linda napisał(a):nigdy nie przyszło by mi do glowy żeby zrobić takie świństwo kierowcą, żeby narazić życie ich i kibiców ... Jakbym złapala tego co to zrobił to nie ręcze za siebie ...
Nie jestem fanką rajdów, to na nie nie chodze , A ludzie którzy to lubią niech ogladają , mi to nie przeszkadza , każdy ma jakieś zainteresowania
Ale niech te imprezy mają " ręce i nogi" totalnie brakowalo organizacji
Linda napisał(a):Ohlins napisał(a):a moze to ludzie tacy jak autor tego posta są sprawcami tej afery z kolcami??
nigdy nie przyszło by mi do glowy żeby zrobić takie świństwo kierowcą, żeby narazić życie ich i kibiców ... Jakbym złapala tego co to zrobił to nie ręcze za siebie ...
Nie jestem fanką rajdów, to na nie nie chodze , A ludzie którzy to lubią niech ogladają , mi to nie przeszkadza , każdy ma jakieś zainteresowania
Ohlins napisał(a):nie chciałem cie urazic tylko zasugerowac ze sprawca tego równie dobrze mógłbyć jakis mieszkaniec bo mu sie nie podoba ze tu jest rajd
Krzysiek_WrC napisał(a):Linda napisał(a):nigdy nie przyszło by mi do glowy żeby zrobić takie świństwo kierowcą, żeby narazić życie ich i kibiców ... Jakbym złapala tego co to zrobił to nie ręcze za siebie ...
Fakt że brakowało (tragiczna była) ale nie można sądzic wszystkich jedną miarą.Niektórzy kibice porpstu zrobili sobie wolna amerykanke boo był rajd w okolicy.Przy tym okazja do wypicia tego i tamtego.
Naszczesciew sa jeszcze prawdziwi kibice.których nikt pilnowac nie musi.
krist napisał(a):Witam, jezdze na rajdy juz pare lat ale takiego syfu jeszcze nie widziałem. Jeśli ktoś narzekał że Magurski był słaby to Subaru to katastrofa.
Opowiem o 2 scenkach: stoimy na os 10, ten z kapciami, km przed Łapanowem na przejsciu i lekkim łuku, na początku zewnętrznej ale na skarpie ok 2 m nad drogą, na dodatek za sporym drzewem. żeby ktoś tam polecił na Ziemi musiałaby przestać obowiązywać grawitacja.
Po pół godzinie i po przejeździe czołówki przychodzi jakaś panna i zaczyna sie wydzierać, nadużywając słów na "k". Myślałem że to jakaś pijana menelnia ale ona w czarnej bluzie ochrona drze sie "wszyscy wyp... z tych krzaków" Po chwili przedstawia sie jako kierownik zabezpieczenia n a3 odcinki (czyli jak rozumiem cała pętla w sobote) i zmienia ton prosząc nas żebyśmy wyszli " i za 20 minut możemy tu wrócić" Tłumacze jej że miejsce jest bezpieczne, stoimy za taśmą i że za 20 minut nie będzie co ogladać, a w końcu rajd jest dla kibiców. A teraz cytat roku : pani mi odpowiedziała "No właśnie że rajd nie jest dla kibiców tylko dla zespołów a Pan Kuzaj Powiedział że ma wszystkich ...ć daleko od trasy." Ręce opadaja. 15 min później grupa silnej młodzieży męskiej idzie po odcinku a jedzie RPP. Drzemy sie: "Ochrona zabrać ich" a pani nam na to "Co ja mogę , jak chcą sie zabić to ja nic nie poradzę".
Scenka 2 Obok sklepu na zakręcie na os 9, nic specjalnego ale zebrało sie sporo ludzi bo łatwy dojazd. Tłum ludzi, ciepło, piwko sie leje i sie zaczyna: co 2 słowo to k.., h..., wesołe chłopaki przekrzykują sie przez droge, co 2 przejazd to jakiś komentarz niecenzuralny. Ponieważ niektórzy przesuwają sie w góre lub dół odcinka i przechodzą momentami przez droge zamiast faktycznie ostrzegać pokrzykuja "Jedzie!' dla żartu. O tonach śmieci puszek i butelek nie wspomne bo to standard. A na dokładke 2 kolsi, koło 40 w koszulkach nówkach Cersanit/Fiat Team przez cały czas omawiają urode 14 latki z 2 strony drogi w sylu: Już sie na pewno j...., pokaż p....., ale c......... i tak dalej. Stateczni ojcowie na rajdzie.
Powiem tyle: żenada kompletna, do europy a choćby Czechów czy Węgrów to nam 20 lat brakuje w organizacji, a w kulturze osobistej 2x tyle.
Miałem dziwne wrażenie cały czas że uczestnicze w derbach Krakowa w piłce a nie imprezie sportowej. Tak jakby na rajdy przyjeżdzała gromada meneli, chamów i prostaków. Wiem że tak nie jest ale tak to niestety wygląda. Spotkałem "noramalnych" kibiców ale ton imprezie nadawali inni, normalni w większości chodzili w jakieś ustronne miejsca. W tym momencie nie dziwi mnie że ktoś rozrzuca kolce, czy jak na elmocie rzuca kamieniami po szybach. To są normalne zabawy meneli, na żylecie czy wisełce rzecz normalna.
bzyq napisał(a):moje zdanie jest takie, że wcale nie idzie ku lepszemu. Ba. wydaje mi się że będzie tylko gorzej. a ten syf z subaru rally tylko pogłębi koryto ...
krist napisał(a):Witam, jezdze na rajdy juz pare lat ale takiego syfu jeszcze nie widziałem. Jeśli ktoś narzekał że Magurski był słaby to Subaru to katastrofa.
Opowiem o 2 scenkach: stoimy na os 10, ten z kapciami, km przed Łapanowem na przejsciu i lekkim łuku, na początku zewnętrznej ale na skarpie ok 2 m nad drogą, na dodatek za sporym drzewem. żeby ktoś tam polecił na Ziemi musiałaby przestać obowiązywać grawitacja.
Po pół godzinie i po przejeździe czołówki przychodzi jakaś panna i zaczyna sie wydzierać, nadużywając słów na "k". Myślałem że to jakaś pijana menelnia ale ona w czarnej bluzie ochrona drze sie "wszyscy wyp... z tych krzaków" Po chwili przedstawia sie jako kierownik zabezpieczenia n a3 odcinki (czyli jak rozumiem cała pętla w sobote) i zmienia ton prosząc nas żebyśmy wyszli " i za 20 minut możemy tu wrócić" Tłumacze jej że miejsce jest bezpieczne, stoimy za taśmą i że za 20 minut nie będzie co ogladać, a w końcu rajd jest dla kibiców. A teraz cytat roku : pani mi odpowiedziała "No właśnie że rajd nie jest dla kibiców tylko dla zespołów a Pan Kuzaj Powiedział że ma wszystkich ...ć daleko od trasy." Ręce opadaja. 15 min później grupa silnej młodzieży męskiej idzie po odcinku a jedzie RPP. Drzemy sie: "Ochrona zabrać ich" a pani nam na to "Co ja mogę , jak chcą sie zabić to ja nic nie poradzę".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość