Rajd Elmot 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez 106xsi » środa, 19 maja 2004, 18:51

Rajd Elmot

Od zwycięstwa rozpoczęli tegoroczny sezon reprezentanci zespołu Peugeot Sport Polska Rally Team. Mariusz Pelikański i Daniel Dymurski wygrali pierwszy odcinek specjalny w Klasie 1600 podczas Rajdu Elmot – I rundy RSMP. Podczas drugiej próby na nierównym odcinku drogi (zmiana nawierzchni z asfaltowej na szutrową), Peugeot 206 Super 1600 wpadł kołem w dziurę, a następnie uderzył w kamień. Uszkodzenie zawieszenia okazało się na tyle poważne, że zawodnicy podjęli decyzję o wycofaniu się z rajdu
.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tekst z stronki Peugeota.
106xsi
N3

Postprzez qbus » środa, 19 maja 2004, 18:55

No co przecież dobrze pisze :wink:
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Kubus » środa, 19 maja 2004, 19:14

mati_WRC napisał(a):Wiedzieliście, że zerówke na Elmocie (Misiek z Blach Domu) prowadził Gielata? :) Własnie niedawno się dowiedziałem...

Co byście powiedzieli jakby na Rajdzie Polski jako zerówka pojechała Octavia WRC ?? :D

Bylo by zabawnie:)Wiem od Matiego ze to nie jest takie zupelnie bezpodstwane gdybanie,ponoc Gielata mysli o tym.Ja go osobiscie nie rozumiem bo mógłby sie zglosic w n4 Miskiem i cos powalczyc niz jechac Octavia w wpół trupem (jesli to ten egzemplarz co an Krakowskim:) )i jako 0
Wydaje Mi sie ze Lancer Evo7 i Octavia WRC(evo 1 zdaje sie?) sa autami konkurencyjnymi.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez qbus » środa, 19 maja 2004, 19:25

No tak tylko weźcie jeszcze pod uwage to że pan Damian dużo mówi mało robi.
Jak by się udało to by było show, jednak nie uwierze póki nie zobacze. pzdr.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez mati_WRC » środa, 19 maja 2004, 19:44

qbus napisał(a):No tak tylko weźcie jeszcze pod uwage to że pan Damian dużo mówi mało robi.
pzdr.

Czy tak dużo mówi??...Wydaje mi sie że nie, w polskich rajdach jest dużo przypadków zapowiadania startów topowymi samochodami przez wielu rajdówców, z czego połowa nie dochodziła do skutku w różnorakich powodów. A co do Gielaty i tego, że dużo mówi wydaje mi się że to raczej są często plotki niezależne od niego...Choćby to, że miał w poprzednim sezonie startować Pugiem 206 S1600...

Jeśli będzie kasa to uważam że byłby to wspaniały show dla kibiców - WRC jako zerówka - nie liczy się czas przejazdu, a kierowca swobodnie bawi się samochodem co jest niezwykle widowiskowe dla kibiców. Myśle że taka zerówka mogłaby zrobić niezłą furorę w Polskich rajdach, i wypełnić niedosyt który pojawił się po zakazie WRC...Mam nadzieje, że sponsorzy to docenią i zrozumieją, że jest to okazja godna uwagi!
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez mati_WRC » środa, 19 maja 2004, 19:49

A co do tego, że mógłby startować Miśkiem o powalczyć to... doszedł on do wniosku że chce jeździć wurcem i koniec :) Takie już jego postanowienie i zycze mu tego jak najbardziej. Niestety wiecie...zakaz WRC :(....ale zostają czechy itd...

Jestem ciekaw co by pokazał w Polsce w s1600...Jak na mój gust to do Damiana pasowałby właśnie 206 :D...
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez tom k-b » środa, 19 maja 2004, 22:22

Popieram tu zdanie mati_WRC. Gielata nigdy zbędnego zamieszania wokół własnej osoby i startów nie robił. Gdyby pokazał się Octavią to byłby fajny akcent na Polskim. Ja poproszę .......
tom k-b
N2

Postprzez TSRALLY » środa, 19 maja 2004, 22:56

octawia wrc jako "0" -przede wszystkim "0" ma swoje określone cele a nie żeby targała ku radości kierowcy i kibiców. Moim zdaniem nie warto, szkoda kasy, beznadziejny samochód(w porównaniu do nowszych generacji i innych modeli), ściganie się z samym sobą. Jeśli pan Gielata ma fundusze to niech odwiedzi Czechy lub Słowację tam się jednak okaże że jego sprzęt jest zasłaby.
Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez !ADI! » środa, 19 maja 2004, 22:59

TSRALLY napisał(a):octawia wrc jako "0" -przede wszystkim "0" ma swoje określone cele a nie żeby targała ku radości kierowcy i kibiców. Moim zdaniem nie warto, szkoda kasy, beznadziejny samochód(w porównaniu do nowszych generacji i innych modeli), ściganie się z samym sobą. Jeśli pan Gielata ma fundusze to niech odwiedzi Czechy lub Słowację tam się jednak okaże że jego sprzęt jest zasłaby.
:lol: śmieszny jesteś. byłes na barb. cieszyńskiej i co tam lancer 0 ywprawiał? nikt nie nażekał. A tak w ogóle to wypędźmy wszstkich do czech bo znają tutejsze trasy.

Czy nie rozumiesz pojęcia "dla jaj" "dla frajdy"?
!ADI!
S1600

Postprzez golden » środa, 19 maja 2004, 23:57

Gielata ??? hehe

a) octavia KC miala byc od polowy 200 r - byl start na imielinie, start testowy mechanika w czechach i start zakonczony wjechaniem w kibicow na barbarze
b) sezon 2001 - starty lancerem od steca i rolka pozniej evo4 ale o wrc mowil albo mocnej osce A - koncu startowal na cieszynie i mu klepaly prawie maluchy
c) hehe o wrc mowil na caly sezon i.... 1 start na krakowskim i słuch zniknal - pewnie zbieral na wrc
d) sezon 2004 gielata uzbieral kupe kasy na wrc i pzm mu go zabral :D:D:D
golden
A6

Postprzez tom k-b » czwartek, 20 maja 2004, 02:46

TSRALLY napisał(a):"0" ma swoje określone cele

wszyscy wiemy po co 0 jedzie przed rajdem, ale czemu nie może to być auto wrc ? Ja nie widzę przeciwwskazań ......

nie warto, szkoda kasy

no to tu masz po problemie bo to nie Twoja kasa i stresować się nie musisz :wink:
tom k-b
N2

Postprzez tom k-b » czwartek, 20 maja 2004, 03:23

golden napisał(a):Gielata ??? hehe

Jasneee .... Podobnie można pośmiać się np. z Przybylskiego, który przez pięć sezonów obiecywał starty w top wrc a jak w końcu wystartował Akcentem na Kormoranie 2001 to dostał takie baty że smutek i teraz gra w golfa. Podobnie Doskocz zapowiada swoje starty od lat i nic ...... Tyle że to wcale nie jest śmieszne. Taki live ...... Szukają kasy całymi latami a jak ją znajdą to konkurencja odjeżdża bo jest cały czas w temacie i trudno im dorównać. Lepiej jednak niech próbują niż mają zawinąć kitę i olać temat. Każdemu z tych kierowców wypada tylko dobrze życzyć a nie wytykać nieudane plany i niepowodzenia
tom k-b
N2

Postprzez TSRALLY » czwartek, 20 maja 2004, 10:15

!ADI! napisał(a)::lol: śmieszny jesteś. byłes na barb. cieszyńskiej i co tam lancer 0 ywprawiał? nikt nie nażekał. A tak w ogóle to wypędźmy wszstkich do czech bo znają tutejsze trasy.

Czy nie rozumiesz pojęcia "dla jaj" "dla frajdy"?

Jestem śmieszny??? Czemu bo uważam że "0" powinna robić to co do niej należy? Zerówka ma przejechać trasę i sprawdzić czy jest wszystko w porządku a to że wszyscy i tak targają to inna kwestia, tylko moim zdaniem jako "0" powinny jeździć kierowcy starający się o licencję R1, i powinni mieć ograniczone prędkośći. Bo wbrew wszystkiemu praca "0" jest bardzo ważna. Jak ktoś chce potargać to niech się normalnie zgłosi na rajd. A tak ludzie się zgłaszają na "0" i się rozpieprzają na trasie tak jak nieraz to Mikrut robił.

Na Barbórce Cieszyńskiej nie byłem, ale widziałem parę ujęć.

Tak wogóle to niech się Hołowczyc zgłosi WRC na Kormorana jako "0" bo po co ma jechać N-kowym osłem. A Gielata będzie "00" i to będzie zabawa, bo chyba tego ADI chcesz?

TSRALLY
N3

Postprzez TSRALLY » czwartek, 20 maja 2004, 10:38

tom k-b napisał(a):no to tu masz po problemie bo to nie Twoja kasa i stresować się nie musisz :wink:

Ja problemu nie mam, więc nie wiem o co ci chodzi. Chyba po to jest forum żeby dyskutować. Niech sobie każdy robi co chce, ale chyba mogę wyrazić swoje zdanie.
Może jestem smieszny, dziwny i mam problem ale:
-1. Jaki jest sens jechać autem WRC, po co ? Żeby kibice się cieszyli? Nie jeżeli Gielata by wziął WRC to tylko po to żeby jechać dla siebie bo ma ochotę pojeżdzić tego typu autami, jak chce zrobić coś wyjątkowego to niech se B-grupę przywiezie i pokaże Polskim kibicom
-2. Jak się takie auto bierze to nie po to żeby nim do kościoła w niedzielę jechać.

Stresować się nie będę jak dla mnie to "0" może być nawet Boening 747, byc może PZM go puści bo kibice jescze takiego pojazdu nie widzieli i będą mieli frajdę i jakie odgłosy:D

Jeżeli ktoś chce jeżdzić WRC w Polsce to niech się znajdzie paru kierowców którzy wystawią takie auto np. na Kyterium Asów, niby też pod patronatem PZM ale tam może by się zgodzili bo do żadnych klasyfikacji to nie wchodzi, a tak wprawdzie po paro kilometrowej trasie ale może by się z kimś pościgał a nie ze swoimi ambicjami.

TSRALLY
N3

Postprzez sumo » czwartek, 20 maja 2004, 12:16

ale macie problem..... ehh

TSRALLY pamietaj ze sa tez inne zerowki, ktore musza dopilnowac tego czy trasa jest ok , czy kibice nie robia klopotu... a zerowka jedzie w podobnym celu, ale znaczenie jest chyba takie, zeby poinformowac kibicow o tym ze juz za raz bedzie startowal zawodnik...

Gielata jako 0 wurcem? Jestem Za

Loeb jechal chyba jako dwa zera Cytryna C2 s1600 w jakims rajdzie we Francji .. wiec czemu nie moza by wurcem?
sumo
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP