Rajd Kauno Ruduo

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Kauno Ruduo

Postprzez wojtasm461 » sobota, 24 sie 2013, 13:00

Myślę że Kajto powinien mniej tracić.
Wszyscy go "pchamy" w MŚ zamiast Kościuszki więc taka strata wydaje mi się jest trochę duża... :roll:
https://www.facebook.com/legacyrally
wojtasm461
N3

Postprzez Kondzio » sobota, 24 sie 2013, 13:02

Kajto chyba wygrał teraz oes z Butvilasem jakies 10s, przynajmniej tak wynika z mapy autoguarda :)

Edit: A jednak tylko 3,2s lepiej
Kuzi GO!!
Kondzio
N2

Postprzez fotorobart_pl » sobota, 24 sie 2013, 13:23

wojtasm461 napisał(a):Myślę że Kajto powinien mniej tracić.
Wszyscy go "pchamy" w MŚ zamiast Kościuszki więc taka strata wydaje mi się jest trochę duża... :roll:

ale po co pchać?
lepiej mieć Mistrza w Polsce niż zagranicą Średniaka:)
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 13:28

fotorobart_pl napisał(a):

ale po co pchać?
lepiej mieć Mistrza w Polsce niż zagranicą Średniaka:)

Halo ktos tutaj nie ze za rajdy płaca zawodnicy ze swoich pieniędzy tzn. Sami musza zebrać budżet . Kościuszko jeszcze nie miał prawo jazdy a już smigal na zamkniętych odcinkach clio. Tu nie ma nic do pchania kogosc gdzieś. Chyba naturalnym elementem jest ze jak ktos na podwórku krakjowym dominuje to wszyscy by chcieli poszerzyć horyzonty, ale w rajdach chcieć to nie znaczy moc.
Co do rajdu Kajetanowicz jedzie po swoje i głupota by było jak by chciał wygrać za wszelka cenę.
viper
S2000

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 13:31

Do kogo miałby mniej tracić , bo mnie sie wydaje , ze prowadzi w rajdzie.
viper
S2000

Postprzez Zoe » sobota, 24 sie 2013, 13:48

viper napisał(a):

Do kogo miałby mniej tracić , bo mnie sie wydaje , ze prowadzi w rajdzie.

W polskiej eliminacji owszem... Natomiast, że dostaje srogie baty to druga sprawa, w dodatku, trochę niepokojąca...
Oleksowicz ładnie. Chuchała spoko, jak na fakt, że dwa tygodnie temu zaliczył pierwszego, w dodatku mega grubego dzwona. Bębenki chyba sobie żartują... A Gryca leje Astra?
Zoe
A5

Postprzez adolfik9501 » sobota, 24 sie 2013, 13:57

Zoe napisał(a):W polskiej eliminacji owszem... Natomiast, że dostaje srogie baty to druga sprawa, w dodatku, trochę niepokojąca...
Oleksowicz ładnie.(...)

No nie wiem...

Kajtek + 41,2 (dostaje srogie baty)
Oleksowicz + 1:08,0 (ładnie)

Nie wspominając, kto jedzie lepszym wozem.

Dla naszych zawodników rajd jest o pietruszkę, liczy się klasyfikacja MP. Tyle i aż tyle.
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 14:00

adolfik9501 napisał(a):
Zoe napisał(a):W polskiej eliminacji owszem... Natomiast, że dostaje srogie baty to druga sprawa, w dodatku, trochę niepokojąca...
Oleksowicz ładnie.(...)

No nie wiem...

Dla naszych zawodników rajd jest o pietruszkę, liczy się klasyfikacja MP. Tyle i aż tyle.

No gościu trafiles w 10 a nawet w 100 :D :D
viper
S2000

Postprzez Zoe » sobota, 24 sie 2013, 14:05

adolfik9501 napisał(a):
Oleksowicz ładnie.(...)

No nie wiem...

Bierzesz pod uwagę kim jest Olek, a kim Kajto?
Oleksowicz dla mnie to zawsze był pasjonat z zawodu syn, który się bawi, w dodatku gdzieś wspomniał, że nie uważa, żeby miał talent, ale robi to co lubi...

(Dodane po chwili, żeby było jaśniejsze o co mi chodzi)
W skrócie: Oleksowicz wysoko wyżej powyżej moich oczekiwań :)

Rozumiem, że dla naszych to rajd o copkę gruszek, niemniej jednak warto wziąć pod uwagę, że Kajto jest wychwalany, wszyscy widzieliby go w MŚ, a w praktyce...?
Zoe
A5

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 14:13

Zoe napisał(a):
adolfik9501 napisał(a):
Oleksowicz ładnie.(...)

No nie wiem...

Oleksowicz dla mnie to zawsze był pasjonat z zawodu syn, który się bawi, w dodatku gdzieś wspomniał, że nie uważa, żeby miał talent, ale robi to co lubi...

Oleksowicz wysoko wyżej powyżej moich oczekiwań :)

Rozumiem, że dla naszych to rajd o copkę gruszek, niemniej jednak warto wziąć pod uwagę, że Kajto jest wychwalany, wszyscy widzieliby go w MŚ, a w praktyce...?

Zoe a jakie to ma znaczenie kto kim jest. Liczy sie czas. Równie dobrze kajto tez nie musi sie spinac, bo niczego mu to nie w drodze po kolejny tytuł. Po za tym są to pierwsze szutry po rocznej przerwie nie wiek jak na Litwie wyglada kalendarz ale w rajdach szutrowych ma to duże znaczenie, a na pewno większe niż na asfalcie po którym systematycznie jeżdżą zawodnicy.
viper
S2000

Postprzez stachniak14 » sobota, 24 sie 2013, 14:19

Po trzech odcinkach gość w astrze prowadzi w ośce z ponad minutą przewagi nad Raczkowskim...
Następny w Ładzie wyprzedza kilka znanych polskich załóg :)

Zastanawia mnie też M.Bębenek. Wygrany rajd polski kilka lat temu pokazuje ze szutry leżą, a dzisiaj po 3 odcinkach 2 minuty straty do lidera RSMP?
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez adolfik9501 » sobota, 24 sie 2013, 14:30

Zoe napisał(a):(...)
W skrócie: Oleksowicz wysoko wyżej powyżej moich oczekiwań :)

Czyli Oleksowicz dostając większe niż srogie baty, jedzie powyżej Twoich oczekiwań. Ciekawe ;)

Zoe napisał(a):Rozumiem, że dla naszych to rajd o copkę gruszek, niemniej jednak warto wziąć pod uwagę, że Kajto jest wychwalany, wszyscy widzieliby go w MŚ, a w praktyce...?

A w praktyce ma za zadanie dojechać, bo liczy się tytuł MP. Na Janner jechał co potrafi, bo chciał się pokazać, a nóż jakaś kaska na lepszy program się trafi. Jechał bardzo dobrze, pokazał się, ale nic z tego nie wynikło. Teraz ma za zadanie zdobyć MP, a nie ciąć się na noże z klientami co zapewne połowę, jak nie więcej rajdów mają na szutrze i znają je tak jak Kajto Wisłę. Może tam wpadną się pokazać ;)
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez Zoe » sobota, 24 sie 2013, 14:34

viper napisał(a):
Zoe napisał(a):

Oleksowicz wysoko wyżej powyżej moich oczekiwań :)

Zoe a jakie to ma znaczenie kto kim jest. Liczy sie czas. Równie dobrze kajto tez nie musi sie spinac, bo niczego mu to nie w drodze po kolejny tytuł. Po za tym są to pierwsze szutry po rocznej przerwie nie wiek jak na Litwie wyglada kalendarz ale w rajdach szutrowych ma to duże znaczenie, a na pewno większe niż na asfalcie po którym systematycznie jeżdżą zawodnicy.

I zgodzę się, i nie zgodzę :)

Dla mnie ma znaczenie kto kim jest, bo ważny dla mnie też kontekst w ujęciu postępów, które robi zawodnik. Kajta bardzo lubiłem, ale zbrzydł mi ostatnimi czasy durnowatymi komentarzami, idiotycznymi wywiadami i byciem "cool" na siłę do tego stopnia, że zaczyna pajacować (oczywiście, może to zasługa speca od PR z Lotosu, który tak słabo steruje Michałem, więc może i Kajtkiem...?).

Z całym szacunkiem dla wszystkich, ale nie przepadam za psychofaństwem co poniektórych kibiców. Ot, zawsze z Kajta robi się bosonogiego króla, który ciągle ma pod górę, ma gorsze auto, jedzie za swoje itp... W co nigdy w życiu nie uwierzę :)

Dlatego czekałem na rajd na - co by tu dużo nie mówić - egzotycznej nieco Litwie, gdzie będzie można zobaczyć Kajtka i naszą szpicę w akcji na świeżych odcinkach. Owszem - spodziewałem się, że Kajto nie będzie się bić z autochtonami na sekundy, bo po co? Ale... 41sek straty? To trochę (za)sporo, nie sądzicie? Ostatecznie ten rajd to trening na ostro przed Rajdem Polski, a Kajto takie suche buły odstawia? Nie rozumiem czegoś... No chyba, że odcinki Rajdu Polski jak i wszystkich innych rajdów w Polsce ma już zapoznane, bo... jak wszyscy to wszyscy :/ ?

Co do Oleksowicza - pozwoliłem sobie podzielić się z Wami moją subiektywną opinią, ot - na ile go kojarzę to zawsze dojeżdżał... No, wiadomo gdzie dojeżdżał (tutaj przed oczyma staje mi jego nawrót na którymś Monte ;) ), a teraz źle nie jest.

Wracając do tematu Bębenków - jestem w stanie uznać, że jeśli ktoś w czołowej stawce ma gów...ane auto, to właśnie oni...
Zoe
A5

Postprzez rallyfan2 » sobota, 24 sie 2013, 14:36

Chłopie co ty gadasz ,Kajto jedzie swoje wygrany rajd w RSMP zbliży go do kolejnego tytułu w RSMP. Po co się ścigać ? Jest drugi to aż taka porażka? jeden już był przed Kajtkiem dzisiaj i z auta prawie nic nie zostało, nie ma co ryzykować.
rallyfan2
A6

Postprzez Gracko » sobota, 24 sie 2013, 14:37

Jeśli rajd jest o pietruszkę to nie lepiej było by żeby sią nasza czołówka na Rzeszowskim w serwisie spotkała i uzgodniła ze na Litwę nie jadą? No bo po co ? Z miejscowymi sie ścigać nie ma sensu , daleko bardzo a szuter parę dni później będzie w Mikołajkach ? Po co się spinać....

RSMP kiedyś mialy coś wspólnego ze sportem w którym ambicja ma ogromną rolę, ale widzę że wraz z poziomem kierowców dramatycznie spadły wymagania niektórych kibiców, którzy zamiast realnie oceniać to tłumaczą słabość kierowców. Kajto jest aktualnym MISTRZEM POLSKI a to do czegoś zobowiązuje i myślę ze chłopak dokładnie o tym wie. Na pierwszych 2 OS dostał straszne baty i teraz ma czas aby zmazać tą plamę tym bardziej że tytułu kolejnego nic mu nie odbierze nawet jak wydzwoni.

To jest sport samochodowy Panowie a nie tap madl. Zwycięzca rajdu jest tylko jeden a gadanie o nie patrzeniu na czasy Litewskiej konkurencji jest dobrym tłumaczeniem dla przedszkolaków.
Gracko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP