68 Rajd Polski 2011

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez lapekrallyfoto » środa, 10 sie 2011, 18:02

a już z tym testowym na torze w Mikołajkach to jest totalna lipa. Tylko współczuję kierowcom. Ostatnie ustawienia aut po przejechaniu toru - to się mija z celem :wink:
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez ToKu » niedziela, 14 sie 2011, 10:43

W tym newsie, ze termin na wrześniowy zmienili bo ptaszki się lęgną napisali też, że rajd na stałe będzie na jesieni.

Z mojego punktu widzenia to szkoda. Może chociaż wcześniej będą puszczać niż pod koniec września?
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez viniwrc » poniedziałek, 15 sie 2011, 04:22

Na testowym w zeszłym roku wynudziłem się jak na żadnym rajdzie.
Dobrze że miejscowe automobilkluby organizują swoje imprezy tuż przed Polskim. Kierowcy z RSMP wpadną na nie potestować i rozgrzać się na szutrach a imprezy na tym zyskają większą ilością kibiców.

-27-28 sierpnia 2011 - Rajd Kormoran (Braniewo)
-17-18 września 2011 - Rajd Warmiński (Olsztyn)

jeszcze Nowe Miasto Lubawskie organizuje coś po szutrach w drugi weekend września.
viniwrc
N1

Postprzez Mad Max » wtorek, 16 sie 2011, 11:48

Nie wiem jak w innych częściach kraju ale w Warszawie dokładniej w okolicach Międzylesia pojawiły się bilbordy z reklamą rajdu. Czyżby Platinum przeznaczyła w tym roku trochę więcej funduszy na rozpromowanie rajdu.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez TGR » wtorek, 16 sie 2011, 12:13

Mad Max napisał(a):Nie wiem jak w innych częściach kraju ale w Warszawie dokładniej w okolicach Międzylesia pojawiły się bilbordy z reklamą rajdu. Czyżby Platinum przeznaczyła w tym roku trochę więcej funduszy na rozpromowanie rajdu.

Tu masz wyjaśnienie tej sprawy http://rajdpolski.pl/,c,4,Kampania-bill ... jdu-Polski
TGR
A5

Rajd Polski w IRC 2012

Postprzez zenzen23 » piątek, 2 wrz 2011, 23:54

Rajd Polski w IRC 2012?
Fajnie było by
Po przeczytaniu tej wiadomości ucieszyłem się jak dziecko, oby to się sprawdziło.
zenzen23
N2

Postprzez kremer » sobota, 3 wrz 2011, 11:06

Chwilę wczesniej wypuscili newsa, że od tego roku i przez nastepne lata Polski ma być we wrzesniu, a tu tremin lipcowy :) Po drugie może to nie Polski, może..... Rzeszowski :))) W każdym bądz razie czekamy na oficjalne info i oficjalny kalendarz. Podejrzewam, że teraz wszystko zależy od nas (Orlenu), żeby wysłać czek z tłustym eurasami do panów z IRC.
kremer
S2000

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 3 wrz 2011, 11:31

Tylko patrzeć jak zaraz IRC osłabnie bo miał być Intercontinetal Rally Chalenge a w 2012 roku Rajdy są wyłącznie w Europie. Kwestia czasu jak czołówka powie papa. I tym sposobem IRC umrze śmiercią naturalną....a może panom z FIA i WRC o to chodziło....
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez bercik » sobota, 3 wrz 2011, 11:42

Ej , chyba nie. Myślę, że wprost przeciwnie bo rajdy europejskie są tańsze niż Afryka czy Azja. A to może wpłynąć pozytywnie na obsadę...
bercik
A5

Postprzez kremer » sobota, 3 wrz 2011, 11:55

Po co robic rajd w Argentynie czy Brazylii jak 3 zalogi z czolowki pojechaly. I tak niektorzy musza dymac na Azory czy Kanaray. To spore wydatki.
kremer
S2000

Postprzez Qbek » sobota, 3 wrz 2011, 12:03

kremer - mam nadzieję, że to się sprawdzi! Rzeszowski w IRC to marzenie, a do póki Polski będzie tylko RSMP i to biedne RSME to nie za bardzo mi się widzi lecieć przez całą polskę po to żeby zobaczyć słabszą obsadę niż na Rzeszowskim... :roll:

P.S. - Z Twoim ostatnim postem też się zgadzam...
Qbek
N3

Postprzez Anbarra » sobota, 3 wrz 2011, 13:27

Qbek napisał(a):kremer - mam nadzieję, że to się sprawdzi! Rzeszowski w IRC to marzenie, a do póki Polski będzie tylko RSMP i to biedne RSME to nie za bardzo mi się widzi lecieć przez całą polskę po to żeby zobaczyć słabszą obsadę niż na Rzeszowskim... :roll:

P.S. - Z Twoim ostatnim postem też się zgadzam...

Dlatego w tym roku dwoch kretynow przyjechalo na Rzeszowski az z Mazur :D

Szczerze wolalbym Rzeszowski w IRC, gdyz szutrowe trasy na Mazurach pasuja zdecydowanie bardziej pod WRC, niz S2000
Anbarra
A5

Postprzez wanderer » sobota, 3 wrz 2011, 13:35

Nie będzie żadnego Rzeszowskiego w IRC. Polski będzie na szutrze.
wanderer
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 3 wrz 2011, 15:00

Rzeszowski nie ma szans na IRC, chociażby ze względu na to że to jest mało znany Rajd dla zawodników znanych i przede wszystkim Biznesu w tym wszystkim, co innego Polski, sama nazwa dużo mówi. I Polski z racji tego że jest najstarszym Rajdem po Monte będzie miało 95% szans niż Rzeszowski. Rajd Rzeszowski nikomu raczej nic nie mówi.

Dwa, To po co było robić IRC jak sama nazwa wskazuje że miało to być mistrzostwa Interkontynentalne a nie kontynentalne?
Obecnie robi nam się powoli, drugie ERC z tym że na razie o wiele silniejsze. Ale zobaczycie sami powoli jak zaczną się zawodnicy wykruszać z tego cyklu.

Skoda po dwóch triumfach w tym i zeszłym roku nie wiem czy będzie chciała dalej w 2012 uczestniczyć skoro widzi że raczej nie ma konkurencji. Sam Pug na razie jej nie zagraża. Ford raczej sobie spokój z S2000 dal i fiesta chyba rozwijana dalej nie będzie.

Wystarczy chwile się zastanowić i dojść do wniosków że Todd i jego ekipa chce po prostu zmarginalizować IRC kosztem WRC. W końcu pierwsze już osiągnęli. Monte wraca do łask WRC. I tym sposobem dobija IRC i samo sie dobije stając się jakby drugim ERC i samoistnie sie wyeliminuje.

Skoda w IRC już osiągnęła co miała osiągnąć, pora na WRC, może nie w samej tej kategorii bo nie maja samochodu, ale np. w S2000, lub będą po woli próbować budować WRC nowe na bazie S2000, bna przepraszam, przecież będzie Polówka :)
IRC zaraz nie będzie miało sensu, będzie zdublowanym ERC w obecnym, tylko i wyłącznie Europejskim cyklu
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Swiszczu » sobota, 3 wrz 2011, 15:12

ale zgadzam się z tym lepiej by było przywrócić RAJD POLSKI NA dolny śląsk ze startem w Wrocławiu i zrobic 1 dzień elmot walim itp itd 2 Lasówka-Mostowice i te podrzędne oesy i wtedy by był rajd POLSKI a nie to co jeest od 3 czy tam ilu lat na Olsztynie rajd Polski od zawsze był na śląsku lub dolnym ;/
Swiszczu
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP