Rajd Subaru 2007

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez S1600_fan » wtorek, 17 lip 2007, 21:44

czy wy widzicie gdzie frycz lapie te kolce ?! z tego onbaordu >
S1600_fan

Postprzez krzychd » wtorek, 17 lip 2007, 21:52

Nic nie widać, za jasno jest.
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez rallyspeed » wtorek, 17 lip 2007, 21:53

no własnie to u Kuchara miało być znacznie lepiej widoczne z tego co zrozumiałem, ale frycz mi sie nie sciaga przez opere, musze ie
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez Karol » wtorek, 17 lip 2007, 22:05

Buncol napisał(a):
żółtodziób napisał(a):ja tylko zadaje sobie pytanie ile jeszcze podobnych cyrków może się wydarzyć żeby ci z góry poszli po rozum do głowy

podejrzewam, że ktoś musi zginąć na rajdzie żeby cokolwiek ich zainteresowało. :roll:

A po tym jak Korzanowski się z pilotem zabił to coś się zmieniło w nielegalkach myślisz? Jakieś kontrole etc?
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez kirloy » wtorek, 17 lip 2007, 22:08

Panowie nie przesadzajmy za kolce organizator nie moze. Wiemy jak wygladaja OSy zawsze znajdzie sie miejsce gdzie nikt nie zauwazy takiej akcji.
Ze swojej strony mozemy miec uszy i oczy szeroko otwarte na przyszlosc - jesli to ktos ze "srodowiska"(choc osobiscie nie chce mi sie w to wierzyc) to w koncu peknie i sie pochwali...

Jesli to psychopata (a tak mi sie wydaje)- coz moze w koncu trawi do szpitala bez klamek.
Ostatnio edytowano wtorek, 17 lip 2007, 22:13 przez kirloy, łącznie edytowano 1 raz
kirloy
N3

Postprzez Banan » wtorek, 17 lip 2007, 22:11

Ja kolcow nie widze ani u Frycza, ani u Kuchara, no ale moj wzrok do sokolich nie nalezy ;).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Gucio » wtorek, 17 lip 2007, 23:59

No tak, ale....
skoro Sebastian mówi, że te kolce były poukładane w jakimś szeregu, a zapytany Kuchar mówi, że widział je to dlaczego w nie nie wjechał....sugerując się tym, ze Kuchar był na trasie wcześniej niż Frycz...
Czyżby sabotaż konkretnie na Sebastiana?
W takim razie skoro tylko na Sebastiana to musiał "to coś" położyć ten ktoś przed Sebastianem...
Ale niestety po przejechaniu następnego kilometra, na prawym, bardzo szybkim zakręcie zobaczyłem ułożony na 1/3 szerokości drogi szereg kilku przedmiotów. Jak się później okazało, specjalnych czworokątnych kolców do przebijania opon. Nie sposób było tego ominąć. Gdybym to zrobił, skończyłbym w rowie w rozbitym samochodzie.
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Buncol » środa, 18 lip 2007, 01:26

Gucio z tego co pamiętam Kuchar jechał po Fryczu, więc te kolce mogłby być porozsypywane tak, że Tomek szczęśliwie je ominął.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Linda » środa, 18 lip 2007, 07:32

Nie jestem przeciwniczką rajdów, ale nie chce żeby jeszcze raz rajd Subaru odbywał się na tej trasie . Mieszkam obok startu jedego z odcinków i to co zostalo mi we wspomnieniu z dnia rajdu to tona śmieci pozostala po kibicach i organizatorach i zablokowana brama na posesje.i oczywiście pijani kibice wracający z trasy i wrzucający śmieci na posesje mieszkańców. Sory ale jeżeli tak to ma wyglądać co rok to mieszkańcy podziękują za taki rajd żeby musieli sprzątać bo pijanej bandzie kibiców.
Ostatnio edytowano środa, 18 lip 2007, 09:25 przez Linda, łącznie edytowano 1 raz
Linda

Postprzez !ADI! » środa, 18 lip 2007, 08:09

Linda napisał(a):Nie jestem przeciwniczką rajdów, ale nie chce żeby jeszcze raz rajd Sbaru odbywał się na tej trasie . Mieszkam obok startu jedego z odcinków i to co zostalo mi we wspomnieniu z dnia rajdu to tona śmieci pozostala po kibicach i organizatorach i zablokowana brama na posesje.i oczywiście pijani kibice wracający z trasy i wrzucający śmieci na posesje mieszkańców. Sory ale jeżeli tak to ma wyglądać co rok to mieszkańcy podziękują za taki rajd żeby musieli sprzątać bo pijanej bandzie kibiców.

No i to jest sposób, na tych debili z AK :)
!ADI!
S1600

Postprzez Darno » środa, 18 lip 2007, 09:17

Z AK??? Ciekawe. Od kąd to AK organizował ten rajd. Masz ADI problemy z rozumieniem tekstu pisanego??
Darno
N1

Postprzez lemon_17 » środa, 18 lip 2007, 09:44

Mnie najbardziej bulwersuje sprawa pomocy medycznej na OS. Posłużę sie przypadkiem wypadku Janka Chmielewskiego. Karetka przyjeżdża 20 min po wypadku, jedzie może 50 km/h chociaż droga zamknięta i mogą jechać bardzo szybko. Później czekają kolejne 20 min na helikopter który oczywiście się zepsuł. I tym sposobem mamy 40 min ;/ I teraz jeszcze trzeba poszkodowanego zawieść do szpitala... czyli w sumie ponad godzina. Aż strach pomyśleć co by było gdyby stało mu się coś poważniejszego - zagrażającego życiu. Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce mogą się wydarzyć ;/
lemon_17
N1

Postprzez Darno » środa, 18 lip 2007, 09:51

Z jednym nie zgodzę się - karetka przyjeżdża 20 minut po wypadku, tylko zauważ,że dopiero załoga nr 46 znalazła Janka, więc po jego wypadku przejechało 15 samochodów. Jedyne dla mnie nie zrozumiałe to czemu jechała od startu 20 km, skoro z mety byłoby do przejechania 4 km.
Darno
N1

Postprzez Gracko » środa, 18 lip 2007, 09:54

lemon - myśle że gdyby stało się coś poważniejszego to akcja nie wyglądała by tak jak wyglądała i dużo szybciej by poszło - różnych rzeczy się czepiajmy ale służby zdrowia i kierowców karetek o to że nie jeżdża jak rajdowcy to chyba nie ma sensu poniewierać , tak jak zrobił to Obrębowski na Magurskim pisząc ze w szpitalu Gorlickim nie było miejsca w czasie rajdu - głupszego tekstu nie słyszałem a już napewno nie słyszeli Ci którzy w czasie rajdu musieli wylądować w szpitalu i .... nie leżeli przed szpitalem tylko w szpitalu , bo miejsce jest zawsze .
Gracko
A5

Postprzez Ohlins » środa, 18 lip 2007, 09:56

Linda napisał(a):Nie jestem przeciwniczką rajdów, ale nie chce żeby jeszcze raz rajd Subaru odbywał się na tej trasie . Mieszkam obok startu jedego z odcinków i to co zostalo mi we wspomnieniu z dnia rajdu to tona śmieci pozostala po kibicach i organizatorach i zablokowana brama na posesje.i oczywiście pijani kibice wracający z trasy i wrzucający śmieci na posesje mieszkańców. Sory ale jeżeli tak to ma wyglądać co rok to mieszkańcy podziękują za taki rajd żeby musieli sprzątać bo pijanej bandzie kibiców.

a moze to ludzie tacy jak autor tego posta są sprawcami tej afery z kolcami??
Ohlins
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP