Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ??? - sezon 2006

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez _misiek055_ » sobota, 25 lut 2006, 20:13

Ciekawe czemu nie w RSMP, pewnie Słowacja tańsza i łatwiejsza. A myśl że za ich pieniądze mi się nasunęła w związku z GG, on za jeżdżenie na Słowacji nie płaci.
_misiek055_
N3

Postprzez wrobel321 » sobota, 25 lut 2006, 22:23

Tegoroczny sezon Grzegorz Grzyb, z nowym pilotem Robertem Hundlą rozpoczną od słowackiego Start Auto Rallye, który odbędzie się już pod koniec marca. Walka w Mistrzostwach Słowacji zapowiada się niezwykle emocjonująco…

Grzegorz Grzyb: „Głównym celem w tym roku jest zaliczenie całego cyklu Mistrzostw Słowacji. Startujemy w jednym zespole, Suzuki Motorsport z Józefem Beresem. Na początku będziemy jeździć Ignisami, ale być może w połowie sezonu przesiądziemy się do Swifta. Zapowiada się ostra walka. Jan Kopecky wystartuje Fabią S1600, reszta naszych największych rywali pojedzie Subaru (Mortl, Triner, Gavlak, Stepanek oraz Filip Nivette) i Mistubishi (Pech, Cserhalmi).
W tym sezonie cykl Mistrzostw Słowacji zostanie połączony z Węgrami (dwa rajdy) i Czechami (jeden rajd). Wystartuje po 150 samochodów, więc zapowiada się niesamowite widowisko. W Polsce wystartujemy tylko w Rajdzie Rzeszowskim i być może Polskim.

Jeśli chodzi o Rajd Magurski nie udało nam się na czas przygotować samochodu, zabrakło nam tygodnia. Po przejechaniu prywatnego odcinka testowego postanowiliśmy zrezygnować. Auto nie nadawało rady, mieliśmy z nim mnóstwo kłopotów nie było więc sensu startować w rajdzie. Na szczęście samochód jest już gotowy.”
Janusz Kulig Forever - Nigdy nie zapomnimy!
wrobel321
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » sobota, 25 lut 2006, 22:43

wrobel321 napisał(a):Jeśli chodzi o Rajd Magurski nie udało nam się na czas przygotować samochodu, zabrakło nam tygodnia.

Jeśli mechanicy nie potrafią założyć zacisków to ja sie wcale nie dziwie :/
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez bzyq » sobota, 25 lut 2006, 22:46

+RAFAŁ+ napisał(a):
wrobel321 napisał(a):Jeśli chodzi o Rajd Magurski nie udało nam się na czas przygotować samochodu, zabrakło nam tygodnia.

tzn ?
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Banan » sobota, 25 lut 2006, 23:01

Szkoda, ze tylko w Rzeszowskim i Polskim wystartuje.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Rafał_S » sobota, 25 lut 2006, 23:09

+RAFAŁ+ napisał(a):

Cos o tych zaciskach słyszałem :lol: podobno drogie były....A Grzesiek był "troche" ZŁY :wink:
Rafał_S
N3

Postprzez RajducH » niedziela, 26 lut 2006, 01:17

troche mnie to wpienia ze co sezon ktorys polak startuje caly sezon w czechach lub na slowacji a zaden czech czy slowak nie startuje u nas. przeciez przez to u nas widowisko traci :( czy w polsce jest az tak beznadziejnie ze nikt tu nie przyjezdza ( z wyjatkiem rajdu polski), czy moze nasi sa az tak dobrzy na swoich oesach ze szkoda innym z nimi walczyc :?: :(
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Banan » niedziela, 26 lut 2006, 01:56

W tym roku Petrenko zapowiedzial, ze wystartuje jeszcze kilka rajdow w Polsce...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 26 lut 2006, 11:46

bzyq napisał(a):
+RAFAŁ+ napisał(a):

tzn ?

Tzn, że jeśli samochód składa ekipa bez doświadczenia w budowaniu takiego auta, która montując części je psuje(wspomniany wyżej zacisk, który poszedł na śmietnik a kosztował niemało), to nie można sie cudów spodziewać. Zamiast coś wynająć i pojechać to kase wywalili w błoto.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 26 lut 2006, 13:44

A więc chyba trzeba będzie się wybrać na Rajd Eger, by dopingować Grzyba i Nivette'a :). Szkoda, że Grzesiek zrezygnował z MP na rzecz cyklu słowackiego, ale widocznie tam mu się lepiej jeździ (mniejsza konkurencja), no i wystartuje w zespole Suzuki, więc o budżet chyba nie będzie musiał się martwić. W Polsce w Suzuki startuje Kościuszko, więc Grzyb pewnie nie byłby w stanie finansowo wystartować w pełnym cyklu w prywatnym zespole. Zresztą, zobaczymy jak to będzie, dobrze, że wystartuje chociaż na Polskim i w Rzeszowskim, a akurat na te rajdy planuję się wybrać ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Raven » niedziela, 26 lut 2006, 14:59

Starty u slowakow to stara metoda na "dobry" wynik, patrz: Beltowski, Maciejewski, Duda. Wydaje mi sie, a raczej jestem pewien, ze Nivette pasuje do nich "umiejetnosciami" :)
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Gość » niedziela, 26 lut 2006, 15:02

Marmetal napisał(a):Zresztą, zobaczymy jak to będzie, dobrze, że wystartuje chociaż na Polskim i w Rzeszowskim, a akurat na te rajdy planuję się wybrać ;).

Cytowana wypowiedź Grzyba nie zawiera deklaracji wystartowania w Rajdzie Polski :!:
rally_psycho

Jeśli szukasz jakiejś informacji w sieci, korzystasz z Google. Google pyta Chucka Norrisa.
Gość
N1

Postprzez student » niedziela, 26 lut 2006, 19:31

a czy ktos wie co z Gabrysiem?Zeszly rok zakonczyl wygraniem rajdu wiec myslalem ze bedzie w tym roku walczyl od pierwszej eliminacji?Czy w ogole planuje startowac w MP?
Student
student

Postprzez shejkh » niedziela, 26 lut 2006, 21:40

no co do gabrysia
to on pewnie nie wie co bedzie robil w tym sezonie
tez myslalem tak jak ty
ze jak ktos wygra rajd zaliczany do MP
to juz jest dobry
i nie powinien miec klopotow z budrzetem
ale niestety w polsce ludzie wola sponsorowac skoki narciarskie
i inne dyscypliny w ktorych mamy jakies sukcesy (kompleks malysza)
wiec licze ze za kilka lat
gdy kubica zacznie wygrywac to rajdy zlapia dofinasowanie
bo jak na razie latwej polakowi znalesc budzet u slowackich firm na mistrzostwa slowacji
niz polakowi na MP
sami widzicie zreszta ze w mistrzostwach polski jezdza sami amatorzy
(bez obrazy dla wszystkich mam szacunek robia to co chca i czerpia z tego przyjmnosc
ale dal zadnego z nich to nie jest podstawowy zawod): Sołowow, Bełtowski, Ruta, Maciejewski, Gielata i weilu innych
shejkh

Postprzez Mroowa » niedziela, 26 lut 2006, 23:17

A przepraszam czy rajdy to w Polsce jest zawód....
Na rajdy mogą sobie najczęściej pozwolić ludzie którzy mają jakiś biznes już. Niewiem co masz do Sołka ma kaskę ale również i wyniki robi. A niektórych co wymieniłeś poprostu jeźdżą po lubią bo mają kaskę zaplecze w postaci własnej firmy lub firmy rodziców. Takie są realia i one zawsze takie były. Na Słowacji łatwiej o sponsora bo wiadomo że Polacy którzy jak twierdzisz są amatorami są lepsi od Słowaków w prowadzeniu rajdówki :)

Nie no z tym zawodem to mnie rozwaliłeś naprawdę :)
Mroowa
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP