Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez Domson » czwartek, 19 wrz 2013, 14:53

Osobiście to się dziwie, ze Redbull Roberta nie sponsoruje. Idealnie pasuje do ich ideologii, ale kto ich tam wie. Sry za offtop :mrgreen:
Domson
A6

Postprzez rallyfan1985 » czwartek, 19 wrz 2013, 14:58

Ok KK w ERC RK w WRC a Lotos jako główny sponsor RSMP na lata 13-15 bez załogi. Coś źle kombinujcie. Ciagle dziwi mnie totalna krytyka MK. Na Polskim pomimo 2 awarii był 4 przed wszystkimi zawodnikami regularnie startującymi w RSMP ( poza KK). Jeśli z niego jest taka beka, to na resztę szkoda jakichkolwiek słów. Może niech Lotos odwoła RSMP bo tam tylko banda nieudaczników sie wozi ;-)
rallyfan1985

Postprzez Domson » czwartek, 19 wrz 2013, 15:00

No bo Michał na naszym podworku słaby nie jest, ale juz jak przechodzimy do czolowki swiatowej no to sam sobie odpowiedz :)

ps. Tylko nie zapominaj, że Michał na polskim miał najszybszy sprzęt :)

a w RSMP dałby szanse jakiemuś nowemu zamiast KK
Domson
A6

Postprzez Zoe » czwartek, 19 wrz 2013, 15:40

Kajto mi zaimponował swoim sukcesem w Rajdzie Polski, to fakt, ale osobiście dalej czuję niesmak po jego występie na Litwie gdzie jako polski Mistrz mistrzów dostał srogie, okrutne, potężne baty... Tylko czemu i jak to w ogóle możliwe, skoro w Polsce walczył z europejską czołówką i wygrał? .

Zawsze w takich sytuacjach mam wątpliwości co do gry fair play naszych zawodników. W Polsce upala się nawet przed rallysprintami, więc...?
Zoe
A5

Postprzez gregortest » czwartek, 19 wrz 2013, 15:42

że już nawet RedBull ma go dość.

Dlatego się wycofują z Michasia.
To czego się nauczył przez tyle lat zaoowocowało tym, że w polsce limit sponsorski się dla niego wyczerpał.
I spaprał tyle dobrych sytuacji finansowych.
gregortest
A5

Postprzez Glaniu » czwartek, 19 wrz 2013, 15:48

Zoe napisał(a):Tylko czemu i jak to w ogóle możliwe, skoro w Polsce walczył z europejską czołówką i wygrał?

No własnie o co chodzi ???
Glaniu
N3

Postprzez scooby14444 » czwartek, 19 wrz 2013, 15:55

Znowu się zaczyna szambo...Wróćcie sobie do wątku z rajdem KAUNO RUDUO to się dowiecie czemu jechał wolniejszym tempem ale tylko na początku...
scooby14444
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 19 wrz 2013, 17:32

scooby14444 napisał(a):
jarexcc napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Już nie mogłem czytać tych bzdur...
Co Kajetanowiczowi nie będzie pasować? To że Lotos zdecyduje się dołożyć kasy i wysłać ich na europejskie trasy? Kajetanowicz od dawna mówi że marzy o tym, i wcale mu się nie dziwię.
Ale jest ktoś komu to wybitnie by nie pasowało, bo pokazało by, że do zdobycia tytułu mistrza wcale nie trzeba 10 lat tułania się w wrc, wystarczy wielki talent i serce do walki.

Ty nic nie rozumiesz....czy na napisałem że Kajto nie chce a LOTOS mu daje... własnie LOTOS mu nie daje a Kajto chce, i musi wybierać posadę w LOTOS-ie i RSMP lub ryzyko szukanie czegoś nowego ale nie dziwie się mu że tego nie robi, chodź aby spełniać marzenia powinien.
a jak mu LOTOS w końcu kasę da... oby się tak stało to SUPER sprawa, tylko jednego się boję... od kilku lat nie chcą dać, czy otworzyli bardziej oczy... miejmy nadzieję

No teraz piszesz z sensem. :spoko: :) Może otworzą oczy, bo to była pierwsza konfrontacja Kajetanowicza z Kościuszką w takich samych autach i dużo pokazała. 12 oesów dla Kajta i zwycięstwo w rajdzie, 1 oes dla Kościuszki i 4 miejsce, mówi samo za siebie.
Zajcev idź trolować to wątku ze swoim idolem.

Nie zapominaj że Michał jechał ze złamanym kręgosłupem a mimo to prawie wszystkie czasy miał porównywalne do Kajetanowicza. Poza tym nawet różnica między nimi na mecie jest mała w porównaniu do reszty polskich zawodników. Boirąc nawet pod uwagę szybkość R5 jest to przepaść. Kogo więc ma sponsorować Lotos? Może Sołowowa :P
Kajetan dał popisowy numer na Rajdzie Polski ale to tylko jeden występ. Chętnie bym go widział w ERC ale nie oczekiwał bym od niego spektakularnych sukcesów w pierwszym sezonie. W Lotosie siedzą tęgie głowy i kombinują na pewno jak wykorzystać swój potencjał kierowców. Nie ma możliwości wzmocnienia tego składu jakim dysponują teraz, muszą rozplanować gdzie ich wysłać, ale także jak utrzymać Kubicę.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez d-z rallyfans » czwartek, 19 wrz 2013, 18:49

Oby wróbel czy tam pliszka mieli rację, RK jak najbardziej do WRC bo to jedyna słuszna droga, KK niech pokaże na co go stać za granicą, a MK jeśli nawet nie będzie już z Lotosem to myślę że sobie poradzi.
d-z rallyfans
A5

Postprzez djescape » czwartek, 19 wrz 2013, 21:19

Jako kibic rajdowy chciałbym, aby nasi zawodnicy jeździli i pokazywali się z dobrej strony zagranicą. Ale jednego nie rozumiem dalej tutaj a nie chciałem tego wtrącać: dlaczego po wielkim hura-optymizmie po Janner Rallye i świetnym występie Kajta, nagle po wygranym rajdzie pojawiają się nie tyle opinie typu że nie ma pieniędzy, że firma x czy y nie chce go sponsorować, tylko nagle porównuje umiejętności. Kajto w ERC zaliczył świetne 2 występy: w Austrii przegrał z lokalesem w PC a w Polsce wygrał.

Widać teraz że w światku rajdowym Lotos wyrósł to roli "selekcjonera" naszej reprezentacji rajdowej na świecie. Dlatego dyskutujemy kogo powinni obsadzić a kogo nie. Każdy z trójki zawodników Lotosu ma duże umiejętności (jako właściciel prywatnej firmy chcielibyście wykładać pieniądze na MK skoro jest takim beztalenciem jak niektórzy go nazywają bo głównie jego umiejętności są cały czas podważane) i każdego stać na wyniki. Robert pokazał że jest zdolny wygrywać nawet wydaje mi się że w WRC (choć może przesadzam), Michał jest solidnym średniakiem i jeżeli auto się nie psuje powinien trzymać tempo przynajmniej Prokopa a w fabrycznym aucie może i walczyć o podium (wcale nie przesadzam), zaś Kajto jest szybki i stać go na dużo jeśli ktoś go pośle dalej. Młodych talentów nie mamy a Orlen wycofał się z ERC kilka lat temu, więc Siemanki raczej nie wypuszczą w Europę. Innych talentów na razie nie mamy niestety (mówię tutaj o kierowcach w 4WD).
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez Zoe » czwartek, 19 wrz 2013, 22:18

Glaniu napisał(a):
Zoe napisał(a):Tylko czemu i jak to w ogóle możliwe, skoro w Polsce walczył z europejską czołówką i wygrał?

No własnie o co chodzi ???

Też właśnie nie wiem, dlatego pytam.
argument, że KK nie musiał jechać Litwy na poważnie jest dla mnie nie do przyjęcia, przynajmniej w kontekście zawodnika, którym wszyscy się tak bardzo zachwycają.
Zoe
A5

Postprzez scooby14444 » piątek, 20 wrz 2013, 00:27

Widzę że drążysz temat...pozwól że Cię "oświecę":
1. Butvilas to bardzo dobry zawodnik , dysponując autem R5 biłby się o TOP 5 w Rajdzie Polski. Rajdowy Mistrz Litwy zresztą.
2. Dla Kajetanowicza był to pierwszy start na szutrze od roku, to chyba normalne że musiał się wczuć w specyfikę szutrowej jazdy. Sam mówił że przez pierwsze dwa oesy "macał się z samochodem"
3. Butvilas jeździ w LARC tylko po szutrze, był to jego chyba siódmy szutrowy rajd w tym roku. To normalne że był wjeżdżony w auto i nawierzchnie maksymalnie jak się da.
4. Kto wie jak restrykcyjnie Litwini podchodzą do upalania. Jedno jest pewne, Chłopaki na przyjazd Polaków BARDZO SOLIDNIE się "przygotowali".

Ot i cała "tajemnica" Zresztą drugiego dnia przewaga Butvilasa nie była duża. Myślę że gdyby nie awaria i więcej km oesowych Kajto rozkręcił by się i zacząłby objeżdżać Butvilasa.

P.S. Dla mnie Kajetanowicz jest tym bardziej MEGA TALENTEM, bo tak naprawdę przed Rajdem Polski ile w tym roku zrobił km oesowych na szutrze? Tylko ten Rajdzik na Litwie i tyle, a objechał kierowców którzy nawinęli w tym roku już tysiące szutrowych km oesaowych. Do tego siedział w całkiem innym aucie niż dotychczas....MISTRZOSTWO!!! :D

But haters gonna hate.....
scooby14444
N3

Postprzez jarexcc » piątek, 20 wrz 2013, 08:21

scooby14444 napisał(a): a objechał kierowców którzy nawinęli w tym roku już tysiące szutrowych km oesaowych

no jak się już tak rozwijamy na szczegóły to przyznajmy... Buf, Kub, Kopec to jednak typowi asflanciarze, fakt zrobili km na szutrze ale nie tak wiele, taki Kopec ile przejechał w tym roku Azory i Sibu..., a Buf to już chyba wogóle nic bo na Azrorach nie jechał no Sardynia, Kub więcej ale jak wiemy to też w tym roku to jego pierwsze szutry
jarexcc
A5

Postprzez jarexcc » piątek, 20 wrz 2013, 08:23

a wytłumaczcie mi dlaczego uważacie że MK miał mocniejsze auto od KK...??
jarexcc
A5

Postprzez Marcin Szopa » piątek, 20 wrz 2013, 08:41

jarexcc napisał(a):a wytłumaczcie mi dlaczego uważacie że MK miał mocniejsze auto od KK...??

Pewnie dlatego, że samochód KK pochodził z JM Racing ze Zlina - nie zawsze mieli dobrą reputacje, chociaż ostatnio nie jest najgorzej. A MK miał prosto z M-Sportu więc teoretycznie miał fabrykę
Marcin Szopa
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP