41 Rajd Świdnicki - Krause 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 41 Rajd Świdnicki - Krause 2013

Postprzez daw33 » czwartek, 4 kwi 2013, 12:11

Witam, ma ktoś wolne miejsce na rajd Świdnicki z okolic Bielska Białej ? Dawid tel.604136398
daw33

Postprzez Bad-i » czwartek, 4 kwi 2013, 19:16

gregortest napisał(a):Tych beznadziejnych i nie odpowiedzialnych decyzji pzmłotu jest więcej.
Przed sezonem, w październiku, podczas rozmów, zapewniali, że tak oczywiście w RPP nie będzie klasyfikowane:
R 2, R 3 , super 1600 - chyba że w klasie gość.
Zakaz używania sekwencji.
W gr A z ważną homo - do poj 1600 ccm. - z utraconą do 2000 ccm .
Mieli obniżyć koszty startów w RPP. i Co wyjszło z obietnic.
Było 5 załóg, które chciały wrócić po długiej przerwie.
Jedna z nich miała dodatkowego sponsora dla organizatora na wszystkie eliminacje.
Jak zwykle skończyło się na obietnicach.
Sorki, za oftopa.

5 by wróciło a ile by odeszło??

Mógłbyś wyjaśnić o co chodzi w tym zdaniu?

W gr A z ważną homo - do poj 1600 ccm. - z utraconą do 2000 ccm
Bad-i
N3

Postprzez martenzyt » czwartek, 4 kwi 2013, 21:07

Kumpel dziś dzwonił do "Białej Sowy" bo tam będziemy mieszkać od czwartku i właściciel mówił, że śniegu od chu....a w dół. Powiedzcie, kto tam mieszka, jak tam z reguły drogi wyglądają w okresie zimowym bo nie wiem czy kombinować na gwałt łańcuchy zimowe na koła czy tylko opona zimowa wystarczy?
martenzyt
N3

Postprzez Ayatol » czwartek, 4 kwi 2013, 21:14

Ja dosc czesto jezdze po tej okolicy i mysle ze nie powinienes miec problemu z podjechaniem pod gorki. Jedyny problem moze sie pojawic przy wjezdzie do samego pensjonatu bo niezadko sa one usytuowane gdzies z boku i jesli ktos nie zadba to drogi potrafia byc sliskie. Mysle ze poradzisz sobie bez lancuchow choc jak mozesz to zawsze warto je miec w furze.
Ayatol
N1

Postprzez focus_wrc » czwartek, 4 kwi 2013, 22:13

martenzyt napisał(a):Kumpel dziś dzwonił do "Białej Sowy" bo tam będziemy mieszkać od czwartku i właściciel mówił, że śniegu od chu....a w dół. Powiedzcie, kto tam mieszka, jak tam z reguły drogi wyglądają w okresie zimowym bo nie wiem czy kombinować na gwałt łańcuchy zimowe na koła czy tylko opona zimowa wystarczy?

Bez paniki, myślę że dobre zimówki i umiejętności panowania nad swoim samochodem Ci wystarczą! Zamiast łańcuchów weź do auta skrzynkę browara :D Ja aktualnie jeżdżę po okolicach Polo'wką na 15cal letnich i daje radę!

A co do dojazdów - OS idzie pod BIałą Sową więc dojazd będziesz miał - nie martw się! Lepiej weź grill bo śniegu nie będzie!
Janusz na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci, kibicow!
focus_wrc
N1

Postprzez jankess » czwartek, 4 kwi 2013, 22:18

martenzyt napisał(a):Kumpel dziś dzwonił do "Białej Sowy" bo tam będziemy mieszkać od czwartku i właściciel mówił, że śniegu od chu....a w dół. Powiedzcie, kto tam mieszka, jak tam z reguły drogi wyglądają w okresie zimowym bo nie wiem czy kombinować na gwałt łańcuchy zimowe na koła czy tylko opona zimowa wystarczy?
No to witam, też mam tam pokój od piątku do niedzieli :D
jankess

Postprzez Motulski » czwartek, 4 kwi 2013, 23:25

Podobno lipa z tym spadaniem z Sierpnicy do Rzeczki...droga nie utrzymywana w okresie zimowym...zawiana...i do tego panowie na skuterach śnieżnych i kładach ubili sporą warstwe śniegu na drodze. Bylo dziś tam kilka osób to sprawdzić. Jeszcze tydzień, prognozy takie sobie, aby oes nie został skrócony...
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez menson » piątek, 5 kwi 2013, 07:47

Z tego co się dowiedziałem z biura rajdu, organizator wypuszcza pługi na trase i beda zdzierac snieg do asflatu i beda solić. Bedzie mokry rajd
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 5 kwi 2013, 08:08

Motulski napisał(a):Podobno lipa z tym spadaniem z Sierpnicy do Rzeczki...droga nie utrzymywana w okresie zimowym...zawiana...i do tego panowie na skuterach śnieżnych i kładach ubili sporą warstwe śniegu na drodze. Bylo dziś tam kilka osób to sprawdzić. Jeszcze tydzień, prognozy takie sobie, aby oes nie został skrócony...

W tym przypadku plusowe temperatury i pługi nie wystarczą, potrzebny będzie ciężki sprzęt, wszystko w rękach organizatora :)
Wczoraj byłem na początku tego os-u, przejechałem kawałek Świerki-Bartnica, na drodze śniegu trochę jest ale temperatura plusowa zrobi swoje, będzie po czarnym.
d-z rallyfans
A5

Postprzez martenzyt » piątek, 5 kwi 2013, 18:23

focus_wrc napisał(a):

Bez paniki, myślę że dobre zimówki i umiejętności panowania nad swoim samochodem Ci wystarczą! Zamiast łańcuchów weź do auta skrzynkę browara :D Ja aktualnie jeżdżę po okolicach Polo'wką na 15cal letnich i daje radę!

A co do dojazdów - OS idzie pod BIałą Sową więc dojazd będziesz miał - nie martw się! Lepiej weź grill bo śniegu nie będzie!

Heh jeżeli chodzi o grilla to śnieg mi nie straszny ;) i nic mi nie przeszkodzi w zjedzeniu soczystej kiełbaski i małego piwka a co do pogody to i tak będzie dobra jaka by nie była - jedynie tyle, że nie będzie potrzeby chłodzić piwka w strumyczku obok Białej Sowy.
martenzyt
N3

Postprzez perez75 » piątek, 5 kwi 2013, 18:48

Ile wcześniej będą zamykane oesy dla ruchu?
perez75

Postprzez seal » piątek, 5 kwi 2013, 19:17

perez75 napisał(a):Ile wcześniej będą zamykane oesy dla ruchu?

Bezpiecznie i bezstresowo wjedź sobie na trasę 2 godziny przed startem pierwszej załogi.
seal
A5

Postprzez Witcher1990 » piątek, 5 kwi 2013, 19:41

Zróbmy polskie Monte Carlo, tyle pozytywnych opinii się czyta o tym klasyku
Witcher1990
A6

Postprzez Miedziu » piątek, 5 kwi 2013, 20:03

Obrazek

Zdjęcie z dzisiaj - godzina 17. Jest hardkorowo, wokół jeziora w Zagórzu istne Monte :shock: każdy zakręt inne warunki, śnieg, lód, błoto pośniegowe, mokry asfalt - wszystko pomieszane. Na Michałkowej bardzo zmrożony asfalt, miejscami porobiły się duże koleiny. Dokoła śniegu po pas :) Organizator będzie musiał się naprawdę wykosztować by doprowadzić te trasy do stanu używalności.
Miedziu
A6

Postprzez totalny » piątek, 5 kwi 2013, 20:18

identycznie wyglądała droga przez dworki i krajanów wczoraj do południa. jeździła koparka przez przez dobrych kilka godzin zrywając cały lód i na dzisiejsze testy był już asfalt pomimo ze nie było zbytnio na plusie. Jak ktoś się tym porządnie zajmie to nie będzie źle. Nie ma co panikować. :)
totalny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP