68 Rajd Polski 2011

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 68 Rajd Polski 2011

Postprzez gabrally » poniedziałek, 10 paź 2011, 17:00

kmederski napisał(a):Do badania wzial wirnik turbiny, ktory jest identyczny z N4 i tloczek hamulcowy, tez identyczny z N4.

I tłoki z silnika.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez jaczylibodzio » poniedziałek, 10 paź 2011, 17:37

Bomber napisał(a):jezeli Kajta za to zdyskwalifikują to szczerze mam w d... taki sport i takie wygrywanie rajdów przez bogatych panów nie potrafiących pogodzić się z przegraną.

Polacy sami sobie robią piekiełko takie. brawo...

Takich głupot na forum jeszcze nie czytałem. Po to są przepisy żeby rywalizacja była w miarę możliwości czysta.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez Miko » poniedziałek, 10 paź 2011, 21:12

Poczekacje na oficjalne wyniki. Na forum subaru Carfit (taki gościu, który ma warsztat samochodowy, mega wiedze na temat aut subaru) badał magnesem zarówno wirnik turbiny jak i tłoczki. Nie reagowały one na magnez. Nawet seryjne z wersji wrx.
Team Deputa.
Miko
N3

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 10 paź 2011, 22:26

jaczylibodzio napisał(a):
Bomber napisał(a):jezeli Kajta za to zdyskwalifikują to szczerze mam w d... taki sport i takie wygrywanie rajdów przez bogatych panów nie potrafiących pogodzić się z przegraną.

Polacy sami sobie robią piekiełko takie. brawo...

Takich głupot na forum jeszcze nie czytałem. Po to są przepisy żeby rywalizacja była w miarę możliwości czysta.

A co nie ma w tym racji???
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez jaczylibodzio » wtorek, 11 paź 2011, 01:02

MSG Racing napisał(a):A co nie ma w tym racji???

A co, jak go zdyskwalifikują za nieregulaminowe podzespoły to może Sołowo będzie nie fair? Przestań proszę... Problem jest w tym że u nas mało kto pozwala sobie na zgłaszanie protestu bo ledwo wiąże się koniec z końcem. Gdyby pieniądze były, takie sytuacje były by na porządku dziennym, a tu nagle wielkie halo bo Sołek protest zgłosił. Wolno mu, ma do tego pisane prawo. Nic nie wyjdzie to zapłaci za badania, wyjdzie to będzie lipa dla Kajta. Baaaa, jeszcze się to tak hucznie i doniośle nazywa - "protest".

PS. Ty akurat wiesz czy Sołowow "nie potrafi pogodzić się z przegraną". Ma kasę i ma ochotę to zrobić to to robi bo ma takie "widzimisię". Wszyscy szukają drugiego dna w tym całym zamieszaniu, spekulują i cuda wianki wymyślają. Sami w swoim czasie się wypowiedzą bo któryś dziennikarz kiedyś zapyta o to wprost. I oby więcej takich akcji! Może są osoby które jadą na nieregulaminowych podzespołach, a nuż się przestraszą i będzie bez kombinacji i "mechanicznego dopingu".
jaczylibodzio
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 11 paź 2011, 01:14

Zaraz zaraz ja o czym innym a ty o czym innym. Pomału poczytaj ze zrozumieniem chociaż mało napisałem ale odnośnie tego co cytowałem i poprzednik.
Syf jest w naszych rajdach i mało kto to widzi albo nie chce widzieć i się strasznie unosi nad tym jakie to mamy wspaniałe rajdy bo jeździ ileś tam eNek czy innego fajnego sprzętu z niefajnymi kierowcami. Bogaci się bawią i tyle. W d....mam Sołka na własne oczy się przekonałem jaki jest z niego panisko. Jak wyjdzie przekręt to dobrze ale też nie dobrze dla Kajta. Dla kielczanina może być dobrze bo w końcu coś wygra po 100latach jeżdżenia. Ale z protestem to nie wygląda najlepiej więc nie ma się czym chwalić.
Mam wrażenie że teraz pomału zaczyna się to co było z Bouffierem jak zaczął u nas jeździć tego samego zaczynają szukać u Kajta zamiast popatrzeć na siebie.
Na temat syfu w naszych rajdach już mówiłem jak był temat o tym i bardzo gorąca dyskusja. Więc przynajmniej na razie nie mam zamiaru się powtarzać.
Jedynie powiem że mnie też to wszystko zaczyna wkurzać i przestaje się dziwić tym którzy ten sport już zostawili.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez jaczylibodzio » wtorek, 11 paź 2011, 01:19

Do tego się odnosiłem.
MSG Racing napisał(a):jezeli Kajta za to zdyskwalifikują to szczerze mam w d... taki sport i takie wygrywanie rajdów przez bogatych panów nie potrafiących pogodzić się z przegraną.

Możliwe że Ty mnie nie zrozumiałeś :) Bo w tym zdaniu... on nie ma racji (: I sam o tym właśnie napisałeś (; Ale ok, nevermind, o jedno nam chodzi.
jaczylibodzio
N3

Postprzez Bomber » wtorek, 11 paź 2011, 01:40

jaczylibodzio napisał(a):Do tego się odnosiłem.
MSG Racing napisał(a):jezeli Kajta za to zdyskwalifikują to szczerze mam w d... taki sport i takie wygrywanie rajdów przez bogatych panów nie potrafiących pogodzić się z przegraną.

Możliwe że Ty mnie nie zrozumiałeś :) Bo w tym zdaniu... on nie ma racji (: I sam o tym właśnie napisałeś (; Ale ok, nevermind, o jedno nam chodzi.

Chyba logiczne jest to o co mi chodzi... gdybym był za przekrętami to nie interesowałbym się tym sportem i nie byłbym na forum. Jestem za czystością sportu, ale prędzej badałbym, tych którzy mają nagłe wzloty formy. Kajto zapiernicza od zawsze. Pamiętam go jak jeździł chociażby maluchem. Wyróżnia się, a takich w naszym kraju się tępi...

zaczynam chyba rozumieć dlaczego rajdów tak mało w mediach. w sumie to mają chyba rację...
Bomber
N2

Postprzez jaczylibodzio » wtorek, 11 paź 2011, 01:48

Bomber napisał(a):(...) zaczynam chyba rozumieć dlaczego rajdów tak mało w mediach. w sumie to mają chyba rację...

To powinno się właśnie od mediów zacząć. W kolejności -> więcej relacji -> więcej widzów -> automatycznie większe zainteresowanie sponsorów -> wpada więcej kasy -> więcej talentów się automatycznie pcha -> ... Problem w tym że nikt nie chce się tym zająć. Na owe "więcej relacji" trzeba kasę. Gdyby ktoś "charytatywnie" zaczął to koło by się zaczęło kręcić, ale że naród ma taką mentalność... no trudno. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
jaczylibodzio
N3

Postprzez Gracko » wtorek, 11 paź 2011, 10:59

MSG - święte słowa , "Bogaci się bawią"

Byłem w tym roku na jednym rajdzie RSMP w Rzeszowie i były ze mną dwie osoby pierwszy raz na jakim kolwiek rajdzie i po pierwszym przejeździe kazały sobie zaznaczyć w liście startowej tych szybkich i tych bogatych :)

Przykro patrzeć co się dzieje. Jak tak dalej będzie to dojdzie do sytuacji następującej - masz kase , mega auto i zaplecze trochę szczęścia lub odrobinkę talentu i zostajesz Mistrzem Polski - tylko czy takie tytuły niejako kupowane a nie zdobywane będą cieszyć Mistrzów mających świadomość że dookoła pełno szybszych kierowców bez grubego portfela lub bogatego wujka ?

Nasze rajdy stały się troszkę kółkiem wzajemnej udawanej adoracji i kiszą się same w sobie. Nie wiem za bardzo tylko dlaczego wszyscy tak dbają o to aby smrodek nie wyszedł na zewnątrz. Atmosfera jest bardzo bardzo duszna. Przydało by się ją bardzo bardzo mocno przewietrzyć. Rajdom na początek przydał by się ktoś kto się nie obawia pisać , wykrzyczeć , nazwać wielu spraw po imieniu. Rajdowe portale według mnie poza podawaniem tempych prasówek i wypowiedzi "gwiazd" o tym że rajd jest trudny a odcinki podstępne i nie do końca trafiliśmy z oponami powinny zając się tworzeniem opinii i konstruktywną krytyką tego co się u nas dzieje. Wygląda to tak jak by rajdowe pismaki ciąglę się czegoś obawiali , aby kogoś nie urazić , a już napewno nie skrytykować - a według mnie jeżeli ktoś sie bierze za zdobywanie tytułu mistrza w 40 milinowym kraju powinien się liczyć z tym że nie będzie tylko i wyłącznie klepany po pleckach. Odwagi Panowie dziennikarze zróbcie coś dla tego sportu. Protest Sołka bez względu na wynik paradoksalnie bardzo przysłuży się rajdom bo jest kontrowersyjny , bo jest podejrzenie , bo jest o czym napisać , bo może być skandal, media nie branżowę będą o tym pisać i się mylić na potęgę ale będą pisać mimo że nikt życia nie stracił , będzie rywalizacji tych zawodników towarzyszył podtekst , będzie dodatkowy smaczek - niestety ,ale takie mamy czasy że bez dodatkowych atrakcji sama rywalizacja jest mało ciekawa. Tylko nie piszcie mi że rajdy to nie piłka nożna bo rajdy aby się rozwijać bardzo bardzo dużo muszą się nauczyć od piłki nożnej.

PS. Gwiazda rajdowej fotografii bardzo ostro skrytykowała Rajdowego Pudelka( i bardzo dobrze bo to fantastyczna reklama) na FB a ja kliknąłem "Lubię to" i czekam - zobaczymy jak pomysł się będzie rozwijał. Może wyjaśni się czy ktoś na Polskim tankował poza strefą a ktoś inny naprawiał z serwisantami auto na dojazdówce ? :)
Gracko
A5

Postprzez kuba.es » wtorek, 11 paź 2011, 11:16

Gracko napisał(a):Rajdowe portale według mnie poza podawaniem tempych prasówek i wypowiedzi "gwiazd" o tym że rajd jest trudny a odcinki podstępne i nie do końca trafiliśmy z oponami powinny zając się tworzeniem opinii i konstruktywną krytyką tego co się u nas dzieje. Wygląda to tak jak by rajdowe pismaki ciąglę się czegoś obawiali , aby kogoś nie urazić , a już napewno nie skrytykować - a według mnie jeżeli ktoś sie bierze za zdobywanie tytułu mistrza w 40 milinowym kraju powinien się liczyć z tym że nie będzie tylko i wyłącznie klepany po pleckach. Odwagi Panowie dziennikarze zróbcie coś dla tego sportu.

Jako, że jestem związany z jednym z takowych portali, pozwolę sobie zabrać w tej sprawie głos. Drogi kolego... Rajdowe portale informacyjne nie są miejscem wyrażania niepotrzebnych, subiektywnych opinii poszczególnych członków redakcji, a swego rodzaju "punktem informacyjnym". Od wylewania prywatnych żali względem poszczególnych kierowców/pilotów/działaczy są fora, a i tam wypadałoby mieć minimum kultury. Być może niektórzy ludzie (może kolega?) są zainteresowani, komu akurat kibicuje dany redaktor, ja uważam inaczej.

Gracko napisał(a):PS. Gwiazda rajdowej fotografii bardzo ostro skrytykowała Rajdowego Pudelka( i bardzo dobrze bo to fantastyczna reklama) na FB a ja kliknąłem "Lubię to" i czekam - zobaczymy jak pomysł się będzie rozwijał. Może wyjaśni się czy ktoś na Polskim tankował poza strefą a ktoś inny naprawiał z serwisantami auto na dojazdówce ? :)

I myślę, że właśnie w takich miejscach powinieneś szukać sensacji i konstruktywnej krytyki wszystkiego, co się nawinie.
Pozdrawiam.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez GrYzLy » wtorek, 11 paź 2011, 11:20

Te "Gwiazdy" taplaja sie we wlasnym blotku i nie chca go powiekszac bo sie moga utopic...
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez GrYzLy » wtorek, 11 paź 2011, 11:23

kuba.es napisał(a):Jako, że jestem związany z jednym z takowych portali, pozwolę sobie zabrać w tej sprawie głos. Drogi kolego... Rajdowe portale informacyjne nie są miejscem wyrażania niepotrzebnych, subiektywnych opinii poszczególnych członków redakcji, a swego rodzaju "punktem informacyjnym". Od wylewania prywatnych żali względem poszczególnych kierowców/pilotów/działaczy są fora, a i tam wypadałoby mieć minimum kultury. Być może niektórzy ludzie (może kolega?) są zainteresowani, komu akurat kibicuje dany redaktor, ja uważam inaczej.

I myślę, że właśnie w takich miejscach powinieneś szukać sensacji i konstruktywnej krytyki wszystkiego, co się nawinie.
Pozdrawiam.

Czyli nie macie ambicji zostac opiniotworczymi dziennikarzami/redaktorami? To jakie sa wasze cele? Mierzycie sobie czas przeklejenia informacji prasowej?
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez kuba.es » wtorek, 11 paź 2011, 11:30

My jesteśmy od informowania, opinia czytelnika na dany temat jest jego prywatną sprawą i prawem. Mówicie co najmniej tak, jakbyście zarzucali internetowym redakcjom jakieś układy czy sprzedawanie przychylnych informacji w zamian za sponsoring (PZM? Załogi?), co jest delikatnie mówiąc krzywdzące...
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Gracko » wtorek, 11 paź 2011, 11:51

kuba.es

ja i myślę że nie tylko ja poza banalną informacją , chciałbym poznać Twoją opinię jako osoby znającej się na rzeczy na wiele spraw i nie koniecznie chciałbym szukać godzinami po forach internetowych czy się wypowiedziałeś w tej sprawie czy nie - bądź ekspertem ,może występuj pod pseudonimem, napisz coś w stylu felietonu rajdowego , może wyciągnij trochę brudów ze środowiska , napewno jesteś kreatywny i sobie poradzisz. Punkty informacyjne w stylu tablicy ogłoszeń parafialnych się w dzisiejszych czasach na żadnym dziennikarskim polu nie obronią przy dobrych mediach opiniotwórczych. Żeby była jasność nikt nie szuka taniej głupiej sensacji i myślę że wiesz nlepiej ode mnie że w naszych rajdach tematów do opisania nie poprawnych "politycznie" w środowisku jest bardzo dużo.

Jeżeli naprawdę sądzisz że Twoja opinia jest nie potrzebna - wybacz , ale całkowicie się z Tobą nie zgadzam.

Sobie i kibicom życzę aby myślących podobnie do Ciebie konkurencja zmusiła do zmiany tych punktów informacyjnych na coś głębszego.
Gracko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP