Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez jarexcc » środa, 18 wrz 2013, 13:00

piszemy o startach za granicą, tak po prawdzie to skończymy marzyć... jak Kajetan będzie chciał to zrobi coś w tym kierunku, ale najwyraźniej nie do końca chce, albo go nie rozumie. Popatrzmy nawet w przeszłość Janusz Kulig miał sponsora i zespół w Polsce ale za granicą jeździł w innych barwach w innym samochodzie ( dało się ?) , Grzyb też jeździ po za granicą za sponsorem zagranicznym.
Kilka lat temu za zaproszenie czeskiego zespołu w kilku rajdach jechał Frycz i Sztuka...

więc chyba to troszkę sprawa Kajta aby tak się dogadać z sponsorami
jarexcc
A5

Postprzez adolfik9501 » środa, 18 wrz 2013, 13:09

@jarexcc: Może nie zauważyłeś, ale od tamtych czasów sporo się zmieniło odnoście dostępności pieniędzy na starty dla kierowców. Poza tym śmieszy mnie jak wszyscy wiedzą, czy Kajtek szuka kasy na starty zagranicą, czy nie. Oczywiście wiedzą również, że kontrakt z Lotosem pozwala na starty w innych barwach, bo przecież to oczywiste ;)
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez jarexcc » środa, 18 wrz 2013, 13:35

adolfik9501 napisał(a):@jarexcc: Może nie zauważyłeś, ale od tamtych czasów sporo się zmieniło odnoście dostępności pieniędzy na starty dla kierowców. Poza tym śmieszy mnie jak wszyscy wiedzą, czy Kajtek szuka kasy na starty zagranicą, czy nie. Oczywiście wiedzą również, że kontrakt z Lotosem pozwala na starty w innych barwach, bo przecież to oczywiste ;)

to niech Kajtek dogada się z LOTOSEM i wpiszę klauzulę o takiej możliwości przecież ma atuty po swojej stronie...., a jak Kajtek szuka jak twierdzisz mając tyle sukcesów ( zwycięstw, tytułów) i nie potrafi znaleźć sponsorów to gdzie i za jakie pieniądze sami kibice go pchacie w straty po za granicami..., to skończmy temat jego startów za granicą bo to nie ma sensu.
jarexcc
A5

Postprzez s1quattro » środa, 18 wrz 2013, 13:53

jarexcc napisał(a):
adolfik9501 napisał(a):@jarexcc: Może nie zauważyłeś, ale od tamtych czasów sporo się zmieniło odnoście dostępności pieniędzy na starty dla kierowców. Poza tym śmieszy mnie jak wszyscy wiedzą, czy Kajtek szuka kasy na starty zagranicą, czy nie. Oczywiście wiedzą również, że kontrakt z Lotosem pozwala na starty w innych barwach, bo przecież to oczywiste ;)

to niech Kajtek dogada się z LOTOSEM i wpiszę klauzulę o takiej możliwości przecież ma atuty po swojej stronie...., a jak Kajtek szuka jak twierdzisz mając tyle sukcesów ( zwycięstw, tytułów) i nie potrafi znaleźć sponsorów to gdzie i za jakie pieniądze sami kibice go pchacie w straty po za granicami..., to skończmy temat jego startów za granicą bo to nie ma sensu.

Różne bzdury tu ostatnio czytam o willach, milionach itp. ale to mnie już rozje..lo... "to niech Kajtek sie dogada" :lol: Może niech Zarządowi Lotosu zafunduje jeszcze ostry opier.ol, jak mają czelność nie dać mu kasy na starty w ERC :lol: Dzieci idźcie już odrabiać zadanie bo jutro będzie jedynka i klaps od mamy. A tak poważnie to smutne to, co tu niektórzy wypisują.
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez jarexcc » środa, 18 wrz 2013, 14:29

s1quattro napisał(a):Różne bzdury tu ostatnio czytam o willach, milionach itp. ale to mnie już rozje..lo... "to niech Kajtek sie dogada" Może niech Zarządowi Lotosu zafunduje jeszcze ostry opier.ol, jak mają czelność nie dać mu kasy na starty w ERC Dzieci idźcie już odrabiać zadanie bo jutro będzie jedynka i klaps od mamy. A tak poważnie to smutne to, co tu niektórzy wypisują.

czy ja baranie napisałem ze LOTOS ma mu dać kasę, napisałem aby dogadał się z LOTOSEM o klauzulę z umowie..., dla was jeżdżę w RSMP ale jak znajdę innego sponsora (oczywiście nie konkurencja )który da mi kasą na jakiś rajd po za granicami to mam od was zgodę..., uważasz że to nie wykonalne???
jarexcc
A5

Postprzez jarexcc » środa, 18 wrz 2013, 14:34

Janusz Kulig też jeździł w 2001 Ford i Marlboro a na Slowacji Toyota i Mikona dało się? pewnie musiał mieć zgodę od polskiego zespołu, i taką zgodę miał, więc to jest kwestia dogadania się.

a Pan s1quattro niech czyta wszystko co napisane a nie wycinki... pokazał jakim baranem jest
jarexcc
A5

Postprzez hudyj » środa, 18 wrz 2013, 16:08

jarexcc napisał(a):Janusz Kulig też jeździł w 2001 Ford i Marlboro a na Slowacji Toyota i Mikona dało się? pewnie musiał mieć zgodę od polskiego zespołu, i taką zgodę miał, więc to jest kwestia dogadania się.

a Pan s1quattro niech czyta wszystko co napisane a nie wycinki... pokazał jakim baranem jest

Jak to napisał wczesniej adolfik9501 wiele się od tego czasu zmieniło. Zauważ że J.Kulig miał nie jednego ale kilku sponsorów. Z pewnością funduszy na start było wtedy znacznie więcej. KK ma jednego potężnego sponsora dla którego Kajto jest ważnym narzędziem marketingowym i nie jest skłonny do tego aby ktoś inny z niego korzystał (przepraszam że tak Kajetana nazwałem ale takie są fakty). Nawet gdyby była sytuacja że, w rsmp chciałby jeździć z Lotosem a za granicą z innym sponsorem, to raczej Lotos by nie wyraziłby zgody na taki układ bo dla nich Kajto jest zbyt cenny. Wolą "dmuchać na zimne", bo gdyby się przytrafiła np. kontuzja za granicą to Lotos automatycznie na tym nie zyskuje, a wręcz może stracić.
Nie jestem marketingowcem, ale myśle że, jedyną szansą na starty za granicą jest dodatkowy sponsor z takim samym zaangażowaniem finansowym jak Lotos.
hudyj
N3

Postprzez mwieczor » środa, 18 wrz 2013, 16:15

hudyj napisał(a):KK ma jednego potężnego sponsora dla którego Kajto jest ważnym narzędziem marketingowym i nie jest skłonny do tego aby ktoś inny z niego korzystał (...) Nawet gdyby była sytuacja że, w rsmp chciałby jeździć z Lotosem a za granicą z innym sponsorem, to raczej Lotos by nie wyraziłby zgody na taki układ bo dla nich Kajto jest zbyt cenny.

Na tym polegają negocjacje, że jeśli jest tak cenny, to może jakieś warunki stawiać. Choćby jak Kubica, który był ponoć jedynym kierowcą F1, który w kontrakcie nie miał zakazu jazdy w rajdach.
Kajetanowiczowi kolejny tytuł RSMP nie jest do niczego potrzebny, więc jeśli by chciał jeździć w ERC i znalazł na to sponsora, zawsze mógłby Lotosowi powiedzieć - chcecie, to w RSMP pojadę, nie - będę jeździł mniej, ale w ERC.
mwieczor
N2

Postprzez jarexcc » środa, 18 wrz 2013, 16:21

mwieczor napisał(a):Na tym polegają negocjacje, że jeśli jest tak cenny, to może jakieś warunki stawiać. Choćby jak Kubica, który był ponoć jedynym kierowcą F1, który w kontrakcie nie miał zakazu jazdy w rajdach.
Kajetanowiczowi kolejny tytuł RSMP nie jest do niczego potrzebny, więc jeśli by chciał jeździć w ERC i znalazł na to sponsora, zawsze mógłby Lotosowi powiedzieć - chcecie, to w RSMP pojadę, nie - będę jeździł mniej, ale w ERC.

dokładnie tak skoro KK jest tak cenny to może negocjować, jemu też coś się należy nie tylko LOTOS-owi
jarexcc
A5

Postprzez jarexcc » środa, 18 wrz 2013, 16:27

hudyj napisał(a):Jak to napisał wczesniej adolfik9501 wiele się od tego czasu zmieniło. Zauważ że J.Kulig miał nie jednego ale kilku sponsorów. Z pewnością funduszy na start było wtedy znacznie więcej. KK ma jednego potężnego sponsora dla którego Kajto jest ważnym narzędziem marketingowym i nie jest skłonny do tego aby ktoś inny z niego korzystał (przepraszam że tak Kajetana nazwałem ale takie są fakty). Nawet gdyby była sytuacja że, w rsmp chciałby jeździć z Lotosem a za granicą z innym sponsorem, to raczej Lotos by nie wyraziłby zgody na taki układ bo dla nich Kajto jest zbyt cenny. Wolą "dmuchać na zimne", bo gdyby się przytrafiła np. kontuzja za granicą to Lotos automatycznie na tym nie zyskuje, a wręcz może stracić.
Nie jestem marketingowcem, ale myśle że, jedyną szansą na starty za granicą jest dodatkowy sponsor z takim samym zaangażowaniem finansowym jak Lotos.

zauważ że czasy może się zmieniły bo mniej jest chętnych na sponsorowanie, ale zasady nie zmieniły się wcale, bo możemy pogdybać firma browar Żywiec z okolic nie dalekich Ustronia po tym sukcesie zainwestował by w starty KK w ERC, to czy od razu Kajto musiałby rezygnowac z RSMP, mógłby usiąść do stołu z LOTOSEM i powiedzieć Panowie nie widzę przeszkód w waszych barwach jeżdżę w RSMP, ale zależy mi na pokazaniu się w Europie mam sponsora, to jest dla mnie priorytet, albo wchodzicie w taki układ albo nie...

wszystko jest sprawą
a. negocjacji
b. dogadania się

jak jest kasa da się coś z tym zrobić

a Kajto niech sponsora szuka..., ma do tego wyniki, umiejętności i możliwości
jarexcc
A5

Postprzez s1quattro » środa, 18 wrz 2013, 16:33

jarexcc napisał(a):
s1quattro napisał(a):Różne bzdury tu ostatnio czytam o willach, milionach itp. ale to mnie już rozje..lo... "to niech Kajtek sie dogada" Może niech Zarządowi Lotosu zafunduje jeszcze ostry opier.ol, jak mają czelność nie dać mu kasy na starty w ERC Dzieci idźcie już odrabiać zadanie bo jutro będzie jedynka i klaps od mamy. A tak poważnie to smutne to, co tu niektórzy wypisują.

czy ja baranie napisałem ze LOTOS ma mu dać kasę, napisałem aby dogadał się z LOTOSEM o klauzulę z umowie..., dla was jeżdżę w RSMP ale jak znajdę innego sponsora (oczywiście nie konkurencja )który da mi kasą na jakiś rajd po za granicami to mam od was zgodę..., uważasz że to nie wykonalne???

Owszem ze względu na warunki Lotosu jest to niewykonalne :wink: Nie z przymiotnikiem odczasownikowym pisze się razem więc może zrobisz zadanko?? :wink: Coś Ci nerwy puszczają, może zjesz snickersa?? Ale potem ząbki umyj :wink:

P.S. Aha, byłbym zapomniał, dziękuję za porównanie mojej skromnej osoby do jednego z najlepszych pilotów w Polsce, a właściwie dwóch :D To na prawdę bardzo miłe, doceniam i pozdrawiam :lol:
Ostatnio edytowano środa, 18 wrz 2013, 18:31 przez s1quattro, łącznie edytowano 1 raz
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez piotrg » środa, 18 wrz 2013, 16:57

Panowie co za baran :?: trochę kultury to forum rajdowe a nie onet jakiś. Dyskutujmy normalnie a nie jeździjmy po sobie :evil:
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez djescape » środa, 18 wrz 2013, 17:18

Z mojej strony kilka spraw:
  • Ostatnio wzrósł z niewiadomych przyczyn poziom agresji i niezdrowej dyskusji na tym forum co mnie bardzo boli, bo uważałem że rajdy i ogólnie motorsport to jedyny sport, w której wszyscy kibicują wszystkim i nie ma kłótni. Ale widząc wypowiedzi niektórych chyba nie do końca tak jest.
  • Sprawa z Kajtem nie jest taka prosta do rozwiązania jak sie niektórym wydaje. Otóż jest cenny dla Lotosu ale: jeżeli zdecyduje się opuścić Lotos (jeśli by chcial startować w ERC/WRC a Lotos by mu tego nie umożliwił) sprawa wygląda tak, że albo przygarnie go któraś akademia rajdowa (Skoda, Peugeot, Renault) albo zostanie na lodzie bo wątpię że któryś zagraniczny sponsor zechce go sponsorować. Posadę w Lotosie w RSMP ma raczej pewną, a on sam na pewno nie myśli jak my na forum. Bo jeżeli ma źródło dochodów z którego utrzymuje rodzinę i robi to co lubi, to po co mu się wyrywać przed szereg? Jeżeli by ktoś wpadł z ofertą to naturalnie można, ale na szukanie i ryzyko już nie ma raczej mowy.
  • Lotos możliwe że umożliwi jazdę w ERC/WRC2 (bo wątpię że to będzie WRC) ale moim zdaniem tylko pod warunkiem nie wykładania pieniędzy na Kubicę. Inaczej nie ma co liczyć na starty Kajta w barwach Lotosu w zagranicznych seriach...
  • ...chyba że wynik reklamy w firmie będzie pozytywny i Lotos wyłoży więcej pieniędzy. Ale nie zapominajmy że to nie my decydujemy o tym na co pójdą pieniądze Lotosu tylko zarząd. Im pieniądze muszą się zgadzać i na pewno nie dołożą do interesu.
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez d-z rallyfans » środa, 18 wrz 2013, 17:51

djescape napisał(a):Z mojej strony kilka spraw:
  • Ostatnio wzrósł z niewiadomych przyczyn poziom agresji i niezdrowej dyskusji na tym forum co mnie bardzo boli, bo uważałem że rajdy i ogólnie motorsport to jedyny sport, w której wszyscy kibicują wszystkim i nie ma kłótni. Ale widząc wypowiedzi niektórych chyba nie do końca tak jest.
  • Sprawa z Kajtem nie jest taka prosta do rozwiązania jak sie niektórym wydaje. Otóż jest cenny dla Lotosu ale: jeżeli zdecyduje się opuścić Lotos (jeśli by chcial startować w ERC/WRC a Lotos by mu tego nie umożliwił) sprawa wygląda tak, że albo przygarnie go któraś akademia rajdowa (Skoda, Peugeot, Renault) albo zostanie na lodzie bo wątpię że któryś zagraniczny sponsor zechce go sponsorować. Posadę w Lotosie w RSMP ma raczej pewną, a on sam na pewno nie myśli jak my na forum. Bo jeżeli ma źródło dochodów z którego utrzymuje rodzinę i robi to co lubi, to po co mu się wyrywać przed szereg? Jeżeli by ktoś wpadł z ofertą to naturalnie można, ale na szukanie i ryzyko już nie ma raczej mowy.
  • Lotos możliwe że umożliwi jazdę w ERC/WRC2 (bo wątpię że to będzie WRC) ale moim zdaniem tylko pod warunkiem nie wykładania pieniędzy na Kubicę. Inaczej nie ma co liczyć na starty Kajta w barwach Lotosu w zagranicznych seriach...
  • ...chyba że wynik reklamy w firmie będzie pozytywny i Lotos wyłoży więcej pieniędzy. Ale nie zapominajmy że to nie my decydujemy o tym na co pójdą pieniądze Lotosu tylko zarząd. Im pieniądze muszą się zgadzać i na pewno nie dołożą do interesu.

Więc kontrakt z Lotosem jest to świadomy wybór KK, bo jak piszesz ma pewną posadę i rodzinę z czego utrzymać, więc wszelkie akcje z petycjami do lotosu które się ostatnio pojawiły uważam za bezsens, być może sam KK się z nich śmieje.
A co do wpadnięcia kogoś z ofertą hmm...na to bym nie liczył, na akademię rajdową też już chyba nie ten wiek.
Ale ja się nie znam...więc wszystko jest możliwe.
d-z rallyfans
A5

Postprzez viper » środa, 18 wrz 2013, 19:45

djescape napisał(a):Z mojej strony kilka spraw:
[list]
[*]Ostatnio wzrósł z niewiadomych przyczyn poziom agresji i niezdrowej dyskusji na tym forum co mnie bardzo boli, bo uważałem że rajdy i ogólnie motorsport to jedyny sport, w której wszyscy kibicują wszystkim i nie ma kłótni. Ale widząc wypowiedzi niektórych chyba nie do końca tak jest.

odpowiedz jest prosta. To niestety kwestia anonimowości.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP