Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ??? - sezon 2006

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gość » piątek, 3 lut 2006, 00:03

STi Spec C N12, czyli z dwulitrowymi boxer'ami, oferowane są chyba tylko na rynku japońskim, a tam jeździ się samochodami z kierami po prawej.
rally_psycho

Jeśli szukasz jakiejś informacji w sieci, korzystasz z Google. Google pyta Chucka Norrisa.
Gość
N1

Postprzez jugawrc » piątek, 3 lut 2006, 00:05

Poprostu robią tzw. " SZCZEPA " <-- JOKE ;)
Rzeszowskie Forum Rajdowe
www.RFRteam.fora.pl
jugawrc
N2

Postprzez WRCfan » piątek, 3 lut 2006, 00:34

KaMiLL WRC napisał(a):Ciekawi mnie co robi te czerwone swiatełko na zderzaku przy wycieciu na rejestracje. Ciekawe do czego służy :wink: Pewnie jakiś Polski patent z tym światłem przeciw mgielnym :wink:

To są zdjęcia auta dzień po przybyciu do Krakowa, przez co to przeciwmgielne zostało tak na "chama" doczepione. Poprostu w Japonii mają światła różniące się w stosunku do naszych. W finalnej rajdówce Leszka napewno będą zmienione światła na europejskie i światełko zniknie.

Co do kiery po prawej stronie - Spec C , czyli baza homologacyjna do N-ki jest dostępna tylko w Japonii przez co kiera jest tam gdzie jest. Oczywiście w rajdówce będzie po lewej. Z tego co Kuzaj mówił to oni kupują gotowe pakiety(deska,pedały,wycieraczki, osprzęt silnika itd) przez co konwersja jest szybsza i łatwiejsza.

I jeszcze jedno - to są fotki Spec C które należy do stajni Leszka K. przez co nie jestem w stanie stwierdzić że tym egzemplarzem stricte będzie startował Leszek w tym sezonie, bo jak wiadomo klientów na N12 jest kilku, co nie zmienia faktu że podstawa do budowy rajdówki wygląda zawsze tak jak na fotkach :wink:
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez jugawrc » piątek, 3 lut 2006, 09:14

WRCfan napisał(a):
KaMiLL WRC napisał(a):Ciekawi mnie co robi te czerwone swiatełko na zderzaku przy wycieciu na rejestracje. Ciekawe do czego służy :wink: Pewnie jakiś Polski patent z tym światłem przeciw mgielnym :wink:

To są zdjęcia auta dzień po przybyciu do Krakowa, przez co to przeciwmgielne zostało tak na "chama" doczepione. Poprostu w Japonii mają światła różniące się w stosunku do naszych. W finalnej rajdówce Leszka napewno będą zmienione światła na europejskie i światełko zniknie.

Co do kiery po prawej stronie - Spec C , czyli baza homologacyjna do N-ki jest dostępna tylko w Japonii przez co kiera jest tam gdzie jest. Oczywiście w rajdówce będzie po lewej. Z tego co Kuzaj mówił to oni kupują gotowe pakiety(deska,pedały,wycieraczki, osprzęt silnika itd) przez co konwersja jest szybsza i łatwiejsza.

I jeszcze jedno - to są fotki Spec C które należy do stajni Leszka K. przez co nie jestem w stanie stwierdzić że tym egzemplarzem stricte będzie startował Leszek w tym sezonie, bo jak wiadomo klientów na N12 jest kilku, co nie zmienia faktu że podstawa do budowy rajdówki wygląda zawsze tak jak na fotkach :wink:[/q]

ZAtem uchylam czoła... pzodrooo
Rzeszowskie Forum Rajdowe
www.RFRteam.fora.pl
jugawrc
N2

Postprzez FanGrzyb » poniedziałek, 6 lut 2006, 11:21

Wie ktoś czy Leszek będzie na magurze już w N12 ??
FanGrzyb
A5

Postprzez Superleggera » poniedziałek, 6 lut 2006, 16:00

z tego co razmawialem na testach w styczniu to mowil ze nie sadzi aby sie udalo zbudowac N12
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez Mroowa » poniedziałek, 6 lut 2006, 18:51

Przecież na Magurskim niebędzie żadnego N12 tak jak i kierowcy miśków magurski jadą np. autkiem z zeszłego roku tak wszyscy dopiero są chyba w trakcie budowy. W sumie niema się co dziwić zawsze mieli czas do kwietnia maja z budową autka a tutaj już trzeba na luty mieć :) jak dla mnie to w tym roku wszyscy mogą cały sezon jeździć N11 chociaż N12 ma ładniejszy spojler. Ale... wszyscy tak płaczą że rajdy są takie drogie i kosztowne, a co nowego wychodzi to już polscy driverzy szykują do swojego garażu :) Jak dla mnie... to w MP mogą jeździć same Evo 6 i Imprezki hmmm tu poszaleję na bazie 22B :D
Mroowa
S2000

Postprzez _misiek055_ » poniedziałek, 6 lut 2006, 21:27

Hehe nie zdziwiłbym się jakby Evo VII było tańsze od 22B-tych fur wiele nie ma, zresztą ja sam gdybym taką miał to bym na rajdówkę nie przerobił. Ale pomarzyć można więc jak dla mnie mogłyby być tylko Maxi Megane i Imprezy S8 :D
_misiek055_
N3

Postprzez martin.h » poniedziałek, 6 lut 2006, 22:20

Mroowa napisał(a):Jak dla mnie... to w MP mogą jeździć same Evo 6 i Imprezki hmmm tu poszaleję na bazie 22B :D

Z tego co mi wiadomo to 22B ma motor 2.2 lub 2.5 L, a FIA dopuszcza pojemnośc do 2.0 więc z rajdówki nicby nie było. A pozatym cena, za dobrze utrzymane 22B trzeba dać co najmniej 100 tyś. Euro + przeróbka na wersję europejską.

PS: 22B to najpiękniejsza Impreza jaka kiedykolwiek powstała.
martin.h
A6

Postprzez WRCfan » wtorek, 7 lut 2006, 01:34

martin.h napisał(a):
Mroowa napisał(a):Jak dla mnie... to w MP mogą jeździć same Evo 6 i Imprezki hmmm tu poszaleję na bazie 22B :D

Z tego co mi wiadomo to 22B ma motor 2.2 lub 2.5 L,

22B jak sama nazwa wskazuje ma silnik 2.2 l
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez Mroowa » wtorek, 7 lut 2006, 07:52

Kurde :) przecież napisałem że poszaleję :) ceny cenami ale w Polsce chyba jest jedna tak sztuka :). Mogłyby być same Imprezki tak `99 r :)
Dobra koniec OT
Mroowa
S2000

Postprzez whisky » wtorek, 7 lut 2006, 10:03

nie do końca jest to prawdą.. z tą nazwą Imprezy 22b

po prostu 22b to w systemie szesnastkowym 555 :D
whisky
N3

Postprzez mototom » wtorek, 7 lut 2006, 11:06

Mroowa napisał(a):Kurde :) przecież napisałem że poszaleję :) ceny cenami ale w Polsce chyba jest jedna tak sztuka :). Mogłyby być same Imprezki tak `99 r :)
Dobra koniec OT

Marek Gieruszczak podobno miał taki sprzęt. Ale czy go ma i czy nadal w kraju jest ten samochód to nie wiem.
mototom
A6

Postprzez Prezi » wtorek, 7 lut 2006, 11:58

mototom napisał(a):
Mroowa napisał(a):Kurde :) przecież napisałem że poszaleję :) ceny cenami ale w Polsce chyba jest jedna tak sztuka :). Mogłyby być same Imprezki tak `99 r :)
Dobra koniec OT

Marek Gieruszczak podobno miał taki sprzęt. Ale czy go ma i czy nadal w kraju jest ten samochód to nie wiem.

Ma nadal
Prezi

Postprzez ptakwrc » wtorek, 7 lut 2006, 20:25

whisky napisał(a):nie do końca jest to prawdą.. z tą nazwą Imprezy 22b

po prostu 22b to w systemie szesnastkowym 555 :D

hehe rzeczywiscie :D sam na to wpadles czy czytales gdzies historie nazwy "impreza 22B" :?:
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP