Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » wtorek, 11 gru 2007, 22:59

Eeee tam na Bemowie nikogo nie wyzywał, ale za to poznawał hehe
Ja tam Barbarę wspominam hmm tak sobie :D OS Żerań i Bemowo :) na Karowej nie byłem bo zawinęliśmy się w nietęgich minach na chatę heheale generalnie nie było źle. Tylko to Bemowo 15zł ... i nie ma gdzie stanąć heh ale nie było źle. Pozdro @ll
Mroowa
S2000

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 11 gru 2007, 23:06

Mroowa napisał(a):Eeee tam na Bemowie nikogo nie wyzywał, ale za to poznawał hehe

również pozdrawiam, zawsze miło kogoś znajomego spotkać daleko od domu;-)
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Jar555 » środa, 12 gru 2007, 21:07

Jar555
N2

Postprzez Gucio » środa, 12 gru 2007, 22:17

Jar555 napisał(a):Moja mała galeryjka
http://www.jar-art.yoyo.pl/?page=foto&k ... awska_2007
:)

Szczerze?
Chyba najfajniejsza galeria jaką widziałem do tej pory z tegorocznej Barbórki :)
Wszystkie jakieś takie niezbyt są... a tutaj proszę :)
Skromnie i do rzeczy :)
Podoba się!
Jakim sprzętem focisz?
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Jar555 » środa, 12 gru 2007, 22:22

Gucio napisał(a):
Jar555 napisał(a):Moja mała galeryjka
http://www.jar-art.yoyo.pl/?page=foto&k ... awska_2007
:)

Szczerze?
Chyba najfajniejsza galeria jaką widziałem do tej pory z tegorocznej Barbórki :)
Wszystkie jakieś takie niezbyt są... a tutaj proszę :)
Skromnie i do rzeczy :)
Podoba się!
Jakim sprzętem focisz?

Dzięki, że się podoba ;)
Foce EOSem 400D + canon 100-300 usm
Jar555
N2

Postprzez Gucio » środa, 12 gru 2007, 22:23

No ja na razie tak jak w podpisie, ale po nowym roku dochodzi 70-200 F4/L 8)
EOT
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez piter_1600 » środa, 12 gru 2007, 23:27

Kajto:
"- Do Warszawy przyjechałem z inną myślą. Mój start potraktowałem jako dedykację dla tych wszystkich, dzięki którym mogę realizować swoją pasję. Dla mechaników, którzy przygotowywali nam "miśka" przez cały rok, sponsorów, którzy kiedyś mi zaufali i kibiców, bez których to wszystko nie miałoby przecież żadnego sensu. Na długo zapadnie mi w pamięci Karowa i fantastyczne reakcje widzów na nasze wysiłki, by ich nieco pobawić. Jazda wśród nich "na luzie" to naprawdę czysta przyjemność i duża satysfakcja."

Szkoda, że nie wszyscy podchodzą z takim nastawieniem do Karowej.
Piter
piter_1600
N1

Postprzez Booogi » czwartek, 13 gru 2007, 01:16

piter_1600 napisał(a):Kajto:
"- Do Warszawy przyjechałem z inną myślą. Mój start potraktowałem jako dedykację dla tych wszystkich, dzięki którym mogę realizować swoją pasję. Dla mechaników, którzy przygotowywali nam "miśka" przez cały rok, sponsorów, którzy kiedyś mi zaufali i kibiców, bez których to wszystko nie miałoby przecież żadnego sensu. Na długo zapadnie mi w pamięci Karowa i fantastyczne reakcje widzów na nasze wysiłki, by ich nieco pobawić. Jazda wśród nich "na luzie" to naprawdę czysta przyjemność i duża satysfakcja."

Chwała Kajto i Małemu, że zrobili dobre show. Ale zastanówcie się, gdyby wszyscy z 30 zawodników kręcili się wokół beczki po 15 razy, to chyba stałoby się to nieco monotonne.
W tym roku karowa wypadała naprawdę super. Ci, którzy nie mieli już o co walczyć dali show. Ci, którzy mieli jeszcze o co jechali na czas. I niech tak będzie co roku.
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez boss » czwartek, 13 gru 2007, 10:44

Booogi napisał(a):
piter_1600 napisał(a):Kajto:

Chwała Kajto i Małemu, że zrobili dobre show. Ale zastanówcie się, gdyby wszyscy z 30 zawodników kręcili się wokół beczki po 15 razy, to chyba stałoby się to nieco monotonne.
W tym roku karowa wypadała naprawdę super. Ci, którzy nie mieli już o co walczyć dali show. Ci, którzy mieli jeszcze o co jechali na czas. I niech tak będzie co roku.

Święte słowa... jazda na czas też może przysporzyć wiele emocji...! ! !
boss
A5

Postprzez qestra » sobota, 15 gru 2007, 14:59

Czy ktos wie skąd mozna ściągnąć relacje z barbórki warszawskiej a głównie z karowej?
qestra
qestra

Postprzez nahram1 » sobota, 15 gru 2007, 15:39

Patrz "Ciekawe filmy" strona 171
nahram1
N3

Postprzez Anna =P » niedziela, 16 gru 2007, 18:49

Jeszcze coś ode mnie o Karowej (tylko się nie śmiejcie za formę :roll: )

Z tysięcy ust wydobywa się para i pytanie, kto dziś wygra Kryterium Asów? Vipy siadają na trybunach, pozostali psioczą na organizatorów. Sejfciarze panują nad porządkiem na trasie. Jesteśmy na ulicy, która nazywa się Karowa, często na buziach ludzi wtajemniczonych w ten sport wywołuje uśmiech, czasami błysk w oku (wszyscy znamy to uczucie). Jeszcze kilkanaście minut do startu. Maluszki i cienkie robią show, kręcą się, idą bokiem, „podkręcają atmosferę”. Są przystawką, a danie główne, jeśli dobrze wyjdzie zapowiada się wyjątkowo ciekawe. Już czuć specyficzny zapach paliwa, palonej gumy, słychać ryk silników i rozmowy pasjonatów, o tym, że dwaj główni rywale są dzisiaj wurcami. To będzie walka! Hołek, a może Kuzaj? Każdy ma w stosunku do swojego faworyta ogromne oczekiwania. Emocje rosną, a Szja dodaje smaczku swoimi „drobnymi” uwagami. Osiemnasta. Na wstępie parę słabszych aut, ale też nie wymagamy od nich nie widomo czego. Czekamy… Zaczyna się zabawa. Pierwsze C2R2, Peugeoty, Swifty, Lancery, Subaryny, Fiat... Zaciskamy kciuki, oceniamy pokonane zakręty, analizujemy czasy. Małaszczycki, Kajetanowicz i Czopik jadą dla nas, dla fanów, robią bączki gdzie popadnie, a my odwdzięczamy się brawami, okrzykami i gwizdami, trybuny wstają. Magia Karowej działa. O Ptaszku też należy wspomnieć. To nic, że musieliśmy czekać, aż odholują jego auto. I tak gość pokazał, że ma jaja. Ale potem Hołek mknie swoim Subaru i… Strąca beczkę! Cóż za błąd! Nie wszyscy mu to zapomną. Mimo to uzyskuje najlepszy czas i zapowiada się, że to on będzie królem Karowej. Bouffier też strącił beczkę, co się dzieje? Kuzaj pięknie w swoim czarnym aucie marzeń pomyka ulicą Starego Miasta, jednak nie obejmuje prowadzenia. Dwa ostatnie przejazdy to walka o zwycięstwo w całym rajdzie. Starcie Kuchara z Fryczem. Ja trzymam kciuki za tego drugiego. Kuchar wygrywa klasyfikację rajdu i minimalnie przegrywa tytuł mistrza Karowej. Na koniec szampan, gratulacje, okrzyki, podziękowania.
Dla mnie mistrzem zostaje Sebastian Frycz i piszę to z pełną świadomością tego, że jestem nieobiektywna, ale Wam też się to na pewno zdarza ;).
Mam nadzieję, że za rok będzie tyle samo, a nawet więcej emocji, bo magia Karowej musi przetrwać i zarażać…

Dziękuję kierowcom, pilotom, kibicom, organizatorom itd.…
Dzięki Wam mam wspaniałe wspomnienia i co raz bardziej kocham ten sport :)
Anna =P
N2

Postprzez MSG Racing » niedziela, 16 gru 2007, 19:00

Muszę przyznać ze w tym roku Karowa była naprawdę super. Tylko oglądałem w TV ale było na co popatrzeć. W zeszłym roku byłem i tu i w Pradze. W Pradze było lepiej, więcej boków, więcej show dla kibiców. Barbórka była kiepska i Karowa niestety też, może dlatego ze była krótka.
Ale w tym roku oglądałem z przyjemnością. Ale tylko Karową.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Szambelan » niedziela, 16 gru 2007, 19:13

RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez MOTORECORDS.PL » niedziela, 16 gru 2007, 22:35

Witam,

chcę poinformować wszystkich zawodników o możliwości zamawiania filmów z 45 Rajdu Barbórka 2007.

Zbigniew Gabryś
http://pl.youtube.com/watch?v=DMmHIfeoGnQ
Zbigniew Gabryś – Karowa
http://pl.youtube.com/watch?v=ZUqdkWq6zC4

Dodatkowe informacje na stronie www.motorecords.pl

Ponadto zapraszam do oglądnięcia kilku filmów motorecords.pl na youtube. Z czasem postaramy się udostępnić więcej pozycji.
http://pl.youtube.com/profile_videos?us ... ECORDS&p=r

POZDRAWIAM
motorecords.pl
MOTORECORDS.PL
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP