Rajd Elmot 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Banan » niedziela, 9 maja 2004, 22:26

Co wy zescie sie tak mnie uczepili ? W czwartek bardzo ladnie zaplacilismy za bilety. Koles nam chcial policzyc za 3 osoby, a my do niego, ze sa 4 czyli 20zl. Ale bez przesady, aby 1,5h przed odcinkiem nie mozna bylo wjechac na parking, ktory jest przed startem ! Dlatego w piatek nie zaplcilismy. A w sobote to, ze baba taka glupia i sie nabrala, ze jedziemy do babci do Zagorza to nie moja wina :) Juz taki jestem, ze nie lubie placic za bilety. Skonczmy juz ten temat. Nastepnym razem to sie w ogole nie bede wypowiadal jak bylo na rajdzie...

Co do zarysowanych aut, to Arturowi z rallypl nie zarysowali bok, ale ukradli radio ! A co za tym idzie, pewnie wybili szybe. Eh...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez maciekd » niedziela, 9 maja 2004, 22:50

Jeśli chodzi o zabezpieczenie, to osobiście uważam się za w miare doświadczonego kibica, który rozsądnie dobiera sobie miejsca obserwacyjne. Ale moim zdaniem dobre miejsce to nie tylko takie, w którym jest bezpiecznie, ale takie, z którego też coś widać... Z resztą nie oszukujmy się, nie ma miejsc na 100% bezpiecznych (Wisła 2000 :? ). Są tylko miejsca niebezpieczne i mniej niebezpieczne. Moim zdaniem w wielu przypadkach ludzie z zabezpieczenia dobrze się spisali nie przesadzając z gonieniem z miejsc "niekonwencjonalnych". Antyprzykładem jest sytuacja jaką miałem z dwiema kobietami ( a jakże!), które chwaliły się ukończeniem kursów sędziowskich, ale chyba nie ukończyły szkoły podstawowej z powodu oblania fizyki. Wyganiały nas z miejsca, w które kierowcy musieliby chyba wjeżdżać na wstecznym! Same natomiast stały i ustawiały ludzi w miejscu, w którym syfek z cięcia mógł wysunąć rajdówkę z drogi i po załapaniu przez nią wąskiego rowu wydachować idealnie w kibiców. Niestety 15 minutowa perswazja nie przyniosła rezultatu. Pozostało nam tylko przywdziać krawaty wykonane z taśmy zabezpieczającej (if you know what i'm sayin' :wink: ) w nadzieji, że może w ten sposób znajdziemy nić porozumienia z tym typem ludzi...

A najlepsze, że już mówiły, że w tym momencie dzwonią na start, żeby odwołać OS. Potem tłumaczyły, że nie przerwały rajdu tylko dlatego że było im żal rajdowców, którzy stali na starcie. Bosze co za debilki!

Jeśli chodzi o sam rajd, to wiele już zostało powiedziane i nie ma co się powtarzać. Grzyb rządzi, Frycz zawodzi. Pelikan niech nie podskakuje, bo jeszcze się musi uczyć. Junior jeździ cudnie dla oka i już niedługo zacznie walczyć o zwycięstwo.
Kuzaj to jednak klasa i nie ma żadnego ale. Kuchar wyraźnie poniżej oczekiwań. Duda jest debeściak!!! Co ten koleś wyprawia to historia. To nic, że ma słabe czasy, chyba nawet Mariusz Stec w swoim najlepszym okresie nie jeździł tak widowiskowo! Brawa dla Sołka i Lubiaka - ogromne postępy. Oleksowicz, Karnabal, a zwłaszcza Bełtowski do boksu! Totalne taryfiarstwo...

Generalnie wszytko fajno, ale na Elmocie zabrakło jednej rzeczy...
...WRC :!: :cry:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 maja 2004, 00:59 przez maciekd, łącznie edytowano 1 raz
maciekd
A6

Postprzez 106xsi » niedziela, 9 maja 2004, 23:35

Witam po Elmocie !!!:D

Na rajdzie byłem od piatku. Byłem koło 206 Pelikana, ale dzwona nie widziałem. Oglądałem na tym samym oesie, jak załoga micry zmieniała koło. W piątek już więcej ciekawych rzeczy nie było.

W sobote byłem na patelniach, świetnie pojechał Mucha, choć jechał bokiem to nie dużo stracił czasu. :D Potem stałem koło gimnazjum chyba w Michałkowie. Tam Mucha o włos nie rozjechałby gościa od zabezpieczenia. Oczywiście stał w tak głupim miejscu, że szok.

:evil: :evil: :evil: Po drugie to dla organizatorów należy się kop, nie powiem gdzie. Na os 15 z żalem w oczach nie oglądaliśmy przed szachownicą naszej zaprzyjaźnionej załogi skody (Seredyński). Kolega dzwoni do serwisu, a tu okazuje się że mieli awarie skrzyni. Ale coś tam poskładali i z spóźnieniem załoga wyjechała z serwisu. No to co jest? Dlaczego ich nie ma? Nikt nic nie wie, normalnie czeski film. Po 15 min. od przejazdu szachownicy pojawia się skoda :shock: . :evil: SKANDAL!!! :evil: Cała jezdnia jest zaprana kibicami, nikt nie gwizdnie nawet, więc jak ktoś może jechać spokojnie?! A to dlatego bo organizatorzy się nie liczą z załogami z dalszymi numerami niż 60!!!:evil: :evil: :evil:

Z innej beczki teraz. Czy będzie temat na forum gdzie będzie można wystawić swoje fotki z elomtu? :)
106xsi
N3

Postprzez WAPNO » niedziela, 9 maja 2004, 23:43

Jeżeli fotki będą ciekawe, to jest temat ciekawe fotki :). Ale całe galerie najlepiej wrzuić na jakąś stronkę a tu podać link.
WAPNO
A6

Postprzez d-z rallyfans » poniedziałek, 10 maja 2004, 09:21

Co do zabezpieczenia,sobota pierwszy przejazd WALIMIA,miejsce gdzie wypadli Bebenki na testowym,kilka osob stoi na zewnetrznej zakretu w tym zabezpieczenie :twisted: jedzie czarne subaru-MOTOR LIFE,wiadomo ze to delegat d.s bezpieczenstwa zatrzymuje sie wzywa zabezpieczenie,ludzie odchodza z tego miejsca wszystko ok.,gdy subaru znika po chwili wsrod drzew kibice wracaja tam gdzie byli,a razem z nimi zabezpieczenie i maja wszystko gdzies :evil: ,totalny brak doswiadczenia,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez munieck » poniedziałek, 10 maja 2004, 09:39

106xsi tez tam bylem obok tego gimnazjum (?). Jak wywolam zdjecia (chwilowy brak kasy, a mam tego 5 rolek) to zapodam, bo akurat uchwycilem ten moment (jak wyjdzie ostro :D).
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez bullitt » poniedziałek, 10 maja 2004, 09:44

Trzeba przyznać, że to wszystko wcale nie wyglądało tak marnie, jak niektórzy prorokowail. Może nawet jak się stanie w dobrym miejscu i mocno zaciśnie zęby to na upartego można sobie wmówić, że Kuzaj jeździ WRC :wink: ale teraz na poważnie: Podpiszę się pod niektórymi, że z zabezpieczeniem było różnie (nie byłem co prawda na patelni ani w żadnym innym miejscu okupowanym przez armie kibiców). Zejście ogniem ze szczytu, prawy nawrót na brudnym asfalcie, a tu ludzie w kopercie i nikt ich nie opieprza (a skafandry stały na winklu trzy i tylko gwizdały). Zapadł mi w pamięci jeden mały tłuścioch, co to przyszedł na oes ze starym i interesowało go wszystko, tylko nie rajd. Naciągał taśmy, wpieprzał je (dosłownie ślinił), krzyczał i mędrkował się gdzie to nie jest bezpiecznie (uwielbiam takich przydupasów). Ja jako stary kibic :wink: stałem grzecznie za taśmą i obserwowałem. Z obserwacji tej wynika jasno, że ten sezon nie będzie taki straszny. Żeby tylko było cieplej i żeby obsada polskiego na prawdę była taka, o jakiej grzmi Gac Grzegorz. Do zobaczenia na Polskim.
Mniej pisać, więcej czytać, a jeśli pisać, to tak, żeby inni czytali...
bullitt
N3

Postprzez mada » poniedziałek, 10 maja 2004, 09:45

Witam i dziękuję serdecznie wszystkim kibicom, którzy nie zwątpili :lol: w naszą załogę i wytrwale kibicowali naszej skodzi, która z zakleszczoną na dwójce skrzynią musiała gonić się z szachownicą :evil: )
Do zobaczenia na Polskim!
papa!
mada

Postprzez ZOWA » poniedziałek, 10 maja 2004, 11:18

http://217.153.141.214/2004/mp3/elmot04/po_plucha.mp3
posluchajcie co mowi rysiek plucha :lol: :lol: :shock:
ZOWA
A6

Postprzez micz » poniedziałek, 10 maja 2004, 11:49

psz napisał(a):No safety serio jakies zdiwne w tym rajdzie bylo... Przy starcie oesa "Sierpnica" jakis taki napal byl, ze darl sie po ludziachj i pokazywal jaki to on nie jest, odgrazal sie niesamowicie. Jak dla mnie to byl w stanie "Wskazujacym na spozycie" ;-)

Gostek ze 40 parę lat, stał przy mostku i popijał gorzałę za wiśniowym vito? Jeżeli to ten to ma poważny problem. Bo sciekł mnie krzycząc na fotoreportera "Spier..., dostaniesz wpeier...po oesie". Zrobiłem mu zdjęcie i umówiłem się z szefowa biura prasowego, że im je wyslę. Pani powiedziała, że zrobia z nim porządek.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez sumo » poniedziałek, 10 maja 2004, 13:35

no i dobrze Micz, trza wyeliminowac takich (jak to okresil bullit) przydupasow :-/
Chyba dawno nie bylo tylu skarg na safety co teraz na elmocie.
sumo
N4

Postprzez tom k-b » poniedziałek, 10 maja 2004, 13:59

micz napisał(a):Zrobiłem mu zdjęcie i umówiłem się z szefowa biura prasowego, że im je wyslę

O ! I bardzo dobrze ! To jest konstruktywne działanie :) Grzanie gorzały na os-ach przez takich gości i grożenie laniem to już mocne przegięcie !
tom k-b
N2

Postprzez Evil » poniedziałek, 10 maja 2004, 14:46

Byłem na Elmocie przez 3 dni. Rajd super oczywiście pod względem rywalizacji ale zabezpieczenie to totalna KLAPA. Może ktoś to z organizatorów czyta to jeszcze raz piszę KLAPA. Ludzie z zabezpiecznia olewają wszystko. To banda przypadkowych małolatów nie mających pojęcia o tym za co odpowiadają!!! Większość stała z rozdziawionymi gębami i z mętnym wzrokiem i jak tu z takim rozmawaić?

Jestem na podjeździe z Rozciszowa na przełęcz Walimską środkiem drogi idzie nawalony klient jedzie Mucha swoim 106Maxi i omija debila. Zgłaszam to żółtym kamizelkom - nic. Policjantowi - nic.
Pytanie - po jakiego ****a oni stoją i biorą za to kasę?
Panowie jak tak będzie na Polskim to będzie to ostatnia eliminacja mistrszostw Europy w Polsce!!! nikt nie będzie tolerował takich zaniedbań!!!
ANDEV
Evil

Postprzez Mroowa » poniedziałek, 10 maja 2004, 15:35

Co to za zabezpieczenie jak oni pojęcia orajdzie nie mają wywieszki mają z przejazdami podszedł koleś zapytać czy jadą dziś kamionki (to była sobota) a on popatrzyłi mówi że nie bo miał napisane Sierpnica ale to tylko kropla. Było dużo zaniedbań.
Mroowa
S2000

Postprzez eSWu » poniedziałek, 10 maja 2004, 16:25

No ja też dorzucić moge swoję parę groszy w kwestii safeciarzy. Ich robota na elmocie była poniżej wszelkiej krytyki. Na OS "Sokolec" za mostkiem z lekką hopką ludzie stali w miejscach gdzie rajdówki im "przejeżdżały po paznokciach" , 150 metrów niżej przed prawym do mostku kupa ludzi na wypadkowej w tym kilkuletnie w najlepsze bawiące się dzieci. Safety ani słówka nikomu nie pisnęły.

Na "Grodno" po wyjściu z lasu przed mostkiem po którym był lewy na kostkę ludzie stali w rowie po zewnętrznej. Gdyby coś to poprostu łby im by pościnało. Szok normalnie.
Moje fotki lotnicze.

http://www.airliners.net/search/photo.search?pid=34090 moje airliners.net
http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=20927 moje jetphotos.net
eSWu
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP