Tomasz Kuchar wystartuje w Rajdzie Warszawskim!
Uczestnik Rajdowych Mistrzostw Świata, Tomasz Kuchar, wraz z Maciejem Wodniakiem wystartuje w 30 Rajdzie Warszawskim. Jego zgłoszenie pojawiło sie jako jedno z pierwszych. Kuchar pojedzie Lancerem Evo 6 zgłoszonym w klasie N4. Będzie więc rywalizować z całą polską czołówką grupy N.
Zadaliśmy Tomkowi kilka pytań na temat jego startu w Warszawskim...
Dlaczego zdecydowałeś się na start w Rajdzie Warszawskim?
Jestem to winien moim sponsorom, i oczywiście kibicom.
Czego spodziewasz się po szutrowej nawierzchni rajdu?
Że będzie dużo lepszy niż asfaltowy

. Dla nas to bardzo ważne, że mamy możliwość ścigania się w Warszawie. W stolicy mieszczą się siedziby firm naszych obecnych i potencjalnych sponsorów, media. Niestety w okolicach Warszawy nie ma fajnych dróg asfaltowych. Są za to ludzie którzy w organizację rajdów wkładają dużo serca. Mam nadzieję, że szutrowa formuła rajdu przyniesie za sobą dużo ciekawsze OS'y.
Bardzo wierzę w organizatorów tego rajdu!
Jakim samochodem wystartujesz?
Mitsubishi Evolution VI
Z kim wystartujesz?
W roli pilota wystąpi Maciek Wodniak. Myślę,że jest to osoba z ogromnym doświadczeniem. Świadczą o tym tytuły mistrzowskie zdobyte z Jarkiem Pinelesem i Sebastianem Fryczem.
Kto według ciebie będzie Twoją największą konkurencją?
Cała grupa N!!! Wszyscy są potwornie dobrzy, to strasznie szybka klasa. Wystarczy prześledzić wyniki chłopaków z kilku ostatnich rajdów! Ale będę walczył!!!
Czy masz jeszcze jakies plany na ten sezon?
Tak. Za tydzień (4-5.10) startuję w Rajdzie Łotwy, w następny weekend (11-12.10) w Rajdzie Litwy, później w Walijskim Rajdzie Wielkiej Brytanii(dawne RAC). A w Polsce chcielibyśmy pojechać Warszawską Barbórkę !!!
Rozmawiała: Dorota Staniszewska
2003-09-25
www.rajdwarszawski.pl
Czyli Rajd zapowiada sie znakomicie !!!