KTO WYGRA WARSZAWSKI !!!!!?????

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez GregHGT » poniedziałek, 22 wrz 2003, 10:06

Jugawrc - jak nie wiesz to nie gadaj. Mapki beda opublikowane na stronie rajdu http://www.rajdwarszawski.pl na okolo dwa tygodnie przed zawodami. Od momentu publikacji mapek odcinki beda obstawiane przez Policje. Mam nadzieje, ze ta bezprecedensowa akcja walki z nielegalnym zapoznaniem przyniesie odpowiedni efekt.

pzdr
GregHGT
N2

Postprzez Hultay WRC » poniedziałek, 22 wrz 2003, 21:52

Ciekawe czy policjanci rozpoznają takiego. Jeszcze któregoś czołówki to rozpoznają i mooooożżżżeeee zatrzynają, ale ci mniej znani to będą mieli chyba więcej szczęścia.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez pwrc » wtorek, 23 wrz 2003, 00:12

GregHGT napisał(a):Od momentu publikacji mapek odcinki beda obstawiane przez Policje. Mam nadzieje, ze ta bezprecedensowa akcja walki z nielegalnym zapoznaniem przyniesie odpowiedni efekt.

z tego mozna wnioskowac, ze w tej chwili odcinków nie pilnuje nikt
i mozna trenowac, ile wlezie

choć dokładny przebieg oesów nie jest powszechnie znany,
to zawodnicy moga przetrenowac wiekszosc dróg w tamtej okolicy
co zapewne spora grupa uczyni
(moze powinienem napisac to zdanie w czasie przeszłym) :wink:

obym sie mylił
pwrc
A5

Postprzez Wilu » wtorek, 23 wrz 2003, 14:09

znając nasze realia tak właśnie powinieneś napisać. mogę się założyć w ciemno, choć wolał bym oczywiście dla dobra wszystkich przegrać.

a co z tym bogato ilustrowanym przewodnikiem, Ktoś może zna cenę i datę premiery :?:
Wilu
N4

Postprzez Lasse » środa, 24 wrz 2003, 02:16

O czym wy piszecie?!? Ja w miniony piątek widzełem na wlocie do Warszawy upapranego szutrem Lanosa, ewidentnie wracającego z odcinków Warszawskiego. Co ciekawsze, na szybach widniało nazwisko Kwiaktowski... Może ktoś już tu zna te odcinki? Popytajcie, może są równi i równiejsi?
LASSE
Lasse
N2

Postprzez rav » środa, 24 wrz 2003, 22:43

No ładnie. Nasz szanowny redaktor naczelny naszego ukochanego serwisu internetowego udał się na wycieczkę po OS-ach. Udał się raczej na trening przed odbywającym się w sobotę rajdem Sochaczewa, na którym zostanie rozegrany mini OS, a przy okazji zwiedził OS-y Warszawskiego. Zgłosił się Lanosem VK S1600. Zobaczymy czy zdoła wyprzedzić Renault Clio Kit-Car Evo9.
rav
A6

Postprzez rav » środa, 24 wrz 2003, 22:45

Czy znam te odcinki? Nie znam ich, ale w innym temacie zamieściłem swoje typy. Zobaczymy czy okażą się trafne. Zapraszam do typowania razem ze mną.
rav
A6

Postprzez Truskawa » czwartek, 25 wrz 2003, 19:23

Czopik będzie Warszawę jechał Lancerem od Pawła Dytki. Z tego co mi mówił jak wygrywa z Lancerami o 0,3 s to znaczy, że szybko jedzie. Jego Lancer to tak naprawdę N grupa tylko trochę +.
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez +RAFAŁ+ » czwartek, 25 wrz 2003, 21:13

To N+ to 18 calowe koła, inna zwężka i hamulce
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez GregHGT » czwartek, 25 wrz 2003, 22:03

+RAFAŁ+ napisał(a):To N+ to 18 calowe koła, inna zwężka i hamulce

Albo, albo. Jak inna zwezka to juz na pewno nie N. A wlasciwie co to takiego to N+ bo przepisy nie definuja takiej "grupy" ?
GregHGT
N2

Postprzez luks » czwartek, 25 wrz 2003, 23:20

niedawno hmm zrelaksowano :D ograniczenia gr.N i nie trzeba już wozić tylnej kanapy, można zastosować szperę i krótsze skrzynie, o ile te bajery są homologowane.. chyba coś tam było jeszcze,ale zapomniałem.
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez tomi_kl » piątek, 26 wrz 2003, 02:08

Tomasz Kuchar wystartuje w Rajdzie Warszawskim!

Uczestnik Rajdowych Mistrzostw Świata, Tomasz Kuchar, wraz z Maciejem Wodniakiem wystartuje w 30 Rajdzie Warszawskim. Jego zgłoszenie pojawiło sie jako jedno z pierwszych. Kuchar pojedzie Lancerem Evo 6 zgłoszonym w klasie N4. Będzie więc rywalizować z całą polską czołówką grupy N.
Zadaliśmy Tomkowi kilka pytań na temat jego startu w Warszawskim...

Dlaczego zdecydowałeś się na start w Rajdzie Warszawskim?
Jestem to winien moim sponsorom, i oczywiście kibicom.

Czego spodziewasz się po szutrowej nawierzchni rajdu?
Że będzie dużo lepszy niż asfaltowy :-). Dla nas to bardzo ważne, że mamy możliwość ścigania się w Warszawie. W stolicy mieszczą się siedziby firm naszych obecnych i potencjalnych sponsorów, media. Niestety w okolicach Warszawy nie ma fajnych dróg asfaltowych. Są za to ludzie którzy w organizację rajdów wkładają dużo serca. Mam nadzieję, że szutrowa formuła rajdu przyniesie za sobą dużo ciekawsze OS'y.
Bardzo wierzę w organizatorów tego rajdu!

Jakim samochodem wystartujesz?
Mitsubishi Evolution VI

Z kim wystartujesz?
W roli pilota wystąpi Maciek Wodniak. Myślę,że jest to osoba z ogromnym doświadczeniem. Świadczą o tym tytuły mistrzowskie zdobyte z Jarkiem Pinelesem i Sebastianem Fryczem.

Kto według ciebie będzie Twoją największą konkurencją?
Cała grupa N!!! Wszyscy są potwornie dobrzy, to strasznie szybka klasa. Wystarczy prześledzić wyniki chłopaków z kilku ostatnich rajdów! Ale będę walczył!!!

Czy masz jeszcze jakies plany na ten sezon?
Tak. Za tydzień (4-5.10) startuję w Rajdzie Łotwy, w następny weekend (11-12.10) w Rajdzie Litwy, później w Walijskim Rajdzie Wielkiej Brytanii(dawne RAC). A w Polsce chcielibyśmy pojechać Warszawską Barbórkę !!!

Rozmawiała: Dorota Staniszewska
2003-09-25 www.rajdwarszawski.pl

Czyli Rajd zapowiada sie znakomicie !!!
tomi_kl
A6

Postprzez rav » piątek, 26 wrz 2003, 10:53

Kanapy to nie wozili już nasi ojcowie. Teraz w N-ce można zmienić wydech, komputer, tłoki na kute, zrobić szersze krzywki w wałku (w homologacji jest tylko wysokość), ale regulamin mówi, że jak się włoży seryjny komputer to samochód ma działać poprawnie. Dlatego trudniej jest zrobić mocną N-kę niż A-grupę. A wątpię żeby w tym lancerze były koła 18-ki. Na szuter założy 17-ki, albo 16-ki.
rav
A6

Postprzez GregHGT » piątek, 26 wrz 2003, 14:14

rav napisał(a):Kanapy to nie wozili już nasi ojcowie. Teraz w N-ce można zmienić wydech, komputer, tłoki na kute, zrobić szersze krzywki w wałku (w homologacji jest tylko wysokość), ale regulamin mówi, że jak się włoży seryjny komputer to samochód ma działać poprawnie.

Wydech to mozna bylo w eNce zmienic juz dawno. Oczywiscie nie na dowolny jak w A grupie, ale i tak sporo daje. Co do kutych tlokow, to przejrzalem zalacznik "J" we wszystkie strony i nie ma tam o dopuszczeniu wymiany tlokow ani slowa. Dopiero w grupie A dopuszcza sie tloki "dowolne".

Nie wiem jak jest z krzywkami, ale nawet jesli dopuszcza sie szersze krzywki, to jaki ma byc z tego pozytek? Mniejsze tarcie? Czy moze masz na mysli profil krzywki?
rav napisał(a):Dlatego trudniej jest zrobić mocną N-kę niż A-grupę. A wątpię żeby w tym lancerze były koła 18-ki. Na szuter założy 17-ki, albo 16-ki.

To akurat prawda, a potem sie ludzie dziwia jak Nkowy silnik do SCS moze kosztowac 10 tysiecy EURO.

pzdr
GregHGT
N2

Postprzez marcin » piątek, 26 wrz 2003, 16:04

Ciekawe czym Kuchar wystartuje w Rajdzie Wielkiej Brytanii :?: W warszawie zapowiada sie niezla rywalizacja, szkoda ze mnie nam nie bedzie :(
marcin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP