Rajd Warszawski - gdzie?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez golden » czwartek, 18 wrz 2003, 11:23

czy ja wiem? ze dwa dni??? panowie - w WRC nie bedzie mapek bo co to za sens drukowac mapki na 1 miesiac przed rajdem - z wiadomych mi informacji - mapki nie sa "rozdawane" i malo osob wie o nich - i dobrze - i prawdopodobnie po raz pierwszy w sezonie unikniemy nielegalnego zapoznania - bo mapy beda opublikowane za kilkanascie dni dopiero (i slusznie) wiec musicie jeszcze poczekac - oesy sa nowe i niektorzy delikwenci nie beda jezdzic na pamiec tylko na opis i pewnie wyniki rajdu moga byc zaskakujace :)
golden
A6

Postprzez golden » czwartek, 18 wrz 2003, 11:30

z drugiej strony fajna sprawa - jedzie kuchar - sztuka - holek w lancerkach - bedzie ostra bitka - no i husjan znaczy kusaj :) swoja impezka wrc ale ja na niego bym nie postawil - co najwyzej na jedna dwie petle :) chociaz on ostatnio staje sie istnie szutrowym kierowcą :) aaaa ale drugiego dnia jest wiekszosc betonu no i krawezniki ogromne :)
golden
A6

Postprzez rav » czwartek, 18 wrz 2003, 13:41

golden napisał(a):czy ja wiem? ze dwa dni??? panowie - w WRC nie bedzie mapek bo co to za sens drukowac mapki na 1 miesiac przed rajdem - z wiadomych mi informacji - mapki nie sa "rozdawane" i malo osob wie o nich - i dobrze - i prawdopodobnie po raz pierwszy w sezonie unikniemy nielegalnego zapoznania - bo mapy beda opublikowane za kilkanascie dni dopiero (i slusznie) wiec musicie jeszcze poczekac - oesy sa nowe i niektorzy delikwenci nie beda jezdzic na pamiec tylko na opis i pewnie wyniki rajdu moga byc zaskakujace :)

To ze nie ma mapek wcale nie przeszkadza zawodnikom w treningu. Maja wszystkie odleglosci i miejsca PKC. To wystarczy zeby wiedziec gdzie beda OS-y. A te ze nie wiedza gdzie bedzie stala szykana, albo z ktorej strony objechac jakas wysepke to nie wazne. Nawet jesli do konca nie beda wiedzieli w ktora strone skreca OS to przetrenuja obydwa warianty. Pozniej skoryguja wiedze na oficjalnym zapoznaniu. Mnie ciekawi czy na tych terenach jest wogole jakas hopa.
rav
A6

Postprzez rav » czwartek, 18 wrz 2003, 13:45

A w WRC-u powinny byc mapki, chochaz nie wpisali ich do spisu tresci. Kolejny numer wydaja juz po razdzie Warszawskim i nie mieliby jak rozprowadzic mapek przed rajdem. Wszystkie mapki OS-ow pojawialy sie na miesiac przed rajdem. Moze sie zdarzyc oczywiscie ze klub nie dal gazecie itinerera zeby uniknac zapoznania, ale mam nadzieje ze mapki beda.
rav
A6

Postprzez GregHGT » czwartek, 18 wrz 2003, 14:26

rav napisał(a):
To ze nie ma mapek wcale nie przeszkadza zawodnikom w treningu. Maja wszystkie odleglosci i miejsca PKC. To wystarczy zeby wiedziec gdzie beda OS-y. A te ze nie wiedza gdzie bedzie stala szykana, albo z ktorej strony objechac jakas wysepke to nie wazne. Nawet jesli do konca nie beda wiedzieli w ktora strone skreca OS to przetrenuja obydwa warianty.

A to dobre...byc moze taki system zdalby egzamin na Syberii, ale raczej nie w okolicach Plonska i Ciechanowa. Kazde skrzyzowanie to 3 kolejne warianty trasy, nastepne to juz 3 do kwadratu, do szescianu itd. itp. Zeby miec chociaz cien pewnosci, ze sie jedzilo po faktycznych odcinkach, trzeba by tam spedzic kilka dni.

rav napisał(a): Mnie ciekawi czy na tych terenach jest wogole jakas hopa.

Na pewno.
GregHGT
N2

Postprzez kakao » czwartek, 18 wrz 2003, 14:49

kto tak na prawdę chce to już wie gdzie będą oesy, trasy nie układała jedna osoba tylko pracował nad tym sztab ludzi, ten szepną jednemu ten drugiemu, zawodnicy z klubu już wiedzą, niby wszyscy są przeciwnikami nielegalnego zapoznania, ale kto ma ścigać zawodników? - organizator, jeżeli sam wybranym wcześniej ujawnia trasę...
kakao
N3

Postprzez golden » czwartek, 18 wrz 2003, 15:03

wai: dokladnie - rav - jestem ciekaw jakbys ta trase odtworzyl - wiecej realizmu :roll:

kakao: takie numery to przechodza jak trasy sa powtarzane - a tutaj trasa jest nowa - sztab ludzi??? sztab ludzi to moze organizowac trase w RSMŚ a nie w rajdzie warszawskim? niby skad wziasc kase na "sztab ludzi" - wiez mi ale trase zna niewiele osob... :!:

hopy sa i to w niektorych miejscach nawet wielokrotnie (tyle mi powiedzieli)
golden
A6

Postprzez kakao » czwartek, 18 wrz 2003, 15:19

sam udzielasz info o trasie, więc już coś wiesz, a ci bardziej zainteresowani wiedzą zdecydowanie więcej
kakao
N3

Postprzez golden » czwartek, 18 wrz 2003, 16:03

tyle to kazdy wie.. a zreszta nie bede sie sprzeczal... :)

ciekawi mnie jedno - czy wszyscy ktorzy zapowiadali pojada...

PzDr
golden
A6

Postprzez rav » czwartek, 18 wrz 2003, 17:51

Czy myslisz ze jest jakimkolwiek problemem przejechac wszystkie szutrowe drogi w promieniu 10km od Szerominka. OS ma niecale 15km dlugosci i wiadomo ze idze na polnocny zachod (od wschodu jest Plonsk, i droga na Gdansk, a od poludnia droga na Bydgoszcz. OS 1 to tez nie jest problem, bo jesli start do niego jest tylko 2,4 km od strefy serwisowej, to nie ma zadnego problemu zeby to znalezc. Patrzac na atlas polski (a to malo dokladne zrodlo) obstawiam ze OS biegnie przez Cwiklin, Cwiklinek Jarocin, a potem odbija na poludnie w strone Szeromina. OS 2 to prawdopodobnie Szerominek-Dzierzaznia-Zbyszno-Kluczewo-Sokolniki Nowe (lub Arcelin). Z Kraszewa jedzie sie nad rzeke Lydynie i konczy w Kicinie. OS4 jest troche trudny do zgadniecia bo jest strasznie dlugi, ale dla chcacego nic trudnego. Trzeba by potrenowac kawalki (ok 60km) a potem na zapoznaniu poskladac odpowiednie w calosc. Ja obstawiam ze meta jest kawalek za nowym miastem, bo tak wynika z kilometrow do serwisu. Na dokladnej mapie widac ze jest tam sporo drog szutrowych.[/list][/code]
rav
A6

Postprzez GregHGT » czwartek, 18 wrz 2003, 18:14

rav napisał(a):Czy myslisz ze jest jakimkolwiek problemem przejechac wszystkie szutrowe drogi w promieniu 10km od Szerominka. OS ma niecale 15km dlugosci i wiadomo ze idze na polnocny zachod (od wschodu jest Plonsk, i droga na Gdansk, a od poludnia droga na Bydgoszcz.
(...)
Ja obstawiam ze meta jest kawalek za nowym miastem, bo tak wynika z kilometrow do serwisu. Na dokladnej mapie widac ze jest tam sporo drog szutrowych.[/list][/code]

Brawo...teraz szybko zrob mapki i wyslij to na adres KingAndyego. Obiecal "flaszke" za dobre trafienie. Zycze szczescia! :lol:

PS. To nie ruchome piaski, to jest... szuter warszawski! :wink:
GregHGT
N2

Postprzez rav » czwartek, 18 wrz 2003, 18:49

Dobra dobra. Flasze czego? A jesli ktos ma inne typy to prosze o propozycje. Jestem czlowiekiem i moge sie mylic. Jesli bedzie kilka propozycji to zrobimy nasza undergoundowe mapki.
rav
A6

Postprzez luks » czwartek, 18 wrz 2003, 23:56

GregHGT napisał(a):
PS. To nie ruchome piaski, to jest... szuter warszawski! :wink:

no mam nadzieję że twardy ten szuter heh
no i żeby jeszcze zakręty były...
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez rav » piątek, 19 wrz 2003, 07:57

Nie ma mapek w WRC. Organizator chce zachować przebieg trasy w tajemnicy. Informacje pojawią się na stronie rajdu i będzie dostępny program z przewodnikiem po OS-ach.
rav
A6

Postprzez rav » piątek, 19 wrz 2003, 09:45

A targowisko w Płońsku nie jest wcale brudne i zasyfione. Może fakt że rajd jest szutrowy nie zmusza organizatorów do znalezienia placu o takiej nawierzchni pod park serwisowy, ale widocznie innego nie było. Jest tam też duży plac obok dealera Opla, ale pewnie coś nie poszło z negocjacjami. Może dlatego że sponsorem jest inny dealer Opla. A park serwisowy na Śląskim mi się podobał. Nie byłem na rajdzie, ale widziałem zdjęcia. Bardzo miła sceneria. My w Warszawie mamy tylko blokowiska. Przydałaby się jakaś kopalnia dla urozmaicenia krajobrazu. Czasem lądowali by tam kosmici.
rav
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP