Rajd Karkonoski 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Karkonoski 2012

Postprzez Marek Kisiel » piątek, 4 maja 2012, 00:24

To prawda nikt mnie tu jeszcze nie obraził, a polemika z Air Black była odpowiedzią na jego pytania czy został Pan usatysfakcjonowany nie wiem ale liczę, że przyjedzie Pan sprawdzić jak nam wyszedł rajd.

I słuszna uwaga fotoradar dziwnie zamontowany w słupku jest często aktywny w Karpaczu nawet mój tato podczas rajdu się o tym przekonał. Cóż wszędzie to zmora ale w Karpaczu zmora jest ciekawie ukryta :-(
"czasem życie powoduje, że nabierasz dystansu do niego - i zaczynasz żyć chwilą"
Marek Kisiel
N1

Postprzez menson » piątek, 4 maja 2012, 10:53

Ja ze swojej strony chciałem tylko żeby Pan jako dyrektor Rajdu zwrócił na to uwagę podczas swojego Rajdu, na który de facto mam zamiar się wybrać pierwszy raz w życiu. Słyszałem o nim zawsze bardzo dobre opinie zarówno od kibiców jak i zawodników i mam nadzieję że sam sie o tym przekonam osobiście. Pozdrawiam i dozobaczenia
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez TurboWiewior » piątek, 4 maja 2012, 11:58

Do Marka:

Marek. Ja znam Cię ze strony zawodnika i złego słowa nie mogę na Twój temat powiedzieć. Zawsze miło, zawsze konstruktywnie, a rajd Karkonoski zawsze jest fajny i ma dobrą atmosferę. Zastanawiam się tylko po co Ci ten ZSS? Nie możesz poprostu z tego zrezygnować? Pomyśl, bo masz duży szacunek u zawodników, kibiców, sędziów i w całym środowisku. Przecież na taki szacunek pracuje się bardzo długo.

Do tej pory zarówno Ty jak i Twój rajd był zawsze jasną gwiazdą na ciemnym niebie. Dobrze by było gdyby tak właśnie zostało.

Pozdrawiam i już nie mogę się doczekać Rajdu Karkonoskiego. Łukasz Lewandowski
TurboWiewior

Postprzez Marek Kisiel » piątek, 4 maja 2012, 18:40

Łukasz w ZSS byłem pierwszy raz w swojej historii i na pewno w tym roku już nie będę. Nominację do ZSS traktuję jako pewną nobilitację choć moje zdanie na ten temat troszkę się zmieniło. Do ZSS zostałem nominowany akurat na Rajd Świdnicki z czego byłem zadowolony bo uważam, że każdy dyrektor rajdu powinien być choć raz na ZSS żeby zobaczyć jak to jest po drugiej stronie, byłem zobaczyłem i starczy :-).
"czasem życie powoduje, że nabierasz dystansu do niego - i zaczynasz żyć chwilą"
Marek Kisiel
N1

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 4 maja 2012, 22:28

To co zaczyna się dziać w Rajdach i całej otoczce to przypomina mi wręcz książkę " Pędzą Samochody, mijają lata..." kto nie czytał, niech poczyta.

Przepraszam,ale swój grosz musiałem wtrącić, ciekawy jestem co jeszcze ciekawego się wydarzy. To wszystko zmierza po prostu do jednej wielkiej burzy i awantury, niestety z efektem końcowym takim iż w końcu jakaś eliminacja się nie odbędzie z powodu buntu zawodników. A może jakby tak w końcu zwodnicy szarpnęli po kieszeni organizatorów za odwołanie rajdu, to ktoś by otrzeźwiał bo póki co to na razie szarpani po kieszeni za idiotyczne sprawy są,ale zawodnicy :?
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez szakal222 » niedziela, 6 maja 2012, 20:56

witam :) a ja mam pytanko do Pana Marka K. czy os czernica bedzie lecial w tym roku ? a jak tak , to w jakiej konfiguracji ? jak z popprzednich lat ? i czy w gore , czy w dol miejscowosci , bo miejsce bylo niezle kupe fajnych ratowan, chopka, no i ta pechowa polowka co sciela slup telefoniczny :roll:
szakal222

Postprzez zwibel » niedziela, 6 maja 2012, 21:38

szakal222 napisał(a):witam :) a ja mam pytanko do Pana Marka K. czy os czernica bedzie lecial w tym roku ? a jak tak , to w jakiej konfiguracji ? jak z popprzednich lat ? i czy w gore , czy w dol miejscowosci , bo miejsce bylo niezle kupe fajnych ratowan, chopka, no i ta pechowa polowka co sciela slup telefoniczny :roll:

Może ja odpowiem OS Nielestno-czyli przez Czernice nie idzie (chociaż żałuje bo nie bede miał rajdu pod oknami ;) ) to sławny OS w którym miała przeszkodzić komunia, chociaż jak się okazało przeszkadzało to tylko radnym, bo ani księdzu ani rodzicom to nie robiło różnicy. Jak zwykle władza wie więcej.
Chociaż są tego zalety -ludzie odpoczną, mniej narzekać będą, a za rok Marek się znów postara, (jak będziesz chciał to daj znać -dogadamy to tak aby sprzeciwów nie było :))
http://www.rajdowy.info Obrazek
zwibel
N2

Postprzez Marek Kisiel » niedziela, 6 maja 2012, 21:57

Tak niestety Czernica nie idzie - powód Komunia - odmowę dostaliśmy już w lutym więc sytuacja była jasna i klarowna uważam, że zachowanie rady było jak najbardziej fer. Zmieniliśmy trasę i tyle - było jeszcze wcześnie na zmiany ale testowy się odbędzie i dojazdówka przez Czernice w sobotę będzie szła więc namiastkę rajdu mieszkańcy będą mieli. Choć słyszałem, że wiele głosów było za tym by przenieść komunie na inny termin by był rajd (bardzo motywujące są takie głosy, że mimo utrudnień ludzie chcą rajd cieszę się, że mam przyjemność mieszkać na tym terenie, a nie gdzieś w innym regionie Polski :-) Dzisiaj mieliśmy spotkanie w Grudzy gdzie tam również 3 czerwca idzie odcinek i jest komunia i tu kolejny plus jaki zaliczyłem to ludzie byli bardzo ale to bardzo za, mimo tego, że będą utrudnienia Ksiądz Proboszcz Kamyk również na wielki plus przesunął mszę tak by w przerwie między osami mogła odbyć się komunia. Wielki SZACUN dla wszystkich gmin ale dzisiaj to już w ogóle jestem podbudowany społecznością lokalną. BRAWO. Zwibel (Krzysiek) rok odpoczynku dobrze zrobi temu odcinkowi jest co oglądać w tym roku więc straty nie będzie dla widowiska.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 7 maja 2012, 09:20 przez Marek Kisiel, łącznie edytowano 1 raz
Marek Kisiel
N1

Postprzez Krzysiek_WrC » niedziela, 6 maja 2012, 23:07

Marek Kisiel napisał(a):(bardzo motywujące są takie głosy, że mimo utrudnień ludzie chcą rajd cieszę się, że mam przyjemność mieszkać na tym terenie, a nie gdzieś w Małopolsce :-)

Wypraszam sobie to, jako mieszkaniec Małopolski i to terenów gdzie szedł Krakowski , a następnie Subaru Rally na takie ironiczne i nie zbyt przyjemne traktowanie. Czym Małopolska sobie zasłużyła i tereny oesów dawnego krakowskiego?

Raczej nie mieszkańcami ( chociaż czasami się to zdarzało) a raczej nie udolnymi działaczami ( nie obrażając nikogo) iż w końcu zwinięto nam zaszczyt posiadania eliminacji RSMP. Proszę trochę o warzenie słów bo nas to jako mieszkańców ziemi krakowskiej obraża... :roll:
Dolmy Śląsk i Małopolska to były zawsze kolebki Rajdów to powinno raczej stać ramię w ramię a nie podgryzać się złośliwie
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Hubertos » niedziela, 6 maja 2012, 23:40

Chodzi o to, że Krakowski, czy Subaru miały kiepską organizację, a ludność miejscowa, nie była pozytywnie nastawiona do rajdu. Nikt tu nie obraża Małopolski.
Hubertos
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » niedziela, 6 maja 2012, 23:49

Hubertos napisał(a):Chodzi o to, że Krakowski, czy Subaru miały kiepską organizację, a ludność miejscowa, nie była pozytywnie nastawiona do rajdu. Nikt tu nie obraża Małopolski.

Z ludnością się nie zgodzę, działacze i organizator owszem, ciała dał na całej linii, ludność natomiast nie do końca, owszem były przypadki, np, tragicznego zabicia dziecka w Gdowie na pasach co powiązano niestety z Rajdem ( mowa o dużo wcześniejszej edycji...) ,ale nie było aż nad to tragicznie pod tym względem. Krakowski to raczej wyleciał przez samą organizację ( organizatora), niestety....

Niestety tymi słowami pana Marka poczułem się obrażony i zapewne nie tylko ja, bo na forum jest jeszcze kilkanaście osób z Małopolski
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Hubertos » niedziela, 6 maja 2012, 23:52

Jest powód, by się obrażać :wink: ?
Hubertos
A6

Postprzez Bomber » poniedziałek, 7 maja 2012, 00:28

Krzysiek_WrC napisał(a):
Hubertos napisał(a):Chodzi o to, że Krakowski, czy Subaru miały kiepską organizację, a ludność miejscowa, nie była pozytywnie nastawiona do rajdu. Nikt tu nie obraża Małopolski.

Z ludnością się nie zgodzę, działacze i organizator owszem, ciała dał na całej linii, ludność natomiast nie do końca, owszem były przypadki, np, tragicznego zabicia dziecka w Gdowie na pasach co powiązano niestety z Rajdem ( mowa o dużo wcześniejszej edycji...) ,ale nie było aż nad to tragicznie pod tym względem. Krakowski to raczej wyleciał przez samą organizację ( organizatora), niestety....

Niestety tymi słowami pana Marka poczułem się obrażony i zapewne nie tylko ja, bo na forum jest jeszcze kilkanaście osób z Małopolski

ojej... biedny Krzysio....

tylko nam się tutaj nie rozpłacz...

a jak nie rozumiesz humoru Pana Marka to nie polemizuj, bo nabijasz śmieszne posty
Bomber
N2

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 7 maja 2012, 07:42

Rozumiem doskonale.Ale wychodzenie z jakimiś ironicznymi zdaniami ( nawet próbując to trochę w żart obrócić) jest w tym miejscu właśnie śmieszne o czym wspomniałeś na końcu swojego postu. Tyle ode mnie.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Marek Kisiel » poniedziałek, 7 maja 2012, 09:11

Krzysiek przepraszam nie chciałem nikogo obrazić wszędzie mieszkańcy są tacy i tacy akurat napisałem Małopolski ale może to dotyczyć każdego województwa i fakt było w tym trochę ironii ale nie skierowanej do mieszkańców Małopolski. Z drugiej strony nie możesz zagwarantować, że wszędzie wszyscy byli szczęśliwi z powodu rajdu. Ja dałem przykład jak zachowali się tutejsi mieszkańcy. Bez urazy, a małopolska jest jednym z najpiękniejszych regionów Polski i fakt rajd na tych terenach przydałby się bo są równie ciekawe i trudne i do tego o olbrzymiej tradycji.

Krzysiek - poprawiłem żeby nie było :-) Panowie życie na nie rozpieszcza więc nie podnośmy sobie ciśnienia rzeczami błachymi.
Marek Kisiel
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP