MSG Racing napisał(a):Viper przeczytaj mojego posta na pierwszej stronie i dopiero zacznij gadać o wyrównanej walce, wyrównywaniu szans. Do tej pory to nikomu nie przeszkadzało że jedna astra była inna od drugiej. Ścigali się i cieszyli!
W takiej sytuacji czy w GSiCup (tak bym to nazwał) będą jeszcze Kadetty czy Calibry to nie ma znaczenia.
Felgi 17" można dorwać w bardzo fajnych cenach, trzeba poszukać.
Ciekaw jestem też co powiecie na to że niektórzy zawodnicy potrafili niemal cały sezon na komplecie opon przejechać?
Dzielenie tego Cupu na więcej jest tak samo bez sensu jak obecnie utrzymywanie RPP który tak naprawdę składa się z 3 rajdów.
Jedyny podział jaki może być to na silniki 2.0 i 1.6.
Aha w Skandynawii Niemczech, Belgii, Holandii, Anglii i pewnie jeszcze w wielu krajach jeżdżą Ople w rajdach równie długich jak u nas RSMP ma być i nie padają jak muchy jak to kilka osób sugerowało.
Do tej pory ,była tylko astra F, a teraz może być wszystko wrzucone do jednego wora z opli, a to chyba jest różnica. O Astrze G nie wspomnę, bo może i taka opcja pojawi sie w przyszłości, bo w garażach pewnie nie jeden ma. Pomysł super, ale tak samo łatwo przekombinowac. Pytanie jest podstawowe. Czy chcemy sie bawić, czy chcemy sie ścigać. Według mnie jak to pierwsze to może wszystko jeździć, ale jak to drugie to musi mieć to ręce i nogi, bo dla tego co sie bawi nie ma to żadnego znaczenia czym jedzie, a dlatego co chce sie piąć dalej wyze ma. Pamiętaj stawka jest tytuł MP, a na niego tez pzm musi wyrazić zgodę według regulaminów, a nie według widzi mi sie. Oczywiście, ze jak ktoś jest dobry to piersią mocniejsze samochody, a trzeba tez wziąć druga opcje. Jak jest dwoch zawodniko na jednym poziomie to decyduje sprzęt.