39 Rajd Świdnicki Krause

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kaczorek » środa, 23 lut 2011, 23:54

I transmisja na żywo w tvp sport ;P Nie no z tym to może przesadziłem ale to było by naprawdę fajnie.
Jak myślicie testowy będzie w czwartek czy w piątek ?
www.kaczorek13.digart.pl/digarty ...
Kaczorek
N2

Postprzez Cogonieznajom » czwartek, 24 lut 2011, 09:21

Dlaczego nie... :lol:
Kamera na starcie przy boisku, kamera przejazd przez centrum Zagórza (mega telewizyjny fragment), kamera na mostku na wjeździe na jezioro, kamera pod tamą (albo dwie;-), kamera meta. Łącznie około pięciu kamer - co to za problem?:D:D:D
Cogonieznajom
A6

Postprzez RajducH » czwartek, 24 lut 2011, 09:52

eh to by bylo cos, mam nadzieje ze kiedys ktos ten pomysl wykorzysta :) dobre naglosnienie sprawy, mnostwo kibicow, pasjonujaca walka i swietna klimatyczna trasa :D juz nie moge doczekac sie elmotu :D
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez TGR » czwartek, 24 lut 2011, 10:42

Dobre z tymi kamerami :D Może taka sytuacja zaistnieje w XXII wieku. Jak na razie mamy po podpisaniu umowy z TV, dwuminutowe migawki /bo nie można tego nazwać transmisją/ po dzienniku :D A co do trasy, to tradycyjnie będzie ona znana pod koniec marca. Jedno jest chyba pewne: będzie chyba Walim z kostką i Kamionki. Mam nadzieję też, że będzie Michałkowa. Szkoda tylko, że rajd pójdzie w układzie piątek/sobota :evil: A tak przy okazji mam pytanie, co to za miejscowość "Miłków", gdzie ona leży?
TGR
A5

Postprzez Tomek K » czwartek, 24 lut 2011, 11:18

TGR napisał(a):Dobre z tymi kamerami :D Może taka sytuacja zaistnieje w XXII wieku. Jak na razie mamy po podpisaniu umowy z TV, dwuminutowe migawki /bo nie można tego nazwać transmisją/ po dzienniku :D A co do trasy, to tradycyjnie będzie ona znana pod koniec marca. Jedno jest chyba pewne: będzie chyba Walim z kostką i Kamionki. Mam nadzieję też, że będzie Michałkowa. Szkoda tylko, że rajd pójdzie w układzie piątek/sobota :evil: A tak przy okazji mam pytanie, co to za miejscowość "Miłków", gdzie ona leży?

Z tego co na szybko zerknąłem to Miłków jest w okolicy Jugowa, przynajmniej tam odnalazłem Nowy Miłków. Wiec ten oes to żadna nowość w zasadzie.

Co do testowego to mysle ze jednak bedzie w czwartek - w piatek mają być 3 petle po 3 oesy, a połaczenie z RPP rozciagnie harmonogram, wiec raczej nie da rady wcisnac jeszcze 3h testowego i startu.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez RajducH » czwartek, 24 lut 2011, 11:44

z tego co nasi forumowi koledzy pisali to nowy dla Elmotu bedzie woliborz - jodlownik i wlodowice -swierki, razem z kamionkami robi to dobra petle na piatek; sobota to kamionki, walim i to slynne "cos jeszcze" :wink: tu dla zamkniecia petli moze pasowac cos kolo lubachowa lub jedliny, ale to tylko takie gdybanie :)

Miłków to rzeczywiscie ten kolo Jugowa - szkoda ze oes bedzie szedl w kierunku kamionki - milkow, teraz oes leci w lewo na jugow, a kiedys lecial prosto na sokolec - eh Kulig i Kuzaj ostro tam cisneli :D

a testowy na bank w czwartek
RajducH
A6

Postprzez Tomek K » czwartek, 24 lut 2011, 12:18

RajducH napisał(a):z tego co nasi forumowi koledzy pisali to nowy dla Elmotu bedzie woliborz - jodlownik i wlodowice -swierki, razem z kamionkami robi to dobra petle na piatek; sobota to kamionki, walim i to slynne "cos jeszcze" :wink: tu dla zamkniecia petli moze pasowac cos kolo lubachowa lub jedliny, ale to tylko takie gdybanie :)

Miłków to rzeczywiscie ten kolo Jugowa - szkoda ze oes bedzie szedl w kierunku kamionki - milkow, teraz oes leci w lewo na jugow, a kiedys lecial prosto na sokolec - eh Kulig i Kuzaj ostro tam cisneli :D

a testowy na bank w czwartek

Co do tego "co jeszcze" to ja nie mam pojecia co to - ale znając Elmot, będzie to tez cos odwroconego z 1 dnia :)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Motulski » czwartek, 24 lut 2011, 12:29

Skąd wzieliście czwartek-piątek-sobota ? Na Stronie AK normalnie jest termin 8-9-10 kwietnia czyli piątek-sobota-niedziela. Nie wiem więc pytam :wink:

Co do oesów... jak wrócą Włodowice-Świerki to bedzie przewypas, bo ten odcinek robi niezlą robote :!: Jeden z większych dolnośląskich klasyków ! Jeżeli jakiś oes biegnie w okolicach Jugowa, to może i hopa się załapie, tylko zależy też w którą strone :wink: A Jeziorko raczej bedzie :wink: Jeżeli potwierdzi się to co piszecie to pierwszy etap to taki mały rajd Niokon :wink:

A może odświeżony 30 kilometrowy oes z Elmotu 2006...

Start w Jedlinie - Meta w Rościszowie ( przez jezioro i Michałkową )...

To tylko nasze domysły i bujna fantazja...Niestety trzeba czekać...
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Cogonieznajom » czwartek, 24 lut 2011, 12:43

Motulski napisał(a):A może odświeżony 30 kilometrowy oes z Elmotu 2006...

Start w Jedlinie - Meta w Rościszowie ( przez jezioro i Michałkową )...

...i sito dla połowy stawki na dzień dobry:D
Cogonieznajom
A6

Postprzez Motulski » czwartek, 24 lut 2011, 12:47

Fakt ! I jeszcze dla RPP. A co z tym terminem ? Wszędzie pisze, że piątek-sobota-niedziela i poprzednimi latami też było weekendowo...
Motulski
A5

Postprzez RajducH » czwartek, 24 lut 2011, 12:55

to oby w piątek był prolog i testowy :D
RajducH
A6

Postprzez Motulski » czwartek, 24 lut 2011, 13:07

To jakiś prolog się szykuje ? Siedząc tydzień temu w ErgoArenie doszliśmy do wniosku, że Elmot to jedyna runda RSMP, która nie ma prologu ! W Świdnicy nie mało miejsca na pokazowy odcinek, a i kostki troche jest. Kiedyś był... teraz widocznie się nie da...
Będzie pewnie jak co roku - rano BK, w południe testowy i sobota, niedziela odcinki.
Motulski
A5

Postprzez holek1987 » czwartek, 24 lut 2011, 14:27

Tak myślałem że troche Nikonowych odcinków się pojawi... i bardzo dobrze :)
Trzymam ptaka za Lubiaka, a ja jaja za Kuzaja :)
holek1987
N3

Postprzez TGR » czwartek, 24 lut 2011, 15:44

Dlaczego myślę,że będzie to układ piątek/sobota. Ano dlatego,że puchar idzie w tych dniach. W przypadku RSMP podają termin piątek/niedziela, a od organizatora zależy czy chce rajd rozpoczynający się w piątek, czy w sobotę. Co do odcinka 30 km, to go nie będzie, bo w regulaminie podano,że odcinek może mieć max. 25 km :D
TGR
A5

Postprzez majkos » czwartek, 24 lut 2011, 16:06

Rajd idzie piątek-sobota-niedziela. Piątek BK, a rajd w pozostałe dni. Testowy nie wiem kiedy. TGR - faktycznie na stronie PZM coś nie teges z datami, ale rajd idzie jak napisałem powyżej - RPP też sobota - niedziela.

Pozdro
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP