Rajd Arłamów

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Arłamów

Postprzez adamlen » sobota, 14 lis 2015, 16:23

Gratulacje dla Habaja, konkurencję miał całkiem mocną w tym sezonie, więc Mistrzostwo zasłużone.

Szkoda Brzezińskiego, ale nie sądzę aby w jego przypadku takie wypadki były normą. On szuka limitu i od początku startów R5 stopniowo zwiększa szybkość. Teraz może zobaczył, że szybkość jest wystarczająca, trzeba popracować nad szczegółami i będzie regularna walka o TOP 3 a może i więcej.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 14 lis 2015, 16:40

Wygrał zasłużenie, ale jakby Bouffier wygrał PS to też byłoby to zasłużone, super że mistrzostwa rozstrzygnęły na ostatnim odcinku :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez zachu » sobota, 14 lis 2015, 20:21

zachu
A5

Postprzez SebaSTI » sobota, 14 lis 2015, 22:23

Najgorszy rajd w moim życiu :)....i te piękne standardowe gatki policjantów " ale nie można przejść droga zamknięta"
SebaSTI
A6

Postprzez Mariusz » niedziela, 15 lis 2015, 00:41

zachu napisał(a):Dzwon Brzezińskiego: https://www.youtube.com/watch?v=3GC91BRLRrY

Dojeżdżał w sumie do zabudowanego, ale troche za bardzo wytracił szybkość. Nie żebym się cieszył czy coś, ale jak się szuka limitów to czasem będzie za szybko, a chłopak niedoświadczony jeszcze, więc mam nadzieję, że nic mu nie będzie.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Zoe » niedziela, 15 lis 2015, 01:18

Ja mam dysonans.

Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff, bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom, którę kupują R5 doszukując się w tym wyniku, a wyniku jak nie było tak nie ma i "kundel" ich leje.

Tak czy inaczej stało się dobrze ;) gratulacje dla Habaja i Wosia!
Zoe
A5

Postprzez Kramar » niedziela, 15 lis 2015, 02:22

Zoe napisał(a):Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff, bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom, którę kupują R5 doszukując się w tym wyniku, a wyniku jak nie było tak nie ma i "kundel" ich leje.

To co napisałeś po pierwsze pozbawione jest sensu a po drugie to co chciałeś przekazać jest naprawdę bardzo, bardzo słabe.

Łukasz to jeden z niewielu przykładów, jak zaczynając od zera do czegoś w życiu dojść.
Bez bogatego taty, mętnych interesów i innych dziwnych historii po drodze.
Do tego kierowca, którego zawsze przyjemnie się oglądało, nawet w tych dzisiejszych "tramwajach".

Łukasz, Piotrek gratulacje !!
Kramar
N1

Postprzez Zoe » niedziela, 15 lis 2015, 02:54

Kramar napisał(a):
Zoe napisał(a):Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff, bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom, którę kupują R5 doszukując się w tym wyniku, a wyniku jak nie było tak nie ma i "kundel" ich leje.

To co napisałeś po pierwsze pozbawione jest sensu a po drugie to co chciałeś przekazać jest naprawdę bardzo, bardzo słabe.

Łukasz to jeden z niewielu przykładów, jak zaczynając od zera do czegoś w życiu dojść.
Bez bogatego taty, mętnych interesów i innych dziwnych historii po drodze.
Do tego kierowca, którego zawsze przyjemnie się oglądało, nawet w tych dzisiejszych "tramwajach".

Łukasz, Piotrek gratulacje !!

To się właśnie nazywa "dysonans poznawczy" i tego też właśnie doświadczam. Nie wiem gdzie tu brak sensu i gdzie słabizna.
Zoe
A5

Postprzez Kramar » niedziela, 15 lis 2015, 03:21

Zoe napisał(a): bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom

To jest słabe. Tym bardziej, że w twojej wypowiedzi jest odrobina sugestii, jakoby nasi kupowali R5, żeby wygrać z "kundlem".
A to raczej Bryan w "kundlu" miał coś do udowodnienia naszym w R5.

Gratulowanie Habajowi Mistrza i jednoczesne pisanie o braku wyniku to nie jest dysonans, to jest brak sensu.
Kramar
N1

Postprzez Zoe » niedziela, 15 lis 2015, 05:07

Jeśli chcesz prowadzić akademicką dysputę na temat psychologii i ontologii to możemy kontynuować. Jednak dyskutując ze mną odłóż proszę arogancję na bok, bo w tej dyskusji to ona jest bardzo, bardzo słaba.

Moje stanowisko to klasyczny przykład dysonansu poznawczego ze względu na moje emocjonalne zaangażowanie w obydwa osądy, będące sprzecznymi ze sobą.

Przyblizając:

Wspominałem w poprzednich postach o radości z wygranej Habaja i Wosia oraz smutku z przegranej Bouffiera i De La Haye.
O tutaj:
Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff

Jak widzisz nie kryję się ani z emocjami, ani z faktem sprzecznych sądów.

Ciekawym i wartym zauważenia jest fakt, że nie oceniałem sposobu dojścia do sukcesu ani jednego ani drugiego Zawodnika, Ty uważasz, że to istotne i wydaje się, że na tej podstawie próbujesz przyznać prymat wyższości jednemu z Kierowców. Zatem przybliż proszę historię np. mętnych interesów Bouffiera jeśli już na tej podstawie mamy rozstrzygać?

Rozwinę swoje myśli i przypomnę Ci, że pozwoliłem sobie zwrócić jednak uwagę na fakt, że u nas obiegowa opinia głosi, że chcąc walczyć o najwyższe laury musisz się zbroić i mieć R5 (to chyba Kuchar mówił gdy sprzedawał Puga?) dlatego też fajnie gdyby wygrał duet Bouffier i De La Haye pokazując, że można nawet "samoróbką" w dodatku będąc właściwie na odcinkach gościem, a nie gospodarzem zostać Mistrzem.

Zwróciłem też uwagę, że Habajowi i Wosiowi tytuł się należy, bo na niego zasłużyli ciężką, wieloletnią pracą, na którą składa się regularność, jazda z głową, strategia walki itp (tu jednak pojawia się pytanie czy Bouffier nie pracowałby na swój potencjalny sukces?)

W tym nie ma nic słabego, powiem więcej: w moim niezdecydowaniu wyraża się podziw dla dwóch ekip.

Co do tego co uważasz, że sugeruję w swojej wypowiedzi: nie mogę brać odpowiedzialności za to jak mnie zrozumiałeś, ale wytłumaczę się. Pisząc o braku wyniku "orłów" miałem na myśli sytuację z tabeli końcoworocznej: gdzie jest "Kundel" (już sam fakt, że Proto zostało tak nazwane zasługuje na uwagę i chwilę namysłu co to właśnie sugeruje), a gdzie reszta? Wspominając o potencjalnym Mistrzostwie Bouffiera miałem na myśli coś w rodzaju wisienki na torcie. Z takim jednak zastrzeżeniem, że gdyby tak się stało to czułbym, że druga załoga godna tytułu Mistrza (Habaj i Woś) zostałaby "pokrzywdzona". Zatem: tak źle i tak niedobrze. Dysonans.

Na całe szczęście "los" zadecydował i rozstrzygnął moją wątpliwość, ja mam ręce czyste i nie muszę się zastanawiać nad tym czy dwa sprzeczne sądy są czy nie są prawdzie. Pozwól mi jednak czasem pozastanawiać się hipotetycznie "co by było gdyby" i podzielić się swoimi wątpliwościami na forum, a nuż nawiąże się jakaś dyskusja...?
Zoe
A5

Postprzez colin » niedziela, 15 lis 2015, 12:08

Cóż za akademickie dywagacje. :D
Panowie fakty są takie że Bouffier jest najszybszym zawodnikiem w stawce MP, świadczy o tym ile razy zdobywał tytuł i w jakich czasach. Świadczy też o tym w jakim stylu walczył w tym roku i w jakim samochodzie. Wolniejszym od R5 i technicznie mniej zaawansowanym. Habaj jest szybkim kierowcą, który doszedł swoją ciężką pracą na sam szczyt MP pokazując swoim bardziej doświadczonym kolegom gdzie ich miejsce w szeregu. Co do panów np. Kuchara czy Oleksowicza to oczywiście jeżdżą za swoje więc w sumie wara nam kibicom od komentowania, ale często ich prędkość na odcinkach jest po prostu żałosna i nowe auto tego nie zmieni. Fakty są takie że prędkości nie mieli nigdy (mówię o górnych limitach) teraz też już tym bardzie jej mieć nie będą. Szkoda w jakim kierunku zmierzają MP i jaki żałosny poziom rywalizacji się zrobił, dodać do tego te małe smrodki które tu i ówdzie wychodzą i niestety nie chce się tego oglądać a tym bardziej jeździć na oglądare, chociaż do Arłamowea miałem 80 km.

Pozdrawiam
colin

Postprzez KiN » niedziela, 15 lis 2015, 13:05

A na jakiej podstawie osądzacie że "kundel" jest kundlem ?
KiN
N1

Postprzez rito123 » niedziela, 15 lis 2015, 13:13

Jak widzę Wasze wypowiedzi to się nie dziwie czemu chory PZM jest w takiej kondycji a wasze spory czy inne teksty są beznadziejne. Chcemy poprawy Polskich rajdów? To może zacznijmy od Nas czyli kibiców , samym hejtowaniem nic się nie zmieni :)
rito123
N1

Postprzez martin.h » niedziela, 15 lis 2015, 13:59

colin napisał(a):Panowie fakty są takie że Bouffier jest najszybszym zawodnikiem w stawce MP

Wypowiedź godna pewnego Pana ze stawki MP, to jakaś rzeszowska tradycja?

I skończcie już pisać te brednie o "skundlonym proto", bo tak przygotowanego sprzętu (proto) w Polsce jeszcze nikt nie miał, poza tym sprzętu, który mocowo wygrywa z R5. Bryan jest szybkim kierowcą i jest w stanie walczyć każdym samochodem, ale z Łukaszem przegrał i takie są fakty.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez Marcin z Mtl » niedziela, 15 lis 2015, 14:05

Kajtofan napisał(a):Rajdowe Mistrzostwa Polski upadły na samo dno....

A zasługujemy na lepsze...?
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP