Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » niedziela, 9 gru 2007, 20:38

Szkoda że na Bemowie nie wypalił pomysł z nagłośnieniem z wnetrza niektórych rajdówek :?
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez Marmetal » niedziela, 9 gru 2007, 20:45

-=KrzysiekWRC=- napisał(a):Szkoda że na Bemowie nie wypalił pomysł z nagłośnieniem z wnetrza niektórych rajdówek :?

Właśnie miałem o to pytać, ale mnie uprzedziłeś :).
Marmetal
S2000

Postprzez Cogonieznajom » niedziela, 9 gru 2007, 21:00

hehe za to Szaja wybrnął idealnie z sytuacji kiedy okazało się, że połączenie z interkomem załóg nie wypaliło... :D:D:D Słychać było tylko szum i trzask. A szkoda;P
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez SuN » niedziela, 9 gru 2007, 21:19

skoro o Szaji mowa - to jego komentowanie na karowej - mistrzostwo :wink:
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez KKoza » niedziela, 9 gru 2007, 21:20

Dj/Kierowca/MARCIN napisał(a):No teraz to wszystko rozumiem :) , a tak w ogóle to Szelc jechał?

Nie jechał niestety - z tego co wiem tylko kibicował. Zagadkowe jest pojawienie się na kilku samochodach wielkiego napisu "Krosno" na tylnej szybie ;) Ciekawe to maczał w tym palce :D

Na Barbórce byłem pierwszy raz. Wrażenia ogólnie mam pozytywne, podobało mi się. Jeśli chodzi o os-y na których byłem to po kolei: Żerań - miejscówka nie była jakaś mega rewelacyjna, co nie znaczy że było nieciekawie. Było to miejsce gdzie Grzyb stracił sporo czasu (ze względu na lekkie przestrzelenie zakrętu i zgaszenie silnika).

Następnie wyruszyliśmy na Cytadelę. Tu wrażenia podobne jak do tych z Żerania, zatem nie będę się rozpisywał. Next - Bemowo - tu mi się podobało, ponadto dość fotogeniczne miejsce ;) Łatwo można tu zobaczyć różnice między kierowcami jadącymi na sąsiednich torach.

Na zakończenie - Karowa. Ech komercja komercja, nie przepadam za czymś takim, ale mimo to podobało mi się. Byłem cały czas przy beczce, ochroniarze nie puścili w stronę "tunelu" :/ Potwierdzam co pisali poprzednicy (nie wszyscy) - coś musiało być nie tak z ustawieniami samochodów Kuzaja i Hołka, bo jak diabli się męczyli przy objeżdżaniu beczki. Przepięknie beczkę "zdobył" Gabryś, wręcz w sposób wzorcowy (na filmie na youtube można zobaczyć jeśli ktoś nie miał okazji widzieć).

Błąd komentatora (ogłoszenie zwycięzcy Karowej po przejeździe Kuzaja) spowodował sporo zamieszania. To mi się nie spodobało (nie ważne czy było to celowe czy niecelowe). Tak czy inaczej jakoś nie potrafię sobie wyobrazić innego komentatora na Karowej.

Napiszę więcej jak będę miał czas :)

PS: w którym miejscu jest wspomniana w tym temacie "kałuża"?
http://www.kamilkoza.pl Obrazek
KKoza
N2

Postprzez skateman » niedziela, 9 gru 2007, 21:31

Rajd ekstra, nie żałowałem, że pojechałem. Zaczeliśmy od Żerania, stałem na pierwszym zakręcie od startu. Fajnych dźwięków można było posłuchać z WRC :) Automat startowy Małego strzela jak armata :) Później pojechaliśmy na Bemowo. Jeden przejazd, a w zasadzie końcówkę oglądnąłem z busa Bełta, a na równoległym stałem na lewym zakręcie za mostkiem. Fajnie skakali chłopaki :) Na Karowej, trochę wędrowałem. Od górnego nawrotu, przez miejsce gdzie wypakował Ptaszek, aż pod wjazd pod most. Klimat niesamowity, Mały i Kajto pięknie widowisko, a QHR i Frycz wzorowy przejazd. Gratulacje dla zwycięzców i tych na dalszych pozycjach (na rozdaniu nagród, okazało się, że tylko zawodnicy za 1 miejsce otrzymali puchary, a reszta nie... :roll: ). Pozdrawiam moją ekipę, KuziegoWRC, Jasona, Jackassa, Soltyza, Niechwie, SUMO, Alberta, PawłaRally, Zajceva, Aro (byłem na występie, ale stałem z tyłu :) ) Megasa, lagaduly, HultayaWRC :)

Szkoda, że kasa zwyciężyła na Karowej. Zamiast dopuścić Marcina Bełtowskiego, który był 2 sek za Czopikiem dopuszczono Chwista i Nivetta... eh...
skateman
A6

Postprzez tomeQ_ » niedziela, 9 gru 2007, 21:45

Karowa, jak zwykle najlepszy os w sezonie. Nie bardzo rozumiem narzekania na tlumy, scisk i zachowanie ludzi na niej. Zawsze tak bylo i to tak naprawde stanowi smak i atmosfere tego miejsca, jesli komus to przeszkadza to kupic sobie bilet dla vipow i miec innych w dupie. Tylko, ani widok stamtad nie jest az tak rewelacyjny ani wspomniana atmosfera zeby za to placic.
Widze tez, ze sprawa subaru wrc wyszla. Jesli ktos widzial Holka w 206-tce to wie co potrafi zrobic na Karowej. WRC Kuzaja lepiej sie sprawowal na nawrotach, byl mniej podsterowny od Holkowej. Nie wiem skad tez ktos wpadl na pomysl, ze serwisem tych wrcow zajmuja sie ludzie, odpowiednio, Holka czy Kuzaja. Jednym zajmowali sie ludzie z prodrive'u a drugim ekipa z belgii.
Podsumowujac to oby tak dalej, tendencja wzrostowa ilosci WRC w stosunku do poprzedniego roku powinna byc kontynuowana.
I Holek zlozyl deklaracje o walce w RSMŚ 2009 wrcem, czekam z niecierpliwoscia :twisted:
tomeQ_
N2

Postprzez sumo » niedziela, 9 gru 2007, 21:52

no... moge powiedzieć tyle: w tym sezonie oglądarka dla mnie była strasznie uboga (brak czasu), ale KAROWA wynagrodziła wszystko...... cud miód:)
sumo
N4

Postprzez Booogi » niedziela, 9 gru 2007, 21:55

oby tendecja wzrostowa wurców jak to napisałeś była podtrzymana. Nie muszą być najnowsze, Octavie zamiatające tyłem teżby się fajnie oglądało.
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez rallyspeed » niedziela, 9 gru 2007, 22:03

Na Karowej powinni puszczać obowiązkowo WRC dodatkowo na pokazówkę, bo Kuzaja jednak za krótko było widać.
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez FanGrzyb » niedziela, 9 gru 2007, 22:17

No to moja relacja

SS1 Żerań - okolice mety, lewy nawrót. Stałem na takim betonie, który łączył pobliskie "kolumny" i filmowałem. I nagrałem takie cuda :) : obrót Leszka po czym Subarka zgasła, było to spowodowane kapciem wcześniej złapanym. Bębenek cofanie. BMW (nie wiem kto ale chodzi o tego pana o którym wspomniał Cogonieznajom) przy zawracaniu przeprowadził atak na kibiców. Ogólnie boczki, duuużo błota, na wyjściu, było tyle syfu, że wszystko mimo skręconych kół szło prosto na taki blaszak. Blaszak jednak został nietknięty :)

SS4 Żerań - za wspomnianym nawrotem była prosta i P90 pod taką dużą halę a potem L90. Tutaj stałem raz tu, raz tu a najdłużej na zewnętrznej tego P90 na tej "kolumnie". I nagrałem takie cuda :) : Ruta jak urywa koło, Lancera jak kończy na kolumnie jazdę, boki, mnóstwo walki na dohamowaniu to tego prawego, kilka przestrzeleń. Jak wróciłem do domu to zaciekawiło mnie czy z tej dużej hali było by widać sporo OeSu, widziałem jak ludzie tam wyszli i ciekawe czy ktoś z forumowiczów próbował tam wyjść i co z tamtąd widział. :) Gdyby nie drzewa to dużo z mojego miejsca, można było by zobaczyć :)

No i Karowa. Specjalnie zaraz po Żeraniu tam żeśmy pojechali żeby mieć miejscówkę-wypas koło beczki a tu rozczarowanie i złość nas ogarnęła. Koło trybun wszystko zagrodzone :? Po co? VIP-y na trybunę i to wszystko powinno być w tym miejscu. No to nie pozostało nic innego jak poszukania sobie innego miejsca i znaleźliśmy takie na schodach które łączą beczkę z górnym nawrotem. Widzieliśmy z tego miejsca beczkę, wjazd pod wiadukt --> nawrót --> prawy długi po kostce który prowadzi na wiadukt. Gdyby nie ludzie, widać by było z tego miejsca też nawrót na górze, bo był za moimi plecami. Szkoda że tam nie było dobrze słychać Szajkowskiego... Była też akcja z kibicem --> http://www.youtube.com/watch?v=gol0y3vHhqo potem postanowił zejść i jak uciekał to misiaczki się na niego rzucili w biegu i złapali (jak w filmach :D).

Ogólnie bardzo zajesuperfajny wyjazd ;) Pierwsza moja Barbara :) Karowa całkiem inaczej wygląda na żywo niż w rzeczywistości :shock:

Pozdro 4 all którzy byli na Barbarze i dla tych co w domu siedzieli :)

Pozdro EKIPA - były jajca :D

P.S. Widziałem Pascala, tego z TV :D
FanGrzyb
A5

Postprzez rallyfan2 » niedziela, 9 gru 2007, 22:40

Dj/Kierowca/MARCIN napisał(a):Piękny show Małego i Kajtka, mile zaskoczony jestem postawą Mariusza Steca, to chyba jego największy sukces w RSMP i to w tak ważnym rajdzie.Brawo. Rajd, rajd i po rajdzie..teraz czekam na filmiki i zdjęcia.Pozdro.

Od kiedy barborka jest w RSMP :shock: :lol: ?? Dobra dobra juz sie nie smieje.
Ja niestety nie bylem na rajdzie musialem byc w szkole. Wracam na forum a tu jak zwykle wojna kibicow Kuzaja i Holowczyca. Wg mnie potracenie beczki powinno byc karane no ale jak nie bylo takiego zapisu karac nie poruszajmy tego tematu. Co do Kuzaja nie dziwie sie , ma on specyficzny charakter. Pewnie sie spiął na wynik i myślał ze wygrał. To są emocje, i nieraz adrenalina strzela do głowy. Ja go rozumiem, jest tylko człowiekiem. No wynik Steca mnie zaskoczył ale nie ma co specjalnie przeliczac. Wystarczy przypomniec zawodników którzy w poprzednich latach nie blyszczeli w RSMP a w Barborce byli wysoko.
rallyfan2
A6

Postprzez Szambelan » niedziela, 9 gru 2007, 22:40

Karowa przestaje być całkowicie klimatyczna. Pojawiają się elementy psujące definitywnie atmosferę zawodów (no szczytem było pokazywanie jakieś korwety z turbodoładowanym silnikiem kamaza). W tym roku pogoda dopisała, przyczepna kostka nie pozwalała na zbyt widowiskową jazdę. Było kilka mocnych ataków pod wiaduktem, ale to nie to samo co rok temu.

Na Żeraniu rozegrał się pogrom. Dzwon siał się gęsto a rajdówki urywały systematycznie kolejne elementy. Latające zderzaki, fruwające tyrtytki i bloki w krzaki. Jak na prawdziwym rajdzie.
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez bietka » poniedziałek, 10 gru 2007, 00:09

schwepes napisał(a):
Booogi napisał(a):W którym miejscu tak było (od startu patrząc)?

Żerań - ja stałem w zaznaczonych miejscach. Strzałkami zaznaczyłem fragmenty trasy które widać.

... dokładnie... fajne miejsce było na tym łączeniu...tam stała taka spora naczepa i mialam to szczęscie sie na nią załapać :)
Kulig, to był gość!!
bietka
N1

Postprzez Cogonieznajom » poniedziałek, 10 gru 2007, 11:40

http://www.autoklub.pl/1197237519,,galeria.html

dobra galeria z rajdu i... drugie foto na pierwszej stronie :lol: :lol: :lol: to Ja 8)
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP