39 Rajd Świdnicki Krause

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez majster11 » sobota, 2 kwi 2011, 09:18

Motulski napisał(a):Trasa między punktami 2 i 4 to najciekawsza partia tego odcinka ! Pierw wspinaczka bardzo wąskim, mega dziurawym i wybijającym asfaltem, potem mały nawrocik na górze ( punkt 3 ) i spadanie do Glinna równie wąskim i strasznie nierównym asfaltem ! Polecam ! Bedzie ciekawie ! Akurat na tej parti asfalt ( jak można tak to nazwać ) został stary, niewymieniony i z pewnością pamięta jeszcze Mariana Bublewicza i jego rajdówki :wink:

Dzięki,czyli już wiem gdzie się wybiorę w Niedzielę :wink:
SIEKLUCKI GO!!!!
majster11
N3

Postprzez Andrzej » sobota, 2 kwi 2011, 09:23

Motulski napisał(a):
Andrzej napisał(a):Po dlugiej rozkminie na rozbicie namiotow wybralem nieco ukryta za drzewami polanę na przełęczy Walimskiej...

To ładnie Cie wypizga :lol: Szacun 8)

Trzeba twardym być, a nie ,,mientkim" :)
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez holek1987 » sobota, 2 kwi 2011, 10:11

Ja jako że mam tylko Sobote rajdową siedze w Walimiu cały dzień i tak pierwszy przejazd patelnia na górze koło słynnej już łąki natura 2000 ;p później ten prawy nawrót tuż przed patelnią na dole i na koniec sama patelnia :) nie lubie jeździć z odcinka na odcinek i gonić za czołówką wole zobaczyć wszystkich chłopaków bo i to im się należy a krew mnie zalewa jak przeleci 10 auto i wyłażą wszyscy na trase... jest mi wstyd za takich "kibiców" niektórzy jeszcze z pełną kulturką bokiem ale co lepsi kozacy walą środkiem a safeciarz gwizdek to se może... schować... normalnie żal.pl ale tak było jest i jeszcze niestety długo będzie...
Trzymam ptaka za Lubiaka, a ja jaja za Kuzaja :)
holek1987
N3

Postprzez Motulski » sobota, 2 kwi 2011, 18:31

Cytat "waldemara" ( lokalni pewnie go kojarzą :wink: ) ze strony WalimiaRajdowego :

UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA W WALIMIU KLUB PIŁKARSKI WYMYSLIŁ SOBIE ,ŻEPODCZAS TRWANIA RAJDU BĘDĄ ZBIERAC PIENIĄDZE ZA WJAZD DO WALIMIA I ZASILĄSOBIE BUDŻET KLUBU CAŁY TEN PROCEDER JEST NIELEGALNY WIĘC NIE PŁACCIE NIKT NIC WAM NIE ZROBI A JAK BĘDĄ BUCZELI TO POWIEDZCIE ŻE NIE LEGALNIE BLOKUJĄ RUCH NA DRODZE POWIATOWEJ

http://walimrajdowy.pl/?p=493

Wiadomo co robić :wink: Polski futbol wpadł w depresje :lol:
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Air Black » niedziela, 3 kwi 2011, 11:08

Motulski napisał(a):Cytat "waldemara" ( lokalni pewnie go kojarzą :wink: ) ze strony WalimiaRajdowego :

UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA W WALIMIU KLUB PIŁKARSKI WYMYSLIŁ SOBIE ,ŻEPODCZAS TRWANIA RAJDU BĘDĄ ZBIERAC PIENIĄDZE ZA WJAZD DO WALIMIA I ZASILĄSOBIE BUDŻET KLUBU CAŁY TEN PROCEDER JEST NIELEGALNY WIĘC NIE PŁACCIE NIKT NIC WAM NIE ZROBI A JAK BĘDĄ BUCZELI TO POWIEDZCIE ŻE NIE LEGALNIE BLOKUJĄ RUCH NA DRODZE POWIATOWEJ

http://walimrajdowy.pl/?p=493

Wiadomo co robić :wink: Polski futbol wpadł w depresje :lol:

Jasne ,że wiadomo, najpierw mówisz ,że nie płacisz jeżeli nie puszczają telefon pod 112 informujesz o blokowaniu drogi i WYŁUDZANIU pieniędzy.
CO jak co ale skoro tyle jednostek policji ściągają na zabezpieczenie to niech chociaż na coś się dobrze przydadzą .
Air Black
N3

Postprzez Pasti » niedziela, 3 kwi 2011, 19:16

Co to za miejsce ??

http://www.youtube.com/watch?v=E-Jt8BvU5ks
i czy leci w tym roku ?

i jak tam dojechać ? trzeba przyjechać przed startem os? czy jest droga dojazdowa? czekam na odp.
Jasiek
Pasti
N2

Postprzez Tomek K » niedziela, 3 kwi 2011, 19:28

Pasti napisał(a):Co to za miejsce ??

i czy leci w tym roku ?

i jak tam dojechać ? trzeba przyjechać przed startem os? czy jest droga dojazdowa? czekam na odp.

Prawie na pewno jest to miejsce w okolicach Jugowa i leci w tym roku. Jak popatrzysz sobie na mape oesu Kamionki z tegorocznego 2 etapu, to to miejsce znajduje się między prawym nawrotem (na drodze Sokolec - Jugów) a prawym 90 (w zalesionym terenie) z droga tez prowadzącą na Jugów. Kierunek jak na filmiku obowiazuje 2 dnia.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez mateuszkz » niedziela, 3 kwi 2011, 20:31

i czy leci w tym roku ?

Widziałem to na żywo. Jedyny ciekawy przejazd właśnie na tym filmiku. Poza tym nudne miejsce. Wszyscy odpuszczali.
mateuszkz
N3

Postprzez Pasti » niedziela, 3 kwi 2011, 22:45

Ok dzięki :) także będę się zastanawiał czy tam jechać czy nie ...
Jasiek
Pasti
N2

Postprzez zaszybki » poniedziałek, 4 kwi 2011, 10:32

Andrzej napisał(a):Po dlugiej rozkminie na rozbicie namiotow wybralem nieco ukryta za drzewami polanę na przełęczy Walimskiej, tuż przy oesie (na przeciwko, po drugiej stronie oesu jest ogólnodostępny barak z paleniskiem na środku. Spalismy tam 2 lata temu i bylo super. Co do miejscówki to na nic nie jestem zdecydowany w 100% ale pewnie skonczy sie na pierwszych patelniach na Świerkach bo słyszę, że to właśnie tam wszyscy chcą rozpocząć sezon grillowy. Myślicie że można tam ewentualnie rozbić namiot? Co do 2 etapu. - nie mam pojęcia. Mam ochotę na pełne dzidy. Jakaś sugesta?

Poniżej przełęczy jakieś 500 m w strone Rościszowa są 2 szybkie łuki, które pewnie kojarzysz..wczoraj tamtędy jechałem i asfalt jest lekko zryty po zimie.. była tam też wczesniej spora dziura/podbicie, które teraz zapadło się jeszcze bardziej.. :wink: Lecą tam już na pełnej prędkości, więc może być nieźle..
Czoper miał tam kiedyś "chwile strachu"..
http://www.youtube.com/watch?v=KZH-LHhaXlQ
zaszybki
N2

Postprzez Cogonieznajom » poniedziałek, 4 kwi 2011, 11:58

mateuszkz napisał(a):

i czy leci w tym roku ?

Widziałem to na żywo. Jedyny ciekawy przejazd właśnie na tym filmiku. Poza tym nudne miejsce. Wszyscy odpuszczali.

Dojście na odcięciu, delikatne odhamowanie, prawy lekko przyciąć i na okrągło lewy do lasu. Kilkadziesiąt metrów niżej długa prawa patelnia - na okrągło. Szczerze? Nic specjalnego, ale "od bidy" ta miejscówka ujdzie:)
Cogonieznajom
A6

Postprzez kw » poniedziałek, 4 kwi 2011, 12:28

Gucio napisał(a):
RajducH napisał(a):wiecie co, z miesiąca na miesiąc jestem coraz bardziej załamany magazynem WRC, ja rozumiem że na Elmocie są rzeczywiście odcinki z utrudnionym dojazdem do trasy w wielu miejscach, ale wielu kibiców wejdzie na os i pojdzie "z buta" dalej, aż do jakiejś obranej fajnej miejscówki, a oni w opisie trasy pokazują 3-5 ciekawych miejsc, no nie wspomne o os włodowice- świerki, wygląda na to że ten os to jakaś mega lipa, tylko jedna miejscówka :shock: :shock: :shock: szkoda że jak kiedyś robili opis nikona to uważali nieco inaczej

proponuje wejść na strone rajdu luzicke hory i zobaczyć jak tam wygląda opis trasy - łącznie chyba koło setki ciekawych miejsc, tu należy brać przykład

Te opisy trasy sa ubogie dlatego, żeby właśnie nie pokazac ciekawych miejsc pod względem fotografowania, żeby potem akredytowani nie musieli sie stresować, że nie będą mieli jak pracować. Śmieszne to jest jak dla mnie, ale taka obrali politykę juz od dawna. I tak jak mówisz - kibic pójdzie z buta i sobie cos tam znajdzie.

Ja również nie mogę wyjść z podziwu co redakcia WRC wyprawia, dlatego wracam do tego tematu. Szanowna redakcjo, to że jakieś miejsce jest oddalone o kilkaset metrów od drogi dojazdowej to nie powód aby go nie opisywać! Najbardziej rozbawili mnie opisując pierwszą patelnie odcinka do Jodłownika i jak to blisko z tego miejsca do przełęczy. Dla niepoinformowanych, od startu w Woliborzu do nawrotu jakieś 2-2,5km z buta i dalej do przełęczy 2-2,5km. Każde ciekawe z 6-7 miejsc na odcinku świerki włodowice jest bardziej godne polecenia uwagi. Kolega na tym forum doskonale przedstawił wam ten os a ja wam go mogę tylko polecić bo warto!
kw

Postprzez tom9921 » poniedziałek, 4 kwi 2011, 16:09

Witam
mam dylemat nad miejscówka na Sobote
Kminie nad Świerkami lub Walimiem
ale po raz enty do Walimia mi sie nie widzi.
co mozecie powiedziec o Odcinku w świerkach ?
jakies bardziej ciekawe miejsca ?
bo Niedziela to Michałkowa padła na wybór
a nie chce sie sugerować tym co w WRC pisza bo szkoda słów...
tom9921

Postprzez zaszybki » poniedziałek, 4 kwi 2011, 16:14

tom9921 napisał(a):Witam
mam dylemat nad miejscówka na Sobote
Kminie nad Świerkami lub Walimiem
ale po raz enty do Walimia mi sie nie widzi.
co mozecie powiedziec o Odcinku w świerkach ?
jakies bardziej ciekawe miejsca ?
bo Niedziela to Michałkowa padła na wybór
a nie chce sie sugerować tym co w WRC pisza bo szkoda słów...

Looknij parę/parenaście stron wstecz..chłopaki wskazali parę miejscówek+ jest onboard z oesu, na którym widać gdzie jest dobrze..
ogólnie to klasyk rajdu polski z czasów bazy we wrocławiu, w sam raz dla kogoś znudzonego klasykami elmotu :wink:
zaszybki
N2

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 4 kwi 2011, 16:54

No ale pogoda może nam dać w kość :/
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP